- 1 Kasım 2017
- 356
- 236
- 103
- 36
- Konu Sahibi violetworld
-
Erkek arkadasimla oncesinde defalarca konusmustuk, "sizi tanimaya geliyorlar sadece" demisti. Cunku onada oyle demisler demekki. "Bir tanisalim, taniyalim..." Konusma esnasinda erkek arkadasim orada degildi, sonra telefonla gorusmus onlarla, onlarda bizi kotulemisler - cok sert karsilik verdiler bizimkiler - benimlede konustu, biz tabi anliyoruz durumu, neyin ne oldugunu. (valla oyle iyi anlasiyoruz ki, masallahCanım peki geliş amaçlarını erkek arkadaşın sana nasıl anlatmıştı? O ne tepki gösterdi bu konuşmalar sırasında? Sonrasında yada konuşmalar olurken erkek arkadaşın nasıl tepki verdi?
Off inanamıyorumevladını düşünen böyle yapmaz
sizin için demiyorum ama aynı durumu çok yakın komşumuz yaşadı
aile varlıklı bir aile, bir oğulları vardı,
boşanmış çocuklu bir kadınla evlenmek istediğini söylemiş ailesine, karşı çıktılar ama ne karşı çıkmalar, konu evde açıldığı zaman sesleri bize gelirdi, kıyamet koparırdı babası annesi 'almam o kadını aileye sokmam' derlerdi
epey böyle gitti
sonra çocuk yeniden konuyu açtı, aile yine tepki gösterdi
tartışmadan sonra odasına girip astı kendini, şok olduk, babası da çok dayanamadı oğlu ölünce.
bu olaydan sonra mahalleden bir amca çocuğun babasını kastederek, 'Peygamberimiz dul bir kadınla ilk evliliğini yapmış, senin oğlun peygamberden büyük müydü de sen dul kadın almam oğluma dedim, ne sana kaldı oğlun ne de dünyaya' demişti.
Cok etkilendim keske boyle olmasaydi ne vardi biraz anlayis gosterselerdievladını düşünen böyle yapmaz
sizin için demiyorum ama aynı durumu çok yakın komşumuz yaşadı
aile varlıklı bir aile, bir oğulları vardı,
boşanmış çocuklu bir kadınla evlenmek istediğini söylemiş ailesine, karşı çıktılar ama ne karşı çıkmalar, konu evde açıldığı zaman sesleri bize gelirdi, kıyamet koparırdı babası annesi 'almam o kadını aileye sokmam' derlerdi
epey böyle gitti
sonra çocuk yeniden konuyu açtı, aile yine tepki gösterdi
tartışmadan sonra odasına girip astı kendini, şok olduk, babası da çok dayanamadı oğlu ölünce.
bu olaydan sonra mahalleden bir amca çocuğun babasını kastederek, 'Peygamberimiz dul bir kadınla ilk evliliğini yapmış, senin oğlun peygamberden büyük müydü de sen dul kadın almam oğluma dedim, ne sana kaldı oğlun ne de dünyaya' demişti.
Evet sanki boyle oldu. Geldiler, selamun aleykum oradan buradan, annesi hemen o lafi dedi, sonrada ardi geldi - iste kizinizin yuzunden ailemiz darmadagin oldu falan-filan. Hep bu tonda konusmalar. Bizimkiler de atildilar, beni korumaya gectiler normal olarak. Sonuc olarak niye gelmisler, anlamadim gitti, ama olamayacagi kesin...
Oylemidir gercekten? Emin degilim.istenmeyen gelin olmak sevdigini unutmaktan daha zor
Ben cok umutluyum onlarin sonra mutlulugumuzu gorup mutlu olacaklarina. Cerceveleri yika bileceklerine. Cokmu polyannacilik yapiyorum? Bilemiyorum.Arkadaşım hevesini kırmak mutluluğunu bozmak istemem ama zaten başından kötü bir evlilik geçmiş, şuan sana en önemlisi huzur lazım. Baştan erkek arkadaşım ana kuzusu demişsin. Şuan arkanda duruyor gibi ama net sağlam bir duruş da göremedim tam olarak açıkçası. Ailesi ne olursa olsun at gözlüklerini çıkarıp seni kabullenemeyecek gibi duruyor. Senin ailen de istemiyor. İşler kötü gittiğinde arkanda destek olacak bir ailen de olmayacak. İyi düşünüp doğru karar vermeni diliyorum. Aşk tutku önemli ve güZel ama daha önemlisi uyum, sevgi, anlayış, seni sen olduğun için kabullenecek bir aile ve huzur bence. Hep 20lerinde 30larında olmayacaksın. Umarım hata yapmazsın.
Siz peki kararli davranisinizdan pismanmisiniz? Herseye ragmen "olsun, iyiki yapmisim" diyormusunuz acaba?Konuyu görünce ben de yazmak istedim, benim eşim de benden yaklaşık 2,5 yaş kadar küçük ve bende oyle başımdan evlilik falan geçmiş bir insan olmamama rağmen eşimin ailesi bana da etmediklerini bırakmadılar, gerçekten toplumumuzda hoş karşılanmıyor kadının buyuk olduğu durumlar, binbir zahmetle evlendik eşimle annesi kalp krizleri mi geçirmedi sizi ayıracağım diye nişanımızda mı bağırmadı aklınıza gelebilecek her rezilliği yaptı evlendik takı toka eşya bir iğne veya 1 liraları geçmedi üzerimize Allah şahit, evleneli 10 ay oldu görüşmüyorum eşimin ailesiyle görüşmeyi de düşünmüyorum, eşiniz olacak kişi yanınızdaysa bile çok yıpratıcı bir süreç oluyor ikiniz adına da Allah yar ve yardımcınız olsun, bizim oralarda 'hayırlı ise bir adım öne, hayırsızsa bir adım geri' derler aynen öyle hayırlısı inşaallah
işi kesin olarak bitirmeye gelmişler olay çıkarıp sizin de görüşmemek istememeniz için gelmişler şimdi oğulları istese de olmayacak kafasıyla rahatlamışlardırSonuc olarak niye gelmisler, anlamadim gitti
Aynen, bende oyle dusunuyorum.işi kesin olarak bitirmeye gelmişler olay çıkarıp sizin de görüşmemek istememeniz için gelmişler şimdi oğulları istese de olmayacak kafasıyla rahatlamışlardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?