Ailesi yüzünden eşimden soğuyorum:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi sue1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Olumlu düşünmek herşeyin başı bencede!
Evlendiğimiz zaman soyadını aldığımız kişi eşimiz yani sadece ona ait bir soyadı değil bu ,bu soyadını aldığı bir zürrüyeti ailesi de var malum.bu ailenin her söylediği sözü beynimizde şekillendirip yumak haline getirmek ise en zarar verici yıkım evlilik için.en musamakâr erkeğin bile ileride eşinden soğumasına sebep veren olaylar zinciri.çok klasik ama bu böyle çekilmez kayınvalideler çekilmez görümclerden çok çekilebilinir taraflardan tutup hayata sımsıkı sarılmak.yani evlendiğimiz zaman sadece eşle evlenilmiyor ve söküp atamıyoruz bağlarını hem eşiniz sizden böyle bir beklentiye girse tabiri caizse şaha kalkar atmaca kesiliriz o halde eş ve eşin ailesini tüm negatiflerine rağmen kabullenmek kendi içinizde sistematik akılcı tavırlarla beslemekten başka çıkar yol yok.tonlarca gelin tonlarca kez kaynanasından görümcesinden illallah etti kavga etti görüşmeme kararı aldı sonu noldu? Hiçbir erkek asla kopamayacağı bağa eninde sonunda döndü olan dejenere olan gelin kaynana görümce ilşkilerine oldu.ilşkileri dejenere etmek yerine tavizci tarafın kesinlikle bizler olduğunu zorda olsa yüreğimize beynimize telkinle öğretmeliyiz.evlilik denen müessese 2 kişik değil ne yazık ki değil boşuna güzel beyinlerimizi negatif düşüncelerle yoğurmaktan sıyrılıp karşı tarafı deli kendimizi doktor olarak görüp olaya karşı pencereden tarafsız bakmak zorundayız.kısacası gurur onur meselesi değil kayanana görümce ilşkileri

ya bu kaynanaların hepsi aynı o yüzden eşinizke düzgünce konuşup haklı olduğunuza ikna edeceksiniz ve siz cevap vermeyecekseniz bu sefer bak bana cevap veriyor olur eşinize söyleyin eşiniz uyarsın annesini ben öyle yapıyorum ama benim eşim gerçekten çok hakkımı korur annesi birşey dediğinde bana bırakmaz kendisi söyler. Geçen gittik kaynanama oturuyoruz kaynanamda da uyku sorunu var 70 yaşında gece uyuyamıyor gündüz uyuyor bana pek gelemiyor bende çağırmıyorum o yüzden. Bende anneme gidicem pazartesi günü. Annem şehir dışında oturuyor trenle 4 saat. Gözüne iğne vurulcak gitcam yanında durcam çünkü kardeşim çalışıyor babamla da ayrılar ama en çokta açıköğretim sınavlarından önce en uygun zaman olduğu için marrta gidemeyeceğim için ve cuma günü doğumgünüm pazartesi de onlarla kutlamak için gidiyorum neyse kaynanama söyledi eşim kaynanamda ben gözümden katarakt ameliyatı oldum geçmiş olsun diye aramadınız o hafta gelmediniz ama annen için burdan istanbula gidiyosun dedi. Ben de dedim ki anne bana haber verin ameliyat gününü gelirim yanında dururum dedim istemedin dedim haber vermediniz. Ameliyat olduğunu babamdan öğrendim ama sancın varmış yatıyormuşsun haftasonu da gelecektik üşütmüşsün yorganlara sarılıp yatıyormuşsun gelemedik haftaiçi de eşim geç çıkıyor gittiğimizde dizim başladı diyor gitmiyoruz e öbür haftasonuna kaldı haliyle gelmemiz dedim. Hem ben sadece anneme iğne vurulcak gözüne diye gitmiyorum dedim felan ama eşimde aldı sözü aynı şeyleri söyledi. Her hafta sonu gidiyorum ediyorum ama yaranamıyorum. Ama bunlar bahane anneme gitmem hep sorun oluyor. Geçen sene de hava soğuk gitme demişti ama zaten trenden iniyorum taksiye biniyorum 10 dk da evdeyim o kadar yakın. Geçen sene yinr finallerimdne sonra gittim sınavlar bitti sen tüymüşsün dedi. Gardırop yaptırdık aldıkları gardıop kullanışsızdı birşey sığmıyordu onu görmeye gelcem diye bahane etti neyini görecekse ama eşime dedim eşyalarıma bakmaya karıştırmaya kalkmasın ona göre dedim çünkü huyudur gelir mutfağa girer aman ne güzel yaptırdık der 3 senedir verdiiği yumurta ayracı, kepçe ıvır zıvırkarı alır eline bunu bunu kullanıyormusun diye bir de ufacık şeyleri över. Bende istanbula gidip geleyim gelin buyrun dedim bir de güzel bir sofra hazırlıcm utansın dediklerinden ki her geldiklerinde öyle sofralar hazırluyorum. Ama gelemezse yine o zaman bana birşey demeyin diyeceğim bu sefer. Dahaa neler varda işteee...

şubat tatili geldi çattı ne yazık ki millet sevinir tatile girdik diye ben nerdeyse kahrolucam. eşimle konuştum ilk hafta gitmemeye karar verdik. cuma günü eşim eve geldi. yemek falan yedik. kaynanam aradı oğlunu ve nerdesiniz dedi. eşim de evdeyiz dedi. e gelmiyonuz mu diye sordu. eşim de bu hafta gelmicez dedi. öyle konuştular. sonra beni istedi. bana da sordu gelmiyonuz mu diye. ben de haftaya gelcez dedim. nedenini sordu. evi falan toparlıcam, temizlik yapıcam dedim. ev çok dağınık bu halde gelemeyiz dedim. bana dediğine bakın: e gelseniz ya annenleri nasıl görcen. sinirden deliye döndüm. ve o gece eşimin yanında yatmadım. eşim her bana yaklaştığında onların oğlu olduğu geliyo aklıma. delirmek üzereyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…