Ailesi yüzünden eşimden soğuyorum:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi sue1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sue1

Rabbim sana emanetiz
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
954
149
123
Tekirdağ
eşim öğretmen. şubat tatili geliyo ve biz yine memlekete gideceğiz. ikimizin de memleketi aynı. sorun şu ki eşimin ailesi evlendiğimizden hatta sözlendiğimizden beri sanki benim ailem yokmuş gibi davranıyor. yani sanki tatil boyunca onlarla olmamız gerekiyor sürekli onların akrabalarıyla oturmamı bekliyolar. kurban bayramında biz de eşimle dana kesmek için ortak olduk. kaynanamlar kesmedi. kişi başına 17 kg et düşmüş. bana da sordular kime verceksin diye. annemler de kesememişti. annemlere, halamlara,annaneme ve teyzeme vercem dedim. kaynanam bana o kadar et yok dedi. kendi akrabalarına dağıtacakmış. eşim de bana hak verdiğini söylüyo. ama başka hiçbi tepki yok. sinir oluyorum ona da. böyle olunca ondan da soğuyorum. nolur bi aklı verin bana. çok mu abartıyorum???

benimkilerde aynı seyi yapıyor hele bebek falan olsun o zaman gör sen torunumuza doyamıyoruz burada az kalıyorsun bir sürü laf işitiyorum ama genede canım nerde cok isterse orada kalıyorum sende takma kendini nasıl mutlu hissediyorsan öle yasa ve taviz verme bi zaman sonra alısıyolar

merhaba canım abartmıyorsun kayınvaldenlerin cahilligi yani.Et konusunda öle konuşması çok ayıp olmuş çogu kayınvaldeler böle illa gelinin huzuru bozulucak illa laf sokucak.Eşindende onlar için soguma huzurunu bozma.Ayrı şehirlerdesiniz zaten.Kendi ailenede git onlara taviz verme eşinlede güzellikle konuş benimde ailem var ben kimsesiz degilim orta yolunu bulmalıyız dersin.yada hiçbişey deme canın nerde kalmak istiyorsa orda kal eşinde anlıcaktır zamanla senin haklı oldugunu.Onları öle alıştırma tavrını koy bence mesafeli ol mutluluklar dilerim...

3 aylık evlıyım kaynanamla beraber oturuyoruz her sey normal ama kaynanam benı cok sınırlendırıyor her seyıme karısıyor,nereye gıdıyoruz neyapıyoruz ne alıyoruz,allaha cok sukur kı kocam anne cocugu dıgıl,hele dun evı temızlıyordum kadın her seye karıstı bunu boyle yapma boyle yap sınırımden basım hala agrıyor,bırazda arıtstıtı var kızım kızım dıyor,onun yuzunden banyoda yapamıyorum her dakıka kızızm banyomı yapdın her dafasında soruyor bıde cok kıskanc kayınpederle aram cok ıyı bence onu kıskanıyor cok zor ya ınanamassınız,ne zaman kendı evıme cıkıcam psıkolok bolumunu bıtırdım ama boyle devam ederse kendı psıkolojım bozulacag ben ne yapayım;(

bence hiç abartmıyosun canım eşinde az tepki versn bu ne böle yaaa

Sonuçta siz tatilde her iki tarafı da görmek için gidiyorsunuz.Sen nasıl eşinin tarafına gidiyorsan,eilene de gideceksin tabi bundan doğal ne olabilir.Abartmıyorsun canım haklısın.Bence bu durumu eşinle açıkça konuş çünkü anladığım kadarıyla ilk önce eşinin senin destekçin olması gerekiyor.Ancak o bir şekilde bunu kabul ettirebilir.Kayonvaliden de sana saygı göstermeyi öğrenebilirler.
Bayramda da ayıp etmişler doğrusu..Sonuçta onlarda kesmemiş sizin kesmiş olduğunuz bişeyi kendi kafasına göre dağıtırsa,sen istemediğin yerlere verirsen bunun ne anlamı ve kabulü olabilir ki...
Keşke bu kadar taviz vermesen.Mutluluklar canım

Abartmıyorsun kayınvaliden abartıyor..
Kendi ailene gitmek te en dogal hakkın gideceksin tabiki.

nişanlılığımız döneminde ben memleketteydim eşim burdaydı. o zaman anlatıyodum şöle yapıyolar böle diyolar diye ama eşim benim abarttığımı hatta onları benimseyemediğimi düşünüyodu. evliliğimizin ilk 3 ayında ona bunları anlatmaya çalıştım. ona da hak veriyorum tabi gözüyle görmediği için benim abarttığımı düşünüyodu. ama bu sefer o da gördü anladı. memlekete her gidişimizde illa bişey deyip canımı sıkıyolar. ben de sırf araları bozulmasın gelin doldurdu demesinler diye eşime söylemiyodum ama soğuk davranıyodum. bi gece çok fena patladım. bana bunu bunu dediler diye. o da bana neden anlatmıyosun benim karşılık verme hakkımı elimden alıyosun dedi. bişeyi olduğu anda söylesem eşim tepki verirse ben zor durumda kalıcam. ama böle de nereye kadar gider bilmiyorum. offf offffffffff

izine gitmeden eşinle konuş..10 günlüğüne gidiyosanız 5 er gün ayırın ailenize.eşine bunu söyle ama ben ailemdede kalıcam de kayınvaldende 5gün dolunca ben gidiyorum cnm geliyomusun de.ailesinin dediklerinide söyle bence eşine saklama..ben özellikle söyledim kayınvaldemlere siz bana ne derseniz iyi yada kötü hepsini eşime anlatıyorum,benim eşimden gizlim saklım olmaz dedim o lafımdan sonra dikkat eder oldular..yoksa baş etmek zor kendine yaparsın cnm

bende ayni sen gibi sinir oluyodum baktim olmiyacak ki su an 2 bucuk sene oldu hala ayni evde oturali ki ne kadarda dvm edecek bilmiyorum onun icin sinir olmaya calis kendini ezdirme kardesim kibarca cvp ver yani benimde her isime karisiyo gecen yaz ramazanda cok sikmisti beni yani bunalti artik allah gunah yazarsa yazsin napiyim sonunda dedim ramazanda cekilmiyosun konusma benimle bunaltin beni kirildi bende uzuldum ama elimde deil gercekten cokta merakli biri ama sabir diyelim kardesim insaalh bizimde bir evimiz olur

Huzur bozan, kötü huylu, kayınvalidelerin hepsini öldüresim var!

Kayınvalideleri öldürmeyin,sorun kendinizde bence..Neden mi?
Bir kere nişanlılık döneminde her şey size güllük gülistanlık geldiği için aynı evde oturmayı,yakın olmayı kabul ediyorsunuz.Ya da sorun çıkmasın şimdi diyerek sorunların en büyüğünün ilerde geleceğini düşünmeden arkaya itiyorsunuz.

İkincisi,baştan mesafenizi koymuyorsunuz.Sık sık görüşmeler,gelip gitmeler yüz göz olmaya neden oluyor.

Üçüncüsü,eşinize durumu kabullendiremiyorsunuz,açık açık oturup konuşmuyor içinizde büyütüyorsunuz.Bana yapılan hakaretleri,değersizlikleri ve kendi evime ,evliliğime karışma durumlarını eşimde kabul etmiyor ve bana hak vermiyorsa o evlilik benim gözümde zaten bitmiştir.

valla madamiks burda bana uygun olan tek seçenek sanırım 3.sü. onların arası bozulmasın diye ben eşime bişey söyleyemiyorum. bu yüzden de kendi kendimi yiyip bitiriyorum. ne nişanlıyken ne de şimdi öyle sık sık gidip gelmedik. yüz göz de olmadık o kadar. eşim yeni yeni görmeye başladı ailesinin yaptıklarını. nişanlılık döneminde uzakta olduğu için yanlış anlaşılmalar olduğunu düşünüyodu. artık görüyo diye ben de bu konuda konuşmuyorum hiç. nasılsa görüyo diyorum..

Et dağıtmaktan morelin bozulmuş biz kaç yıldır kendi kurbanımızı onun yanında kesmek zorunda kaldık kendi kurbanım dahi diyemedim kendi kesti ,biçti,dağıttı eşimede duygu sömürüsü yaptı alacak para yok diye hep onların yanında kesildi sinsi ve içten pazarlıklı benim kaynana yani kesilen kurbandan ben yıllarca birşey anlamadım

ilk zamanlar olur öyle şeyler
biraz da yaşı büyükse hani 60 lara yakın falan daha bi eski adetlere göre büyümüştür
gelin artık ailesinden çıkmıştır mantığı vardır
çaktırmadan yap
nasıl mı?
eşine annem şimdiden başlamış hazırlıklara
damadım gelecek diye döktürüyormuş falan diye kocanı pohpohla bayılır erkekler buna
kayınvalidenle konuşurken
ay teyzem amcam vb. ay biz damadı çok özledik bak bu tatilde mutlaka
bol bol görüşelim damat çok iyi temiz aileden geldiği belli bizim çocuklara hep örnek gösteriyoruz
kızımızı el üstünde tutuyo bizi kendi ailesinden ayırmıyo kızımızı bize sık sık getiriyor
kendi ailesinde 5 gün kalıyorsa kızımızı da ailesinin yanına 5 gün getiriyor çok adil diyolar de
yani yollarını tıka
eşinle programı önceden yap
ilk eşinin ailesine gidiyorsan çaktırmadan ay şugün de yengem bizi bekliyor olacak falan de
10 gün mü kalacaksınız memlekette 5. gün yaklaştı mı
aşkım ben valizleri yavaştan topluyorum yarın kahvaltıdan sonra annemlere geçiyoruz değil mi de
tabi bunlar yavaş yavaş olur tecrübeyle
ha belki şanslı guruptanım benim eşimin ailesi böyle şeyleri sorun etmez
benimle telde konuşurken bile ailemi sorarlar sağolsunlar
herkes dört dörtlük değil oyüzden nabza göre şerbet
belki evliliğinim ilk ayları olsa ver ağızlarının payını derdim ama pişip olgunlaştıkça daha sakin çözümler buluyor insan
kayınvalidene annemi de çok özledim falan de
evli görümcen varsa hele uzaktaysa
ve eşi çok sık getirmiyorsa
ay enişte de ayıp ediyor kızın gözünde tütüyordur şimdi
her annenin hakkıdır kızını görmek doymak
beni bu durumda bıraksa kayınvalideme çok içerler onu affetmezdim
ama sizler adil insanlarsınız 5 gün sizde kaldık 5 gün de bizimkilerin oraya gidelim desek memnun bile olursunuz
ne de olsa 4 atanın hakkı bir değil mi
falan deyin
kurbanda yapılan ayıp olmuş ama o anda
aaa olur mu anne ben bizimkileri arayıp söyledim bekliyorlar şimdi onlar nasıl derim böyle böyle diye
ne cimri olmuş bunlar eti kıskanıp yalan uyduruyorlar yoksa flaan hanım böyle şeyi hayatta yapmaz diye düşünsünler istemeyiz değil mi deseydiniz
tabi bunlar zamanla alışılır öğrenilir
karartmayın kalbinizi
ozaman hiç sonuç alamaz çözüm bulamazsınız
eşinizin de cephe almasına yol açarsınız sürekli onu dediler bunu dediler diyip durursanız

öğretmen eşin kötü tarafıdır bu tatiller... ilk zamanlar eşim cuma günü karneyi dağıtır ve hemen eşimin memleketine gitmek için yola çıkardık ve ben sinir olurdum. zamanla ve tatlı dille artık rötarlı gitmeye ve erken dönmeye başladık. Bunu yapmak kolay olmadı önce kayınvalidemin gönlünü kazanmakla başladım işe kayınvalideyi feth ettinmi gerisi çorap söküğü gibi geliyor...

fatunuzcum çok sağol gerçekten söylediklerin çok işime yarayacak. ben de daha yeni evliyim. eşimin ailesine karşı da açıkçası yaptıklarından dolayı çok yakın hissetmiyorum kendimi. eşim de durumun farkında. ama o bana hak verdiği için bu duruma bişey demiyo. yeni evli olduğum için durumu bu şekilde idare etmek yerine kendi kendimi yiyorum. ama onun ailesi gerçekten çok abartıyo. mesela bayramın 1. günü 1 saatliğine annemleri görmeye gidiyoruz. ordan anneanneme geçiyoruz. ordan da eşimin yengesine gidiyoruz. kaynanamlara gittiğimizde söyledikleri şu: nerde kaldınız? daha ilk bayramımızda(ki biz eşimle beraber gezmek istiyoduk) yengemlere gittik selamları var dedim muhabbet olsun aramızda diye. kaynanam hemen atladı bize neden demiyonuz biz de gelirdik diye. bi de oraya gidince anlatacak bişey bile bulamıyoruz. eşime de dikkat ediyorum. o da rahat değil sanki orda. muhabbete falan giren yok. ama bize gidince biz her şeyden bahsediyoruz. eşim de katılıyo muhabbete. hiç kasmıyo. bizde daha rahat olduğunu bile düşünüyorum bazen. inanın bana yazın evlendik. ben en yakın arkadaşımı sadece kurban bayramında gördüm. eşim biz onlara gidince arkadaşlarıyla görüşmeye çıkabiliyo. biz de kaynanamla birbirimizi süzüp oturuyoruz. ben de sıkılıyorum bu sefer. eşime söylüyorum beni bırakma gitme gitsen de çabuk dön diye. çünkü eşim evde olmadığı her zaman kaynanam bi laf söyleyip canımı sıkıyo yine(

hı bi de geçen bayrama arife günü gidebildik. 3 gece kalıp dönücez. ben evlenmeden önce her bayramın ilk akşamı anneannemlere giderdik yemeğe. eşimler de dedelerine gidiyolarmış. neyse arife günü indiğimizde saat gece 10 buçuktu. kaynanamlara gittik. sofra falan kurdular yemek yedik. bayramın 1. günü akşamı dedelerinde yemek yedik. bayramın 2. günü oldu. bize gittik. kaynanamlar aradı eşimi. amcanın oğlu geldi gelin hadi diye. eşim de gelemeyiz dedi. o akşam bizde kaldık. ertesi gün yola çıkıyoruz kaynanam bizde hiç yemek yemediniz dedi. oğlunu görememiş. acaip sinir oldum. sanki benim annem beni gördü. ben de ağzımı açsam bir sürü kavga gürültü. eşimin hatrına susuyorum hala...

aslına bakarsanız takılacak olsa onca şey olur
onlar da sizde bulur bir sürü şey,
canınız sıkıldıysa bir şeye usturubuyla vern cevabını
oğluma hasret kaldım diyorsa
annem de damadıma hasret kaldım diyor
benden daha öne koyuyor eşimi dilinde düşürmüyor hep tel de bana övüyor özlüyorum diyor
aşk olsun anne senden de gelinim sana hasret kaldım demeni beklerdim demek beni sevmiyosun
bak küstüm işte bundan sonra oğlun gelsin ben gelmiyim ozaman deyiver şaka yollu
aMA ciddi değil gücenmiş gibi değil
bak ozaman bir daha diyebiliyor mu
hem eşinin gözünde daha da değerin artar

bak ufak bir örnek
görümcem uzak bi yerden geliyor tatil için
bizim olduğumuz yerde inecek otobüsten ve kayınvalidemlerin olduğu yere geçecek geçmeden de 1-2 gece kalacak
kayınvalidem telde kızım görümcen gelmeden git anneni gör istersen bekleme dedi
şimdi istersen bunu
beni yönlendirmeye çalışıyor annemin yanında 2 gün geçirip onlarla daha uzun kalmamı bekliyor olarak düşünebilirim
ama ay bak görümcem tatilin 4. günü gelecek boş yere bekleme annenle hasret gider sonra görüşürsünüz diyor diye düşündüğümden hiç kafa takmıyorum
olumlu tarafını gör
sen olumlu gördükçe olaylar olumluya döner,
demek ki sizle gezmek kalabalık aile olmak ne kadar iyi anlaşatığınızı herkese göstermek istiyor
kayınvaliden
e oğlunu özlüyor olabilir daha çok görmek istiyor da olabilir
ama eşin bu lafa istinaden seni ailenee götürmüyorsa sorun olur ozaman
ama bu lafı takmayıp annesinin huyunu biliyor ve ona göre davranıyorsa hiç takma kalbini de karartma
yoksa her laf batar
dirlik olmaz bütünlük olmaz
zamanla alışırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…