Ailesi ..

SweetiSh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2009
69
0
86
37
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

Önümüzdeki hafta düğünümüz var.. ama gerçekten çok stresli zamanlar
geçiriyorum.Doğrudur düğün sıkıntısı stresi herkesde olur diyeceksiniz ama bizim sorun
çoğunlukla aileler daha doğrusu nişanlımın ailesi.. Okadar çok özensizler ki.

Öncelikle şöyle anlatmak isterim,ben nişanlımın durumunu bildiğim için onu olduğu gibi
kabul ettim ve beraber oturmak istedim. onu ve ailesini sıkıntıya sokmamak için. Ama bu
kadar düşünceli olmak gerekli miydi işte bunu bilmiyorum çünkü ailesi beni istemeye
geldiklerinde olur olmaz bir sürü patavatsızlık yaptılar.Mesela yatak odası takımını
beraber oturacağımız için onlar alacaklardı.Nişanlımın halası ve babannesi 'sizin almanız
gerekirdi ama biz alıyoruz beraber oturcakları için' diye dokundurtma yaptılar sağolsunlar.
Daha istenir istenmez kimin ne alacağının pazarlığı yapılır gibi. Adetlerden konu açılırken
adet yerini bulsun diye ne istediğimizi sordular.. Hani set,bilezikler felan.. Bizimkiler zora
sokmamak için hiçbirşey istemediler.Onlarda 5 bilezik ve set yaparız dediler.. Kii söz
zamanında bile yüzük istemedim bi tane alyas alırız gerek yok diye.Nişan zamanı da
alışverişte birsürü problemler oldu istediğimiz yüzükleri almadılar.. ama nişanlımla yalan
dolan gittik beğendik başka alyans.Kredi kartına taksit yaparak.. Nişanlığımı önceden
begenmem bile birsürü tartışmalara yol açtı.Önceden gidip bakmıştım kii insanda heves
olur ister istemez gider bakarsın bunu bile laf ettiler..Nişanda 2 bileziği taktılar kalanları
düğün alış verişinde alacaklardı.ama set ve bilezikleri kafalarına göre almışlar hiç
söylemediler bile. Ve düğünümüze 14 gün kala alışverişe çıktık. alışverişte hiçbirşey
almadılar sadece gelinlik ve bindallık.. onlarda kiralıktı zaten.Ayrıca bayramdada
gelmemişlerdi.Bizlerde bayramda geline bohça gelir elbisesi alınır.Almadıkları için
alışverişte telafisini yaptılar.Bohçayıda bu hafta getirdiler.içinde sadece alışverişte aldıkları
vardı. Ve bohçada yoktu poşete koyup getirmişler.Annem gerçekten çok şaşırdı.Ne
bileyim içinde bana özel bi eşarbı havlusu ıvır zıvır olmalıydı.Belki diyeceksiniz bunlar
mutluluk getirmez önemli değil .. evet gerçekten değil ama insanın az çok değerini koyar
ortaya bunlar..Yani el emeği neticede insan içinden gelir yine yapardı çünkü bunlar maddiyata bağlı şeyler değil.
Ve ailesindeki tüm hanımlar ev hanımları.yani zamanları
oldukça bol..

Son düzenleme:
Karınca duası gibi, yazı boyutunu ya da karakterini değiştirseniz. :hulya:

okunmuyordu canım ..karınca duası gibiydi...

bazı ailelerde böyle özen olmuyor cnm
benim nişanlımın durumu oldukça iyi.fakat onlarda çok özensiz.
tamam belki sizinkiler kadar değiller ama onlarda bi değişik yani.
siz ne verdiniz peki bohça olarak?
damada sen neler aldın?

nişanlın bu sıkıntılarının farkında değil mi ?
ama inan herşey boş biliyor musun !
evlenince mutluluğun ve huzurun olsun sana yeter!
bunlar fasa fiso cnm ...
ama resmiyet ve mesafe korunmalı bence her daim ...
bir ağırlığın olmalı...

Kusura bakmayın kızlar düzelttim şimdi, Ben ona her ne lazımsa yapmaya çalıştım benim babam yok annem ve ben çalışıyoruz.. evimizin borcu vardı onu ödüyorduk ailesi sürekli sıkıştırıyordu kızım ailenle ne zaman tanışacağız diye.Ama babamla ilgili sorunlar olduğundan tanıştıramıyordum. Önceden düğünü istediler hatta nişan yapmayalım düğünü hemen yapalım dediler.Annemde ben hemen yapamam dedi.ama eksik hiçbirşey kalmadı.Allaha şükür üstümüze düşeni fazlasıyla yaptık. Herşeyinide aldım ama asıl kızdığım ortada yapılan sadece yatak odası kii borcu duruyor düğünden sonra ödenicek..yanii bişi yokken hala lafların yapılması ve bişilerden kısılması. Annemde bana soruyor Madem durumları iyi değil neden beni sıkıştırdılar.Önceden olsaydı nasıl yapacaklardı diyor.ve gerçekten vericek cevap bulamıyorum

sen sen ol yol yakınkan azcık aşım kaygısız başım de ayrı eve çık güzelim
sorun çıkmış zaten al nişanlını konuş ben özveride bulundum siz özensiz davrandını benim bu özenimle baş tacı edilmem lazımdı de ben sizin iyiliğiniz için düşünmüştüm de
bugun alyansı gizli aldınız canım
yarın eve bişey alacağın zaman nolcak yada onlar sana sormadan eşya değiştiricek vs
hiç düşündün mü bunları
şimdiden sana soğuk davranmışlar mazallah annen baban size gelirse ne derler kimblir
düşün taşın sık dişini biraz ve otur konuş bi göz odada olsa ayrı eve çıkalım de..

Aynen canım ya kayınvalidem evindeki eşyaları değiştirmeyi düşünüyor bende kızdım.. madem herşey borçla yapılıyor düğün zamanınımı buldu eşya almak diye. Zaten nişanlımda istemiyor hemen ayrı bir eve çıkacağız inşallah Allah kısmet ederse :sinifsinif:

ayrıca eklemek istedim annen senden sonra tek başına mı kalıcak bak canım madem onun borcuda size kalacakmış
ayrı eve çıkın bak pişman olmayın sonra çok üzülürsün çok yıpranırsın ben boşanmanın eşiğindeyim benim gibi olursun sen kıyamazsın özveride bulunursun ama olan sana olur
küçücük yaşta çekilicek çile değil

annene bişey olsa o evde yanında kaç gün ağırlayabilirsin
senin evin olsa rahatlıkla ağırlarsın..

birde eşyaların borçlarınıda size yıkıp biz sizin için aldık hadi ödeyin deyiverirlerse nolcak
onları ödeyeceğine kendi evine beğendiğin eşyayı alırsın azcık uzak dur mesafe koy önce kıymete bin değerini anlasınlar
sonra kıymetin anlaşılınca aranız düzelir..
babannemler ilk zamanlarda anneme çok çektirmişler babam annemin üzülmesine dayanamamış hemen ayrı eve çıkmışlar babannem 2 gelini daha olana kadar anneme değer vermedi
ama iki gelinide kendisine soğuk durunca baktı ki annem gerçekten kıymetliymiş ..

Ablam var cnm annem yalnız değil ama aklım kalıyor tabii ki.
okadar ufak seyler söz konusu ki..mesela davetiyemi seçtim burda sizlerlede paylaştım..
Babası hiç daha sormadan size 50 tane yeter dedi.bende annemlere sormam lazım
dedim.Akşam aradım ve 100 tane lazım dedim. Yani diyorumya süreklı kısıyorlar. Ne
sormak var ne bişey.Alışverişe çıkacaklar nişanlımdan haber veriyorlar ..

ya valla gerçekten çok üzüldüm ama bir yandan da sevindim başından görüyorsun ben gibi evlendikten sonra görsen ayrı eve çıkmak falan çok zor olur gerçekten..
ama yolun başındasın tavrını koy ayrı eve çık
ya düşünsene yemek yapacaksın yemeğe koydun yağa karışacaklar
alışverişe karışacaklar
herşeyi sıkıyorlar diyorsun
çalışmak istemeyeceksin belki.. ona karışacaklar genceciksin niye çalışmıyon vs..
ya en basitinden sen geçsin özelinden vazgeçiyosun onlar düşüncesizse bunu yapıyorsa
evinizde özel bi anınız olmayabilir

odanız mutsuz olur
yuvanız mutsuz olur
gerçekten çok üzüldüm şimdi
ama gerçekten yapman gereken şey sırıtıyor
tavrını koy
ara nişanlını 1 snye beklemeden
konuş
o da seni seviyosa zaten sana kıyamaz

Allaha şükür nişanlımla problemim yok ve bana hak veriyor ama şöylede bişi var maddiyatı
olmadığı için kiraya çıkmak çok güç.Yani eğer beraber otumayı kabul etmeseydım uzun
zaman alırdı evlenmemiz.Yani benim tek maaşım kiraya gidicekti açıkçası ev yapmakta bana zor gelicekti..
Allaha şükür ki ilk aşkı yaşadığım insanla evlenmeyi nasip etti
bana.Mutluyuz ama illaki yansıyor bize bunlar
ama arayı tutturmayı biliyoruz. Zaten boş durmuyor sürekli ev ilanlarına bakıyor bu bile
yetiyor bazen ama evlendıkten sonra para bırıktırmeye ve bir eve geçicez..

üzüldüm inanki inşallah tez elden bulursunuz bir ev
bari akıllı davranda düğünde takılan takıları vs reyi borçlarınızı ödeiycez vs diye elinizden almasınlar
bız sana yenısını yaparız derler yapmazlar öylece verdiğinle kalırsın
güvenilir bir yere ver (annene mesela) ne bileyim aynı evde olucaksınız kavga falan ıle almasınlar yani elinizden
birde maaşını falan verme güzelim biriktir

Canım fazla hayal kurma sana böyle davranan insanların evine gitmekle yanlış yapıyorsun .kaynanan tabiki eşya değiştirir sizin düğünden nasıl olsa para gelcek onu hesaplıyodur .aynı evdesiniz diye takıların paraların üstüne oturcak.keşke biraz daha sabretseydiniz.zaten ev eşyası almamışsınız.şimdiye kadar niye para biriktirmediniz.yada birikim yapığ evlenmediniz .sevdiğin insanla evleniyorsun tamamda hiç özel bişey yaşamıycaksın rahat banyo yapamıcan .evim diyebileceğin bir yer olmıcak.zaten yakında yazarsın yaşadığın sorunlarıda inşallah hakkınızda hayırlısı olur

bizim bi akrabamızının gelininin başınada senınkı gibi şeyler gelmişti
akrabalarımız baya cimrilerdi zaten pek sevmezdik birbirimizi uzaktan akrabalar
oğulları evlenecek miş diye duyduk
kızı kandırmışlar azcık sabredın bey emekli olunca size ev alalım kıraya ckmayın dıye kendı evlerı vardı
kıza eşyada aldırmadılar
bizim evde herşeyden ikişer tane var dıye
kızı evlenınce resmen rezil ettiler
ev almak bıyana dursun başka hayaller kurmaya başladılar
düğünden gelen paralarla borçları ödeyiparaba aldılar
kız ayrılmak isteyincede zırnık koklatmadılar
verdikleri eşyada kadının kendi eski eşyaları ikinci elleri atmak yerine gelinine vermişti,öyle üzülmüştük ki
çocukları olduğunda da hiçbişey olmamış gibi torunlarını sevmeye yüzsüzce gidiyorlardı
dikkat et güzelim yaş tahtaya basma
güvence ile hiçbişy yapma
benım kaynanam alırsa gerı verır dersın
bi kavga çıkar verecekleri varsa da vermezler sdenden aldıklarını
(

YazdIklariniza cok uzuldum..Nisanliniz calismIyor Mu?Dugunden takilar gelcek onunla Toparlayamazmisiniz?dugun yapmasInlar nikah yapin tek!Dugune verecekleri parayi size salon takimi alsinlar annenizde yatak odanizi alsin..Sizde takilarlarI bankaya falan koyun ornegin 20000 lira toplasaniz aylik 300-400 faiz alirsiniz.Ekstradan mutfak ve faturalarinizi burdan odeyip kirayida sizin maasinizla oderseniz esinizin maasinida gunluk giderlere ayirirsiniz tabi calisiyorsa..Valla cozum bulmaya calistim durumunuzu derinlemesine bilmiyorum ama ev ev ustune olmaz tatlim gerekirse sIK disini durumu duzeltin oyle cikin ayri eve

Nişanlım çalışıyor.benim para biriktirmek durumum yoktu annemle ben çalışıyorduk sadece..ev almıştık onun borcunu ödüyorduk. nişanlım çok sabırsızdı açıkçası çok tartışma yaşıyorduk evlenme konusu yüzünden yoksa ben daha istemiyordum. Ne bileyim ilk baslarda da lafı oluyordu bazı seylerin dediğim gibi özünde cok iyi insanlar annesi sessiz sakin ama birşey almaya kalk hemen lafı oluyor.Davetiye de bile okadar paralı olmasına gerek yok yırtılıp atılıyor zaten dediler.Ama ben yinede istediğimi seçtim bu seferde parasından kısıp az bastıralım dediler.Alışverişte kızım git istediğini al dediler ama mağazaya girince yok o gereksiz o çok para bilmem ne.. cnm düğünde takılan paraları düğün salonuna vericeklermiş..bana sadece bileziklerim kalacak. Diyorum ya ortada bi yatak odası var onunda yarısı duruyor borcu. 5 bilezik ve set başkada hiçbişi yok.Kaynanam bi yorgan diktirmiş okadar.İşte böyle oluncada oğlan evlendirdik oluyor.

beraber oturulmasına kesinliklikle ama kesinlikle karşıyım.
ama ona karşı olduğum gibi iki çalçaputun lafının edilemsine de karşıyım.
ya bende var bi gariplik ya da başkalarında.

ne söz bohçası, ne nişan bohçası ne çeyiz, ne bir patik, ne set ne de takı gördüm evlenirken..
gördüğüm kayınpederimin 6 yıldır üzerinde oturduğu koltuk takımıydı.
sağolsun dedim.
ağzımın tadı olsun ben kendime ilerde yenisini alırım dedim.

niye bu kadar takılıyorsunuz yapılanlara ya da yapılmayanlara.
en fazla çiğ insanlarmış deyin geçin. varsın herşeyi biz yaptık desinler ne var..
ama tek önerim asla aynı eve gelin girmeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…