Arkadaşlar merhaba,
Önümüzdeki hafta düğünümüz var.. ama gerçekten çok stresli zamanlar
geçiriyorum.Doğrudur düğün sıkıntısı stresi herkesde olur diyeceksiniz ama bizim sorun
çoğunlukla aileler daha doğrusu nişanlımın ailesi.. Okadar çok özensizler ki.
Öncelikle şöyle anlatmak isterim,ben nişanlımın durumunu bildiğim için onu olduğu gibi
kabul ettim ve beraber oturmak istedim. onu ve ailesini sıkıntıya sokmamak için. Ama bu
kadar düşünceli olmak gerekli miydi işte bunu bilmiyorum çünkü ailesi beni istemeye
geldiklerinde olur olmaz bir sürü patavatsızlık yaptılar.Mesela yatak odası takımını
beraber oturacağımız için onlar alacaklardı.Nişanlımın halası ve babannesi 'sizin almanız
gerekirdi ama biz alıyoruz beraber oturcakları için' diye dokundurtma yaptılar sağolsunlar.
Daha istenir istenmez kimin ne alacağının pazarlığı yapılır gibi. Adetlerden konu açılırken
adet yerini bulsun diye ne istediğimizi sordular.. Hani set,bilezikler felan.. Bizimkiler zora
sokmamak için hiçbirşey istemediler.Onlarda 5 bilezik ve set yaparız dediler.. Kii söz
zamanında bile yüzük istemedim bi tane alyas alırız gerek yok diye.Nişan zamanı da
alışverişte birsürü problemler oldu istediğimiz yüzükleri almadılar.. ama nişanlımla yalan
dolan gittik beğendik başka alyans.Kredi kartına taksit yaparak.. Nişanlığımı önceden
begenmem bile birsürü tartışmalara yol açtı.Önceden gidip bakmıştım kii insanda heves
olur ister istemez gider bakarsın bunu bile laf ettiler..Nişanda 2 bileziği taktılar kalanları
düğün alış verişinde alacaklardı.ama set ve bilezikleri kafalarına göre almışlar hiç
söylemediler bile. Ve düğünümüze 14 gün kala alışverişe çıktık. alışverişte hiçbirşey
almadılar sadece gelinlik ve bindallık.. onlarda kiralıktı zaten.Ayrıca bayramdada
gelmemişlerdi.Bizlerde bayramda geline bohça gelir elbisesi alınır.Almadıkları için
alışverişte telafisini yaptılar.Bohçayıda bu hafta getirdiler.içinde sadece alışverişte aldıkları
vardı. Ve bohçada yoktu poşete koyup getirmişler.Annem gerçekten çok şaşırdı.Ne
bileyim içinde bana özel bi eşarbı havlusu ıvır zıvır olmalıydı.Belki diyeceksiniz bunlar
mutluluk getirmez önemli değil .. evet gerçekten değil ama insanın az çok değerini koyar
ortaya bunlar..Yani el emeği neticede insan içinden gelir yine yapardı çünkü bunlar maddiyata bağlı şeyler değil.
Ve ailesindeki tüm hanımlar ev hanımları.yani zamanları
oldukça bol..
Aynen canım ya kayınvalidem evindeki eşyaları değiştirmeyi düşünüyor bende kızdım.. madem herşey borçla yapılıyor düğün zamanınımı buldu eşya almak diye. Zaten nişanlımda istemiyor hemen ayrı bir eve çıkacağız inşallah Allah kısmet ederse :sinifsinif:
Kusura bakmayın kızlar düzelttim şimdi, Ben ona her ne lazımsa yapmaya çalıştım benim babam yok annem ve ben çalışıyoruz.. evimizin borcu vardı onu ödüyorduk ailesi sürekli sıkıştırıyordu kızım ailenle ne zaman tanışacağız diye.Ama babamla ilgili sorunlar olduğundan tanıştıramıyordum. Önceden düğünü istediler hatta nişan yapmayalım düğünü hemen yapalım dediler.Annemde ben hemen yapamam dedi.ama eksik hiçbirşey kalmadı.Allaha şükür üstümüze düşeni fazlasıyla yaptık. Herşeyinide aldım ama asıl kızdığım ortada yapılan sadece yatak odası kii borcu duruyor düğünden sonra ödenicek..yanii bişi yokken hala lafların yapılması ve bişilerden kısılması. Annemde bana soruyor Madem durumları iyi değil neden beni sıkıştırdılar.Önceden olsaydı nasıl yapacaklardı diyor.ve gerçekten vericek cevap bulamıyorum
beraber oturulmasına kesinliklikle ama kesinlikle karşıyım.
ama ona karşı olduğum gibi iki çalçaputun lafının edilemsine de karşıyım.
ya bende var bi gariplik ya da başkalarında.
ne söz bohçası, ne nişan bohçası ne çeyiz, ne bir patik, ne set ne de takı gördüm evlenirken..
gördüğüm kayınpederimin 6 yıldır üzerinde oturduğu koltuk takımıydı.
sağolsun dedim.
ağzımın tadı olsun ben kendime ilerde yenisini alırım dedim.
niye bu kadar takılıyorsunuz yapılanlara ya da yapılmayanlara.
en fazla çiğ insanlarmış deyin geçin. varsın herşeyi biz yaptık desinler ne var..
ama tek önerim asla aynı eve gelin girmeyin..
Arkadaşlar merhaba,
Önümüzdeki hafta düğünümüz var.. ama gerçekten çok stresli zamanlar
geçiriyorum.Doğrudur düğün sıkıntısı stresi herkesde olur diyeceksiniz ama bizim sorun
çoğunlukla aileler daha doğrusu nişanlımın ailesi.. Okadar çok özensizler ki.
Öncelikle şöyle anlatmak isterim,ben nişanlımın durumunu bildiğim için onu olduğu gibi
kabul ettim ve beraber oturmak istedim. onu ve ailesini sıkıntıya sokmamak için. Ama bu
kadar düşünceli olmak gerekli miydi işte bunu bilmiyorum çünkü ailesi beni istemeye
geldiklerinde olur olmaz bir sürü patavatsızlık yaptılar.Mesela yatak odası takımını
beraber oturacağımız için onlar alacaklardı.Nişanlımın halası ve babannesi 'sizin almanız
gerekirdi ama biz alıyoruz beraber oturcakları için' diye dokundurtma yaptılar sağolsunlar.
Daha istenir istenmez kimin ne alacağının pazarlığı yapılır gibi. Adetlerden konu açılırken
adet yerini bulsun diye ne istediğimizi sordular.. Hani set,bilezikler felan.. Bizimkiler zora
sokmamak için hiçbirşey istemediler.Onlarda 5 bilezik ve set yaparız dediler.. Kii söz
zamanında bile yüzük istemedim bi tane alyas alırız gerek yok diye.Nişan zamanı da
alışverişte birsürü problemler oldu istediğimiz yüzükleri almadılar.. ama nişanlımla yalan
dolan gittik beğendik başka alyans.Kredi kartına taksit yaparak.. Nişanlığımı önceden
begenmem bile birsürü tartışmalara yol açtı.Önceden gidip bakmıştım kii insanda heves
olur ister istemez gider bakarsın bunu bile laf ettiler..Nişanda 2 bileziği taktılar kalanları
düğün alış verişinde alacaklardı.ama set ve bilezikleri kafalarına göre almışlar hiç
söylemediler bile. Ve düğünümüze 14 gün kala alışverişe çıktık. alışverişte hiçbirşey
almadılar sadece gelinlik ve bindallık.. onlarda kiralıktı zaten.Ayrıca bayramdada
gelmemişlerdi.Bizlerde bayramda geline bohça gelir elbisesi alınır.Almadıkları için
alışverişte telafisini yaptılar.Bohçayıda bu hafta getirdiler.içinde sadece alışverişte aldıkları
vardı. Ve bohçada yoktu poşete koyup getirmişler.Annem gerçekten çok şaşırdı.Ne
bileyim içinde bana özel bi eşarbı havlusu ıvır zıvır olmalıydı.Belki diyeceksiniz bunlar
mutluluk getirmez önemli değil .. evet gerçekten değil ama insanın az çok değerini koyar
ortaya bunlar..Yani el emeği neticede insan içinden gelir yine yapardı çünkü bunlar maddiyata bağlı şeyler değil.
Ve ailesindeki tüm hanımlar ev hanımları.yani zamanları
oldukça bol..
vallah ben nedense nişanlının ailesini hiç suçlu bulmadım
nedenmi?
sen kızsın niye kendini ağırdan satmiyorsun
yok onları zor durumda bırakmamak için birlikte oturmaya kabul ettim, yok yüzük istemem yok o yok şu yok bu
niye?
nişanlın bulunmaz hint kumaşımı yada senmi çok değersizsin
senden çokca varda ondan birtanemi var
niye yani?
elbete bazı şeyler mutluluk getirmiyor ama olmayınca görüldüğü gibi mutsuzluk huzursuzluk getiriyor
bunlar senin en güzel en heyecanlı zamanların olmalı
madem gelin aliyorlar ona göre hazırlıklarınıda yapacaklar ama sen baştan ipleri vermissin ellerine bundan sonra sana geçmiş ola demekten başka bişey gelmez elden
baştan koyacaktın tavrını nişanlını nekadar seversen sev kız evi naz evidir sözünü unutmayacaktın
onlar 5 yaparız dedilerse sen 6 isteyecektin
isteyecektinki şimdi değerli olaydın
bohçayı poşet içinde getirmeye cesaretleri olmazdı ozaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?