Ailesi ..

Sonuç olarak istenilen herşeyi yapmışlar
almıcaz kız tarafı yatak odasını alır demişler almışlar....

Bohça getirmemişler önce sonra getirmişler

takıyı sonra takmışlar.

ee en başındada sne kabül etmişsin zaten
bence şikayet etme.
keyfini çıkar.

bu iki cümle düğünden sonra takılarının erkek tarafı tarafından gasp edileceğini gösteriyor sanki? bence beraber yaşama onlarla, annenle ev almışsınız orda oturun. takılarını da asla verme, takı gelinindir, dinen de hukuken de böyle bu. sen vermezsen alamazlar. hattadini nikahta mihir olarak yazdır işini sağlama al. madem böyleler ve sen nişanlını seviyor ve evlenmek istiyorsun annenin eviyle ve takılarınla kendine bir hayat kurabilirsin. gerisi de çalışarak olur zaten.

canım .ok züüldüm ya bende yeni niaşnlandım (3 ay olacak) snein gibi bir oturmaya karar verdik ama nişanlımın aielsi böyle değil ne istediysem yaptılar hatta istemediklerimide yaptılar anlamıyorum insnaları senin gönlünü hoş tutacaklrına yaptıklarına bak lmaz:

Galiba daha dün baska bir topikte yazmistim....artik bu dügün dernek isleri öyle bir hal aldiki, nerdeyse erkek tarafi kiz tarafina yahu siz yapin su dügünü hayriniza diyecek!!!:hulya:

Eskiden kosulsuz sartsiz herseyi a dan z ye yapan erkek tarafi günümüzde öyle bir naza cekiyorki kendini mecburen tatsizlik cikmasin kizimin gönlü olsun diye kiz tarafinin cebinden daha fazla para cikiyor......benneyaptımki

Isteyerek severek bu islerin pesine kosturan bir aileye sahip olan gelin adayi kendini sansli hissetmeli vallaha....

herkesin görgüsü bilgisi bir değil maalesef...böyle şeylerin içine girdiğinde daha çok anlıyorsun..herkes bu tarz farklılıklar yaşamıştır bu dönemde tek sende değil bunu bil..en kısa zamanda ne olursa olsun kendi evinizie çıkın lütfen...ne şartta yaşarsanız yaşayın orada kalmanızdan daha iyi olacak...

ayrı ev açabileceğiniz zaman evlenin acele etmeyin.. bunların hepsi daha sonra yaşayacaklarınızın hafif bir provası..

çok haklısın canım ama iş işten geçmişş
artık evlenince sana tek tavsiyem çalışmak olucak...

doğru diyorsun başörtüsü ,patik havlu hişç önemli şeyler değil
takıp kulalnacağından değil ama biraz değer verilmek önemli olan

onların aile yapısı görgüsüde öyle napıcaksın..

başkalaırnın oldu snein olamdı diye takma kafana.. seninde iyi olan yanların diğer insanlarda olmaya bilir

çok haklısın üzücü ama üzülmeklede ele birşey gelmiyor

eşinle şimdiden mutluluklar sana

Böyle şeylerle kafanı bulandırma. Bohçaymış falanmış filanmış. Aynı evde oturmak niye ben onu anlamıyorum. Evlenmeyin, aynı evde oturacaksanız nişanlı gibi olacaksınız zaten. hep gözler üzerinizde. Sen de çalış eve çıkın ayrı. Başka şeyleri de takma kafana, koyarsın mesafeyi olur biter.

sakın oğlan tarafını düşünüp kendinden tavzi verme canım inan kimse senin bu inceliğini farketmez bi de üstüne oğlumuzla evlenmeye ne meraklıymış hiçbi şeye sesini çıkarmadı derler. Eksiklerini yeri gelince yüzlerine söyle bizde şu alınır bu yapılır de onlar kendileri senin karşında mahçup olsun yoksa ileride değil size destek olmak sizden sürekli bi şeyler isterler.

aynı eve ben de kesinlikle karşıyım, ama herşeyin bedavaya getirlmesi çabasına da karşıyım...
insan bir kez evlenir (en azında öyle olsun ister...) ve bişeyde gözü kalmasın ister bence...ukte kalmasın içinde kimsenin ya...ben çok üzülüyorum...insan ne kadar umurumda değil dese de bir an geliyor takılabiliyor esmerim...
ben bir anı beklemem takarım o ayrı tabi...
Tabiki huzuzurumuz önemli...önce o olsun, en çok o olsun, ama kimse de bedavaya evlendirmesin oğlunu...kızlar da ana baba evladı...yazık...hoş konu sahibinin geç de olsa herşeyi yapılmış, aynı evi de kendi kabul etmiş (ki bence hayatının hatasıdır) sorun yok ortada...

ya allahaşkına kızlar ya...
tekkeyi bekleyen çorbayı içer konumuna getirmeyin evliliğinizi ne olur...
zamanla değeriniz anlaşılacak diye beklemeyin... olduğunuz halde zaten çok değerlisiniz...
yatak odasını siz almalısınız... onu siz yapmalısınız... erkek tarafı başından bu şartlanmalarla gelir mi?
bir insan yapması gereken şey için onu yaptık, bunu yaptık der mi?
bence demez... diyorsa da bunu gören kadın o erkekle evlenmez...

Bazı arkadaşlar beni yanlış anlamış sanırım.. ben şusunda busunda değilim üç kuruşunda olsam zaten beraber oturmayı kabul etmezdım.. tabii ki onlar bana mutluluk getirmeyecek..ama bazı değerler vardır. Dediğim gibi bizde ilk baslarda bu sekilde beklemiyorduk özellikle nikahımızı yaptıktan sonra çok değişme oldu maddi konusunda. Daha düğün bile olmadan yapilan planlara kızgınım ben. hee açıkçası laf çarpıtmasalar lafı olmasa bazı seylerin bu kadar takılmam zaten. Söylene söylene yapılınca daha da moral bozucu. Zaten kız tarafında stres sıkıntı ruhsal açıdan daha fazla aile olarak kızını veriyorsun kız olarak yeni bir yaşama başlıyorsun. Bunların üstüne birde bunlar olunca insan ilk defa yaşadığı seylere bile sevinemiyor bazen, içinde o söylenen laflar kemiriyor. İnsanın hevesini kırmadan yapsalar düşünseler ne var sanki mafoldumben

arkadaşım ev ev üstüne olmaz .yeni bir yaşama başlıyosunda kaynanın yanında karı koca hayatınız olmıcak evlenmek sadece yatak odasında aynı yatağa girmek değil.yayıla yayıla evinde rahat kıyafetinle dolaşmak tv izlemek kocanla evin heryerinde rahat davranmak varken kendini hapisaneye sokuyosun.böyle hesap yapan insanlar sana bi lokma ekmeğide çok görür.mutfak masrafına siz karşılıycaksınız yakında teklif gelir.keşke diyceksin ama çok geç olucak.bundan sonra sabretmekle geçicek zamanın inşallah ayrı eve çıkma imkanını bulursunuz

yol yakınkenken dön... bile bile lades dememelisin bence....

Ev ev üstüne olmaz,ama artık kabul etmiş durumlarıda yokmuş ayrı eve çıkmak için,sadece yatak odası için bile konuşmuşlar diğer eşyaları nasıl alacaklar.Şu an için bunları düşünmeden sadece bu telaşelerin tadını çıkarmaya bak çünkü sanırım yapabilecek bişi yok.Evlenince de çok samimi olmaz,işinizie gücünüze bakarsınız para biriktirirsiniz.Düğününde ki paralara bile el koyacaklarına göre dikkat et altınların gitmesin.Herşeyin hayırlısı olsun,kendini üzme

vallah ben nedense nişanlının ailesini hiç suçlu bulmadım
nedenmi?
sen kızsın niye kendini ağırdan satmiyorsun
yok onları zor durumda bırakmamak için birlikte oturmaya kabul ettim, yok yüzük istemem yok o yok şu yok bu
niye?
nişanlın bulunmaz hint kumaşımı yada senmi çok değersizsin
senden çokca varda ondan birtanemi var
niye yani?
elbete bazı şeyler mutluluk getirmiyor ama olmayınca görüldüğü gibi mutsuzluk huzursuzluk getiriyor
bunlar senin en güzel en heyecanlı zamanların olmalı
madem gelin aliyorlar ona göre hazırlıklarınıda yapacaklar ama sen baştan ipleri vermissin ellerine bundan sonra sana geçmiş ola demekten başka bişey gelmez elden
baştan koyacaktın tavrını nişanlını nekadar seversen sev kız evi naz evidir sözünü unutmayacaktın
onlar 5 yaparız dedilerse sen 6 isteyecektin
isteyecektinki şimdi değerli olaydın
bohçayı poşet içinde getirmeye cesaretleri olmazdı ozaman

kesinlikle katılıyorum
sen çok isteyeceksin ki azda olsa alınsın
üstelik almam da diyemezler oğlu snei sevip senin çin diretiyorsa
kem küm ederler
almadan sende bi adım ileri gitmezdin güzelim

mesela ne bileyim
takıyı istediğini almıyorlar mı
bırakıp çıkacaksın,
ya beğendiğini alacaklar yada buyrun siz takın siz seçtiniz nasılsa deyip sırtını döneceksin ki
onlar kendilerini bıçak sırtında hissedecekler

ozaman görürsün paçaları tutuşmaz mı bi aksilik olacakta iş bozulacak diye :gitme:
ya güzelim inan hala üzülüyorum üzülüyorum
yahu erteletemez misiniz düğün tarihinizi
olmaz mı yanii uff uff

Takılar, bohçalar ayrıntılarına girince asıl önemli olan konuyu gözardı ediyorsun.
Durumlarına göre istediklerini yaparlar.
Çok pahalıya gidip takıp taşıştırsalar borçlarda hepiniz zorlanacaksınız.
Asıl önemlisi beraber yaşamayı kabul etmemeliydiniz.
Daha şimdiden bir sürü problemler çıkmış karşılıklı.
Bir arada oturduğunuzda neler olur artık düşünemiyorum.:1no2:
Ayrı oturma üzerinde ısrarla durmalısın.

Ben durumları bile bile zorlamadım onları sıkıştırmamak adına evet hata yaptım. Düğünüme 1 hafta kaldı.. zaten sorun olan zamanlar maddi konusu geçen konular örneğin alışveriş gibi.. yarında çeyizimi sermeye gideceğim bakalım orda neler yaşanacak .. kayınvalidem nevresim takımı alıp sermiş.. Annemde kızın çeyizi serilir bizim aldıklarımızdan serilmesi gerek neticede çeyizi seren biziz dedi. umarım yine didişmeler çıkmaz ufff :bbo:

tatlim dugun zamani herkes yasar boyle tatsizliklar senin simmdi en guzel gunlerin olmasi lazim!Bende dugun zzamani cok stres olmustum..Alisveris ne ki kendin de alirsin cok da muhim degil ama ayni ev fikri bana ters ne diyelim umarim mutlu olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…