• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailesinden nasıl sevileceğini görmemiş erkek ile mükemmeliyetçi kadın evliliği

Sen sofraya oturana kadar yemeğini yediyse baya bi zaman geçmiş olmalı, sen de niye hemen oturmadın?

İkincisi de gelmiyor musun falan demedi mi? Araba sürme olayına kızgın olduğu için miydi sensiz yemesi?

Valla eşinde narsist belirtileri gördüm ama bilemeyiz...sen de eşin de olgunlaşmadan evlenenlerdensiniz..

5 yıllık evlilikte erkekler hayatım makyaj yapmışsın harikasın falan demiyorlar bence...Onlar sadece tribi görüyor..Senin tüm odak noktan eşin olmuş, boyle devam edersen yakında bıktım diye daha büyük kavgalar eder senle...İlgi odağın eşin olmasın sürekli....

Merhaba arkadaşlar, 5,5 yıllık evliyim 4.5 yaşında bir kızım var. İşim gereği 2 yıllık evli iken il dısına tasınmak zorunda kaldım kızımla. eşim git gel yaptı yanımıza haftasonları. 3 yıl böyle yasadık. neyseki eşimin yanına geldim düzzenimizi kurduk. fakat birşeyler eksik. kavga ettikten sonra gönlümü alıyor nomale dönüyoruz ama içime sinmeyen birşeyler var. size en son neden kırıldıgımı anlatayım. ben nöbet çıkışı oldugum gun eşim işteydi. uyumadım, ona guzel yemkler hazırladım. beni almaya gl dedi tamam dedim.önce kızımı okuldan aldım sonra onla birlikte eşimi almaya gittik. yolda gelirken 2 kere ani manevra yaptım.çekil ben kullanacağım dedi sert bi şekilde, ikincisinde dedimki sen kullanırsan ben arabadan inerim binmem.sonra eve geldik neyse o duşa girdi ben sofrayı hazırladım. ve 2 makyaj bakım yaptım kendime güzel görüneyim diye. sonra geldi sofraya oturdu ben oturana kadar başladı yemeye ve bitirdi. tam ben yemeye başlayacaltım bi daha ona yemek koymak için kalktım (normalde herkes sofraya oturur öyle yemek başlar kuralı olsun istiyoeum ve eşim biliyor kızımıza da öyle ögretiyouz) ben sinirlendim belli etmedim kalktım yedikten sonra salona geldim telefondan dizi izliyordum.5 dk sonra bu geldi aferim kalk böyle dizi izle diye laf soktu ve gitti yatak odasına.ona da ayrıca kaırıldım; bu zamana kadar kendisi aynı şeyi yapar ben kızarım ama yine yapar ama 5 yıl boyunca ilk defa yaptım hep yapıyrmuşum gibi laf soktu. ayrıca makyajımı da farketmedi.ben gittim yanına baktım uyumuş. ona da sinirlendim cunkü işlerden dolayı birbirimizi haftada 2. görüşümüzdü ve umarsızca davranması cok uzdu ve değersiz hissettim. kavga ettik
gönlümü almak için ugraştı ama 2 gun sonra yine aynı şeyleri yaşatacağı için istemedim mesafe koydum ve hattta dedimki çocugumuz var boşanmak cozum değil aynı evin içinde sadece anne baba rollerimizi yerine getirelim birbirimiz için bişey ifade etmyelim ayrı yatalım ayrı hayatlar olsun dedim...vs vs
o da olmadı cunku hala basit bişey gibi gonul almaya çalışıyor ama anlamıyor ki ben bu evlilikt değersiz hissediyorum fazlasıyla, sevilmediğimi hissediyrum
dun akşam oturduk konuştuk eepey bir, kagıda en can alıcı sorunlarımızı (ilk sorunun nerde başladıgını),kendimizle ilgili öz eleştirimizi ve karşı tarafla ilgili tespitlerimizi yazdık.
sonuç olarak ; o: aileinden değer görmemiş ve nasıl seveceğini bilmeme sorunu var
benim: mükemmeliyetçi ve öfke kontrolü sorunum var
ve bu evlilik nasıl yuruyecek, derinlerde yatan sorunlarımızın ustesinden gelip nasıl tekrar aşık gözlerle bakacağız birbirimize ? profesyonel yardımmı almalıyım? böyle durumları yaşayan varsa deneyımlerini paylaşın lutfen
Aynı benim eşim😒 ben oturmadan yemeğini yemeye başlar görgü kuralı nedir bilmez eline sağlık demez ailede görmeyince böyle kütükler çıkıyor ortaya Allah yardımcınız olsun😑

Çok gıcık bi durum
Evet defalarca söylememe rağmen ilk bi kaç gün dikkat edip sonra yine aynı şekilde devam ediyor. Eline sağlık bile demiyorsun dediğimde anneme bile söylememişim sana mı söylicem diyor orda koptum zaten. Sonradan kıvırıp alışkanlık olmamış filan falan valla bıktım 😑

Evet defalarca söylememe rağmen ilk bi kaç gün dikkat edip sonra yine aynı şekilde devam ediyor. Eline sağlık bile demiyorsun dediğimde anneme bile söylememişim sana mı söylicem diyor orda koptum zaten. Sonradan kıvırıp alışkanlık olmamış filan falan valla bıktım 😑

O zaman sofra kurmayın..yemek mutfakta dersin, nasılsa beraber yemiyoruz, tencereden koy ye dersin

O zaman sofra kurmayın..yemek mutfakta dersin, nasılsa beraber yemiyoruz, tencereden koy ye dersin
Kısasa kısas yapıcam bundan sonra. Bunu söylediğim zaman da küsüyor sana artık senin gibi davranıcam dediğimde. Çocuk gibi küsmesinden de bıktım. Anneler çocuk doğurmakla anne olunmuyor yetiştiremeyince böyle sorunlar çıkabiliyor işte. Bıraksam zaten tencerede yer niye sunum yapıyorsun ne gerek var diyor

Aynı benim eşim😒 ben oturmadan yemeğini yemeye başlar görgü kuralı nedir bilmez eline sağlık demez ailede görmeyince böyle kütükler çıkıyor ortaya Allah yardımcınız olsun😑

Benimki de yaptı bir kaç sefer.
Ya tabağını önünden aldım ya da masanın altından bacağına vurdum.
Otururken sana da afiyet olsun aşkım dedim.
Bir şey hazırladığında gözlerinin içine bakarak ellerine sağlık dedim.
İşe yaradı.

Odunumu yonttum :D

Benimki de yaptı bir kaç sefer.
Ya tabağını önünden aldım ya da masanın altından bacağına vurdum.
Otururken sana da afiyet olsun aşkım dedim.
Bir şey hazırladığında gözlerinin içine bakarak ellerine sağlık dedim.
İşe yaradı.

Odunumu yonttum :KK70:
Bende yontma amaçlı her yaptığı şeye teşekkür ettim eline sağlık dedim afiyet olsun ama yok. Benimki aşırı inatçı inadıma yapmaz

Keske bosanalim ayri yatalim durumlarina girmeseydiniz sanki blöf yapiyor gibi olmus.
Kagida yazmak çözüm bulmak cok guzel demekki 2 tarafta birbirini seviyor deger veriyor. Biraz siz biraz o alttan alicak baska türlü nasil yurur ki zaten evlilik :KK68:

biraz daha fazla anlayış ve iletişle.
çok büyük sıkıntılarınız yok siz eşinizi istediğiniz kalıba sokmaya çalışıyorsunuz oda müsait. Adamcagız yok demiyor , kabul etmiş. ilk adım atılmış gerisi kolay
evet onun gönüllü olması beni de umutlandırıyor.mutlu bi evlilik aşkını gösteren bir erkek istiyorum

Hic sevmem cocukca tepki veren erkek ama malesef oylelermis, bir evlilik modeli varsa onu sil at kafandan her hareketi harika olmak zorunda degil seninde ayni sekilde, sonucta sevdigin adam cocugunda var hem bak ne guzel karsilikli cabaliyorsunuz ,ben birbirinizi sevdiginizi hissettim
evet sevgiye dair birşeyler var aksini hissetsem keserim direkt ayrı hayatlar isterim özsaygım var çünkü, ama konuşmaya katılması önemli, dogru bir yerden yakalamışımdır umarım.

Bende yontma amaçlı her yaptığı şeye teşekkür ettim eline sağlık dedim afiyet olsun ama yok. Benimki aşırı inatçı inadıma yapmaz
ya bunları resmn eğitmek lazım sabır lazım o da bnde olmuyor bazen. ailedeki temel eğitimi karısından alırsa ona aynısı yapabilir belki

Keske bosanalim ayri yatalim durumlarina girmeseydiniz sanki blöf yapiyor gibi olmus.
Kagida yazmak çözüm bulmak cok guzel demekki 2 tarafta birbirini seviyor deger veriyor. Biraz siz biraz o alttan alicak baska türlü nasil yurur ki zaten evlilik :KK68:
yani saçma geliyor kulağa ama boşanmak da cocuk için zor olacaktı. ev içinde ayrı yaşamak da bize zor olacaktı.

Sende zor kadınsın olmaz ki o kadarı.
Eşin de ters tepki vermemiş ama biraz fazla tepki göstermişsin.
Nöbet çıkışı, yorgunluk, özlemden herhalde ama bu kadarcık şeyler için boşanma olmamış bence de.
evlilikte gneşl olarak deeğrsiz hissediyorum bu sadece yasanan en son olaydı. bana anlamlı derin gözlerle baksın eskisi gibi, ben de hazırım değişmeye

Ben bahsettiğiniz olaylarda daha çok sizi hatalı buldum. Genelde kadından yana bakarım olaylara. Erkekleri genel anlamda nezaketsiz ve bencil bulurum açıkcası. Fakat evlilikte karşı tarafla sorunu düzeltmek için oturup anlaşılır şekilde konuşmadan evcilik oynarmışcasına bu kadar basit ve çözülebilir konularda yok karı koca olmayalım yok boşanamayız çocuk var diye ama aynı evde iki yabancı olalım vs durumları hiç hoş ve doğru değil. O eş ki böyle bir durumda beni istemeyen ve bu kadar basit konularda bunu öneren bir kadınla ne işim olur demiyor ve gönlünüzü almaya uğraşıyor. Ama emin olun ki siz bunu her yaptığınızda yanınızdan ayrılıp kendisiyle başbaşa kaldığında "bu kadın beni sevmiyor ve istemiyor, soğuk ve bencil "düşüncelerine kapılacak. Siz kendi yaptıklarınıza" ama bunu kendisi hep yapıyordu "diyerek anında bahane bulup, onun yaptıklarına" bunu daha önce konuştuğumuz halde" parantezlerini açıyorsunuz sürekli. Böyle adalet de yargı da olmaz. Acaba biraz narsistmisiniz diye düşünmekten alıkoyamadım kendimi. Kendinizi çok üstün görüp eşi kendinize yakıştırmıyor gibisiniz. Lütfen yanlış anlamayın ben tamamen sizin yazdıklarınızın oluşturduğu algı ile yazıyorum. Sonuç olarak bence siz iyi bir klinikten randevu alın, bunları ve çok daha fazlasını uzmana anlatın ve tarafsızca yorum isteyin. Sonra istiyorsanız eşiniz geldikçe çift olarak da terapi alır karşılıklı hataları düzeltmeye çalışırsınız. Ama önce ilişkideki durumunuzu, tutumunuzu ve yerinizi dışarıdan görebilmenizi isterim

cok ugrasıyorum duzlsin diye ama bir kere bırakınca eskiye dönuyor, kucuk ama önemli noktalar bence

Çok büyük bir problem göremiyorum hepimizin yetişme tarzı ve ailelerimizden gördüklerimiz farklı evlenince de bu farklılıklarda orta yolu bulmak önemli. Oturup konuşmuş ve sizin mükemmelliyetçi onunda nasıl seveceğini bilmeyen bir adam olduğu sonucuna varmışsınız, bunları birde çift terapisi alıp uzman gözünden dinleyin size yol göstersin. Tartıştığınız konu çok normal bence destek almalık bir durum bile değil herkes anlık sinirlenir ani tepkiler verir ve sonra yatışınca gönül almacalar başlar. Destek önerim kök sebeplere değinmiş olmanızdan kaynaklı.

Ben bahsettiğiniz olaylarda daha çok sizi hatalı buldum. Genelde kadından yana bakarım olaylara. Erkekleri genel anlamda nezaketsiz ve bencil bulurum açıkcası. Fakat evlilikte karşı tarafla sorunu düzeltmek için oturup anlaşılır şekilde konuşmadan evcilik oynarmışcasına bu kadar basit ve çözülebilir konularda yok karı koca olmayalım yok boşanamayız çocuk var diye ama aynı evde iki yabancı olalım vs durumları hiç hoş ve doğru değil. O eş ki böyle bir durumda beni istemeyen ve bu kadar basit konularda bunu öneren bir kadınla ne işim olur demiyor ve gönlünüzü almaya uğraşıyor. Ama emin olun ki siz bunu her yaptığınızda yanınızdan ayrılıp kendisiyle başbaşa kaldığında "bu kadın beni sevmiyor ve istemiyor, soğuk ve bencil "düşüncelerine kapılacak. Siz kendi yaptıklarınıza" ama bunu kendisi hep yapıyordu "diyerek anında bahane bulup, onun yaptıklarına" bunu daha önce konuştuğumuz halde" parantezlerini açıyorsunuz sürekli. Böyle adalet de yargı da olmaz. Acaba biraz narsistmisiniz diye düşünmekten alıkoyamadım kendimi. Kendinizi çok üstün görüp eşi kendinize yakıştırmıyor gibisiniz. Lütfen yanlış anlamayın ben tamamen sizin yazdıklarınızın oluşturduğu algı ile yazıyorum. Sonuç olarak bence siz iyi bir klinikten randevu alın, bunları ve çok daha fazlasını uzmana anlatın ve tarafsızca yorum isteyin. Sonra istiyorsanız eşiniz geldikçe çift olarak da terapi alır karşılıklı hataları düzeltmeye çalışırsınız. Ama önce ilişkideki durumunuzu, tutumunuzu ve yerinizi dışarıdan görebilmenizi isterim
bu anlattıgım olay en son yasadıgım bir örnek genel olarak bir değersizlik konumuz var, onla paylaştıgımda gönlümü alıyor bir hediye bir çiçek bir program ama 1 ay sonra yıne aynısı yasanıyor. ikimiz de birbirimiz için tespitte bulunduk. benim mükemmeliyetçi oldugumu söyledi. bazı özelliklerim uyuyor bu kalıba ama çözüm ne? onun da problemi ailden geliyor bence. değer sevgi göstermeme. tek çözum terapi mi

Back
X