• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailesinden nasıl sevileceğini görmemiş erkek ile mükemmeliyetçi kadın evliliği

Çok büyük bir problem göremiyorum hepimizin yetişme tarzı ve ailelerimizden gördüklerimiz farklı evlenince de bu farklılıklarda orta yolu bulmak önemli. Oturup konuşmuş ve sizin mükemmelliyetçi onunda nasıl seveceğini bilmeyen bir adam olduğu sonucuna varmışsınız, bunları birde çift terapisi alıp uzman gözünden dinleyin size yol göstersin. Tartıştığınız konu çok normal bence destek almalık bir durum bile değil herkes anlık sinirlenir ani tepkiler verir ve sonra yatışınca gönül almacalar başlar. Destek önerim kök sebeplere değinmiş olmanızdan kaynaklı.
yani sorunlarımızı tespit ettik bundan sonra hangi yolu izlemeliyim. kendimde nasıl değişiklik yapabilirim. onda ise nasıl yol izlemeliyim. frekansı tutturmuşken devamı gelsin

Bu forumun yeni modası sanırım nikahlı ev arkadaşı olalım çözümleri. Çok sık denk geliyorum bu aralar

İki tarafta hatalı. Tek bir kişiye hatalı diyemem. Siz de zor bir insansınız. Kafanızda bir kalıp var eşiniz ona uysun istiyorsunuz gibi geldi bana. Bir şeyleri düzeltmek istiyorsanız profesyonel bir yardım almanızı öneririm.

özellikle onun için birşyler yaptıgımda görmeyince hırçınlaşıyorum, servisi o da yapar ben de ama problem benim gelmememi beklemeden bitirip saygı duymaması, o servis ettiğinde oturmasını beklrim ben
Fazla kisilestirmissiniz,aslinda biraz kabullenip akisina biraksaniz sorunda olmayacak ,
Bende isten gelince herkes ac olmayabilur ama ben acsam vaslarum,kalkinca eline saglik derim,rutine biniyor artik ,bir terapi alin once tek siz sonra esinizle

ani manevra ama nasil bir sey yani arabadaki cocugu da tehlikeye atacak cinsten mi? eger oyleyse arabadan inerim cikisiniz cok yersiz. yani inecek miydiniz de tehdit ediyorsunuz? esiniz de haksiz ama onunki saygisizlik yani oturup konusularak cozulmez. nasil cozulur bilmiyorum ama saygisiz biri. yine de hemen bosanalim iki yabanci olalim falan seyleri bana fazla drama geldi. ilk cozum bu olmamali yani.
ona göre cocugu tehlikeye atmışım ama bnce o biraz obsesif ve garantici, süregelen tartışma konumuz bu aslında benle ilgilenmeyişi kaba davranısları, cozum bosanmak değil zatn

Ne kadar kolay ortada ciddi bir şey yokken boşanma lafları etmek

Canım sıkıldı bana yan baktı bana laf soktu yemekte beklemedi tamam ayıralım yatakları olmadı boşanırız

Oysa hatalı sizken sanki kadınlar incinir kırılır küser tavır trip yapar da erkeklerin o tarz duyguları yokmuş gibi

Bu forumun yeni modası sanırım nikahlı ev arkadaşı olalım çözümleri. Çok sık denk geliyorum bu aralar

İki tarafta hatalı. Tek bir kişiye hatalı diyemem. Siz de zor bir insansınız. Kafanızda bir kalıp var eşiniz ona uysun istiyorsunuz gibi geldi bana. Bir şeyleri düzeltmek istiyorsanız profesyonel bir yardım almanızı öneririm.
trend oldugundan habrim yok etrafımda böyle yasayan da yok ama bosanmak da cozum değil, cocuk var bosansak da kavga ederiz biz

Ne kadar kolay ortada ciddi bir şey yokken boşanma lafları etmek

Canım sıkıldı bana yan baktı bana laf soktu yemekte beklemedi tamam ayıralım yatakları olmadı boşanırız

Oysa hatalı sizken sanki kadınlar incinir kırılır küser tavır trip yapar da erkeklerin o tarz duyguları yokmuş gibi
farkındaysanız n son yasadıgım olayı paylaştım, bu surekli yasanan olay, kaba davranan ilgi göstermyen bir adam var ortada

Dün bir konuya aynen boyle dedim

Yeni moda bu galiba boşanalım ayrılalım ama ev arkadaşı kalalım diye bana kızdılar :KK53: :-)

Sizi biraz şımarik buldum siz istiyorsunuzki basit seylerden trip yapayim bosanma lafi edeyim adamda pesimden kossun boyle boyle duzelsin benim kurallarima gelsin. Boyle bir hayat yok esiniz dusuncesiz olabilir ama sizde bencilsiniz ayrica karsimda bosanma yada ayri hayat kurma gibi laflar eden birine asla yuz vermezdim gene esiniz iyi hala gonul almaya calisiyor yazik adama sanki ortada ciddi sorunlar var

farkındaysanız n son yasadıgım olayı paylaştım, bu surekli yasanan olay, kaba davranan ilgi göstermyen bir adam var ortada

Tamam adam kaba anladım da sizin de ondan kalır yanınız yok

Ayrıca kendiniz diyorsunuz öfke kontrolüm yok diye

Manevra yapan arabadan in deyince esiniz,sizinde gereksiz çıkışınızdan belli

Ekleme...Adama tepki yap sonra bir şey olmamış gibi davranmasını iste

Kusura bakmayın ama doğru değil

trend oldugundan habrim yok etrafımda böyle yasayan da yok ama bosanmak da cozum değil, cocuk var bosansak da kavga ederiz biz

Çocuk var boşanmak çözüm değil ama aynı evin içinde iki yabancı gibi birbirinize bir şey ifade etmeden yaşamak mı çözüm? Çocuklar hiç anlamıyor mu sanıyorsunuz? Nereye kadar rol yapabileceksiniz yanında? Çocuğunuz mutlu mu olacak böyle bir evin içinde? Ya ayrılın ya evliliğinize normal bir evlilik gibi devam etmenin yolunu bulun derim. Ayrıca eşiniz yine iyi gönlünüzü almaya çalışmış zira karşı taraf bana böyle bir öneriyle gelse zaten sen beni gözden çıkartmışsın der ona göre yolumu çizerdim. Böyle önemli bir kararı dillendirmek bu kadar kolay olmamalı

Aynı evin içinde anne baba rolünü yerine getirelim gibi laflar etmeyin, ise yaramak yerine tartışmalarinizi basitleştirir bir zaman sonra.

İkinizde hatalı geldiniz bana. Zaten karşılıklı hatalarınizi kabul etmişsiniz.

Eşinizden de çok anlayışlı, her halinizden anlayan bir adam çıkmaz, bunu da kabul edin, bir kalıp oluşturmayin kafanızda. En iyi çözüm birlikte profesyonel bir yardım almak olur.

2 yıllık evli iken gitmiş 3 yıl sonrasında dönmüşsünüz... yani evliliğinizin 5. yılında... ve 5,5 yıllık evlisiniz.... dolayısıyla 6 aydır aynı evi paylaşıyorsunuz gibi bir durum var. aslında yeni evi çiftlerde görülen alışma süreci sizde daha yeni gibi... çünkü evet baştan 2 yıl aynı evi paylaşsanız da sonrasında 3 yıllık bir ayrı yaşama hafta sonları bir araya gelme gibi bir durumunuz oluşmuş....

açıkçası çok büyük problemleriniz varmış gibi gelmedi bana.... ki maşallah iletişiminiz de iyi olmalı ki oturmuş tespitler yapmış bunları bir kağıda dökmüşsünüz. bunu yapan, yapabilen çift sayısı oldukça az bence.... sorunlarınızı okuduğumda da şöyle bir şey düşündüm siz mükemmeliyetçi iseniz gerçekten, onun sizi sizin istediğiniz gibi sevmesini, sizin istediğiniz gibi verdiği değeri göstermesini istiyor olabilirsiniz. yada yada eşiniz ailesinden değer görmedi ise, kendi yaptıkları ona gayet yeterli geliyor olabilir.

siz beklentilerinizi biraz düşürür eşiniz biraz daha tavırlarına dikkat ederse orta noktada buluşulabilir gibi....

Ama ben hem yazdıklarınızdan hem de yorumlara verdiğiniz cevaplardan anlıyorum ki beklentileriniz olağandan çok fazla. Evliysem her yaptığım makyajı fark etmedi diye bozulmak nedir? Dün makyajıma iltifat etmiştir bugün fark etmeyebilir ya da her makyajımı her güzelliğimi fark etmedi, iltifat etmedi diye bozulmak nedir? İlk kez bir erkekle flört eden liseli kız beklentisi gibi bunlar. Tartışınca özür diledi diye bir daha hiç hata yapılmayacak diye bir dünya yok maalesef ki siz özür dilemeyi bilen bir eşe sahipken, çiçek alan, ikna etmeye çalışan bir patnere sahipken değersiz hissediyorsunuz ısrarla. Bırakın bir erkeği ve kocayı kendi yetiştirdiğiniz çocuk bile aynı veya yeni hataları yapar durur. Çünkü ikili ilişkilerde hiç bir insan diğerinin kopyası ve birebir istedikleriyle donanmış bir robotu değildir. Böyle her şeyi büyütmeden rahatsız olduklarınızı dile getirerek ve özenle orta yolu bulmaya çalışarak bir arada yaşamaktır olması gereken İlle de aileden geliyor noktasına takılmışsınız ne fark eder ki? Belki sizin de durumu bu kadar sorun haline getirip karşınızdakinin güzel taraflarını görememe özelliğiniz de aileden geliyordur. Adamları bebekken alıp kendi ailemizde yetiştirmemiz mümkün olmadığına göre? Tek çözüm normalde terapi değildir, oturup konuşmak, orta yolu bulup ılımlı ve sevgi dolu olmaktır. Küsüp dizi izlemeye kalkmak yerine hayatım lütfen beni bekler misin yemek için diye gülümsemek, şaka ile tabağı önünden çekmek vs dir. Ama sizin ısrarla eşin güzel taraflarını görmeyip eksiklerine eş olmayalım, boşanmayalım da ayrı hayatlar yaşayalım, aileden öğrenememiş işte vs gibi mevcut durumunuzda bulunduğunuz yeri dışarıdan birisinin size göstermesi lazım. İlişkiyi düzeltmek için de tek taraflı ve kendinizden yana ve eşe üstten ve biraz da küçümseyerek baktığınız için de çift terapisi önerdim. Ama öyle lise mezunu olup iki gün kursa gitmiş malum terapistlerden, koçlardan değil. İşin ehli iyi bir uzmandan

Sorunlarınızı tespit etmeniz güzel bir şey. Beraber çift terapisi faydalı olabilir ya da ayrı ayrı terapi alabilirsiniz, öfke kontrol sorununuzu çözmek için mesela. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla verdiğiniz fevri tepkiler var.

Çok mükemmeliyetci olmak insanın kendinide cevresindekileride yoruyor.

Annem oylediydi herseyi kurala baģlamak isterdi. babam isten gelene kadar beklerdik yemek yemek icin babam isten cok ac gelirdi ve softaya oturur oturmaz biz daha oturmadan annem oturmadan bitirirdi yemegini. Annem bunu sorun ederdi biz seni bekliyoruz sen beklemiyorsun bu evin kurallari var sana ogretemedim daha cocuklar gelmeden ben sofraya oturmadan neden yemegi yedin diye. Babamda aksama kadar iste yoruluyorum acıkıyorum ben size beni bekleyin mi dedim yeseydiniz cocuklara beni bekletmeseydin derdi.

Ve annem sirf bunun icin surat yapar babama kuser neden ben bu adama kural ogretemiyorum diye sorun cıkarırdı.

Bence annem haksızdı ne var yani hafta ici biz yiyelim babamda geldiginde istedigi kadar hizli yesin karismayalım diye dusunurdum.

Simdi ben acikınca esimi beklemem yerim. benim esimde ac geliyor gelince sadece o yer hizlida yer neden diye kavga etmem. Annemden oturu sacma geliyor boyle basit seylerden oturu kavga cikarmak.

Keske amnemde babamla bu yuzden kavga etmeseydi alti ustu yemek yemek yok biz seni bekledik sen hizlı yedin evin huzurundan önemli mi? Bence değil.

3 yıl eşinizden ayrı kalmisiniz özgürlüğe alışmışsınız eşiniz arada gelip gitmiş evlilik sorumluluğu tam oturamamışsınız

Eşiniz kaldığınız şehre gelip gittikçe sizin dediginiz gibi arkadaş gibi olmuş nerdeyse

Şimdi aynı evdesiniz alışma problemi yaşıyorsunuz hepsi bu ve eşiniz 3 yıl bekleme süreci sonrası eşinize davranışlarınız yine diyorum doğru değil ikiniz de hata var fakat siz kendinizi hatasız görerek daha çok hata yapiyorsunuz
Çünkü hatalisiniz

Back
X