Kendimden örnek vererek açıklayabilirim.
Ortaokulu özel bir okulda okudum aslında özel değildi ama bulunduğu yer baya iyiydi bu nedenle zengin aileler çocuklarını o okulda gönderirdi. Ortaokulu her zaman kabus gibi yıllar olarak hatırlarım. Arkadaşlarım hep zengin ve aile yapıları farklıydı, 2. sınıfta bile doğrudüzgün akadaşım yoktu, hatta tenefüs zili çalmasını bile istemezdim, çünkü yalnız kalıyordum. Herşeyimle dalga geçerlerdi, özgüven eksikliği yaşadım o okulda, derslerim çok düştü oysaki ilkokulda çok başarılı bir öğrenciydim, hatta öğretmenim annemi çok kez okula çağırırdı okutun bu kızı diye. Hiç unutmam kardeşimin ismini söylediğim zaman attıkları kahkahaları, okula diz altı etek giyerek geldiğim için salak yerine koymalarını, soyismimi bile söylemeye çekinir olmuştum. O yıllarda ailemden utanırdım malesef (çocukluk işte), şu mahallede oturuyorum diyemezdim. Hala nefret ederim o yıllardan, çünkü hayatımın akışını etkiledi, kendi çapımda bir okula gitseydim çok başarılı olacağımdan emindim ama olmadı. Şuan ailemi suçlamıyorum, onlar benim için hep en iyisi olsun istediler. Ama çocuğumu asla o tarz bir okula göndermeyi düşünmüyorum...
inan yazdıklarında kendimi gördüm o iğrenç kabus günlerimi bir daha yaşadım.
hayatımın en berbat çocukluk okul dönemimdi zengin bir muhitte özel olmayan bir okulda ezilerek horgörülerek dışalanarak derslerimi etkileyip berbat bir okul talebesi oldum.hergün okula gitmemek için anneme çeşitli bahaneler sunardım hasta numarası yapardım ama tabii ki hiçbiri olmazdı akşamları yatağıma yatıp başımı yastıkla birleştirdiğimde "Allah'ım ne olur yarın okula gitmemeyim bir şey olsun da gitmeyeyim diye dualar ettim ağla ağla..." aileme çok yalvardım o okuldan alın beni diye umurlarında bile olmadm derslerim 1 2 3 oldu hep kurul kararı ile geçtim her sene ve 7 sene bu hatırlamak istemediğim en güzel çocukluk çağımı bitirdim.
Ailemden yaşadığım çevreden utanmadım hiçbir zaman ama o insanlardan ve beni oraya mahkum ettikleri için ailemden bir süre nefret ederek büyüdüm...çünkü güven eksikliği ve insanlardan korku ve çekingenlik oluştu bende hala izlerini taşıyorum yüreğimde...
çok şükür ki lisede dengim bir okula giderek ilk defa arkadaşlık okulla ilgili bir sürü güzel anı yer edindi hafızama asla unutmak istemeyeceğim keşke bitmeseydi dediğim...
hatta lisede keşke okul hiç bitmese dedim çünkü ben asıl öğrencilik ve okul hayatına yeni başlamış küçük bir kız çocuğu idim...bilmiyorumkismile
Tabiki var liseden bir arkadaşım vardı, hala görürüm kendisini, babası kapıcıymış ama okulun en popüler kızıydı.
Tabi ders yönünden değil, gösteriş yönünden. Hiç unutmam beden dersinde bi arkadaş yanlışlıkla ayağına bastı "o ayakkabı kaç para biliyomusun" diye bir yaygara koparmıştı.
Hatta geçen bir arkadaşın nişanında karşılaştık, "yüzümü estetik yaptırdım beğenmedim eski haline çevirdim" dedi. Tabi ben gülmekten koptum, bir yüz estetikten sonra eski haline nasıl dönerki??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?