Ailesine tapan bir adet koca (cık)

O devirler eskide kaldi pasam deseydin.bi de calisiyorsun ve hala o ailenin kahrini mi cekiyorsun.gercekten üzüldüm sana.bosan ayril demek koay degil ama senin degerini bilmeyen koca bi de manyak ailesi varsa ne bileyim yazik etme kendine.bosanmalarin neden cogaldigini cook daha iyi anliyorum.

Normal mi diye sorduğunuz soruların cevabını vereyim: Normal değil. Ama sorun eşinizin akrabalarından değil eşinizden kaynaklanıyor. Sizinle mutlu olmadığını söyleyen, sizin taleplerinizi önemsemeyen eşiniz. Bunda kayınvalideniz, gorumceniz ya da onun eşi kabahatli değil ki. Düzeleceğine inanıyorsanız, evlilik terapistine gidin. Yok, düzelmez diyorsanız da tek bir yol kalıyor geriye.

Ayrıca eşim onlara o kadar yumuşak yüzlü olduğu için her dertlerine eşimi koşturuyorlar bu yüzden onların tavırlarından bahsettim size

Benim kaynanamda oyle.bi seneye kadar esim hep annesini tutardi bana hep kizardi.kaynananin taktigide aglamak.aglayinca esim hic dayanamiyor ona uzaklar ya bi de.sene de 2 yada 3 kere görüşüyorlar.bu sene esimi de sinirlendirince ve gereksi yere aglayinca esim de iyice anladi duruumu cok sukur.yani demek istedigim kaynanalar ogullarinin neye dayanamayacagini zaaflarini co iyi biliyorlar ve kullaniyorlar

O devirler eskide kaldi pasam deseydin.bi de calisiyorsun ve hala o ailenin kahrini mi cekiyorsun.gercekten üzüldüm sana.bosan ayril demek koay degil ama senin degerini bilmeyen koca bi de manyak ailesi varsa ne bileyim yazik etme kendine.bosanmalarin neden cogaldigini cook daha iyi anliyorum.

Beni üzen bin bir nazla aldı beni çok sevdi istedi aldı ve şimdi çantada keklik oldum onun için ailesinede yakın keyfi yerinde benim boşluğumu dolduracak çok kişi var hayatında keşke ailesi başka bir şehirde olsaydı

Benim kaynanamda oyle.bi seneye kadar esim hep annesini tutardi bana hep kizardi.kaynananin taktigide aglamak.aglayinca esim hic dayanamiyor ona uzaklar ya bi de.sene de 2 yada 3 kere görüşüyorlar.bu sene esimi de sinirlendirince ve gereksi yere aglayinca esim de iyice anladi duruumu cok sukur.yani demek istedigim kaynanalar ogullarinin neye dayanamayacagini zaaflarini co iyi biliyorlar ve kullaniyorlar

Evet imzamı atarım altına zaaflarını acındırmayı çok iyi biliyorlar bizde oluyoruz aile düşmanı kötü gelin ferhunde oysa istediğim kendi düzenimde çocuklarımla mutlu olmak çok mu..

Beni üzen bin bir nazla aldı beni çok sevdi istedi aldı ve şimdi çantada keklik oldum onun için ailesinede yakın keyfi yerinde benim boşluğumu dolduracak çok kişi var hayatında keşke ailesi başka bir şehirde olsaydı
Bana kızacaksınız ama söyleminize takıldım, daha doğrusu bir kadının kendisinden "alınabilir" bir şey olarak bahsetmesine üzüldüm. Siz tarif ettiğiniz ilişkide bir nesnesiniz o zaman. Seven eşiniz, sizi "alan" eşiniz, sizi üzen yine eşiniz. Siz bu girdaptan çıkış yolu olarak "keşke ailesi başka şehirde yaşasaydı" diye yaziklaniyorsaniz, sizce de bir yerde bir yanlışlık yok mu?

Bana kızacaksınız ama söyleminize takıldım, daha doğrusu bir kadının kendisinden "alınabilir" bir şey olarak bahsetmesine üzüldüm. Siz tarif ettiğiniz ilişkide bir nesnesiniz o zaman. Seven eşiniz, sizi "alan" eşiniz, sizi üzen yine eşiniz. Siz bu girdaptan çıkış yolu olarak "keşke ailesi başka şehirde yaşasaydı" diye yaziklaniyorsaniz, sizce de bir yerde bir yanlışlık yok mu?

Kız almak tabirindeki almak kelimesini kullanmak bana nesneymişim gibi hissettirmiyor. Bu ufak noktaya takılmayın
Evet yazıklandığım şey benim sorunumun asıl kaynağı zaten ortada dengede duramayan bir eş var ve kendine mıknatıs gibi çeken bir aile
Ailesi olmasa bu sorunların olmayacağına eminim
Her ne kadar masum gelsede ailesi size oğullarını benimle paylaşamadıkları bir gerçek.

Kız almak tabirindeki almak kelimesini kullanmak bana nesneymişim gibi hissettirmiyor. Bu ufak noktaya takılmayın
Evet yazıklandığım şey benim sorunumun asıl kaynağı zaten ortada dengede duramayan bir eş var ve kendine mıknatıs gibi çeken bir aile
Ailesi olmasa bu sorunların olmayacağına eminim
Her ne kadar masum gelsede ailesi size oğullarını benimle paylaşamadıkları bir gerçek.
O tabirin kendisi bir facia zaten de neyse. Tanımadığım bir aile bana neden masum ya da suçlu gelsin ki? Ben sadece betimlediginiz olayda asıl sorumlu olan kişiye dikkat yöneltiyorum, çünkü diğerlerinin tamamı teferruat. İnanın başka bir şehirde olsalardı da eşiniz benzer davranışlar gösterirdi.

O tabirin kendisi bir facia zaten de neyse. Tanımadığım bir aile bana neden masum ya da suçlu gelsin ki? Ben sadece betimlediginiz olayda asıl sorumlu olan kişiye dikkat yöneltiyorum, çünkü diğerlerinin tamamı teferruat. İnanın başka bir şehirde olsalardı da eşiniz benzer davranışlar gösterirdi.

Masum derken olması gereken aile tepkileri diye düşünüyorsunuz demek istedim.Art niyetsiz..Ben öyle olmadığını düşünüyorum ortada oğlunu ve kardeşlerini paylaşamayan bir kaynana görümce var kasıtlı duygusallıklarda var acındırmalar ve benim dengeyi kuramayan en büyük sorumlu hatalı eşim ailesi olmasa.. bunlar yaşanmaz mıydı sanmıyorum yaşanmazdı. Hayır asla onların etkisinden çıkamadığına birinci elden şahidim

Masum derken olması gereken aile tepkileri diye düşünüyorsunuz demek istedim.Art niyetsiz..Ben öyle olmadığını düşünüyorum ortada oğlunu ve kardeşlerini paylaşamayan bir kaynana görümce var kasıtlı duygusallıklarda var acındırmalar ve benim dengeyi kuramayan en büyük sorumlu hatalı eşim ailesi olmasa.. bunlar yaşanmaz mıydı sanmıyorum yaşanmazdı. Hayır asla onların etkisinden çıkamadığına birinci elden şahidim
Normal aile tepkileri olarak düşündüğümü nereden vehmettiginizi anlayamadım. Yazdığım tüm mesajlarda aile apartmanının ve bu yaşantının zorluğu konusunda haklı olduğunuzu ama yasadiklarinizin musebbibini arama noktasında bence yanlış pencereden baktığınızı ifade ettim. Eşinizin sizin ruh dünyanızı hiçe sayan bu tavırlarının tek suçlusu var, o da eşiniz. Diğer sebepler ortadan kalksa da başka sebepler yine sizin önünüze geçecek, farklı şeyleri yine onceleyecek size. Ben bunu anlatmaya çalıştım, ama siz ne anladınız bilemiyorum. Umarım, kendiniz için en doğru ve en mutlu olacağınız kararı verirsiniz.

• Beğen
Reactions: anu
Normal aile tepkileri olarak düşündüğümü nereden vehmettiginizi anlayamadım. Yazdığım tüm mesajlarda aile apartmanının ve bu yaşantının zorluğu konusunda haklı olduğunuzu ama yasadiklarinizin musebbibini arama noktasında bence yanlış pencereden baktığınızı ifade ettim. Eşinizin sizin ruh dünyanızı hiçe sayan bu tavırlarının tek suçlusu var, o da eşiniz. Diğer sebepler ortadan kalksa da başka sebepler yine sizin önünüze geçecek, farklı şeyleri yine onceleyecek size. Ben bunu anlatmaya çalıştım, ama siz ne anladınız bilemiyorum. Umarım, kendiniz için en doğru ve en mutlu olacağınız kararı verirsiniz.

Ben sizi çok iyi anladım sonuna kadar hak veriyorum size çok doğru tespitiniz bende eşimi suçlu görüyorum yüzde yüz ama ailesininde bazı hareketlerinde de olayı körükleyen bazı kasıtlar olduğunu söylüyorum elbette eşim denge kurabilen birisi olsaydı kimse onu etkisi altına alamazdı benim sorunum onunla sadece ortamı bilin diye anlattım ailesini de
Ben karar veremiyorum dört bir yandan tutsak bırakıldım eşime dert yanmak şikayetlenmek onun gözünde iyice küçülmemden başka bir işe yaramıyor çekip gitmek..yuvamı yıkmak zor geliyor yaşamak lazım ama ortada onun açısından bir yuva yok zaten
Çocuğum olursa kaynanam bakacak o zaman her şey daha vahim bir de çocuğunu sahiplenecek her gün orada olacağım bir şey diyemeyeceğim ben çok büyük çıkmazlardayım çook

Ben sizi çok iyi anladım sonuna kadar hak veriyorum size çok doğru tespitiniz bende eşimi suçlu görüyorum yüzde yüz ama ailesininde bazı hareketlerinde de olayı körükleyen bazı kasıtlar olduğunu söylüyorum elbette eşim denge kurabilen birisi olsaydı kimse onu etkisi altına alamazdı benim sorunum onunla sadece ortamı bilin diye anlattım ailesini de
Ben karar veremiyorum dört bir yandan tutsak bırakıldım eşime dert yanmak şikayetlenmek onun gözünde iyice küçülmemden başka bir işe yaramıyor çekip gitmek..yuvamı yıkmak zor geliyor yaşamak lazım ama ortada onun açısından bir yuva yok zaten
Çocuğum olursa kaynanam bakacak o zaman her şey daha vahim bir de çocuğunu sahiplenecek her gün orada olacağım bir şey diyemeyeceğim ben çok büyük çıkmazlardayım çook
Çocuğunuza neden babaanne bakacak? Siz buna razı değilseniz, buna rağmen bu planı kim yapabilir? Bunu da geçtim, çocuğa babaannesinin bakması planı varsa çalışıyorsunuz demektir. Çalışan bir kadın olarak, değer görmediğiniz ve mutsuz olduğunuz bir evliliği neden devam ettirmekte ısrar ediyorsunuz? Probleminizin farkındasınız ama çözüm yollarına beş duyunuzu da kapatıyorsunuz. Sizce eşiniz baba olmayı hak ediyor mu?

Çocuğunuza neden babaanne bakacak? Siz buna razı değilseniz, buna rağmen bu planı kim yapabilir? Bunu da geçtim, çocuğa babaannesinin bakması planı varsa çalışıyorsunuz demektir. Çalışan bir kadın olarak, değer görmediğiniz ve mutsuz olduğunuz bir evliliği neden devam ettirmekte ısrar ediyorsunuz? Probleminizin farkındasınız ama çözüm yollarına beş duyunuzu da kapatıyorsunuz. Sizce eşiniz baba olmayı hak ediyor mu?

Çocuk olursa karşı apartmanda oturan bir kayınvalide yerine bakıcıya baktırmam söz konusu bile olamaz o zamanda eşim elaleme veriyorsun annemden mi iyi bakacaklar diye diye başımın etini yer baktırmasam çocuğu kaçırdı sakındı göstermiyor olur söyledim ya benim hayatımın kararları çok önceden verilmiş başkalarınca evim çocuğumun bakıcısı ebedi yaşayacağım yer yaşayacağım daire. bunlara karşı gelmekten yoruldum üstelik hiç bir şey değişmiyor..değiştiremiyorum
Eşim bu haliyle asla baba olmayı haketmiyor zaten öyle bir niyeti de yok çocuk düşünmüyor..
Ben boşanmaktan ailemi üzmektense kendimi mutsuzluğa feda ediyorum sanırım
Ama tek tekerlekle giden bir araba nereye kadar gidebilir ki..

Peki ben eşimi nasıl kurtarayım bu manyetik alandan nasıl aile bilinci vereyim nasıl

Degismez ki bu adam. Cevremde boyle olupta degisenini hic gormedim. Tam tersine yas ilerledikce daha da baglaniyorlar ailelerine. Mesela babam annemi ezdirmez ama ailesine bir bagliligi vardi. Simdi bakiyorum gittikce daha cok onemsemeye basladi. Mesela bir yere gezmeye gidilecek, baska ilde olan halami soyleyip oda mi gelse acaba diyor. Ne alaka dimi. Esi oldu diye kendi evi maasi tarlasi oldugu halde halama maddi yardimda bulunuyor.

Cidden cok mu asiksin da cekiyorsun bunlari?

Daha pozitif yaklaşsanız madem orta yolu bulmak istemeyen bir eşiniz var. Annen yaşlandı ona da yazık ben bile zorlanıyorum bakıcı baksın annenden de arada rica ederiz ani baskınlar halinde belirsiz zamanlarda gelip kontrol eder bakıcıyı hem annen yorulmaz hem bizim içimiz rahat eder falan deseniz. Hani daha politik yaklaşsanız?
Direk eleştirmek yerine daha sakin bir tavırla onun görmesine izin verseniz bazı şeyleri. Hani ama hayatım gel bak bugün şöyle bir film varmış izleyelim şurada şöyle biiey varmış gidelim diye. Sonra siz haftada bir ailesine gitmeyi kendiniz talep edersiniz. İnatlaşmaya çeviröeden yavaş yavaş soğutsanız arayı yani

Son düzenleme:
Peki eşinin ço uk istememesi normal mi?? Degil hem tek erkek illakinailesi cocugu olsun isticek durumlarindan belliki erkek evladin coxuguna ayri bi onem verecekler buna ragmen kocan cocuk istemiyo

Merhabalar..hemen konuya girmek gerekirse bir kaynana iki görümce biri uzakta biri çook yakında .ben kaynanamla karşılıklı görümcemin altında oturuyorum.Sorunum şu ki kaynana oğluna başından beri ambargo koymuş başka şehre gidemez bana yakın oturacak.Ve bu insanlar acitasyonla eşimi kendilerine bağlamışlar .Uzakta olan açar görüntülü konuşmayla sorunlarını ağlaya ağlaya anlatır diğer görümce yok çocuğumu kreşten al der yok beni şuraya bırak buraya götür der eşime kaynana da acitasyonlarla kendine bağlar oğlunu

Ben yemek hazırlarım nerdesin annemlerdeyim şu sorun çıktı onla uğraşıyorum der sorunda ya anasının ya ablalarının bir derdi vardır bana da sen de gel demez seni de gelip alayım mı demez beni evde dokuza ona kadar bekletir.İki gün eve zamanında gelse üçüncü gün kurtlanır senin yüzünden eve tıkılıp kaldım der asosyal oldum der anneme gidelim der yuvası evi karısı umrunda değil .bıktım artık kocamın başkaları tarafından emir eri edilmesinden bıktım acitasyonlarla kendini melek gösterip eşimle aramı soğutan kaynanadan görümcelerden.
Bi yere gideriz ablası arar nerdesiniz nereye gittiniz çıktınız mı zaten üstte olduğu için her şeyimizden haberdar kavgalarımız başta olmak üzere
Çok huzursuzum sanki o eve getirilmiş bir süs köpeği gibiyim fazlalığım kocam hakkında yaşayacağım şehir ev hakkında hayatım hakkında hiç bir hüküm verme hakkım yok hiç bir plan yapamıyorum çünkü eşim tek erkekmişte bırakamazmışta ona ihtiyaçları varmışta oysa hepsinin eli ayağı tutuyor maddiyatlarıda çok iyi peki benim suçum ne
Eşim trip yapar küser 15 gün konuşmaz aynı evde iki yabancı gibi her kavgada yatak ayırır ona göre ailesi melek ben şeytan
Bizde her gün huzursuzluk kavga diz boyu çocuğum bile yok istemiyor olsa da kaynana nüfusuna geçirir herhalde çok bunaldım çok sıkıldım elim kolum bağlı
Aha benm ki ama ben yarım saatşik uzakta mesafede yasıyorum diye yapmadklrı kalmadı diplerine getirteblmek için surekli yanında olsun istyo kv gunde 5 10 kere konulurlar surekli eşimn ailesi gundem de vala dayanılcak gbi değildi ayrı yasıoruz 3 gundur sanırım bosanıcaz cunku omur geciremicem bu adamla onu anladm anasının yannda mutluluklar diledm

Back
X