Ailesini sevmediğiniz adamla evlenir misiniz?

Hayırlısı artık.. İnsanın kaderine yazınca bazı şeyler kaçınılmaz oluyor tabi ama ben aklım başımda olduğu müddetçe bazı şeylerde direteceğim sanırım.

Amin, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. İnsan işte korkuyor, evlenmeye cesaret edeceğim bir gün gelecek mi merak ediyorum... Burayı okumakta bana pek iyi gelmiyor açıkcası, git gide evlilik düşüncesinden uzaklaşıyorum sanki.

Ailesini sevmedigim adamla evlenmemem icin once adami degil ailesini tanimam lazim beynim yandi tavuk mu yumurtadan cikar,yumurta mi tavuktan cikar hesabi

Görücüler geliyor ya o zaman işte ailesini önceden tanıyorsun :)

Maaileyi sevmem gerekmiyor ama en azından annesini ve babasının bizden biri gibi olmasını isterim.

Esimin annesi ve babasi benim ailemden farklilar acikcasi onlarla da pek uyuşmadik. Yeni evliyken bu biraz problem oldu acikcasi. Onlar yani esimin anne babasi vs emrivaki evimize gelmeyi, icli disli olmayi istediler, bazen laf soktular filan sikinti oldu ama uzun zamandir hersey benim istedigim gibi yürüyor.
Kv kp kapidan birsey bile birakacak olsalar arayip musait misiniz diyorlar, davet etmeden gelmiyorlar hiç.
Biz de ayda 1 belki gidiyoruz ziyarete, oyle içli dişli bir duruma gelmedik mesafeliyiz ve sorun yasamiyoruz artik.

Ben gecenlerde bir arkadaşıma gittim ailecek. Kaynanası gelmiş türkiyeden ziyarete... Kadını o kadar sevdim ki, dedim allahım inşallah bana da böyle iyi bir kaynana nasip et... Yani iyisi de var, iyi olmak varken neden kötü olmak ister bu insanlar? Ben huzursuzluğa hiç gelemiyorum mesela. Ben uyurken biri sesli konuşsun evde bir anda uykumdan kalp çarpıntıları ile uyanırım...

Evlenmeevlenmeevlenmeevlenme
Pişmanolursunpişmanolursunpişmanolursun

Ailesini sevmek mecburiyetinde değilim onlar da beni sevmek zorunda değil. Karşılıklı bir saygısızlık olursa işler değişir ama. Evlenilince aile ile de evleniliyor. Önemli olan karşınızdaki adamın tavrı. Ben senin ailenle görüşmek istemiyorum sen istediğin kadar görüş ama ben istemiyorum kararım bu dediğinizde size tamam mı diyor yoksa sizi zorluyor mu? Belirli saygı sınırları çerçevesinde sevmediğim insanlarla mecburiyetten görüşebilirim. Eğer ki saygısız insanlarsa zaten kendilerini belli ediyorlar işte o zaman evlenmezdim net

İyilik kotuluk degil de kendi adima konusayim hayat tarzlarimiz farkliydi esimin ailesiyle, problemler bu sekilde oluştu. Ama herkes yerini bildikten sonra sorun kalmiyor ortada.

En ufak sese carpintiniz tutuyorsa bu da fazla geldi bana, hayat evlilikten ibaret degil insan bekarken de sorunlar yasayabilir. En ufak huzursuzlukta carpintin tutuyorsa işin baya zor, 33 yasina iyi gelmişsiniz.
Ömür boyu hersey yolunda gidecek degil ve huzur bozabilecek tek mevzu eş ailesi değil.

Değişir. Aileyle orta yolu bulmak genellikle erkeğin elindedir. Cok fazla ana kuzusu ya da cok fazla hanimcı olunca olmuyor. Benim kuzenimin eşi hicbir sebep yokken halam-enistem her seye tamam diyen insanlarken kuzenimi ailesinden soğuttu. Bu da yanlış.

Bazı şeyleri yazarken o yüzden özen gösteriyorum işte, yanlış anladınız beni... Her bir şeyde düşüp bayılacak gibi olmuyorum elbette ki, bu yaşıma kadar dediğiniz gibi gelmişim... Uyanık olduğumda biri sesli konuştu diye bir şey olmuyor yani...

Aslında şu hayatta herkes yerini bilse, anlayışlı ve saygılı olsa zaten çok fazla sorun çıkmaz... Karşında ki isanın seni parlamadan dinleyebilmesi gerekiyor, karşılıklı konuşabildiğin insanla ömür geçerde tam tersiyle biraz zor geçer.

Allah korusun böyle bir şeye sebep olmak istemem şu ömrü hayatımda. Bu gibi durumlarda ben de kadınlara kızıyorum. Ailesini evleneceğim adamdan soğutmak isteyecek kadar sevmiyorsam zaten o adamlada evlenmem... Bu hem doğurduğunu alırım hem annesini istemem durumu çok yanlış.

Sevdiğiniz adam ailesinden çok farklı olabilir, onlara benzemeyebilir ama o sevmediğiniz insanlar sizin çocuğunuzun dedesi nenesi halası amcası olacak. Onların genlerini taşıyacak. Sevmediğiniz insanlarla sonsuza kadar kopamacagi bir kan bağına sahip olacak çocuğunuz.

Evet. En doğrusu farklı şehirler de oturup. Fazla yüz göz olmamak. Cocuk baksin diye kvi veya anneyi çağırmamak. Direk ev icine karışabilme hakki doğuyor

Evlenmeevlenmeevlenmeevlenme
Pişmanolursunpişmanolursunpişmanolursun

Olurum bunu biliyorum... Etrafımdakilere anlatamıyorum. Beni neyin tam olarak rahatsız ettiğini de yazamıyorum çünkü maalesef bazı şeyler çok yanlış anlaşılıyor... Görmeden yaşamadan belki hak vermezsiniz..

Haklısınız... insan bunları düşününce zaten istek sıfırlanıyor.

Evet. En doğrusu farklı şehirler de oturup. Fazla yüz göz olmamak. Cocuk baksin diye kvi veya anneyi çağırmamak. Direk ev icine karışabilme hakki doğuyor

Bu adamına bağlı bence... Bekarken iş yeri ailesine yürüme mesafesinde olan adama ailenden uzak bir şehirde yaşamak istiyorum demek ters etki yapar gibime geliyor.

Ben kimseden sıfır sorun beklemiyorum acikcasi. Bazen sorunun ta kendisi ben olabiliyorum cunku
Ama kavga etmeyi bilmek lazim yine de iliskiye zarar vermeden ve gunun sonunda oturup anlasmak lazim, bunlar onemli. Ama tabi bunlari eşimden bekliyorum ailesinden filan degil.

Keske kimse sorun yaşamasa butun dunya buna inansa, hayat bayram olsa filan iyi olurdu tabi.

Esim babasina dusmandi annesine onlara yaptiklarindan ve kisiliginden dolayi.Yeni evliyken yuzune bakmazdi hatta arkasindan kufur ettigi bile olurdu.Acar dini yazilar ayetler okur hakkini anlatmaya calisir kizardim.Sonra baristilar hahah ona donustu adam cayi cokk demli icmesine kadar benzeye calisti.Annesi gibi olsam babasinin yolundan gidecekti guya yanlisti guya kotu kisilikli babaydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…