Önce ailesini tanısaydım belki evlenmezdim. Ya da çok gelgit yaşardım. Çünkü eşimi çok sevdim.
Ama birebir benimle sorunu olan insanlar değiller.Kendi çocuklarıyla, hatta kendileriyle, hatta hayatla kavgalı,tuhaf insanlar.
Bir eşini benzerini görmedim ben onların.
Tanısanız siz de sevmezsiniz, vallahi bak
Nefret boyutunda sevmiyorum.
En özel en güzel günlerimin kara gölgesidir onlar.
Mesafeli görüşüyoruz.Herhangi birileri gibi.
Eşime gelince, o da benim gibi düşündüğünden hayatımız kolay bir nebze.
Dünyaya 10 kere gelsem 9unda eşimle evlenirdim. 1inde de ailesi 'normal' bir adam seçerdim belki
Bu arada neden sevmediğimiz önemli.
Biz kapımızı kapattığımızda gayet mutluyuz. Hayatımıza zerrece zararları yok. Bir gün anne babasına benzer huyları ile karşılaşır mıyım?
Evet, çünkü gen aktarımı.
Ama bunu anlayabilirim.
Kimse kusursuz değil.
Adamı seviyorum.
Hep şükrediyorum. Daha iyisi olamazdı benim tamamlayıcım.
Ailesi de az ötede somurtsun.
Ailesi mi dedim? Eşimin ailesi benim, ben ve çocuklarımız.
Velhasılı kelam; aileyi sevmeyerek ama gerçekten mutlu olarak sürdürmekteyim evliliğimi.
Eğer eşim o tuhaf insanlarla aynı cephede olsaydı, boşardım zaten,katlanamazdım,güçlü bir karakterim yok.
Genellenebilecek bir konu değil, adama göre değişir.
İşte herkes zamanla dönüşebilir bir şeylere, o nedenle adamın karakterine göre karar verilir aileden ziyade.. Tersi de olabilir, ailesi mis gibidir ama bir gün adam değişir tanıyamazsın, bin tane örneği var..Yalnız o adamın şimdi ki halini bilsek dahi gelecekte neler olacağını hiç bilmiyoruz. Bazı erkekler tam yirmi yıl sonra aynı o eleştirdikleri babalarına dönüşüyorlar.
Yani ortada kendisini sevdiğiniz ama ailesini sevmediğiniz bir adam var mı? Yoksa varsayımsal mı konuşuyorsunuz.Sevgilı kk kadınları,
bu aralar kafamda dönüp duran soru 'ailesini sevmediğim adamla evlenmek doğru mu?' sorusu.
Bir arkadaşım diyor ki elma dalından uzağa düşmez, babasına benzemeyeceğine yemin eden eşim
on sene sonra babasının yaptıklarını yapıyor. Diğer bir arkadaşımda diyor ki adama ailesi yüzünden şans
vermemek haksızlık. Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz? Büyük konuşmak istemem ama birini sevsem dahi, ailesini
eğer tanıdıktan sonra sevmezsem, adamı dahi terk edebilirim gibime geliyor.
İşte herkes zamanla dönüşebilir bir şeylere, o nedenle adamın karakterine göre karar verilir aileden ziyade.. Tersi de olabilir, ailesi mis gibidir ama bir gün adam değişir tanıyamazsın, bin tane örneği var..
Çocuk ailede ne görürse onu uygular. Bu hiç şaşmadı şuana kadar. Armut hep dibine düşüyor.
Yine atasözleri ve deyimler sözlüğü gibiyim mübarek. Adamlar ne söylediyse çıkıyor be kardeşimBir konuda atasözü varsa kulak vermek gerek.
Kopruyu gecene kadar vallah billah asla katiiiSevgilı kk kadınları,
bu aralar kafamda dönüp duran soru 'ailesini sevmediğim adamla evlenmek doğru mu?' sorusu.
Bir arkadaşım diyor ki elma dalından uzağa düşmez, babasına benzemeyeceğine yemin eden eşim
on sene sonra babasının yaptıklarını yapıyor. Diğer bir arkadaşımda diyor ki adama ailesi yüzünden şans
vermemek haksızlık. Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz? Büyük konuşmak istemem ama birini sevsem dahi, ailesini
Yalnız bu atasözüne herkes uymuş olsa dünyada evli olan insan sayısı yerlerde olurdu
Ailesini sevmiyorsaniz evlenmeyin sonra benim.gibi cocukla kalip bosansam mi bosanmasam.mi derdine dusersinizSevgilı kk kadınları,
Ailesini sevmiyorsaniz evlenmeyin sonra benim.gibi cocukla kalip bosansam mi bosanmasam.mi derdine dusersiniz
Sevilmeyen yada doğru bulunmayan özelliklere bağlı sanırım bu durum.
Ailede ciddi bir uyuşturucu, cinayet, hapis, şiddet, huysuzluk, ahlaksızlık gibi durumlar mı söz konusu.
Ben anladım sizi.Misal görücü gelince ilk ailesi geliyor, şimdi bu aileyi yollayan adam elbetteki ailesinin halini de tavrını da demek ki rahatsız edici bulmuyordur... Onlara güvenip kız bakmaya yollamış. Böyle adamlarla görüşmeyi ret ediyorum çünkü adamın ailesini itici bulmuşum, hallerini, tavırlarını hatta absürt giyim tarzlarını bile...
Bu durumlarda tabi ki ilk duyduğum laflar, ailesinden sana ne oluyor, onlarla mı yaşayacaksın... Nerden biliyoruz iç içe yaşamamızı talep etmeyeceklerini? İşte yaşın ilerliyor demeler, bunun farkındayım ama sırf yaş alıyorum diye de kendimi istemediğim şeylere sürükleyecek değilim.
Zamanında üniversiteden bir çocuk arkadaşıyla görüşmemi istemiş annesi çok iyi demişti... Ben de o zamanlar bu bana annesinden neden bahsediyor onunla evlenecek değilim ya diye düşünmüştüm ama şu an o çocuğun ne demek istediğini anlamış durumdayım :)
Ben anladım sizi.
Bu şekilde görücülerde ailesine biraz olsun ısınmadan evet demeyin bence de.
Ha, başta aileyle çok iyi olup sonra bozuşanlar da yok değil. Ama balık da baştan kokuyor çoğu zaman.
Ailenin çok abes davranışları yoksa,onları kendinize, kendi ailenize yakın hissederseniz şans verebilirsiniz.
Ama en önemlisi adam.
Bir arkadaşımın kayın ailesi çok iyi insanlar.Hele kayınvalidesiyle arkadaş gibi çok yakınlar. Ama koca yok. Yani var da yok işte.. E öyle evliliği de neyleyim, değil mi?
Bu işler kısmet işi.
Yani, öncelik yatağına, evine girecek olan adamdır bence. Ama ülkem kültüründe aile de bir miktar önemli, bunu da es geçemeyiz.
İkisi bir arada iyiyse tadından yenmez zaten :)
Size öylesi denk gelsin umarım
Eşimin ailesi benimkilerle tanışmaya geldi.İnşallah. Ben her durumda ilk aileyi kafaya takıyorum. Adamın hiç şansı kalmıyor anlayacağınız.
Hayat tarzımın aynı olmadığı ve ailesiyle rahat olamayacağım hatta aynı ortamda bile bulunmak istemeyeceğim bir aileye sahip biriyle olabileceğimi düşünmüyorum.
Ailesini sevmediğim halde evlenip sonra da ailenle görüşmek istemiyorum da diyemem adama. Bu adaletsiz bir yaklaşım olur. Bir de belki de ona göre normal bir ailesi vardır, benim gördüğüm şeyleri görmüyordur... Anne baba gerçekten çok çok önemli benim için, sonradan saçımı başımı yolmak istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?