- Konu Sahibi BenOnaResmenAsigim
-
takdir Allahındır.
yaptığın iyi davranışlar ve hissetiğin iyi duygulara karşılık, aynı senin gibi davranmalarını ve hissetmelerini bekliyorsun.
bekleme...
iyilik yap denize at
kul bilmez ise Allah bilir.
saygıda kusur etme, bayram hörmetine git ellerini öp.
gerisini Allaha havale et.
şu mevlit günü olaylarını çok anlamadım ama çok da büyük birşey yok gibi.mesela arabadan indiğinizde elinize eşya almadınız diye sitem etmen garip geldi.bozulsam bile söyleyemezdim heralde.
mevlüt olsa da evde misafir olcak yemeğin olması gerekirdi. olmasa bile eşine bebeği verip yemek yapcam ben deseydin onda da durmayınca annesi falan alırdı zaten..zaten biraz da huysuzlar belli.böyle şeyler olunca da laf ediyorlar.
bence en büyük sorun anneni senin evinde istememe olayı.çok sinir oldum.senin evin onlara ne.ayrıca o oğlunun evine gelebiliyorsa annen de kızının evine gelebilir.acaba bu o söyleyen kişinin görüşü mü yoksa kayınvalden de mi öyle düşünüyordu.mesela evde annene nasıl davranıyordu.benim sana tavsiyem abartmadan mesafeli ilişkiler kur.
ah be canım keşke o kadar kendini paralamasaymışsın o kadar iyilik etmeseymişsin çünkü sen ne kadar verici ise karşından da o derece iyilik bekliyorsun ve onu da göremeyince hayal kırıklığına uğruyorsun... hayal kırıklığına uğramamak için en iyisi sınır koymak ve kendini korumaya almak... annemin bir sözü vardır : birini yıllarca sırtında bindirirsin bindirirsin ama indirdiğin an yıllarca bindirdiğin sayılmaz indirdiğin suç olur diye...seninki o hesap olmuş...
şu mevlit günü olaylarını çok anlamadım ama çok da büyük birşey yok gibi.mesela arabadan indiğinizde elinize eşya almadınız diye sitem etmen garip geldi.bozulsam bile söyleyemezdim heralde.
mevlüt olsa da evde misafir olcak yemeğin olması gerekirdi. olmasa bile eşine bebeği verip yemek yapcam ben deseydin onda da durmayınca annesi falan alırdı zaten..zaten biraz da huysuzlar belli.böyle şeyler olunca da laf ediyorlar.
bence en büyük sorun anneni senin evinde istememe olayı.çok sinir oldum.senin evin onlara ne.ayrıca o oğlunun evine gelebiliyorsa annen de kızının evine gelebilir.acaba bu o söyleyen kişinin görüşü mü yoksa kayınvalden de mi öyle düşünüyordu.mesela evde annene nasıl davranıyordu.benim sana tavsiyem abartmadan mesafeli ilişkiler kur.
katılıyorum öyle çok büyük aşılamayacak sorunlar görmedim
annemi evde istemedi demişsin ama kayınvaliden değilde karşıda ki kişi söylemiş onu annende sorun olmasın diye gitmiş
yani annene git diyen olmamış ki
araba da yardım etmedi demişsin yada mevlüd için yardım etmedi demişsin onlarda gönlünden gelmemiş demek zorla da yaptıramazsın
gönül ister ki yapsın etsin ama yapmayınca yapmıyor
sadece boş boş konuşması var ona da he de geç öyle kabul et ve mesafeli davran
valla işin zor.kayınvalden huysuz.sorun çıksın kavga çıksın diye uğraşıyor.buna da müsade etme,artık çok da iyi olma.hiç gerek yok. bir mesafen olsun,anlasınlar.cnm mevlid günü kabus gibiydi. mevlid ne kadar güzel geçtiyse onlar o kadar aksileşti. la havle çekerek günün sonunu getirdim.
kocaman kadına anneme çay servisi yaptırdılar. 100kişiye güzelce ikram hazırlandı 3er çeşit hediye alındı hepsinin dağıtımında da görmemiş gibi sepete saldırdılar herkes onları izledi ben utandım.
arabaya binerken bile sıkıştıkları için söyleniyorlar. yahu kalabalık gün bu nolur ki azcık sıkışsanız.
mevlid bitti herkes şunu nasıl hazırladınız bunu nerden aldınız diye soruyor kv. bir kere güzel olmuş demedi. sürekli şu renk tülbent verin. bu renk süs verin. şuna da kese ayarlayın memlekete götürcem...
annemle ilgili kısım kendi fikri çünkü mutfağımda da konuşuyorlardı. huyudur zaten mutfağa kapanmak. kendi evimde mutfağa giremem.
anneme teşekkür ettim sarıldım çok güzel oldu herşey anacım ellerine sağlık dedim. telefonda diyor ki : bana nispet yapmaya mı çalıştın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?