ailesinin golgesinde mutluluk

sen en iyisi yavaş yavaş mesafeni kur.
fedakarlık arttıkça hayal kırıklığıda artar unutma.
ben bu kadar şey yaptım onların yaptığına bak diyeceksin sürekli.
boşver ya alemin delisi sen misin.
sen elinden geleni yapmışsın gerisi bırak olduğu gibi kalsın.
sen böyle kendini ezdirdikçe tamam diye sineye çektikçe daha çok üzülürsün.
cevabını saygı sınırı içinde vermekten çekinme.
ne demişler şarkı sözünde "sustukların büyür içinde"

Anneme yapılanlar,anneme söylenenler diyorsun ama annene yapılmış birşey göremedim doğrusu.
Anneni kimse göndermemiş,annen alınıp gitmiş.Alındığı sözü söyleyen,kayınvaliden bile değil.

Diğer sözler ve davranışlar ise tipik kaynana halleri.

Mevudu beğenip takdir etmemesi,sanıyorum mevludu senin ve annenin hazırlamasından ötürü.
Kendisi müdahil olsaydı veya fikri sorulsaydı,daha farklı davranırdı.

Ben çok büyük bir sorun göremiyorum,bunalmış bir gelin görüyorum.
Biraz daha mesafeli davranıp,sabır ve saygıyla ilişki sürdürülebilir.

bastan olmamasi gereken kadar samimi olmussun, fazlaca fedakarlik yapmissin. neden? esinin hatri icin mi? kaldiki esin bile bayramdan bayrama goruyorsa akrabalarini sen neden bu kadar kendini yipratiyorsun?

tecrubelerime dayanarak soyluyorum...kimseye degerinden fazlasi deger vermeyeceksin yoksa uzulen sen oluyorsun.

sen simdi onca is yaptigin halde adin kotu oluyor, birde yan gelip yatsan neler olacak dusun gerisini???

senin yerinde olsam, Rabbimin gucune gitmesin...bayramda kayinvalideme gitsemde yerimden bile kalkmam..bi caya yardim edersem ederim gerisini kendisi yapsin.

kendini kullandirttigin muddetce en iyisin, ama aslinda etrafin kiskanc fesat insanlarla dolu.

yuzyuze bakmak zorundasiniz, ne de olsa esinizin ailesi ama ASLA bu kadar samimi olmak zorunda degilsiniz.

mesafeni koy sen esin cocugunla mutlu ol, gerisini salla gitsin

Selamlar,

konu dikkatimi çektigi için yaızyorum,

e be kardeşim ne diye bu kadar çok yakın davranırsın bi laf vardır burda üstü kapalı yazacam deveyi diken insanı ....... Yaranır

boşver ya eşinde bi zahmet üzülsün eşin üzülecek diye harap etmişsin kendini sen üzülüyosun şimdi eşin kendini harap ediyomu anasına atasına ne hakkınız var bize bunu yapmaya diyo mu yok ???
çok ödün vermişsin kendinden kv nin olayı belli ara bozmak oglunu senden kıskanıyoo işte bu kadar sen agzınla kuşta tutsan boş yaranamzsın canım yıpratma kendini ve eger bayramda gitmek istemiyosan gitme yada git ama kendini iş yapamak yaranmak için hırpalama oglum durmuyo hasta de al oglunu çekil köşeye iş flan yapma sen hizmetçimisin?

Hiçkimse senden ve oglundan degerli degil bunu unutma canım....

en garibime gideni de namaz kıl da oğluma örnek ol demiş :) kendileri örnek olamamışlar senden ne bekliyorlar ki? buna falan sakın takılma,isteyen insan içinden geliyorsa çok rahat yapabilir.
sen de artık mesafeni korursun.ayda bir gitmeler bayramdan bayrama olur.kendini yıpratma,söylenenler mutlaka canını acıtıyordur ama zamanla içindeki her şeyi oturtursun umarım.

sünnet gibi mevlidinizi allah kabul etsin

olan olmuş
ortada bayram günü el öpmeye gitmeyecek bir durum göremedim
Allah rızası için, eşinizin hatrı için, gidersiniz büyüğünüzün elini öper, halini hatrını sorarsınız.
bencillikten kimseye fayda gelmez, biraz nefsinizi geri plana çekin

belki yanlış anlamışımdır ama çok tek taraflı anlatmışsınız gibi geldi..sanki yeşilçam türk filmi izliyomuşum gibi..melek gelin,cadı kaynana..anlattıgınız kadarıyla en ufak bi kusurunuz olmamaış hatta fazla iyisiniz onlara karşı ama kayınvaliden neden öyle konuşsun durduk yerde..herşey karşılıklı bence..belki hatalılar ama siz sıfır hatalı anlatmışsınız gibi geldi..en ufak cümlelerden çok şey çıkarıyosunuz arabada sıkışma konusu gibi..bide sizin ufakta olsa yanlışlarınızı duysak

ben bunu eşime sordum. onlar benden yana rahatsız ki birden bire du kadar patladılar diye.

bana dediği tek şey bize geldiklerinde işten geldiğimde fazla sohbet etmediğim ve oraya gittiğimizde fazla hizmet etmediğim için annesi güceniyormuş.
ben de düşündüm cidden öyle oluyor oraya gidince. annem herşeye koşturduğundan sen otur dediğinden fazla ısrarcı olmuyordum. eşim anlatınca annemd ese bile yapmaya başladım. sonuçta o usulen sen otur kızım diyor olabilir.
bize geldiklerinde fazla hoş sohbet olmayışıma iyice düşünüp taşınıp ikna oldum. iş hayatı fazla yorucu olduğundan oluyor art niyet yok eşim de biliyor.
ben çok fazla yakın oldum çünkü cidden çok sevdim ama tipik kaynana moduna gireceğini düşünmemiştim.

eşimin en büyük tespiti görümcemler mutsuz olduğu için biz onlara fazla geliyormuşuz
kendisi söyledi bunu iç çekerek.
annem de demişti zaten. damadım bir kere canım demez bizimki hep peşinde diye.
e olsun tabi anne ben de onun peşindeyim demiştim.
eşime de söylemiş birkaç kere.
eşim çok net söyledi ve onların yanında fazla samimi olmamaya çalışıyorduk üzülmesinler diye.

annemle ilgili durum ise sadece telefon görüşmesinden ibaret değil.
benim mutfağımda konuşuyorlardı... bunun annesi bunun annesi vs vs... anmak bile istemiyorum. bu dedikleri de benim. adım bile yok...

akşam iftarı dışarda yapalım dedim.
konuşalım diye biraz.
o kadar çok konu birikti ki ben dayanamıyorum artık bu cahilliklere.
eşimi de üzmeden kırmadan ve karşı tarafa birden elimi eteğimi çekmişim hissi vermeden mesafeyi açmalıyım...

annem taa 3 sene önceki düğün bohçamı sahibine iletmemiş. dayısına hazırlamıştık.
burda adet böyle diye bizden yolladı geçen gidişimizde. yengem şok oldu. bana da garip gelmişti aslına bakarsanız.
meğer kadına küsmüş bizim hazırladığımız bohçayı vermemiş. bir de adet böyle deyip bizi rezil ediyor.

eşim cuma günü arayıp annemi arasana gönlü olsun dedi. meğer zeynep beni hiç arayıp sormuyor diyormuş.
eşime artık bu durumdan sıkıldığımı iyice anlatmam lazım
ben tolere ettikçe o da boşverr deyip geçiyor
ailesiyle dengeyi onun kurması lazım

lohusalıkta canımı baska bi sebeple se cok sıktı.

biz evimize çocuk gelse bile hiçbirşey kaldırmayız çok sakınmayız.

kayınpederime el feneri vermiş gece ışığı açma rahatsız olup kızıyorlar diye.

bir gece bir baktım adam el feneriyle abdest alıyor.

anne ne alakası var ya kapımızı kapar da yatarız siz rahat olun dedim. düşünüyorum da kadın duramıyor birilerini fişeklemneden ya

seni cok iyi anladım yaptıgın ıyılıklerden bahsetmen bana anormal gelmedı sonucta ınsan bir yerden sonra bir karsılık bekler sonucta bu dünyada hersey karsılıklı..ama üzülme onlar değer kıymet bilmiyorsa allah mükafatını verir senın

sakın kızma ama sanki bana kendi kendini dolduruyosun gibi geldi..çok fazla oturup düşünüosun son zamanlarda yasadıklarını ve bu seni iyice geriyor sanırım..brz rahatla daha bayrama var şimdiden onun stresine girme

pozitif bakıp iyi niyetle yapmıştır dicektim ama "kızıyorlar" demiş enteresan.

olayı bir de karşı taraftan dinlesek çok farklı düşüneceğiz bence.

objektif anlatmadığını düşünüyorum. içimde öyle bi his oluştu nedense...

yok bunlar harfiyen doğru, eksiği de yok fazlası hiiç yok dersen bile, kayınvaliden çok korkunç biri değil.

anneni evden kovan olmamış. eşinin kuzenin saçmalaması yüzünden kayınvalidene hırslanman çok anlamsız.

bir de gönül almak için aradığında, bir yanda karşı tarafın tüm hatasına rağmen anneciğim böyle olmayalım düzelsin herşey diyen yüce gönüllü bir gelin,

diğer yanda aynı konuşma sonrası telefonu kapatırken yerde parçalayan biri... ikisini birbirine pek bağdaştıramadım.

çok fazla kafana takma küçük şeyler bence, mutlu olmak hiç zor değil...

Tek tarafli bakmissin diyen arkadaslar oyle dusunmekte haklilar aslinda. Yazdiklarimi okuyunce ben melegim onlar ocu gibi birsey cikiyor ortaya

Rabbim biliyor.ya bana bas bas bagiran akrabalarina sikayet eden ve bunlari mevlid gunumuzde yapan
Kayinvalidemin niyetini anladim

Bariz bir sekilde kizinin evliligi sorunluyken benim esimle mutlu olmami hazmedemiyor

Siz hamileyken hastanede yatsaniz da bir alo demeseler hosunuza gider mi?

Bazi arkadaslar ne kadar rahat yazmis cizmis
Canlari sagolsun

valla güzelim bana cok normal geldiiii ben bu konu sahbi arkadas kadar iyi gönülle bile davranmazdım herhalde bence cok iyi niyetli davranmıs kadın arip garip konsmus yok oglumu aldın sende yaşa vs diyeee telefon kırmak normal bencee

eşinle konuş ,bayramda sadece uğramak istediğini kalmak istemediğini ,bu onlanlardan sonra yapmacık olamayacağını söyle eşin gidip kalmak istiyorsa gitsin kalsın ,
yorulduğunu bayramda evinde eşinle çocğunla dinlenmek istediğini söyle ,

koy mesafeni ,görüşmek zorunda değilsin oğluyla evlendin ,onunla değil

doğrudur, sana öyle gelir bana böyle

bi de Zeynep sitem etmişsin ama ben öyle hissettim dedim... rahat yazmışsın demişsin ne yapayım ? rahatsız bi şekilde nasıl yazayım istersin? farklı yorumlar bakış açıları öğrenmek için açmadın mı konuyu?

kırıcı bişey yazmadığımı düşünüyorum

Yok cnm seni kastetmedim sadece. Aslina bakarsan sanki sadece mevlidde olanlar yuzunden kirginim gibi anlasilmasi normal.
Ben de abartiyor muyum diye cok dusundum yakin zamana dek
Bi kere hic unutmam bana Kuran kilifi yollamis bir akraba
Balkonda esimle fotograf bakiyorduk
Kapidan firlatti sana yollamislar diye
Gogsume carpti yere dustu saf gibi aldim ayy sagolsunlar dedim
Esim sen melegimsin deyip sarilmisti
Ben bastan anlamam boyle seyleri sorun etmem sonra dankk edince cok uzulurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…