- Konu Sahibi BenOnaResmenAsigim
-
fazla muhabbet tez ayrilik getirir
oldum olasi karsiyim bizim bu turk milletinin vicik vicik akrabalik iliskilerine
sen sensin ben benim
orasi senin evin, senin duzenin ;burasi benim..
"SAYGI DUYMAK" her yigidin basaramayacagi bir erdem hakikaten...
dediğin gibi her ağzı dualı olana kanmamak lazım,
benim kayıvalidemin ağzı da çok dualıdır,
içten mi söylüyor, hayır hiç inanmıyorum.
hatta burda konu açmıştım da topa tutulmuştum
Kaynana problemini çıkartan gelinlerdir bence.Eğer eşinizi seviyorsanız akıllı olursunuz kaynanayı da gül gibi idare edersiniz.
Kaynana problemini çıkartan gelinlerdir bence.Eğer eşinizi seviyorsanız akıllı olursunuz kaynanayı da gül gibi idare edersiniz.
biz bi de her ay ordayız.
gitmeyeceğim bundan sonra.
eskiden olduğu gibi bayramdan bayrama
geçen hafta cuma vakti aradım açmadı. o gn 4 defa aradım açmadı. akşam eşime söyledim annemlere ulaşamadım diye. ertesi gün oaraya gidecektik çünkü haber vermek istedim.
tekrar aradık benden açmadı.
ben aradım diye açmıyor dedim. eşım kızdı. ne fesatsın olur mu öyle şey bak ben de arıcam açmayacak kesin işi var diye.
eşim aradı anında açıldı.
eşim şok oldu tabi. annesinden beklemiyordu.
benim annem eşime onca laf edecek hayatta görmezden gelmezdim
Konunuzu, ve bütün mesajları okudum baştan sona. Üslubunuza ve kendinizi ifade ediş biçiminize hayran kaldım.
Ve sizi çok iyi anladım.
Her insan hata yapar, sizin hatanız ise "haketmeyen" insanlara iyi niyet göstermeniz olmuş.
Ben de (eski ben iken) aynen sizin gibiydim. (Sanırım bu sebeple çok iyi anladım sizi)
Ama bir şey anladım ben yaşadığım hayat boyunca (34 yaşındayım)..
Haketmeyen insanlara iyilik yapmak, (gerçekten iyiliği) hakeden insanlara haksızlık oluyor. Herkese iyi niyetle yaklaşılmaz.
İnsanlara hakettiği gibi davranmalı ki, kendilerini düzeltsinler.
Eskiden hayatıma giren herkes ama herkes pozitif yüklü olarak giriyordu. Şimdi herkesi nötr olarak kabul ediyorum hayatıma. Kendileri belirliyor ne kadar yakınlaşabileceklerini. Siz de böyle yapın. Kendinizi merkez olarak kabul edin ve etrafınıza çemberler çizin.. Hangi çembere kadar yakınlaşacaklarını kendileri belirlesinler... Davranışlarıyla, size olan saygılarıyla, insanlıklarıyla, samimiyetleriyle....vs.vs.
Belki daha iyi anlaşılır diye hemen paintte ne demek istediğimi anlatan bir taslak çizdim. Eki Görüntüle 498137
Bir de şunu bilin.. Onlar değişmeyecekler, sizin bakış açınız değişmeli.. Eğer üzülmek istemiyorsanız...
Kolaylıklar diliyorum
ne yazıkki erkekler saflıklarındanmıdır nedir bilinmez bir çocuğun bile görebileceği şeyleri bazen görmüyorlar yada görmemezlikten geliyorlar canım
Allah biliyor ya eşimin öyle mahsun kalmasına içim elvermedi. ben de kayınvalide olacağım benim de oğlum var diye düşündüm. eşime ısrar ettim ara konuş neden böyle yaptılar öğrenelim belki yanlış bir anlaşılma olmuştur diye.. aramak istemedi. konuşşursam ağır konuşurum istemiyorum dedi. çok üzgündü.
ertesi gün dayanamadım. istersen ben ararım dedim. hoşuna gitti. kadın kadına konuşursunuz gönlünü al da dargınlık olmasın dedi.
gönlünü al...
iyi de kırılan bendim? olsun hayatım büyüktür o...
peki dedim. aradım. açmadı. aradım aradım aradım sonunda açtı.
anne neden böyle oluyor biz aile değil miyiz eşim çok üzülüyor dedim.
ben oğlumu size vermişim aldın onu benden diye karşılık verdi.
olur mu öyle şey senin yerin ayrı benimki ayrı dedim.
eskiden kucağımdan inmeyen oğlum senden sonra yzüme bakmıyor dedi.
tamamiyle yalan... eşim benden önce bayramdan bayrama gidermiş evlendikten sonra her ay gider olduk.
en ağırıma giden şu lafı oldu 'bugün bana yarın sana. senin de oğlun var büyüsün aynı şeyleri yaşar görürsün senin de oğlunu başkaları alıverir'
insan böyle bu nasıl bir bedduadır ya... nasıl... duyunca dayanamadım boğazımdaki düğümler hıçkırığa dönüştü. anne ne demek bu biz senin oğlunu mu aldık annemler naptı ki dedim. hep senden sonra oldu diye aynı şeyi tekrarladı.
aksine siz geldiğinizde ben özel hazırlanıyorum eşimi tembihliyorum babasıyla iyi anlaşamadığı için aman gerginlik olmasın bak güzelce ağırlayalım diyorum dedim. dinletemedim
damadım kızımın yüzüne bakmazken oğlum sözünden çıkmıyor sürekli hayatım diye peşinde geziyor dedi. inanamadım. gezmese daha mı iyiydi?
eviniz düğününüz herşeyiniz çok güzel oldu bir namaz kılmıyorsun oğluma örnek olsana dedi. yine inanamadım. sadece ben mi örnek olabiliyordum? o da bana olmalı değil miydi?
rabbim biliyor hiçbirşey demedim. cahillik işte anne, kusurumuza bakmayın. böyle olmasın. eşim üzülmesin iyi olalım dedim.
mevlid akşamı bir yemek bile yoktu önümüze koyacak dedi. halbuki geldikleri gece herşeyim hazırdı kahvaltı sofram şahaneydi ama mevlid günü yapamamıştım.
bağırış çağırışplarla dolu telefon görüşmesi bitti. öyle bir çarpmışım ki yere telefon da dağıldı gitti.
öyle gücüme gitti ki.
herkesin dilindedir mevlidimiz hala. sünnet gibi oldu derler. bir kere aferin kızım demedi. boğazıma dizdi gitti.
eşimle bir kısmını paylaştım. hiçbirşey demedi. konuşup daha da üzülmek istemediği belliydi. yok sayıyordu. bana birkaç tavsiyede bulundu. çalıştığın için anneme pek hizmet etmiyorsun istiyor fln diye. gücendim. yine ses etmedim.
ramazan öncesi gittik. her zamankinden özenli davrandım. sofraları kurdum kaldırdım bulaşıklarını hallettim yatakları kurup kaldırdım ona hiç iş yaptırmamak için uğraştım. sen torununu sev anne ayda 1 görüyorsun ben hallederim dedim. hoşlarına gitti farkındayım. 2 gün tam onların istediği gibi geçti.
ama ben? bana ve anneme yaşatılanlar? anneme ettikleri o laftan sonra ben kv.me de eşimin kuzenine de çok kırıldım. kim tamir edecek? kv.m içini döktü bana ve sorunları halloldu ben ideal hizmet eden geline dönüştüm eşim için ama benim kırgınlıklarım istklerim?
eşim üzülmesin diye konuyu açmıyordum... dün açtım... benim sıkıntılarımın hepsi öylece duruyor. az laf işitmedim. nasıl geçecek bunlar dedim. öyle yılmış ki cevap bile vermedi. boşver gitsin diyor sadece.
nasıl vereyim? bayramda 1 hafta orada olacakmışız neden olayım? bu sahte samimiyet için mi? onla lafın üstüne buyrun ben kölenizim demek için mi? kendimi iyice ezdirmek için mi?
zeynep hanım allah yardımcın olsun ilk meswajları okudum ama sonrakıleri okumadım..
hanım lık sende kalsın eşinin tavcrını bilmiyorum ama benim eşim asla ailesini karsısına almaz
normaldede öyle bi yapısı var sen kötülükk ettin demez..
bende yasadım bazı sıkıntılar ama sadece merhaba demek en iyisi bu herkes için gecerli ama ben yapamıyorum yaa..
kahretsin cok yumusak bi yüzüm varmış benim öle diyolar..
Esim ailesiyle bayaaa uzun bir konusma yapti
Annem inkar etmis ya da iyi bir daha yapmayiz demis gecmis
Pek sorun cozmeye yonelik olmadi yani. Gecistirmeye yonelik oldu.
Artik eski Zeynepi bulamazlar. Eskiden iyi degildim ama simdi kotu olurum. Varsin olayim yuvamda huzurum olsun da...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?