Ailesinin sorumsuzluğu yüzünden....

Susuz

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008
909
1.102
313
Edirne
Konyada yaşıyorlar,hiç yardımları olmadı

Son düzenleme:
Madem eşin ailesinden isteyemiyor malum durumları ortada ! bırak kendisi çözsün çok biliyorsa , fikir vermeni de kabahat olarak görüyor baksana..

yanlış anlamada canım, aileler sürekli çocuklarına yardım ederse bu çocuklar yetişkin olmayı nasıl öğrenecek

yanlış anlamada canım, aileler sürekli çocuklarına yardım ederse bu çocuklar yetişkin olmayı nasıl öğrenecek

Yok canım yanlış anlamadım,ama biz evlendiğimizden beri hiçbir destek görmedik...Hatta ilk evlendiğimiz zaman bize kendi evlerini 750 tl 'ye kiraya vermeyi bile teklif ettiler...Biz zaten yetişkin insanlarız ve inan çok zor şeylerle başettik,ama herkesin yanında ben senin annenim ,ben senin babanım diyen insanlardan gerçekten de annelik ve babalık görmek istiyor,göremeyince de üzülüyor...

750 tlye kirayamı cok garipp insanlarmış dogrusuu 1000tl ben sıze vereyımde annelıkten babalıktan istifa edin deseydinn

şu cümlenden sonra dicek bişey bulamıyorum, ama yani siz bence onlardan ümidi kesin, düşünüp kafa patlatmaya bile gerek yok anlaşılan, kendi evlerini bile size kiralamak istediklerine göre

750 TL. kira mı , depozito iki kira ücreti de dediler mi yoksa
Rezillik..

Eşim bana buu söyleyince kabul etmedim tabii ki,onların evine 750 tl vereceğim,birde üstüne etrafa bizim evimizde oturuyorlar diye anlatacaklar,ee kimsenin aklına gelmez tabii ki kira istedikleri...Depositeye gelince,iş ciddiye binseydi onu bile isteyebilirlerdi...Çünkü ilk evlendiğimiz zaman,eşimden eşim bekarken odasında bulunan sabit telefonun son faturasını ödemesini istediler...İşte böyle bir aile...Benim sinielerimi oldukça zorluyorlar,ben alışık değilim böyle bir anne babaya...

Çok haklısınız , sizi dinleyen her mantıklı insan haklı olduğunuzu söyler..
Tabi konu eşiniz olunca aynı durum söz konusu olmayabilir.
Ailesi hakkında yoruma bile tahammülü olmayan biri gibi çünkü.
İnşallah aranız ailesi yüzünden limonileşmez , zor bir durum.

Son düzenleme:
ilginç bir aile..
Siz onlara yemeğe gidince adisyon yazıp, masaya hesap falanda getiriyorlarmı?
Allah sabır ve onlara muhtac olmayacak bir hayat versin sizlere..

durumları gerçekten çok kötüymüş canım havuzlu villa mı aldılar yazık size ya

şunu anlamiyorum
anne baba olarak çocuklarımız en iyi en güzel şekilde yetiştiriyoruz
yeri geliyor özel okulda okutup iyi bir mesleği olması için elimizden geleni yapiyoruz
sonra kendi ayaklarının üzerinde duruyor ve evlenmeye karar veriyor
evlenmek demek sorumluluk demek
hayatta dim dik durmak gerek
ona buna yük olmak demek değil
madem evlenecek yaşa gelmiş bu sorumluluğu almayı kabul etmiş anne baba olarak arkasında dururuz elbette
ama evlendikten sonra bile halen maddi anlamda neden destek oluyoruz
işte bunu anlamıyorum
böyle bir sözleşmemi var
anne baba olunca ölene kadar çocuğuna maddi destekde bulunacaksın diye bir maddemi var
ben İSTERSEM yardım ederim
İSTEMESEM öyle dışardan gelen gelin damada ancak haddini bilmek düşer
benim aldığım evin ceketin hesabınıda yapmak kimseye düşmez

Anne babanın ,analık - babalık görevi ölene kadar bitmez!

Varsa yapacaksın kardeşim,yoksa amenna...

Öyle ben yağ bal içerisinde yaşayayım oğlum kızım darda olsun el atmayayım

Köşeye çekilip elin kızı elin oğlu diyeyim yok öyle yağma!

Konu sahibi arkadaşım,

Herkes anne-baba olamıyor...

Rabbim tez zamanda size kapı açar inşallah

Sözde anne-babaya el açmazsınız.

Allah yardımcınız olsun.

destek olmasınlar tamam ama köstek de olmasılar. gidicekler kendilerini Türkiye standartlarının çok üzerinde bi meblağ ile ev alacaklar sonra da çocukları sıkıntı çektirecekler. böyle insanların yatacak yeri yok bence. nereye götüreceklerse parayı pulu evi.

anne ve babası ya gerçekten sorumsuz vurdumduymaz
yada evliliğinizi onaylamak istememişler de onlarda size ders vermek ister gibi davranıyorlar !!

Evliliğimize onay verdiler,hatta bayıla bayıla...Eğitimli ve tanınmış bir ailenin kızıyım...Sanıyorum benim düşüncem,benim ailemin destek olmasını istiyorlarki eşim bunu kabul etmiyor..,bilmiyorum gerçekten....Annne baba demek sadece çocuk büyüyene kadar ebeveyn olmak demek değildir...Çocuğun evlensede,meslek sahibi olsada,40 yaşına gelsede bu görev asla ve asla bitmez...Çocuğun zor durumda iken sen keyif sürüyorsan ve bana dokunmayan bin yıl yaşasın diyorsan bu anne babalığa sığmaz diye düşünüyorum...En ufak bir örnek daha vereyimçok uzatmadan..Evimizi kiralarken ev sahibi ile kayınpederim görüştü ve depozito olarak kayınpederime para vermiştik..Evi tuttuktan sonra kayınpederim 150 tl eksik verdiniz,ben cebimden verdim dedi ve bizden 150 tl aldı...Sinek küçüktür ama mide bulandırır....

canım 10 liralık doğalgaz yükleyip evime onun bile lafnı etmişlerdi kaynvalidemler. üstelik benim evimde ben yerleşmeden oturdukları halde. biz zaten yüklemiştik, ama bi ay yeni gelin evinde gelin gelmeden kaldılar,mutfak alışverişlerini bile bize yaptırdılar. sonra erkek çocuğu evlendirdik diye ağlayıp durdular. kendilerine de yeni ev alıp sıfır km en lüksünden yerleştirdiler. yapsınlar tabi onlarınkinde gözüm yok ama benm hanemden bütçemden uzak dursunlar bari. tek değilsin canım üzme kedini. geriye de bakma, sürekli geçmişe bakarsanız boynunuz fıtık olur yazıyordu bi yerde

Fıtık ne kelime canım ya Ama senin içinde üzüldüm...En azından tek değilim demekki...10 tl'lik doğalgaz borcu da ilginçmiş baya....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…