Ailesinin yaninda bacakbacak üstüne atmak ?

Derin__Su

derin sular
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
5.297
122
173
Merak ediyorum kizlar.. Kaynananizin yada Kayinpederinizin yaninda bacakbacak üstüne oturan varmi ? Size göre saygisizlikmidir bu ?

Ben henüz nisanliyim, 1 yil kadar kuzu gibi oturdum yanlarinda, yeni yeni acilmaya basladim...
delikafadulden

Bana göre kendimden yaşça büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atıp oturmak hoş değil,
Ki annem olsun babam olsun kayınvaldem olsun farketmez oturmam, oturamam....

Valla ben kendi babamın yanında da bacak bacak üstüne atarım, eşimin ailesinin yanında da aynı şekilde otururum.
Bununla saygı olacağını düşünmeyenlerdenim.
Kaldı ki bundan kimse rahatsızlık duymuyor kanımca, yoksa onlar eşime eşimde bana mutlaka söylerdi bunu..

saygıyı illa şekilde aramamak lazım bence.
ben başka türlü oturamıyorum.bu babam ,babası vaya diğerlerinin yanındada aynı.
görünürde çok saygılı durupda içimden küfrediyorsam bence bu daha kötü.
bana göre en büyük saygı samimiyet içinde olandır.
bu demek değilki,işin tuzunu kaçırın,herşeyi yapın büyüklerin yanında.
ama bu bance biraz şekilde kişinin kendi rahatlığı için yaptığı bir davranış,onun için çok fazla takılmamak lazım.l

kimi gelinler vardır;baback bacak üstüne atmazlar ama dilleri papuç gibidir..saçma sapan hareketler yaparlar,sivrilerdir..
ben bacak bacak üstüne atarım ama saygım sonsuzdur..
şükretsinler bence ben gibi gelinleri olduğuna

valla bizim evde Adab-ı Muaşeret çok önemliydi
annem gestapo subayı gibiydi yani...klava:
su elle değil avuç içinde verilir derdi
misafire su koştururken az bardak kırmadık...
ne bileyim babamı yada eve gelen misafiri banyo-tuvalet kapısının önünde beklerdik
havluyu ellerine vermek için,değil bide bacak bacak üzerine attıcaz haa...
o bacağı annem bilmiyorum neremize kadar uzatırdı acaba?CADIARZU
eşimede çok tuhaf gelmişti örneğin bu havlu olayı,nişanlıyken o tuvalette ben kapının önünde...anneme zor anlattıydım çocuk sıkılıyo diye,e bende öyle yani...neyseki o adet benim sayemde sona erdi çok şükür
daha çok örnek varda kısa tutayım,bu sebepten mütevellit huy oldu bu bizde
hala havluları yerleştirirken gülerim kendi evimde...
bacak bacak üstüne atamam,suyu tabakla vermeye gayret ederim...
ama şu bir gerçekki,saygının bunlarla hiç alakası yok...saygı insanın beyninde......yerimseniben

ben degil annemin babamın yanında, deger verdigim bir arkadasımın bıle karsısında
oyle bacaklarımı ust uste atıp oturmam
sahsı fıkrım bu
burası turkıye

saygı bacak bacak üstüne atmakla olmaz ama alışkanlık mıdır,hep öyle öğretildiğinden midir bilmem ben de annemlerin ve kayınvalidemlerin yanında yapmam,yapamam

bence bu tarz seyler problem olmamalı ya ne var bacak bacak ustune attıysa yayılıpda oturmaktan iyidir..hem kadınları daha kibar gosteren bir durus bence

Benim canım anneciğim çerkez ve bu tip oturma kalkma vs saygı ve adabın çok önemli olduğu bir ailede yetiştim. Evin küçüğü olduğu için çok sevildim ve şımartıldım, ama bir kere bile babamın yanında bacak bacak üstüne atarak oturmadım, kaldıki kayınvalidemin ve kayınpederim yanında yada bir büyüğün yanında yapayım...Kusura bakmayın bana geri kafalı deyin kızlar ama yok şunla saygımı olur, bunla saygımı olur diye diye çok değerlerimizi yitirdik. Oturma tikli bir anne olarak ( buda annemden kaldı sanırım bana) kızımın babasının yanında düzgün oturması konusunda uyarıyorum. Evlenince eşinin ailesinin yanında da düzgün oturup kalksın, ne yapayım bende böyleyim işte...

yha ben okulda dersahanede alıştım bacak bacak üstüne atmaya annemin babamın yanında atmıyorum ama atsam birşey dieceklerini sanmıyorum:umursamaz:,yha rahat oturmak için atılır bacak bacak üstüne ailem bnim rahatlığıma karışsın ki hem bacakla saygı mı olur?bilmiyorumkismile

bende atıyorum ve tepkide gormedim hic evde anne babamlada rahat oturamaycaksam nerde oturucam zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…