Ailesinin yaninda benimle hic ilgilenmiyor:(

Başlarda benimde biraz öyleydi. Gıcık olurdum bu duruma, sonuçta bizde bir aileyiz artık diye kendi kendimi doldurmuşum. Daha sonra ben farkettim ki muhabbetleri çokta sarmıyormuş kendimi geri çekince bu sefer onlar benle konuşmak için laf atmalara başladı. Birde benim kocamın kardeşleri seni kaybettik görüşemiyoruz artık diye sitemler ediyordu. Eşim bunun dolduruşuna geliyordu belki de. Erkeklerin Kendi ailesine adapte olmaları birazda zaman alıyor sanırım. Akışına bırakın baktınız olmuyor eşinizle bu durumu üzgün bir şekilde belirtin ama sakın sitem etmeyin direk savunmaya geçiyorlar yoksa

Evlenince kardeşleriyle şakalaşmaması mı gerekiyor? Siz niye sohbete kendiniz katılmıyorsunuz fazla mı çekingensiniz? Onlar artık sizinde aileniz aile içinde de birileri hadi sohbete dahil ol demez spontan gelişir hersey.

Yeni evliyiz,eşim nişanlılık döneminde olduğu gibi hâlâ ailesinin yaninda ben yokmusum gibi davranıyor. Evlenince bazı seyler değişir, beni ailesinden biri gibi görür diyordum ama yine aynı. Kardeşleri ile şakalaşıyor, eski günlerinden konular açıp gülüp egleniyorlar. Ben ise hep dışarda kaliyorum uzak kalıyorum konulara. Kardeşleri ile aram iyi aslında ama onun ailesi ile aynı ortamda olduğumuzda eşim beni hiç sohbete dahil etmiyo. Ben dahil olmaya calissam da bazen olmuyo. Gercekten bu durum benim canımı sıkmaya başladı. Benimle aynı durumda olan ,tavsiye verebilecek var mı:KK43:
Bunu Esinizle konustunuz mu ? Bu bence bi sorun böyle olmamali sonucta siz orada yabancisiniz daha dogrusu Aileye yeni katilmissiniz daha özen gerektirir aslinda

Zamanla oturur yerine ,sıkmayın canınızı ,benim kardeşim ilk evlendiğinde biz konuşurduk gelin dinlerdi zamanla ortak konular oluştu ,12 senede şimdi biz konuşuyoruz kardeşim dinliyor ☺

Ne kadarlık evlisiniz? Bazı şeyler için acele etmeyin kendinizi zorlamak yerine bırakın zamanla samimi olarak oluşsun bu ortam

Haha eski nişanlımla ben de aynı durumdaydım...Ama şimdi böyle bi ortam olunca ortamdan konuşabileceğim birini yakalayıp muhabbetime çekiorum mesela onun ilgilendiği konulardan falan giriorum koyulaştırıorum muhabbeti bi 10dk sonra diğerleri de kulak kesilmeye başlıo ne konusuo bunlar die...sonra onlara da bahsediorum onlar da bişiler söylüo...sonra beni dışlayan başrol oyuncusu (burda senin eşin) izleyici konumuna düşüo...Yani sen eşinden daha cok aktif ol kendine çek sen onu dışla...Odayı bile terkeder valla :))

Bosver yaaa bizimkilerde bazen aralarinda boş boş konuşuyor ben telefonla uğraşıyorum,bazen de benle kaynana konuşuyoruz esim bilgisayarla ilgileniyor. Sen kendini neden dışlanmış hissettin ki? Bak ben hic boyle bisey düşünmemiştim simdiye kadar. Fazla mı alıngan ya da takıntılısın gülüm ?

Bence beni niye araniza almıyorsunuz diye eşinizle konuşmak çokta hoş olmaz sanki
Hani kinlenir yada tartışma havasında degil ama siz hareketlerinizle bunu ona hissettirin zaten eşiniz fark edip Biseyler yapacaktır sizin için

Herkes fazla alıngansınız yazmış ama takılmanız çok normal bence.
Evet ailesiyle muhabbet etsin tabi, ama sizi neden yok sayıyor ki. Dış kapının mandalı gibi de davranamaz. Tam tersi bence yeni evlisiniz ve sizi kaynaştırması lazım.
Bence içinizde tutmak yerine açıkca rahatsız olduğunuzu sakin bir şekilde konuşun.

Eskiden söz ederken sizi Nasıl dahil edecek ki

Yani dinleyeceksiniz konuştukları konu Hakkında fikrimiz varsa konuşacaksınız

Mesela eski bir fotoğrafa bakıyorduk kuzenleri vardı eşimin kp in üstünde bir eşofman pembe görünüyor ama gerçekte bordo imiş vs

Güldük vs sonra işte eskiden eşofman bile yoktu muhabbetine başladık uzadı gitti

Ilk yıl ben de öyle hissediyordum. Ama sonra düşündüm ki ben daha o ailede yeni kalmaya başlamışım sürekli beni de dahil edecekleri bir muhabbet yapamazlar ki. Kac yil oldu evleneli hala gittiğimizde muhabbet sarmazsa odama geçiyorum bir süre iyi oluyor. Biraz da yalnız bırakmak gerekiyor.

Evet aslında eski yada yeni olaylar konusulurken biz farklı bir şehirde oturduğumuz için ben uzak kalıyorum konulara ister istemez. Muhabbetler de hep bunların etrafında döndüğü için ben dahil olamıyorum. 5 aylık evliyiz. Nisanliyken de böyleydi. Tabiki kardeşleri ile sakalasacak eğlenecek ama ben de ordayim. Bu durum surekli olunca artik canımı sıkmaya başladı. Benimkinin zaten ayri bi düşkünlüğü var kardeşlerine. Asla eleştiri kabul etmiyo onlar hakkında. Düğün zamanlarında ona maddi olrak destek olalım, düğün masrafı ona zaten yeter de atat demediler. Ne koparabilirsek hesabinda, istedikleri herşeyi ucuz pahalı demeden isteyip aldırdılar. Ben ise bi yüzük beğensem yada bi gelinlik beğensem yok çok aşırı pahallı, niye abartıyorsun makul bişey beğen gibi şeyler söyledi. Söz konusu kardeş olunca öyle olmuyo. Yanı ben illa tavır yapcm surat ascam oyle alınacak, ama kardesler isterse hemen ısteği yerine getirilir. Baba olmasa amenna, ama ondan değil abilerinden istiyolar. Neyseki ekonomik özgürlüğüm var.

Siz sohbete dahil edilmeyi neden bekliyorsunuz , siz dahil olun sohbete .

Back
X