Ailesiyle konuşmuyorum

kahveyay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2022
400
247
53
Ailesiyle konuşmuyorum.
Özetle Biz kendimizle ilgili durumlardan (eşimden kaynaklı) birbirimizden uzaklaştık 2 ay boyunca iyi değildik işlerimizden kaynaklı da bir sürü stres yaşıyorduk ve sessiz sedasız 15 gün geçirdik evde.Boşanmak için konuştum ve anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırladık ve imzaladık. Davamız oldu hakime hanım boşamadı 2 ay sonraya erteledi. Toplam 2 aydan bahsediyorum size. ailesinin haberi olduğu tüm zaman 2 ay. Babası bir kere aradı hayırlısı olsun kızım dedi . Ne ablası kardeşi annesi kimse aramadı. Davamız oldu boşanacağız kesin anlaşmalı ya ben öyle sanıyordum. Vedalaşmak için bile aranmadım. Hiç bir aile üyesi tarafından. Sebepleri de şuymuş aranıza girmek istemedik.Ve 2 yıl geçti üstünden konuşmuyorum çok çok kırıldım yaptıklarımı düşündükçe, nasıllllllllll iyi davrandığımı Allah biliyor kendileri de biliyor. İlk kez bişi paylaşıyorum sizden ricam istediiğinizi sorun cevaplarım. Uzun uzadıya yazmak istemiyorum. Konuşmak istemiyorum hiç hemde böyle mutluyum ben ikiyüzlü insanlara ve nankörlere dayanacak yapıda değilim. Gerçek insanları seviyorum ! Eşim üzülüyor bir kere ağladı kısasa kısas yapıyor ailemden uzaklaşmakla alttan alta tehdit ett diyebiliriz. Aldığı cevap şuydu bağıraaaa bağıraaaaaa desim ki ailem seni aradııııııııı her biri aradııııııııııı neyin karşılığı bu . O böyle dedikçe tamamen geri çektim kendimi. Bilmiyorum durum bu Allah benim yanımda bunu çok iyi biliyorum. Haksızlığa uğratan Herkesi Allaha havale ediyorum.

Ben sizi haklı buldum demek ki gerçekten evli kalmanızı istemiyorlarmış e onlar istemiyorlarsa sizde onlarla iletişim kurmak zorunda değilsiniz onlar iki yıldır neden aramıyor

Bosaniyorken ailesi arasa ne aramasa ne?Neyi degisttirir?Bosaniyorsm ailesi umrumda bile olmaz yahu.

Hakime 2 ay erteleyince eşim yaptıklarından dolayı bana ulaşmak konuşmak istedi haftalarca uğraştı heryerden engellemiştim çünkü imzayı attım bitmişti benim için. Şöyle detay vereyim konu oğullarından çıktı. Beni çok zorladı çok üzdü evden gittim döndüm çok uğraştı barışmam için ama ben istemiyordum. Oğullarıyla ilgili bu durumlardan yuvamı yıkmak zorunda kaldığımı bile bile aramadılar. Dava günü ertelenince rehberlerinden silinmiştim! Bunu da ekliyim üzerinden çok zaman geçti sizler sordukça yazacağım.

2 yıl önce , yetişkin 2 insan anlaşarak yollarınızı ayırmaya karar vermiş ve protokol hazırlayıp dava açmışsınız. İnsanlar da sizin kararınıza saygı duymuş , geride kalmışlar.

Sonrasında barışmaya karar vermişsiniz , buna da müdahale etmemişler. Kararlarınıza saygı duymuş ve karı koca arasına girmemiş ; ilişkinize karışmamışlar.

Söyleyecek bir sözleri varsa da, oğullarına söylemişlerdir.

Karşı taraf bu öfkenizi de, ithamlarınızı da hak etmiyor.

Ben sizi haklı buldum demek ki gerçekten evli kalmanızı istemiyorlarmış e onlar istemiyorlarsa sizde onlarla iletişim kurmak zorunda değilsiniz onlar iki yıldır neden aramıyor
1 yıl geçti Korona oldum eşimde bana bakmak için evde. O gün ne hikmetse annesi aradı rehbere geri kaydetmişler ki aradılar silmişlerdi beni rehberden. Açmadım ateşler içindeyim zangır zangır titriyordum kimseyle konuşmadım bir sebebi bu. Düşündüm ilerleyen saatlerde neden açayım ki oğlu evde ya aradım açmadı diyecekler ya. O yokken de arasalardı korona olmamı mı beklediler.

Benzer durumda kendim olsam, eğer aldatma şiddet gibi büyük bi şey yoksa ki sizde yok diye anlıyorum, anlaşamamışsınız sadece, ayrılacaksam ben arardım biz yürütemedik bu zamana kadarki destekleriniz için teşekkürler vıttırızıttırı. Beni arayıp ne diyecekler ki kendileri, "yapmayın" mı yoksa "yapın oh daha iyi" mi? İkisi de iki ucu boklu değnek afedersiniz.

Ha siz belki öncesinde de çok anlaşamadığınız için aramamış olabilirsiniz ama karşı taraftan bi arama beklemek de gereksiz bana göre.

tamam ama neticede iki yetişkin insansınız oğullarının hatasıda olsa farketmez karışmak istememişler. siz aranıp oğlum neden böyle yaptı diye ahlanıp vahlanmalarını beklediniz sanırım.
tarafsız bir tutum sergilemişler.

Yani o arayıp üstünden atmış olmuş bir yıl neyi beklemiş orasını bilemem
Ben yok saygı duydular kısmına inanmıyorum bu aileler hiçbir şeye saygı duymayip boşanacaklari zaman niyeyse saygı duymak akıllarına geliyor . Baristiktan sonra çok sevindik diye arayabilirlerdi . Ben sevdiğim iki arkadaşım ayrılsa ikisini de arar konusurim hele ki evladım ve sevdiğim gelin ya da damat ayrılsa niye böyle oldu yavrum derim suya sabuna dokunmadan o insanı sevdiğini üzüldüğünü dile getirmek kolay . Bence ağız ucuyla konuşabilirsiniz ama güveneceginiz insanlar değiller

5 yıl yan yana binalarda yaşadım. 15 gün kayınvalidemle bir evde tatil yapabildim o düzeyde ilişkimiz vardı. Vıcık vıcık değil saygı çerçevesinde! Hastalıkta ameliyatta refakat ettim. Kızlarının boşanma davalarında bile her gün yanındaydım şahit olmamı istediler olurum dedim. Ev almak istediler kredi çekerim dedm onlar ödeyeceklerdi orası kesin yanlış anlaşılmasın. ama çıkmadı bana kredm vardı ödediğim. Bana kızımdan ayırmıyoruz seni demeşeri düpedüz yalandı düşüncesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Kızgınlığımın sebeplerinin bazıları bunlar.

Detayları diğer arkadaşlar sordukça yazıyorum okur musunuz aynı düşüncede misiniz merak ediyorum

Bosanmissiniz bitmiş zaten, ben tam olarak anlamadım

Eşiniz ile baristibuz mi simdi oğullarından kaynaklı bir şeymiş o ve hakli buluyorlarsa alamamış olabilir ama siz barıştırmak sonra niye aramadikar biraz karışık olmuş yazdiklaribiz

Siz baya sonuna kadar haklısınız ya ne yapsaniz bin beterini hakediyorlarmis ne vefasız insanlar ya gıcık oldum eşinizin ailesine

Adamla boşanmaya karar vermişsiniz. Yani adamla bir daha görüşmeyeceksiniz. Hayatınızdan çıkarıyosunuz onları. Ama aile tarafından aranmayı bekliyosunuz. Onlar sizin boşanmaya karar verdiğiniz eşiniz aracılığıyla hayatınıza girmişti. O çıksaydı onlar da gideceklerdi. Hayatınızdan çıkarmaya karar verdiğiniz adamın ailesinden neden ilgi bekliyosunuz?

Hayır boşanma aşamasına gelip kararsız olsanız barıştırmak için arayabilirler de (ki aranıza girmek istemeyedebilirler) boşanma protokolu imzalayıp dava açtıktan sonra sizi arayıp ne diyecekler? Çok kindar geldiniz bana. Bunun için 2 yıldır konuşmamak nedir? Ben hiç haklı bulamadım sizi

Aksine 5 yıl yan yana binalarda yaşadık. herşey güllük gülistanlık kurban etlerini bile kızı değil ben parçalardım. Ameliyat zamanları kızıjdan cok benden iş beklerdi işimi beğenirdi çünkü. 3 yılda ayrı semtlerdeyiz. Tatillere gider aynı evde 2 hafta geçirecek düzeyde aileydik. Kızımızdan ayırmayız seni dedikleri kulaklarımda çınlıyor. Oğullarından dolayı bu duruma gelmem onlar için sadece vedalaşmayı hakettiğimi düşünüyorum.

Evet o zaman mı saygıyı dile getirir oluyoruz insan işte var böyle şeylerimiz. Ayrılırken aranmadım sorulmadım, rehberden silindm şimdi aklıma geldi!!!! Davamıza var 1 hafta bunlar düğüne gitmişler düğünde bizim boşandığımızı söylemiş annesi. Bunu duydum ve Whatsaptan tüm akrabalarına bakmak istedim fotoğrafları yoktu coğunun silmişler beni

Bir insan boşanıyorken kendi hayatını düşünür teee aileleri değil ki!

Boşanan insan hatta sosyal medyasından bile kendi siler ex eşim tüm yakınını. Fazla içselleştirmişsiniz bence..

Detayları diğer arkadaşlar sordukça yazıyorum okur musunuz aynı düşüncede misiniz merak ediyorum

İnsanların hayata bakış açıları bu şekilde olabilir. İyi olursa Allahtan, kötü olursa kuldan bilinir. Karı koca arasına girilmez vb sözlerden kendilerine ders çıkarmışlardır.

Kızları da boşanmış. Belki onların ilişkisine müdahale etmiş , sonrasında bu çabalarından dolayı suçlanmış da olabilirler.

İnsanlar tecrübelerinden ders alır. Bakın şu anda evliliğiniz devam ediyor ancak hiç karışmamalarını sorun edip bu nedenle evinizdeki huzuru bozuyorsunuz. Neden ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…