• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesiyle konuşmuyorum

Evliliğimize karışmadılar o yüzden küstüm yazdığımı göremedim. Kırgın kızgın ve üzüntülüyüm vedalaşmak veya helallik olmalıydı. Boşanma davasına 1 hafta kala düğüne gitmişler ve bizim davamız görülmeden boşandılar demiş annesi. İnanılmaz bir durum bu benim için çünkü dışardan gören öz kızları sanırdı. Akrabaları yüzümüze baka baka gelinin bi tane darısı bizim başımıza derlerdi. Anlatabiliyor muyum ?

Kadın belki ayrıldılar dedi. Sizin özelinize ve evliliğinize dair çok fazla bilgi vermek istemedi. Anlaşmalı boşanma protokolünün işleyişi bellidir. Buradaki tek hatası şayet "boşandılar" dediyse ; boşanma kararını taraflar teslim almadan önce "boşandılar" demesi olabilir.

Size laf taşıyan insan kimse , o insan daha hatalı.

Eşiniz ile baristibuz mi simdi oğullarından kaynaklı bir şeymiş o ve hakli buluyorlarsa alamamış olabilir ama siz barıştırmak sonra niye aramadikar biraz karışık olmuş yazdiklaribiz
Bu dava 2 yıl önceydi. Barıştırmak için aramalarını beklemedim vedalaşmak ve bu süreçte mağdur bırakılan ben olduğum için aranmak hakkımdır. Evet duygusal olabilir düşüncem ama onlara 5 yıl boyunca ikinci ailem gibi davranmıştım yan yana binalarda oturduk .

Ailesiyle konuşmuyorum.
Özetle Biz kendimizle ilgili durumlardan (eşimden kaynaklı) birbirimizden uzaklaştık 2 ay boyunca iyi değildik işlerimizden kaynaklı da bir sürü stres yaşıyorduk ve sessiz sedasız 15 gün geçirdik evde.Boşanmak için konuştum ve anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırladık ve imzaladık. Davamız oldu hakime hanım boşamadı 2 ay sonraya erteledi. Toplam 2 aydan bahsediyorum size. ailesinin haberi olduğu tüm zaman 2 ay. Babası bir kere aradı hayırlısı olsun kızım dedi . Ne ablası kardeşi annesi kimse aramadı. Davamız oldu boşanacağız kesin anlaşmalı ya ben öyle sanıyordum. Vedalaşmak için bile aranmadım. Hiç bir aile üyesi tarafından. Sebepleri de şuymuş aranıza girmek istemedik.Ve 2 yıl geçti üstünden konuşmuyorum çok çok kırıldım yaptıklarımı düşündükçe, nasıllllllllll iyi davrandığımı Allah biliyor kendileri de biliyor. İlk kez bişi paylaşıyorum sizden ricam istediiğinizi sorun cevaplarım. Uzun uzadıya yazmak istemiyorum. Konuşmak istemiyorum hiç hemde böyle mutluyum ben ikiyüzlü insanlara ve nankörlere dayanacak yapıda değilim. Gerçek insanları seviyorum ! Eşim üzülüyor bir kere ağladı kısasa kısas yapıyor ailemden uzaklaşmakla alttan alta tehdit ett diyebiliriz. Aldığı cevap şuydu bağıraaaa bağıraaaaaa desim ki ailem seni aradııııııııı her biri aradııııııııııı neyin karşılığı bu . O böyle dedikçe tamamen geri çektim kendimi. Bilmiyorum durum bu Allah benim yanımda bunu çok iyi biliyorum. Haksızlığa uğratan Herkesi Allaha havale ediyorum.
Bosanirken ailesi ne icin ariycak ki? Yapma etme deseler bi dert aferin donuna kadar al deseler bi dert. Ne diycekler. Bi de herkesin kendi evladi kiymetli. Benim evladim bosaniyo olsa ben gelinimi niye arayim ki? Ogluma merhem olmaya calisirim. Gelin burda haksiz da olsa hakli da olsa benim yanan yerim kendi evladim olur

Aramaları gerekirdi. Bir "Ne oldu kızım?" diye sormak kayınvalideden hiçbir şey götürmezdi ama eşiniz aratmadıysa orası ayrı... Düşünüyorum kardeşimle eşi o duruma gelse, önce kardeşimle konuşurum sonra eşini arar sorarım. Elinden gelen bir şey var mı, yardım edebilir mi bilmek ister insan. Hadi o sırada aramadılar, barıştığınızda neden aramıyorlar?
Çok acı bir şekilde öğrendiniz ki anne ve babanız dışında kimsenin kızı değilsiniz. Bunu kabullenince rahatlıyorsunuz.

Bir insan boşanıyorken kendi hayatını düşünür teee aileleri değil ki!

Boşanan insan hatta sosyal medyasından bile kendi siler ex eşim tüm yakınını. Fazla içselleştirmişsiniz bence..
Boşanma süreciydi boşanmamıştık. Evliyiz şuan

Kızları tatile gitmezken ben giderdim onunla anne kız gibi gördüklerini düşündürttüler bana. Ben eşimin ailesini ikinci aile olarak görecek dğzeyde bir insandım ve beni bu hale getirdler. Benim için büyük hayal kırıklığı oldu evliliğimizi bu küslük etkiliyor gibime geliyor. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır ve ben konuştum eşimle sonra sustum bekledim bir süre sonra beklemeyi de bıraktım öyle işte
Konusmamakla sonuna kadar haklisiniz ancak evliliginizi dusunuyorsaniz kocaniza es ailesi ile konusacaginizi ancak asla eskisi gibi olmayacaginizi ve mesafeli davranacaginizi soyleyin onceden . Tamam derse ne ala, yuzeysel konusur arada esinizle gidip gelirsiniz. Yok kocaniz can ciger kuzu sarmasi ol derse hayir deyin

Ailesiyle konuşmuyorum.
Özetle Biz kendimizle ilgili durumlardan (eşimden kaynaklı) birbirimizden uzaklaştık 2 ay boyunca iyi değildik işlerimizden kaynaklı da bir sürü stres yaşıyorduk ve sessiz sedasız 15 gün geçirdik evde.Boşanmak için konuştum ve anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırladık ve imzaladık. Davamız oldu hakime hanım boşamadı 2 ay sonraya erteledi. Toplam 2 aydan bahsediyorum size. ailesinin haberi olduğu tüm zaman 2 ay. Babası bir kere aradı hayırlısı olsun kızım dedi . Ne ablası kardeşi annesi kimse aramadı. Davamız oldu boşanacağız kesin anlaşmalı ya ben öyle sanıyordum. Vedalaşmak için bile aranmadım. Hiç bir aile üyesi tarafından. Sebepleri de şuymuş aranıza girmek istemedik.Ve 2 yıl geçti üstünden konuşmuyorum çok çok kırıldım yaptıklarımı düşündükçe, nasıllllllllll iyi davrandığımı Allah biliyor kendileri de biliyor. İlk kez bişi paylaşıyorum sizden ricam istediiğinizi sorun cevaplarım. Uzun uzadıya yazmak istemiyorum. Konuşmak istemiyorum hiç hemde böyle mutluyum ben ikiyüzlü insanlara ve nankörlere dayanacak yapıda değilim. Gerçek insanları seviyorum ! Eşim üzülüyor bir kere ağladı kısasa kısas yapıyor ailemden uzaklaşmakla alttan alta tehdit ett diyebiliriz. Aldığı cevap şuydu bağıraaaa bağıraaaaaa desim ki ailem seni aradııııııııı her biri aradııııııııııı neyin karşılığı bu . O böyle dedikçe tamamen geri çektim kendimi. Bilmiyorum durum bu Allah benim yanımda bunu çok iyi biliyorum. Haksızlığa uğratan Herkesi Allaha havale ediyorum.
Sizin aileniz eşinizi arayip hayirlisi olsun dedi mi?

Ailesiyle konuşmuyorum.
Ailesi neden sizi aramali ki? Dusunce biciminizin dogru oldugunu dusunmuyorum. Kucuk olan sizsiniz, sizin aramaniz gerekir, sebep ogullari bile olsa.

Hakliydim ben ama diye kucuk kiz kaprisi yapmayi birakip, kendinden daha buyuklerine saygili olgun bir birey gibi dusunmeye basladiginiz an, ne kadar yanlis bir tarafta oldugunuzu goreceksiniz

5 yıl yan yana binalarda yaşadık dışardan gören öz kızı sanırdı öyle emek vermişimdir özetle. 5 yıl sonra taşındık problemler yaşadık aramızda yüzde 90 eşim kaynaklı . Toplam 8 yıldır evliyiz

Benim ne gelinimizle nede eşimin ailesi ile bu derece bir samimiyetim yok. O yüzden kardeşim bu aşamaya gelse bende aramam. Banane kocaman insanlar der geçerim. Hele ki gelinle hiç muhattap olmam. Biliyorum ne desem suçlu olurum. Kardeşim bir şey anlatmadan sormam. onunla da az muhattap olurum. Boşanma iptal olursa hayırlısı olsun der geçerim.

Kendi ilişkime kimseyi muhattap kabul etmem. Aramadi diye takılmam, benim için önemli olan eşinin tutumu.

Aramaları gerekirdi. Bir "Ne oldu kızım?" diye sormak kayınvalideden hiçbir şey götürmezdi ama eşiniz aratmadıysa orası ayrı... Düşünüyorum kardeşimle eşi o duruma gelse, önce kardeşimle konuşurum sonra eşini arar sorarım. Elinden gelen bir şey var mı, yardım edebilir mi bilmek ister insan. Hadi o sırada aramadılar, barıştığınızda neden aramıyorlar?
Çok acı bir şekilde öğrendiniz ki anne ve babanız dışında kimsenin kızı değilsiniz. Bunu kabullenince rahatlıyorsunuz.
Bunu kabullendim.

Kadın belki ayrıldılar dedi. Sizin özelinize ve evliliğinize dair çok fazla bilgi vermek istemedi. Anlaşmalı boşanma protokolünün işleyişi bellidir. Buradaki tek hatası şayet "boşandılar" dediyse ; boşanma kararını taraflar teslim almadan önce "boşandılar" demesi olabilir.

Size laf taşıyan insan kimse , o insan daha hatalı.
Ayrılmışsınız hayırlısı olsun diye aradı dedim daha ayrılmadık. Böyle gelişti konuşma

Yan yana binalarda, samimi bir ilişkiniz varken, boşanma sürecine girdiğinizde sizi aramamalari yanlış kesinlikle.
Deseniz ki ayda yılda biraraya gelen, iletişimi az olan insanlardık neyse ama öyle değilmiş. Kayınvalideniz, görümceniz arayıp konuşabilirlerdi sizinle gayet.
Aynı durumda olsam tamamen iletişimi kesmesem bile eski samimiyetin yerine yeller estirirdim.

2 sene geçtiğini atlamışım..
Eşin yaptığını unuttunuz mu peki de ailesinin yaptığı 2 senedir unutmadınız? Yine aynı şeye geliyorum ama eş öncelik ailesi değil..
Barışmadan önce sana tekrar saygı duymamı, seninle evliliğimi sürdürmemin doğru bir karwr olduğunu, boşanmaktan vazgeçtiğim içib pişman olmak istemiyorum bunlsr için ne yapacaksın dedğimde aylarca süren çabası oldu ve unutturdu. Eşimin ailesini unutrum ben eşimle aramda bir muhabbet geçti görmeye gidip gelip alevleniyor konu . Bu sebeple unutturmuyorlar

Back
X