Aileye maddi yardım hakkında..

Ben aileye destek olunmalı diye düşünenlerdenim ama abi 5000 lira maaş alırken senin 110 0 lira vermen hiç adil degil. 500 lira cok makul bence. Konuyu babanla degil annenle konus. Yıllar önce aldığım tüm maaşı Babama verir ondan harçlık alırdım. Cebimde beş kuruş para olmadan gezerdim sonra isyan ettim vermedim babam bana o gün bir beddua etti hala dün gibi aklımda, bence tuttu da. Keske şimdiki aklım olsaydi da baska yöntemlerle çözseydim. Hayat iste

tabıı aılenıze yardım edersınız ama babanız abartmıs
annenızın telefonu yuzunuze falan kapamasıda...
ınsanın ıcındekı hevesi öldurur

Ya bu durumda her ailenin tutumu farklıdır. Annem mesela hiç almazdı paramızı. Biz ne kadar verirsek o. Hatta aylarca vermediğimiz olurdu. Ama eşim evlenmeden önce ailesine nerdeyse tüm maaşını verirdi. İçinden harçlığını alırdı gerisini verirdi. Hatta ailesine arsa bile aldı. Bana ikiside normal geliyor. Ben olsam yerinizde " anne ben size bir miktar veririm. Ama bu miktar maaşımdan artırdığım olur" derdim

Sen babana hem kredi icin para vereceksin hem de abin evlenince bilezik lazim olacak diye para vereceksin. Sonra ne olacak. Sen evlenince abin senin icin verecek mi? Hadi vermek istedi diyelim ki buna inanmam gelin hanim verdirecek mi?

Ne anne babalar gordum okudum burda ne tuhaf.

Benim babam hem okuttu, hem evlendirdi, hem ev verdi, hem de butun takilari o yapti. Biz kizlari olarak calistigimiz paradan tek kurus vermedik. Hatta yetmezdi babamdan otlanirdik.

Senin baban gibileri anlamiyorum. Yani buyutup okutmak her ana ve babanin gorevi. Niye dunyaya getirdiler o zaman.

Sen kendi parani biriktir. Kendi dugununde sap gibi kalacagin belli.

Kredinizi ailenin odeyemiyrsa veya zor durumdalarsa bilmiyorum sanki biraz yardım etmelisiniz, eskiden öyle isteyen biri değildi demişsiniz de demek ihtiyaçları var yoksa öylece istemezlerdi sanırım. 2000 için 1100 zor verilebilir haklısın da onlar istemeden 600-700 verebilirsen ver aslında o ev de size kalicak hem sonuçta hem de ailenin rahatı da biraz önemli. İlerde tek maaş ve evsiz olmaları zor olur

Bildiğim kadarıyla doğmadan önce bebeğin fikri alınmıyor. E sizin dünyaya gelmenizi isteyip şimdi lütfetmiş gibi konuşanlar anne-babanız; ev büyük olsun, bir de bana bilezik için para lazım diyen geliri yüksek kişi abiniz; ihtiyaçları görmezden gelinen, yüzüne telefon kapatılan ve bağırılıp hor görülen siz! Bu işte çok fena bir yanlışlık var.

Oturun ailenle, durumu anlat. Kredi parasını paylaşmayı teklif et. Anlattığında bana göre de bir dengesizlik, haksızlık var.

Ya işte şu kadar versem olur mu diye teklifte bulununca işin ucu muhakkak kavga gürültüye gider diye korkuyorum çünkü babam iletişim kurması çok zor bir insan.

o zaman abin totosunu biraz sıkacak kredi için sana yardım edecek. evi sen iste ama krediye yardım etme ne güzel istanbul ya.[/QUOTE]

Abimin zaten yazık itiraz ettiği yok ödüyor çocuk. Bunlar kendi kendilerine işgüzarlık ediyor. Kıyamadılar sanırım oğullarına. Evlenecek ya bir de, para atsın kenara istiyorlar sanırım. Zaten laf arasında daha önce de annem demişti abin evlendikten sonra sen ödersin ne yapalım satalım mı evi diye..

Bir de dediğim gibi verirsem elimde beş kuruş para kalmayacağı halde ilerde babam bu zamana kadar ne aldın parana neden biriktirmedin diye laf söyler kesin.

İnşallah bir daha beklenti içine girmezler kuzum ne diyeyim ki. Babam eniştemi eleştirirdi kızcağızın parasını elinden alıyor diye. Resmen kınadığını yaşıyor şu an ne denir bilmiyorum inan.

Aynen ya 300 bile içime oturdu. Ben daha az verirsem 100 lira harçlık kalır bana diyordum. Şu an cüzdanımda 15 lira para var mesela. bunu söylediğim halde al şunu o zaman demedi. Yarın çekersin dedi.

Sen maaş kartını babana ver. Sana 50-100 Tl harçlık versin gerisiyle evin ihtiyacını karşılasın. Beklentileri bu sanki.

Evet dışarıdan bakınca öyle gözüküyor değil mi? Haklısın arkadaşım.

Yanlış izah ettim sanırım annem değil babam etti o lafı. Abime de sürekli söyler para biriktiremiyorsun görünürde bir harcaman da yok ben sizin yerinizde olsam neler yapardım vs vs.. İkimizi de kattı işin içine. Maaşınızdan para vereceksiniz her ay bir tane bilezik alıp sizin için biriktireceğim dedi. Ben de aynen sen gibi dedim. Abimin karısına maaşımdan bilezik alacağım ya sonra? dedim. O evlendikten sonra da sana aynı şekilde biriktiririz dedi. O da eminim öyle diyordur dedim ses etmedi. Ayrıca o da çok sinirimi bozdu. Bu şekilde alınca adı babası bilezik taktı olacak ilerde.

taşlanıcam belki ama aile çocuğunu okutup iş sahibi yapmaya mecburdur,çocuğundan borcumu öde gibi beklentiye girmesi çok çirkin ,böyle bir zorunluluk yok

Dediğim gibi ben de öyle düşünüyordum hesap ediyordum zaten. Ama ne bileyim faturalar, yakıt parası vs düşündüm. Bu kadar versem bile kabul etmezler sanırdım ne olduysa şu son dönem oldu değişti fikirleri tavırları. Üstelik abim hala verebiliyorken itiraz etmiyorken sorun çıkarmıyorken durduk yere benden beklemeleri mantıksız. Ayrıca abime kıyamayan asıl annem zaten. Muhtemelen babamla benden bağımsız ikisi plan yapmıştır bundan sonra fndkfndk ödesin vs diye.

Ben de konuşacağım açıkça söyleyeceğim vermek istemiyorum baba diye ama aynen beddua değilse de kırgınlık olur diye korkuyorum.

tabıı aılenıze yardım edersınız ama babanız abartmıs
annenızın telefonu yuzunuze falan kapamasıda...
ınsanın ıcındekı hevesi öldurur

Annemin o tavrı yüzünden kalbini çok fena kıracağım zaten. Mecburiyetim yok yapılan çok çirkin. Sokakta oturup ağlayasım geldi çok zoruma gitti.

Zaten ben vermezsem illa vereceksin diye gırtlağıma çökecek halleri yok ama bu konu hiçbir zaman kapanmayacak. Şakayla da olsa zaten vermiyorsun şu kadarcık veriyorsun vs denecek. Benim için gayet yüksek bir meblağ mesela o verdiğim ama onlara göre hiç vermesem de farkı yoktu. Çünkü beklentilerini karşılamadı.

Aynen öyle işte. Yarın öbür gün bir nişan yapmak istesem kendim ne biriktirdiysem özgürce harcarım, istediğim kadar borç altına da girerim. Ama onlar biz senin için biriktirelim nişanını biz biriktirdiğimizle yapalım dedikleri zaman iş değişir. Benim istediklerim pahalı gelse örneğin, yapmayabilirler. Bunun gibi sorunlar da bekleyecek beni.

İhtiyaçları değişmedi tek fark abimin yeni bir kız arkadaşının olması ve evlenmesi ihtimalinin doğması. Ama kimse bu kızın da evlenme ihtimali var mı, yarın evleneceğim derse ne yaparız diye düşünmüyor. Ben zaten yardım edilmesi taraftarıyım ama bu zamana kadar bensiz gayet rahat geçinip bir de kenara para attılarsa bensiz de geçinebilirler bence.

Ben mi sinirimden öyle anlattım bilmiyorum ama bu konuda abimin bir suçu yok aslında. Ben ödemeyeceğim kardeşim ödesin falan da demişliği yok. Hesap kitap yapılırken kredinin onun omzunda büyük bir yük olduğunu fark edip kendileri bana yüklediler bunu muhtemelen.

Abini n evlenmesine katkı yapman gerekiyor demekki, sen kredi odeyeceksin onlar da abin için para biriktirecek. Abin öncedenkredi ödemiş miydi eşit mi durumlariniz? Yoksa hep yeyip içip borç yapan biri mi ?

Aileme evlenene kadar ne kadar destek olabileceksin? Bunu düşün kendine gore karar ver

Sen şuan ise başlamamış olsaydın ne yapacaklardı onu dusunup ona gore hareket etsinler. Yanı aile tabiki yardım edilir ama daha sonra onların da sana yardım edeceğine inaniyorsan birikim yapmazsin ama biz karismayiz deyip kenara çekilirlerse o zaman işler karışır. Ben devlet memuruyum eşim de aynen evimize aylık 7-8 bin para giriyor ona
rağmen babamlar onlara gittiğimde harçlık
vermeye çalışırlar kızımın bayramliğına
varana kadar almak isterler.

Annem de babam da tek kuruş parama bakmaz. Babam kardeşlerime bile para yollamama kızar. Hediyeler alırım, annem sen orada ne şartlarda kazanıyorsun hediye alınca vicdan azabı çekiyorum der. Çok şükür o zaman kendi aileme..

Denklemden abinizi çıkartsanız da her şekilde ezilen-üzülen siz oluyorsunuz. Sizin adınıza üzüldüm, siz de hayalinizdeki nişanı-düğünü yapmak, mutlu bir yuva kurmak istiyorsunuz ve hakkınız da. Umarım işler sizin adınıza olumlu şekilde çözülür.

Abini n evlenmesine katkı yapman gerekiyor demekki, sen kredi odeyeceksin onlar da abin için para biriktirecek. Abin öncedenkredi ödemiş miydi eşit mi durumlariniz? Yoksa hep yeyip içip borç yapan biri mi ?

Aileme evlenene kadar ne kadar destek olabileceksin? Bunu düşün kendine gore karar ver

Hayır ödedi sağolsun. Allah razı olsun ondan. Dediğim gibi abime bir şey dediğim yok benim. Ama krediyi ben öderim diye altına girmeyecekti bugünleri düşünüp madem. Ben zaten vermeyeceğim demiyorum elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım ama birincisi bana sormadan biz öyle düşündük diye plan yapmaları bence saygısızca. İkincisi yardım ederim de maaşımın yarısından fazlası da nedir? Benim hiç para harcamaya hakkım yok anlamı çıkıyor onlara göre..

Annem sen krediyi öde baban da birikim yapsın gibi bir şeyler söyledi ama bana çok mantıksız geliyor bu. Ben birikimimi yaparım kendi param diye de harcarım yani ilerde. Hem benim sayemde para biriktirecek hem de kızımın masraflarını ben karşıladım, ona bilezik taktım falan diyecek.

Benimkiler de öyleydi bugüne kadar. Diyorum ya ilk defa böyle bir muhabbet döndü. Daha öncesinde bunu yapanları eleştirirdi babam. Ne değişti neoldu inan ki bilmiyorum.

Amin çok teşekkür ederim. Zaten şimdiden beni düşünceler almaya başladı ne yapacağız nasıl halledeceğiz o işleri diye

fındığım şuan için işin tek oluru abinle konuşup bi karar almak bence. abinin maaşı ev kredisini ödemeye de yeter, birikim yapmaya da yeter, kaldı ki anladığım kadarıyla çok para harcayacak bi özeli yok zaten. e kız arkadaşı da daha yeni 3 ay sonra evlenmeyeceklerine göre, annenle babanla konuşsun krediyi ödemeye devam edeceğim desin. ki abin seni seviyor zaten, bence o duysa kredi meselesini tepki gösterir bile belki annenlere

En nefret ettigim konudur bu benim ailemde de bu tarz bir olay yasandi yakin zamanda, araba yenilemek icin. Insanin yuzune tokat gibi carpiyor gercekler vay be diyorsun annem babamda bunu yaparsa bu hayatta paranin karsisinda duracak hicbir sevgi hicbir aile bagi yokmus diyorsun kisa sureli depresyon oluyor yani.
Ben anne babalardaki su dusunceyi anlamiyorum: bizi dunyaya getiriyorlar sanki biz istemisiz yada biz onlari secmisiz gibi, sanki mecbur degillerdide aslinda bize lutufta bulunarak buyuttmus okutmus gibi davranip bunlarin maddi bir karsiligi olduguna kendilerini inandirip bu sekilde davranmalarini aklim almiyor. Sanki herkesin anne babasi cocugunu ac birakti yada okutmadi da onlar olagan dis birsey yapmis gibi temel dini ve sosyal mecburiyetlerini yerine getirmelerine ragmen ilk firsatta cirkinlesip bunun maddi karsiligi olmasi gerektigini acikca yuzune soyluyorlar. Kusura bakmayin ama bana bir tiksinti geliyor bu olaydan. Insallah Allah o duruma dusurmez ve bu sekilde bir ebeveyn olmam aksine herzaman her yasta cocuklarimin maddi manevi ben arkalarinda olurum.
Ha su olabilir, aile, anne baba bakima maddiyata muhtactir, zor durumdadir, o zaman yardim etmeyen cocuk nankordur onu Allah da kuluda affetmez ama bu sekilde haksiz yere bir cocugun maddi olarak uzerine gidilmesi, yada anne babanin aslinda ihtiyaci olmamasina ragmen sirf o hirs o karsilik alma hirsi ugruna cocuguyla bu sekilde karsi karsiya gelmeyi goze almasi bana gercekten cok acayip ve alcaltici geliyor. Zaten oldum olasi para islerini sevmemisimdir bana duygularin samimiyetini olduruyor gibi geliyor.
Insallah cok sorun yasamadan aile arasinda dengeli bir sekilde cozersiniz, yukarida bir arkadasin dedigi gibi, kesinlikle abinize altin alinmasi icin para falan vermeyin, o tamamen (cok af edersiniz) sizi kaziklamak oluyor cunku para anne babaniza bile degil 3. bir aile disi kisiye gidiyor ben olsam cok sinir olurdum. Sanmayinki abinizde evlendikten sonra aynisini size yapar, kendi istese belki esi razi gelmez yani bosa yatirim yapmayin. Abiniz dugununde altin takilsin istiyorsa oturup kendi biriktirsin sonucta kendi cebine kalacak, zaten oldum olasi su altin olayina da ve bu sekilde gosteris yapmaya calisanlarada yada bu sekilde insanlarin cocuklarina verdikleri kiymeti gosterdigini dusunenlerede gicik oluyorum. Cok sacma bir adet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…