Aileye maddi yardım hakkında..


Abimin zaten yazık itiraz ettiği yok ödüyor çocuk. Bunlar kendi kendilerine işgüzarlık ediyor. Kıyamadılar sanırım oğullarına. Evlenecek ya bir de, para atsın kenara istiyorlar sanırım. Zaten laf arasında daha önce de annem demişti abin evlendikten sonra sen ödersin ne yapalım satalım mı evi diye..





Bir de dediğim gibi verirsem elimde beş kuruş para kalmayacağı halde ilerde babam bu zamana kadar ne aldın parana neden biriktirmedin diye laf söyler kesin.




İnşallah bir daha beklenti içine girmezler kuzum ne diyeyim ki. Babam eniştemi eleştirirdi kızcağızın parasını elinden alıyor diye. Resmen kınadığını yaşıyor şu an ne denir bilmiyorum inan.




Aynen ya 300 bile içime oturdu. Ben daha az verirsem 100 lira harçlık kalır bana diyordum. Şu an cüzdanımda 15 lira para var mesela. bunu söylediğim halde al şunu o zaman demedi. Yarın çekersin dedi.




Evet dışarıdan bakınca öyle gözüküyor değil mi? Haklısın arkadaşım.




Yanlış izah ettim sanırım annem değil babam etti o lafı. Abime de sürekli söyler para biriktiremiyorsun görünürde bir harcaman da yok ben sizin yerinizde olsam neler yapardım vs vs.. İkimizi de kattı işin içine. Maaşınızdan para vereceksiniz her ay bir tane bilezik alıp sizin için biriktireceğim dedi. Ben de aynen sen gibi dedim. Abimin karısına maaşımdan bilezik alacağım ya sonra? dedim. O evlendikten sonra da sana aynı şekilde biriktiririz dedi. O da eminim öyle diyordur dedim ses etmedi. Ayrıca o da çok sinirimi bozdu. Bu şekilde alınca adı babası bilezik taktı olacak ilerde.





Dediğim gibi ben de öyle düşünüyordum hesap ediyordum zaten. Ama ne bileyim faturalar, yakıt parası vs düşündüm. Bu kadar versem bile kabul etmezler sanırdım ne olduysa şu son dönem oldu değişti fikirleri tavırları. Üstelik abim hala verebiliyorken itiraz etmiyorken sorun çıkarmıyorken durduk yere benden beklemeleri mantıksız. Ayrıca abime kıyamayan asıl annem zaten. Muhtemelen babamla benden bağımsız ikisi plan yapmıştır bundan sonra fndkfndk ödesin vs diye.

Ben de konuşacağım açıkça söyleyeceğim vermek istemiyorum baba diye ama aynen beddua değilse de kırgınlık olur diye korkuyorum.




Annemin o tavrı yüzünden kalbini çok fena kıracağım zaten. Mecburiyetim yok yapılan çok çirkin. Sokakta oturup ağlayasım geldi çok zoruma gitti.




Zaten ben vermezsem illa vereceksin diye gırtlağıma çökecek halleri yok ama bu konu hiçbir zaman kapanmayacak. Şakayla da olsa zaten vermiyorsun şu kadarcık veriyorsun vs denecek. Benim için gayet yüksek bir meblağ mesela o verdiğim ama onlara göre hiç vermesem de farkı yoktu. Çünkü beklentilerini karşılamadı.




Aynen öyle işte. Yarın öbür gün bir nişan yapmak istesem kendim ne biriktirdiysem özgürce harcarım, istediğim kadar borç altına da girerim. Ama onlar biz senin için biriktirelim nişanını biz biriktirdiğimizle yapalım dedikleri zaman iş değişir. Benim istediklerim pahalı gelse örneğin, yapmayabilirler. Bunun gibi sorunlar da bekleyecek beni.[/QUOTE]


Abin zaten ödüyor Muş krediyi sen abinle konuş bence abinin bu durumdan haberi yoktur bence.
 
y
yada mesela söylemi düsündü bu zamana kadar okuttum butuyyum birazdas bizemi yardım etsin söyle bi örnek veriyim kardesim ögretmen ve atanmayı bekliyor babam diyor mesela atanda bize bi 160 ekran tv al yada dogalgaz sana ait gir isede söyle her yeri yakalım diye belki 3 4 sene böyle yapsam yani 2000 se maasın 1000 tl sini ver an azından onlarda senin iyi niyetibi görürler
 
Öğretmenim, babamın evinde kalıyorum yaşım 30, market alışverişine kadar babam yapar :) yani versem çok ister eminim ama ben vermiyorum açıkçası belli bir meblağ. Ha ben de gidiyorum markete falan ya da bir şey lazım olursa alıp geliyorum ama düzenli al baba şunu demem açıkçası. O aldıklarım bile göze görünüyor allah razı olsun deniyor çok şükür.
 


Benim iyi niyetimi görmeleri için maaşımın yarısı çok yüksek bir meblağ değil mi ama?



İhtiyaçları var, yok demiyorum. Olmasa onlar da tenezzül etmez benim parama. Bilemiyorum ki işte
 
Benim iyi niyetimi görmeleri için maaşımın yarısı çok yüksek bir meblağ değil mi ama?




İhtiyaçları var, yok demiyorum. Olmasa onlar da tenezzül etmez benim parama. Bilemiyorum ki işte
belki bi süre 1000 tl verirsen hem hoslarına gide rhemde gönlü olur diye düsündüm en azındna cenelerini kapatmıs olursun cünkü belli baban parayı seven bi adam
 
ama demek ailen pek istemiyor söylemiyor bu arkadasın babasıda istiyomus benim babamda kardesime simdiden söylüyor arkadası atanmı mesela 2800 maas 1000 tlsini versen en azından sana baktıkları icin bi nebze icin ferahlar anan babada der ben okuttum simdi kızım bana bakıuo diye gururlanır
 
abin doktormuş sen hiç işsiz gezdinmi bu gezdiğin sürede sana nasıl davrandılar abin sana yardım ettimi baban yardım ettimi bunlar bence önemli konular söz meclisten dışarı zamanında avucuna birşeyler tükürdüler mi sen yüzlerine süresin bunlar benim için önemli olsada bende aile diyince akan sular duruyor 1.5 yıldır çalışıyorum bu zaman kadar maaşımın tamamını hiç kendim harcamadım bankaya para yatırmam evde koyduğum yer vardır herkes bilir ihtiyacı olan alır tabi senin ailenin durumu farklıdır borcunuz vardır yoktur bilmiyorum evi sen geçindiriyorsundur belki baban annen emeklidir eğer ben seni yetiştirdim öde karşılığınıysa durum hiç hoş değil ama mecburiyet varsa yapacak bişey yok para biriktirmeyi bence şimdiden aklından sil o para birikmiyor çünkü :)
 

bu mantık hiç hoş değil ya ailemiz bize baktı büyüttü şimdide ben olara bakıcam böyle hiç düşünmedim ihtiyacım varsa aileminde imkanı varsa bana yardım edecekler yada ben onlara benim için olay budur keyfi para istemek karşılık beklemek beni çok kırıyor hele aile içinde
 
Diyecek bir şey bulamadım, hiç bu kadar uzun alıntı yapılmış mesaj görmemiştim bu arada :)

Abiniz evlenince bu borctan kurtulacak anladığım kadarıyla, siz de bu kış nişan, abiden bir yıl sonra evlilik çıktı falinizda
 

Bence cevap abinde gizli

Evlenecek eeee o zaman o eve para vermesin düğün parası biriktirsin o evden ayrılınca da zaten krediyi ödeyecek bizim kız var vs

Plan iyi de sana neden sormamışlar

5000 maaşı varsa daha yüksek ödemeli kredi çekip evi çabuk bitirseymiş yani

Bu aşamadan sonra Abi'n eve tek kuruş vermez vermeye kalksa da müstakbel gelin izin vermez burdan öğrendiğim

Sen de evliliği dillendir ki sana güvenip harcama yapmasınlar annen baban kendi yağları ile kavrulsun

Araba alacağım değil bende evleneceğim paramı biriktireceğim vs deyin araba almayıver derler zira
 
Ben şunu anlamaya çalışıyorum.Şimdi ev için kredi çekilmiş ya 1100 lira ödenecek bu her ay.Diyelim ki apar topar siz ve abiniz evlendiniz evden ayrıldınız hani oldu farz edelim ki.Bu her ay ödenmesi gereken parayı anne ve babanızın ödeyecek gücü var mı ?
 
Ben maaşımın yarısını aileme veriyorum çok uzun zamandır. Ama kendim isteyerek verdiğim için bir rahatsızlık duymuyorum.
Biliyorum ki bir gün maddi bir ihtiyacım olduğunda ailemde benim arkamda olur, destek olur hem maddi hem manevi anlamda.
Hiç bir zaman şu kadar ver bu kadar ver demediler. Bana da illa ki her ay şu kadar vereceksin deselerdi sinir olurdum. Bu konuda şikayetlenmenize hak veriyorum.
 
O krediye itiraz eden bendim abim öderim dedi ödesin o Zaman ben giderler için yardımcı olurum tabi ama benim de planlarım var masraflarım var yatırım yapmam gerekiyor lütfen anlayın ısrar etmeyin diyebilirsin.
 
Abiniz ve sizin maaşınız dışında eve giren maaş ne kadar?
 
Kredi çek, derhal bir araba al, maaşının yarısı ona gitsin.
O arabayı da zaruri bir ihtiyaç olarak edin ve satma.
Başka türlü kurtulamazsın ailenden.
Ailene bahane bulup vermezsen çok kavga edersiniz ama kredi borcuna bir şey diyemezler.
Abinden de umudu kesin artık, evlenip gidecek.
Öyle kredi falan ödemez size de yardım etmez, zaten evlenince kendi borçları da olacak.
 
Bence kredi işine bulaşmayın. Abin de doktormuş. Madem demiş ben öderim diye, verdiği sözü tutsun ödesin.. Sende eve maaşının 5/1 ini verebilirsin.. Maaşın 2000 liraymış.. 400 lira kafi.. İsterlerse fatura ödesinler, isterlerse de krediye yardım olsun.. Bu onların sorunu.. fazlasına da karışma.. Yarının ne getireceği belli olmaz. Onlar senin ailen olabilir ama, gün gelir sana sırtlarını da dönebilirler..
 
Anne ve babaların çocuğun maaşına göre kendi aralarinda hemen hesap kitap yapmalarına hiç hazzetmem
Bence siz de maaşınıza göre öncelikle kendinizi düşünüp bir sınır belirleyin ona göre ben şu kadar yardım yaparım demelisiniz Her maasta istediklerini verirseniz artık maasinizin keyfini rahatlığını yasayamayinca çalışmaktan da sogursunuz yoksa
 
Abinin 5000tl maasi var ustelik doktor ve annen onun icin her ay senin onun yarisindan bile az olan maasindan kisip bilezik almayi dusunuyor oyle mi? Allah akil fikir versin ne diyim uzuldum halinize. Bir tarafi kayirayim derrken diger tarafi batirmayi dusunmesi cok manidar
 
Valla ''Paran batsın istemiyorum!'' dese biri bana ne içime oturur ne de üzülürüm. Niye üzüleyim? Anneniz çok ayıp etmiş, istediği parayı çekmemişsiniz diye suratınıza telefon kapatmak ne? ''Ev kredisini bundan sonra sen ödersin diye düşünmüştük'' ne demek. Anne babalar hangi ara çocuklarının paralarına bu kadar tenezzül eder oldular?
Benim 10 milyar maaşım olsa annem babam 1 milyarını bile kabul etmez. Ne evlerinin ne arabalarının borcunu ödetir. Hatta ''Araba almak istediğin zaman seçeceksin, yarısı biz peşin vereceğiz, kalanını sen maaşınla ödersin.'' bile dedi babam.
Annem bana evleneceğim zaman için eşya parası bile biriktirmiş. Ve o paranın hangi şartlarda biriktiğini biliyorum.
Vicdan yapma konu sahibi, kimse açlıktan ölmez. Evleri var aç değiller açıkta değiller, sen bekar kadınsın. Birikimin olmazsa güvencen olmaz. Sakın fazla verme.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…