Aileye maddi yardım hakkında..

Benim babam da hiç istemedi o ayrı ama ben de burdaki yorumları ağzım açık okudum. Bizim ailemiz tamam ama tabii okutacak bakacak vs gibi yorumlar olmuş orası doğru ama gelmişsiniz 20 küsür yaşına memur da olmuşsunuz hala mı bakmak zorunda. Mantıken o evden çıkıp ev tutsan kira elektrik su yakıt yiyecek vs eline 900den de az para kalır belki yetmez bile. Eve geldiğinde de sıcak yemek bulamama temiz çamaşır vs bulamama da cabası. Şimdi 18-20 yaşından küçük olsak da isteseler tamam da koca adam olup ee ailem tabii bakmak zorunda istemes abes vs sözler abes bence.

500 falan neyse de maasin yarisindan fazlasi ne demek. Birilerinin gazina gelmisler belli.

Sizin gibi birisi benim annem babamin da basinda var. Kardesim! Aldigi parayo ha bire kendi ihtiyaclari icin harcar da harcar, hatta bir de ayin onbesine yetiremez annemlerde alir biraz harclik. Onun aldigi maas ile iki cocuklu aile gecindiren insanlar var. Kirasiydi, faturalari, mutfak masrafi yol vs. derken ama bizimkinin yemegi evden, ne kirasi var ne faturasi ne gecim derdi. Ancak geziyim. Giyiniyim. Ama bunlarin da bir siniri olur degil mi. O aile de yasiyorsaniz bir yastan itibaren aileye destek olmak lazim. Hala kucuk cocuk gibi anne babaya yuklenmemek lazim. Babam degisti diyorsun acaba baban senin bir turlu sorumluluk almaya yanasmaman sebebiyle artik emrivakilere basvurmus olmasin? Bence hic cok degil 1100 tl. Kira yok fatura tup vs yok. Her ay 900 tl' lik giyim alisverisi yapacak degilsiniz ya. 300 - 400 tl yeseniz her ay 500 tl kenara atarsiniz.

Evi abin ödesin hep.Tapusu onun üstüne olsun.Hem maaşı yeterli..Böylesi daha adil.Kimse kimsenin emeğinin üstüne yatmasın.Kazanması zor..İnsan ne emekler veriyor kazanmak için..uykusuz kalınıyor insanların kahrı çekiliyor nekadar,vücut,kafa yoruluyor...Kendi ister verir amenna...Anne babanın durumu yoksa abine birşey yapmasınlar abinin maaşı dolgun.Herkes kendi yağında kavrulması gerekirken gereksizce karıştırmanın mantığı ne..Anne baba çocuğına bakmaya eğtim vermeye meslek edindirmeye mecburdur..Karşılık beklemeden..Yoksa neden en yakınımız?
AMA böyle diye evlada yok yerinden ev almaya çalışanlara miras bırakmaya çalışanlara hazıra alıştıranlara da karşıyım..
Kimse kimseye bukadar yük olmamalı..Herkrs kendi sorumluluğunu alabilmeli.

500tl yeterli bence..Gerçi baban sen evlene kadar nekadar alabilirsem derdinde gibi öyle görünüyor..
Ya aç olur açıkta olur tmm..

Limoncuya bakma o çalışmıyor.Eşinin maaş kartı da kendinde:)

Son düzenleme:
Cnm nasıl alıştırırsan öyle gider. Tecrübeyle sabit.

Bende ilk işe girdiğimde, babam kredi çektirdi, arabasını değiştirdik. O bitmeye yakın abimin düğünü için yardım istedi, birazda orda çektim. İlk kredi bitince ben araba alacaktım güya. İkinci krediyi çekmemek için ne kavgalar ettik. Bu Son dedim çektim.

Sora utanmadan ev değiştirmek istedi annem, onu çıtlatmaya başladı. Para ile ilgili Son kavgamızdı. Ondan sonra kendi arabamı aldım. Onun kredisi bitti 4-5 ay oldu. Eve hiç bi şey vermiyorum.

Tabi benim bu kadar yardımıma rağmen, nişanıma çeyizime tek kuruş harcanmadı. Orda anladım ki her koyun kendi bacağından.

Yani demem o ki, kendi vicdanını rahatlatacak bi meblağ ver.

Şimdi sana araba al diyeceğim ama evliliğe giden bi ilişkin varken, o borca girmek istemeyeceksin muhtemelen. O yüzden sana tavsiyem ailene ilişkini çıtlat ve 10-20 bin bütçene göre kredi çek, dolara çevir, bankaya at. Yoksa aylık 500 dersin, o sürekli artar.

10 yıllık çalışma geçmişim var,babam çalışıyodu annemin sigortasını ödüyoduk bi taraftan da dışardan, ben de çalışıyodum 2 çocuk daha okuyodu evde mecbur maaşımın tamamını verdim hep harçlık aldım babamdan, sonra ikisi de emekli oldu, evlenmeden 2 sene önce de babamla konuştuk sen biriktir dedi ihtiyaçlarını al ben de 2 sene hiç vermedim e yetti de tüm çeyizimi almaya arttırdım bile, bi kaç ay versen sonra nişanlanınca falan eksiklerim çok artık vermiyim desen ne derler, ne kadar nişanlı kalırsınız ona göre bi hesap yapın

Herkes kendi maasina gore yardim etmeli abinin 5 te 2 si kadar maas aliyosun. Krediyede o kadar yardim et. Yakit parasinida abinle aynı oranda bolusun. Boylesi daha adil.

Ha bide bilezige yardim etme. Bizde soyledir eger calisiyosa ailedeki herkes bitane takar. Abin evlenecegi zaman bi bilezik alir kendi adina takarsın

Hala şaşırıyorum anne baba bakmak okutmak meslek Edindirmek zorunda imiş ee doğru adamlar okutmuş bakmış meslek edindirmiş hala tepelerinden inmiyorıZ üstüne ama paramı istiyor ama şu kadar para verdim. Verme kardeşim o zaman çık kendi evine ver bütün masraflarını gel evine akşam altıda yemek yap falan. Yok ya Türk aile yapısı böyle yapıyor bizi. Tamam annelik babalık önemli orasını biliyoruz ama kafamızda öyle bir oturtmuşuz ki 30-40 yaşına gelip bence annem çocuğuma bakmalı zor durumdayız ama eşimin annesi para vermedi sormadı bile vs vs vs diyen insancıklar türüyor.

taşlanıcam belki ama aile çocuğunu okutup iş sahibi yapmaya mecburdur,çocucumu öde gibi beklentiye girmesi çok çirkin ,böyle bir zorunluluk yok
Bende seninle ayni fikirdeyim, buna kasikla verip sapiyla cikarmak denir..sacmalik..ben evladimin ihtiyacini temin etmekle yukumluyum,artik is guc sahibi olunca hadi sana yedirdikletimizi geri ver demek deilde nedir bu..gercekten cirkin bi bakis acisi..

Aileye yardım edilir de bu yardım değil ki resmen borcu ödemek demek zor bir durum inşallah çözersiniz evlenene kadar rahat 8 sene çalıştım babam bir kere bile istememiştir çok ihtiyacı olduğunda bir miktar aldı sonra tekrar verdi ben o dönemde 10 bine yakın çeyiz yapıp 10 bin civarı altın yapmıştım sırf biriktirmem için destek oldular her ay belli tutarlarda belki 100 TL yi bile geçmeyecek market alışverişi yaptım o kadar kardeşlerime ufak tefek şeyler aldım hepsi bu bunda bile tuhaflarına gitti şuanda evlendim ellerinden gelenin fazlasını yaptılar Allah razı olsun fazlasıyla herşeyi verdiler hala daha veriyorlar sonuçta büyütmüşler tabi ki hakları ödenmez parayla da ödenemez ki illa bir zorunluluk gibi düşünülmesi çok yanlış babam borç içindeyken bile almadı bizden annem biriktir geleceğin için dedi 1000 TL en fazla maaşım oldu evet ama yine de dokunulmadı o yüzden bana çok tuhaf gelir illa vereceksin şeklinde çocuklarını zora sokan babalar

Kuzenlerimin 2si çalışırdı babaları araba almıştı onlara ödetti resmen senelerce aylık ellerine bir miktar verirdi sadece onlarında arabası derdi sanki öldüğünde arabayı 4e bölecekler o kadar saçmaydı ki hepsi kaçtı baba evinden artık bunalmışlardı çok üzücü bir örnek

Aynı evde yasiyorsan para vermelisin eve bencede sonuçta sehir disinda yaşasan kirasi faturasi yemesi icmesi 1000 tlden fazlasi yine gidecekti. 600 700 verebilirsn konusup. Nisanlanma durumun belli oluncada vermeyi kesersin ceyizni yaparsin canim. Parana ihtiyclri yokken beklentiye girmeleri de hoş degil tabi amanapican iste. Biriktirmenide beklemesnler öyle söylersin verirken. Bu arada yakin zamanda ne atamasi oldu ki merak ettim. : )

Vallah bende çalıştım ama kalkıpta bunu sen ödeyeceksin bunu sen lacaksın diye bir yaptırımla karşılaşmadım tabiki market alışverişi yaptım fatura ödedim yeri geldi çıkarrtım parada verdim ama bunları içimden gelerek yaptım... böyle yaptırımlara karşıyım abi 5 bin alırken kalkıpta senin maaşının yarısını krediye vermen komik olur ki sana güvenipte ev almadılar... bence böyle bir yükü omzuna alma sonuçta evlilik yaşındasın ... açıkça söyle böyle bir yükü kaldıramam 500 vermeye devam et bence ...

Önceliekle yeni işiniz hayırlı olsun, darısı başıma :)) bence ev kredisi ödemek abartı bir yardım olur, eğer abiniz ben öderim dediyse bıraksınlar o ödesin. Bence ailenizle konuşun, durumu anlatın, birikim yapmak istediğinizi falan söyleyin. Aylık 500 lira verebileceğinizi belirtin, bence bu miktar yeterli olacaktır.

Baştan konuş 700 falan en fazla bence tabiki ailen yardım etmelisin ama emrivaki hoş olmamış babaninki

Bir gün işten ve eşten ayrılmak zorunda kalsan hangi ev kapılarını açacaksa yatırımını o eve yap.

Evin giderlerine yardım ederim ne taksidi yarın evlensem düğün masraflarını karsılayacakmısınız de... saçma olmuş.. hani yardım tabi edilir ben olsam babama araba alırdım mesela... ama uzun süre yardım saçma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…