Aileye maddi yardım

bogakizii

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
333
Merhaba KK’nın değerli hatunları,

Daha önce de bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım. Derdim: aileme 2.5 yıldır kira gibi para veriyor oluşum.

Ailemle birlikte yaşıyorum 25 yaşındayım. Annem ev hanımı primini dışardan ödüyoruz babam emekli 4500tl maaşı var. İşe başladığımdan bir kaç ay sonra annem geçinmekte zorlandıklarını söyledi, kardeşimin dershanesi bitene kadar 1000lira yardımcı olmamı istedi. Kabul ettim. Kardeşimin dershanesi bittiğinde araba aldılar, onun taksidi var ayağına geldi yardımı kesemedim. Ama bana kimse bir şey sormadı. Hala her ay 1000-1200lira veriyorum. Maaşım iyi çok şükür kenara birikim de yapabiliyordum. Yaklaşık bi 40.000liram vardı. Ancak malesef annem rahatsızlanınca yarısı ameliyatına gitti diğer yarısı babamın borçlarına... Elimde ne bir birikmiş kaldı, şuan maaşımla birikim de yapamıyorum. Çok canım sıkılıyor bu duruma, kendimi sömürülüyor hissediyorum, benimle aynı yerde yaşıtlarımın arabaları marka çantaları falan var, bir de benim halime bak. Bir de yurtdışına yerleşmeyi planlıyorum birikmiş para lazım. Bunu anneme söylediğimde çok bozuluyor çok üzülüyor onlara yardım etmek istemiyorum diye. Tribe giriyor. Ama verdikçe de hepsine nefret dolmaya başlıyorum :KK43: ben mi abartıyorum?

Benim babam emekli maaşının yarısı krediye gidiyor kalıyor 800tl para.Normalde demir doğrama ustası aylığı 3200 filan ama bir senedir işler durdu para yok.Geçen sene ben verdim eve maaşımın yarısını.Bu yıl iş bulamadım henüz ve annem işe girdi ama yetmiyor tabii ki.Sizin durum bize göre bin kat iyi sadece faturaları öderdim yerinizde olsam.

aynı evde yaşarken bir miktar para vermek zorundasınız zaten. verdiğiniz meblağ çok yüksek geliyorsa ayrı eve çıkabilirsiniz. ailenize karşı negatif duygularla dolmazsınız enazından. annenizin ameliyatı için verdiğiniz paraya birşey diyemem, sağlık konuları çok hassastır. ama babanızın borcu varsa arabayı satmasını talep edebilirdiniz, birikmişinizi vermek yerine. biriktirebiliyorsanız bu paradan kimsenin haberi olmasın bundan sonra. yada yüksek ödemeli bes yaptırabilirsiniz kendinize. istediklerinde bozamam der çıkarsınız.
parayı vermişsiniz artık, bundan sonra bunu düşünmeniz gereksiz yere sizi üzer, sinirlendirir. artık sonrasını düşünün.

Benim babam emekli maaşının yarısı krediye gidiyor kalıyor 800tl para.Normalde demir doğrama ustası aylığı 3200 filan ama bir senedir işler durdu para yok.Geçen sene ben verdim eve maaşımın yarısını.Bu yıl iş bulamadım henüz ve annem işe girdi ama yetmiyor tabii ki.Sizin durum bize göre bin kat iyi sadece faturaları öderdim yerinizde olsam.

Faturalar da ortalama bu miktarlarda tutmuyor mu? Özellikle kış aylarında

Giden gitmiş artık canım üzülme ama bence aylık yardım dışında toplu vermek yanlış olmuş birikim yaptığını kimseye söyleme bence

Ben biran önce işe başlasam da aileme maddi katkım olsa diye düşünürken sizin maaşınızın çok da büyük olmayan bi kısmını vermeyi sorun etmeniz bana garip geldi açıkcası.
Ne biliyim insan anne babasına yardım etmeyecekse kime eder ki. Bu zamana kadar onlar bakmış o kadar fedakarlıkta bulunmuş,olması gereken bu değil mi ya da ben mi çoook duygusal düşünüyorum anlayamadım

Yanlış anlamayın ama bana düşünce tarzınız çok garip geldi. Onlar her ne kadar anne babanız olsa da, birlikte yaşayıp da eve katkı sağlamamak... çok garip yani. Sonuçta sizi yetiştirmişler, okutmuşlar, çalışan insansınız artık, eve hiçbir harcama yapmadan yaşamanızı beklemelerini bekleyemezsiniz. Ortak alan, ortak giderler. Bence olması gereken eve yardım etmek zaten. Hele ki şu devirde, her şey ateş pahasıyken... ayrı eve çıksanız o paranın 2 katını harcayacaksınız belki de.

Benim kuzenimin maaşı 2800 civarı. Ailesinin evinde yaşıyor, ailesi ise başka şehre taşındı. Buna rağmen her ay belli bir parayı (kira+faturalar) annesine yolluyor ve evin aidatını ödüyor. Annesi aldığı o parayı kuzenim için bir köşede biriktiriyor orası ayrı. Ama demek istediğim nokta yardım yapılması olması gereken aslında.

Aynı evde yasıyorsunuz. Asıl bu kadar katkıyı saglamasanız siz somurmus olursunuz. Neredeyse ameliyat parasının bıle lafını edeceksınız. Ne gunlere kaldık bir de nefret doluyorum demiş. Nefret dolunca aklınıza kursağınızda hala annenizin babanızın ekmeği oldugu gelsin

İlerde siz evlenirken size yardımcı olup çeyizine falan yardım ederler mi? Hani öyle bir durum olur da yardım edeceklerse şuan vermeniz normal olabilir. Ama vermeyeceklerse kendiniz için birikim yapıp onlara verdiğiniz miktarı biraz azaltmanız sizin için daha doğru olur. O 40 bin liranız şuan hala kenarda duruyor olsaydı her şeyinizi çeyiz falan yada istediğiniz arabayı alabilirdiniz sonuçta.
Aileye yardım tabiki edilmeli ama sizin de geleceğiniz için birikim yapmanız lazım.

Daha önce de bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım. Derdim: aileme 2.5 yıldır kira gibi para veriyor oluşum.

Ailemle birlikte yaşıyorum 25 yaşındayım. Annem ev hanımı primini dışardan ödüyoruz babam emekli 4500tl maaşı var. İşe başladığımdan bir kaç ay sonra annem geçinmekte zorlandıklarını söyledi, kardeşimin dershanesi bitene kadar 1000lira yardımcı olmamı istedi. Kabul ettim. Kardeşimin dershanesi bittiğinde araba aldılar, onun taksidi var ayağına geldi yardımı kesemedim. Ama bana kimse bir şey sormadı. Hala her ay 1000-1200lira veriyorum. Maaşım iyi çok şükür kenara birikim de yapabiliyordum. Yaklaşık bi 40.000liram vardı. Ancak malesef annem rahatsızlanınca yarısı ameliyatına gitti diğer yarısı babamın borçlarına... Elimde ne bir birikmiş kaldı, şuan maaşımla birikim de yapamıyorum. Çok canım sıkılıyor bu duruma, kendimi sömürülüyor hissediyorum, benimle aynı yerde yaşıtlarımın arabaları marka çantaları falan var, bir de benim halime bak. Bir de yurtdışına yerleşmeyi planlıyorum birikmiş para lazım. Bunu anneme söylediğimde çok bozuluyor çok üzülüyor onlara yardım etmek istemiyorum diye. Tribe giriyor. Ama verdikçe de hepsine nefret dolmaya başlıyorum :KK43: ben mi abartıyorum?
O zaman krediyle filan bi araba al. Yıl sonu fırsatlarıyla filan sıfır araba almaya çalış. Kenarda para durmaz malesef ancak bi yatırım yapmalısın.

Çok şükür ki güzel işin var.. bu güne kadar verdiğin paraları düşünme boşver
Ben size kötü yorum yapmak istemiyorum ama hani o verdiğiniz para size koymuyorsa vermeye devam edin yada para yerine fatura ödeyin yada erzak alış verişi yapım aylık annenizle ....

Herkes kendi ailesini tabiki daha iyi tanır. Eğer ki yaşadığın farklı mevzular varsa ve bu yüzden sömürdüğünü düşünüyorsan ve para vermek istemiyorsan bence krediyle araba al ailenin hiç bir bireyi bişey diyemez. Sırası gelince de yurt dışına gitmeye hazır olduğunda arabanı satarsın elindeki paralara gidersin :)

Evli misiniz bilmiyorum ama ama eger bekarsaniz yaptiginiz cok normal. Birikiminizin bolunmesine uzuldum ancak bu da mecbur saglik isiymis.para biriktirebilmissiniz bile. Eger bekarsaniz bekar insanlarin ailelerine yardim etmekte kendilrini mecbur hissetmemelerine sasiriyorum bile. Ama bi yandan da sizde para oldugunu dusunup lux ihtiyaclarini da sizden karsilamaya calisiyor olmalari da hos degil. EGer evliyseniz fazla yukleniyorlar. Mesela araba taksidine girmezdim. Ayrica babanizin maasi da az degil.

Annemin ameliyatına giden paraya acımazdım açıkçası. Babam da boşa borç yapıp da para talep etse üzülürdüm ama ilk sefer için verirdim. Marka çantam yok diye üzülmezdim. Dara düşünce aile bireyleri birbirine destek çıkmalı, keyfi durumlar için değil.

Yaptiginiz yardim degil ki. Yardim dedigin aile ihtiyac sahibiyse olur. Ameliyati anlarim ama dershane, araba özel ihtiyac ve ben olsam odemezdim acikcasi.

Back
X