Aileye maddi yardım

Kendinize araba alın borç ödüyorum diyip vermemezlik yapabilirsiniz. Diğer türlü gönül koyarlar.

Evin masraflarini konuşup , belli bir payı siz alabilirsiniz ve onu ödersiniz, olur biter.

Aile yanında olup da paranızı kendinize tutmanız baya zor olur sanırım bu durumda , denildiği gibi araba falan alın , BES e ödeyin , diğer türlü en ufak ihtiyaç da doğal olarak sizden istenir.

Şimdi k.k’ya anneniz konu açsa..
Kızıma aylık 1000 ₺ harcıyorum.
Bir de ameliyatı çıktı ameliyat ettirdim 40bin ₺ birikmişim gitti diye..
Emin olun anneler böyle bir konu açmaz evlatları için ne 1000 ₺ sii nede 40bin ₺si ..
Onlar sizi bir ömür karşılıksız severler unutmayın.

Bi markete gidiyorsun, iki üç şey alıyorsun 50 TL tutuyor. Paranın adı yok. Babanız da zengin değilmiş 4.500 çok gibi gelebilir ama çocuk okutan, ev geçindiren biri için yetmiyor. Ama size önerim eve çıkın, ev kirası, faturalar, beklenmedik harcamalar, aidat derken ay sonunu zor getirirsiniz ama kendinizi sömürülmüş hissetmezsiniz. Siz evden gidince de onlar da 3 kişi daha rahat yaşarlar.

Şuanki şartlarda yalnız yaşasanız 1000 TL kira verecektiniz. Elektrik - su- doğalgaz- internet - aidat giderleri maç 500 desek bunun mutfağı vs var...

Maaşınız ne kadar? Ayrı nir evde yaşıyor olsanız aylık 350 faturalar 50 aidat en az 1000 tl kira garanti 400-500 mutfak masrafı... nerdeyse 2000 e yakın masraf.
Hangisi daha zor.
Ayrıca okumuşsunuz etmişsiniz geliriniz var yaşadığınız eve elbet bir katkınız olacak.

Maaşınız 2000 -2500 dür anlarım verdiğiniz meblağ fazla derim. Ama fazlasıysa bilemedim.

Yurt dışına nasıl yerleşeceksiniz evlilik planınız mi var eğitim mi? Eğitim içinse biriktirin tabi evlilik içinse eğer ailenize yatırım yapin. Erkek milleti fedakarlık yapana değil fedakarlık yaptığına daha çok değer veriyor genelde.

Sizi tebrik ediyorum.
Kira Yok elektrik, su, doğalgaz, internet vs yok, market pazar myok, deterjan sabun yok. Yarım dönüm bostan yan gel yat Osman misali beleşe o evde yaşayın aile destek isteyince sönürülüyorum diye naralar atın üstelik kendinize destekleyiciler de bulun. PES yani.
Ne demişler baba oğula bağ bağışlamış oğlu bir salkım üzüm vermemiş. Ayrı evde olup geçinmeye çalışın bakalım NE olacak.
Peki insanlık adına NE ders aldık; bu dünyada çocuğuna dahi güvenmeyecek yaş 18 oldumu valizini eline verip "reşit oldun artık bireysin bak başının çaresine" diyeceksin.
Haaa bu arada "zaten faturaları ben ödüyorum" falan gibi gelen yorumlara göre yapılan ilavelerin de inandırıcılığı olmuyor.

Ayıp ama ya insanın ailesine bile faydası olmayacaksa neden yaşar ?

ben 30 yaşındayım babam zorla alıyor
elimde ardımda hiçbir birikimim yok
babama verdiğim için arkadaşlarımla bile biryerlere gidemiyorum insanlardan koptum
her verdiğimde fazlasını istediler
şuan geri adımda atamıyorum resmen olay çıkarıyor ve annem şeker hastası arada kalıyor
size tavsiyem siz olmadan da döner çark kendi birikiminizi düşünün ama birşeye ihtiyacınız olduğunda ailenizin yanınızda olacağını unutmayın bu yüzden ailenizi kırmadan ezmeden incitmeden ilk birkaç ay tartışma çıkacak sonra alışacaklardır
diyeceksiniz sende öyle yap yapamıyorum çünkü ben terslediğimde babam tansiyonu yükseliyor kusuyor o derece annemde şekeri yükseliyor (babamın maaşı var ev kira değil fatura dışında birşey de ödemez)

Şimdi herkes vericek demiş fakat onlar anne baba onların görevi evlatlarının sorumluluğu hem dünyaya getir hemde çocuğunun geleceğini düşünme
Tabiki kendileri çok zor durumdaysa umursamaz davranılmaz yalnız sırf bir gelir daha var diye açılma olmaz
O evladada yazık millet ayrı evden falan bahsetmiş ozaman anne baba değil iş arkadaşı olunur
Ufak tefek fatura pazar ödenir ama o insanında hayalleri olabilir anne baba olar k ona destek olunulmalı evlat kazanç kapısı görülmemeli ben bunu yanlış buluyorum

Çalılmaya başlamış yetişkin bir birey ailenin sorumluluğu değildir artık. Sömürmek tabi doğru değil ama o evde yaşayan bir birey olarak eve verdiği paranın çok lafını etmemeli insan. Ayrı bir eve çıksa daha az masrafı olmayacağı kesin.

Aileye yardım edilir tabi ki ama iş sömürmeye doğru gidiyorsa bir yerde dur demek lazım .Birikim yap ama kimseye söyleme ,eve katkıda bulun gerisiyle ilgilenme .

Valla sizi zorlamayacak bir miktarsa eğer çokta önemli değil. Ben evlenene kadar kendi maaşımdan sadece 500 lira alıyordum. Gerisini anneme veriyordum çünkü annemle babam ayrı ve annem kendi maaşıyla hem kira hem ev giderleri hem kardeşimin okulu hemde benim okulum için boğuştu yıllarca. Aileye verilen para bana yardım değil zorundalıkmış gibi gelir hep çünkü aynı evdesiniz keseniz bir olmalı. Şuan yaklaşık 8 aylık evliyim hem benim ailem hem eşimin ailesi zorda olsa asla acımam paraya. Hesap kitap tutuyorsa fazla kalan zordalarsa onların olsun. Çünkü biz zorda kalsak ailelerimiz boğazından kısar yine bize verir böyle düşün.

Evladın sorumluluğu bitmez bana göre bizler türküz oldu olacak 20 yaşında kapı önüne koy gitsin

Yardım etmek tamam ama maaşın tamamını vermek saçma,hem de öyle arabaya falan...ben olsam tüm maaşımı da söylemezdim zaten...onlardan izin almak zorunda değilsiniz.alın bir araba kendinize borç yapın,onların iznini kalırsa oooo...yurtdışındayım,hiç bir anne baba çocuğuna böyle yüklenmez.yani ailen resmen seni sömürüyor

Ben ailenin calismaya yeni baslayan genc evlatlarindan ev icin para almasini dogru bulmuyorum. Evlat calismaya baslamadan nasil geciniliyorsa o sekilde devam edilebilir. Genc kisi de kendi gelecegi icin yatirim yapabilir. Aksi halde evlenmeye karar verdiginde ya da ayri eve cikmak istediginde kullanabilecegi bir birikim olmaz elinde.

maaşınızın büyük kısmını vermiyorsunuz anladığım kadarıyla ve buna rağmen 40 bine yakın birikim yapmışsınız. bilmiyorum ben bekarken son kuruşuna kadar verirdim. rahmetli annem içinden harçlık verirdi. ben mi yanlışmışım bilmiyorum. sadece birikim yaparsanız gizli yapın

Yani tatlim her aile her finansal durum farklidir. Kiyaslamak dogru degildir o yuzden. Ben senelerce ailemle yasadim, maasim iyiydi. Aydan aya yardimda bulunmadim ama buyuk masraflar oldugunda ortak oldum, mesela anneme yeni bir mutfak alinmasinda cok israrci oldum ve bir kismini ben odedim. Evimizin bahcesini yaptirdik bastan sona, bi kismini yine odedim. Evde odenecek yuksek faturalari gordugumde hep aldim odedim. Ama kazandigimin cogunu hep birikim yaptim. Eger ailemin ihtiyaci olsaydi yardimima, asla ama asla yardimi eksik etmezdim. Ama dedigim gibi, sukur babamin hic ihtiyaci yoktu, ve bana ve kardeslerime devamli 'birikim yapin!' diye israr etti sagolsun.
Sizin ailenizde durum farkli. Kendi kendini doldurmani anlayabiliyorum, ama yapma. Bos yere gerilirsin. Annenle konus tekrar, birikim yapmak istedigini soyle. Ikibucuk senedir yardimci oluyorum artik biraz kendi gelecegimi dusunmek istiyorum, senin de bana boyle surat yapman moralimi cok bozuyor yapma lutfen de. Yapabilecegin yardimi hesapla, bundan sonra size ayda X miktarda para verebilirim ancak, fazlasini istemeyin lutfen de. Yani acik acik konusmalisin bu durumu, tatlilikla, sinirlenmeden.

Bin lira çok büyük değil maasiniz iyiyse sizin zorunuza giden birikiminizin gitmesi olmuş bence ki bu benimde zoruma giderdi ama sağlıktan daha önemli değil sonuçta oda anneniz keşke babanizin borçlarını odemeseydiniz siz evi gecindirseydiniz babanız borcunu odeseydi daha az zorunuza giderdi bundan sonra tekrar biriktirin bari bunun için nefret dolmaya değmez onlar bizi daha zor şartlarda buyuttuler emekleri odenmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…