• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileyle yaşarken ev bütçesi

Birikim yapamıyorsan o zaman çok fazla para yardımında bulunma. Önceliğin kendine kredinin ödemek birikim yapmak ardından eğer kalırsa ekstra destek olmak olsun. Sen zaten eve destek oluyorsun daha ne?
Birikimim var motorum ve 60 gram altınım onun dışında ben çok harcıyorum kalmıyor işte

Ben eski kuşak insanlara para vermeyi çok kullanışlı görmüyorum. Çünkü o kuşak genelde fazladan para da verseniz aman biriktirelim kafasında olduğu için parayı kendi ihtiyaclarina ya da konforuna harcamiyor. Kenara atıp biriktirmeye çalışıyor. Bence böyle küçük jestler gayet yeterli. Hem sizin içiniz rahat olur hem onların yaşam kalitesi yükselir.

Arada annenize hediyeler alın tabi ki. Ev almanıza katkıda da bulunmuşlar şanslısınız. Bilezik vs şart değil. Sevdiği yiyecekleri alın gelin, götürün istediği kıyafeti alsın bir yemeğe götürün vs.
Zaten o konuda istediğini alıp yiyen gezen bi çift ben de ilk arandığımda evlilik yıldönümlerinde 2 gün termal otele tatile yolladım Pek sevmezler tatil vs tatil diye köye giderler ama bizim köyümüz denizi olan bi köy

Arkadaşlar merhaba
26 yaşındayım. atanmış olalı yaklaşık 1 yıl oldu ve ailemle yaşıyorum. Ailemin genel durumu iyi. Tabii ki bu ekonomik şartlarda ne kadar iyi olunabilirse o kadar. Babam emekli ama çalışıyor, annem de emekli olmak için gün dolduruyor. Ayrıca tarım gelirimiz var.

aileme düzenli olarak para vermeli miyim? Şu an markete ve pazara gidiyorum, evin ihtiyaçlarını alıyorum. Zaten geçen sene taşındık ve evdeki tüm eşyalar tamamen yenilendi. tabak, tencere dâhil her şey alındı.
bir ev aldım ve maaşımın neredeyse yarısı krediye gidiyor. Ailem benden herhangi bir maddi talepte bulunmuyor. Ancak maaşım annemden ve babamdan yüksek. maaş promosyonumla anneme bilezik almayı düşünüyorum. Anneme ve babama zaman zaman kıyafet alıyorum. Sağlık sigortalarını yaptırdım, vitamin ve benzeri ihtiyaçlarını da karşılıyorum. Aylık düzenli bir para vermiyorum. Bu yaptıklarım sizce yeterli mi?
sağlıklı bir aile ilişkisinde yeterli.

Ben eski kuşak insanlara para vermeyi çok kullanışlı görmüyorum. Çünkü o kuşak genelde fazladan para da verseniz aman biriktirelim kafasında olduğu için parayı kendi ihtiyaclarina ya da konforuna harcamiyor. Kenara atıp biriktirmeye çalışıyor. Bence böyle küçük jestler gayet yeterli. Hem sizin içiniz rahat olur hem onların yaşam kalitesi yükselir.
Çok eski kuşak değiller 50lerinde ikisi dr

Arkadaşlar merhaba
26 yaşındayım. atanmış olalı yaklaşık 1 yıl oldu ve ailemle yaşıyorum. Ailemin genel durumu iyi. Tabii ki bu ekonomik şartlarda ne kadar iyi olunabilirse o kadar. Babam emekli ama çalışıyor, annem de emekli olmak için gün dolduruyor. Ayrıca tarım gelirimiz var.

aileme düzenli olarak para vermeli miyim? Şu an markete ve pazara gidiyorum, evin ihtiyaçlarını alıyorum. Zaten geçen sene taşındık ve evdeki tüm eşyalar tamamen yenilendi. tabak, tencere dâhil her şey alındı.
bir ev aldım ve maaşımın neredeyse yarısı krediye gidiyor. Ailem benden herhangi bir maddi talepte bulunmuyor. Ancak maaşım annemden ve babamdan yüksek. maaş promosyonumla anneme bilezik almayı düşünüyorum. Anneme ve babama zaman zaman kıyafet alıyorum. Sağlık sigortalarını yaptırdım, vitamin ve benzeri ihtiyaçlarını da karşılıyorum. Aylık düzenli bir para vermiyorum. Bu yaptıklarım sizce yeterli mi?
Daha ne olsun 🧿

Çok eski kuşak değiller 50lerinde ikisi dr
Yine de yokluğu bilen bir kuşak sonuçta. Ama bunu böyle borç gibi sürekli hale getirmenizi tavsiye etmem. Göreviniz değil jest olarak yaptığınızı bilsinler yani. Sürekli biseyler yapmak zorunda da değilsiniz ki talepleri de yokmuş. Yakın zamanda abim, babaannem ve beni 4 gece kaplıca tatiline gönderdi mesela maliyeti 19 bin ama babaannem bu seneyi torunum beni tatile gönderdi diye anlatarak geçirecek mesela.

Yine de yokluğu bilen bir kuşak sonuçta. Ama bunu böyle borç gibi sürekli hale getirmenizi tavsiye etmem. Göreviniz değil jest olarak yaptığınızı bilsinler yani. Sürekli biseyler yapmak zorunda da değilsiniz ki talepleri de yokmuş. Yakın zamanda abim, babaannem ve beni 4 gece kaplıca tatiline gönderdi mesela maliyeti 19 bin ama babaannem bu seneyi torunum beni tatile gönderdi diye anlatarak geçirecek mesela.
Yok yokluk görmemişler ama annem eline geçenle altın alır

Evet çok şükür ailemle aram iyi söyleyince sen bizim yakamızdan düş yeter kendşne bak diyorlar 🤣
en sevdiğim en sevdiğim 🤣Allah mutluluğunuzu daim etsin genç yaşta hayatını kurabildiğin kadar kur haklılar zaten gerisi için elinden geleni yapıyorsun. annebabaya hayırlı evlat olmak evde huzur olması neşeli bir meyve saati bile saadet vaad ediyor.

Gerek yok dediler ama içim rahat etmiyor bir yandan abşne neler yapıldı diyorum bir yandan da içim rahat etmiyor
O zaman yeter, her ay fix bir miktar vermektense şuan yaptığınız gibi market, pazar alışverişi, elinize geçerse bazen fatura ödemesini yaparsınız. Yoksa kesin bir beklenti içine sokmuş olursunuz onlarıda. Iki taraf için de iyi olmaz.

Birikimim var motorum ve 60 gram altınım onun dışında ben çok harcıyorum kalmıyor işte
Daha 1 yıllık memursunuz ev var motor var altın var daha ne olsun,daha ne yapacaksınız,bence biraz da kalan ile yiyin gezin gençken bunlar birikim Zaten ev motor falan

Anneniz için bilezik hediyesi cok güzel bir düşünce bence ♥️

Tabii ki yeterli, siz hayatın başındasınız daha, birikiminiz olmalı artık.
Elinizden geleni yapıyorsunuz, hediye alıyorsunuz, ihtiyaçları da yok.
Geriye kalıyorsa bir şey kendi hesabınızda biriktirin.

Annenizin geliri yoksa arada ona biraz para verebilirsiniz, anneme şahsî olarak para vermek bana ayıp gelirdi veremezdim ama ablam verirdi ara sıra.

Back
X