Ait değilmiş gibi hissetmek

queenofhaters

Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
4.016
12.575
128
Merhaba arkadaşlar,
Bu aralar bu duyguyu çok yoğun olarak yaşıyorum. Ben egenin bana göre en güzel ilinde üniyi bitirdikten sonra, İstanbul'a ailemin yanına geldim. Çalışmaya başladım. Üni zamanı tanıştığım eşimle de evlendim. Ama bazen burada gibi hissetmiyorum. En basiti trafikte. Ulan ne işim var burada diyorum, hay aklıma tüküreyim diyorum. Çok mutsuz oluyorum, depresif oluyorum. Sonra evliliğimde. Sanki evli olarak da hissetmiyorum. Şimdi ben evli miyim oha, nasıl olur çok garip oluyorum bazen mesela, sanki eşimi ilk defa görüyorum. Bu adam şimdi benim kocam mı modunda geziniyorum evin içinde. eşimin ailesiyle problemliyiz sanki onları tanımıyormuş gibi hissetmek istiyorum. Gün içerisinde de bazen bu mesleği ben niye seçtim ki modunda oluyorum. Değişik bir duygu durum yani bu. Son zamanlarda çok fazla yaşamaya başladım bunu. Bazen montumu alıp çıkasım geliyor, halbuki kendi işimi yapıyorum. Benim gibi hisseden var mı, psikologum bunun bir sorun olmadığını farkındalık refleksi diye bir kavram olduğunu ve bunca yıllık alışkanlıklarımızın zaman zaman bize garip gelebileceğini söyledi. Ama bu aralar çoook oluyor çok. Önceden böyle değildi ki, rahatsız ediyor beni. Hep mutsuz oluyorum bu duygu yüzünden. Ben öğrencilik hayatıma geri dönsem keşke diyorum. Benim gibi olan var mı?? Neler önerirsiniz?

"Disosiyatif bozukluk, disosiyatif füg" ün çok daha hafif haline benziyor yaşadıklarınız, çevre değişimi sizi etkilemiş demekki. Psikolog değilim ama eşinizle sizin memlekette bir tatil iyi gelir diyorum
xperia, çok teşekkür ederim. Bunu mutlaka araştıracağım. Bir ömür köyde yaşasam hep mutlu olurum herhalde.

Erkenmi evlendiniz bilmiyorum ama insan hayatında yapmak istediklerini yapmadan evlenince pişman oluyor
Ben 25 yaşında evlendim. Yeni evli sayılırım aslında. Bir yıl dolmadı. Birbirinden tamamıyla farklı 2 ülkede de yaşadım. Ama orada bile böyle hissetmedim. Orta yaş sendromuna erken mi giriyoruz nedir :)

İzmiri özlemişsin sen panpa benim memleket değil ama mis kokusunu, ot yemeklerini, akşam çöken o kokuyu ben de özledim.
Eneem, nasıl da bildin cherryimm. Valla kokusunu ben de çok özledimmm. Hatta okulumun kampusu de lanet bir yerdeydi. Onu da çok özledim çoook. Keşke dönsem yine. Yine hüzün çöktü bak.

Eneem, nasıl da bildin cherryimm. Valla kokusunu ben de çok özledimmm. Hatta okulumun kampusu de lanet bir yerdeydi. Onu da çok özledim çoook. Keşke dönsem yine. Yine hüzün çöktü bak.

Valla panpa benim de çok Çeşme'm geldi burnumda tütüyor ama bu yıl tatile gidemeyecek gibiyim.

"Disosiyatif bozukluk, disosiyatif füg" ün çok daha hafif haline benziyor yaşadıklarınız, çevre değişimi sizi etkilemiş demekki. Psikolog değilim ama eşinizle sizin memlekette bir tatil iyi gelir diyorum
dissosiyatif füg çok başka bir şey . bu şekilde başlamaz zaten. semptomlar ani başlar ve öncesinde ruhsal bir travma vardır. bu durumla semptomları da benzemiyor .

Hayatını kurdun ve böyle bir hayatın olacağını zor kabulleniyorsun.
Daha önce hep hedeflerin vardı.Bazısı belirgindi bazısı değildi.Örneğin mesleğin belliydi ama henüz çalışmaya başlamamıştın.Eşin belirsizdi,birisiyle evlenecektin ama nasıl biriyle ? Tatlı bir belirsizlik,beklenti,hayaller,..
Şimdi herşey belli.Eee bu mu ? oluyorsun.

Daha iyi özetlenemezdi. Resmen gözlerim açıldı okurken. Çoook teşekkür ederiim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…