akademik kariyer, evlilik ve hamilelik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
bu sene hem doktoraya başvuruyorum hem de evleniyorum. bir iki yıl çocuk düşünmüyorum ama olursa (Allah nasip ederse) doktora sürecinde bebek düşünmek mantıklı mıdır? veya en uygun sene hangisi olur? bir süre okulu mu dondurmalıyım ne yapmalıyım?

Bence burda eşiniz olacak kişinin tutumuda çok önemli size destek olacaksa neden olmasın cocukda yaoariz kariyerde ...zaten sen evlwnecen alisacan hamile kalacan Felan çocuk doğacak nerden baksan en az iki yıl hakkinida hayirliai olsun

Ne kariyer ne çocuk.
Önce evlilige alışın eşinize birlikte yaşamaya aile yapılarına
Sonra zaman size dogru yolu gösterecektir

bence mantıksızdır, ama yapılabilir midir, evet yapılabilirdir. o okul doktora seviyesinde donarsa biraz zor çözünebilir sanki. çocuk fikri 4 sene ertelenemeyecek bir durum mu sizin için?

Farkli zamanlarda hem doktora hem cocuk yapmis biri olarak ben sahsen yapamazmisim ikisini bir arada. Iyi ki hayatimin farkli donemlerine denk gelmis ikisi. Ama siz uber yetenekleri olan bir insansaniz yapabilirsiniz.

Yüksek lisans yapıyorum aynı zamanda çalışıyorum, ders dönemim yeni bitti. Gecem gündüzüme karıştı ama eşim çok anlayışlıdır. Ev işleri, yemek her şeyi paylaşır hatta çok yoğunsam hepsini kendi yapar. Çocuğumuz yok. Hocam dedi ki "Bunlar daha iyi günlerin" Devlete geçip farklı şehire gitme durumum da var mesleğim gereği. Acaba benim ne ara çocuğum olacak bilmiyorum ama çocuğum olsaydı bu yıl çıldırırdım sanırım. Sabaha kadar oturup yetiştiremeyip egzama çıkarttıran ödevlerimi yaparken bebekle başetmem imkansız

aaa aynı ben :) geçen sene evledim. Doktora ders dönemim bitti. Seminer verdiğim hafta hamile olduğumu öğrendim. Yıkıldım. Aldırsam mı diye çok düşündüm, eşimle de konuştuk o bana bıraktı. Çok kötü günlerdi. Doktora gittiğimizde doktor bu arada yaşım 35 doğal yolla hamile kalmışsın bu şansı iyi değerlendir. Ben lisans okurken evlendim 1 çocuğum oldu, uzmanlığımda 2. çocuk oldu, doçentliğim de 3. çocuk. Yani okumak isteyene çocuk bahane değil dedi. Eşim bunu duyunca vazgeçti. İyi ki vazgeçmişiz haziran ayında yeterliliğim vardı. Virüsten dolayı taaa şubata kaldı. O zamana bebiş kocaman olur :)
İlk önce bir ne istediğine karar vermelisin. Eşin destekçinizse her şeyi yaparsın. Anladığım kadarıyla daha doktoraya başlamamışsınız. Hele başlayın gerisi plan dahilinde devam eder gider

Siz de bana çok benziyorsunuz Nişanlıyken 2. Lisansıma başladım, evliyken bitti. Şimdi yüksek yapıyorum; ara vermeden doktoraya başlarım diye düşünüyorum
Edit: doktorunuz bana çok benziyormuş

Siz de bana çok benziyorsunuz Nişanlıyken 2. Lisansıma başladım, evliyken bitti. Şimdi yüksek yapıyorum; ara vermeden doktoraya başlarım diye düşünüyorum
ara verince olmuyor. BAzı şeyler için fedakarlık yapmak gerekiyor. Bu bazen uyku, bazen yemekten, bazen de gezmekten vb diye uzar gider. Ama itiraf edeyim en çok arkadaşlarımla vakit geçirmeyi özledim . tam hamileyim yaz geldi gezerim derken 16 marttan beri evdeyim

Ben bilim ve arastirma merkezinde calisiyorum birsuru doktorantimiz (Kelimenin turkcesini bilemedim) var. Hamile kalip bir yil sonra donduler ve projelerinide ona gore uzatilar ama biz Almanyadayiz. Türkiyede bu mumkunmu bilmem. Yani yapabi cok gordum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…