- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 821
- 123
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Ne kariyer ne çocuk.bu sene hem doktoraya başvuruyorum hem de evleniyorum. bir iki yıl çocuk düşünmüyorum ama olursa (Allah nasip ederse) doktora sürecinde bebek düşünmek mantıklı mıdır? veya en uygun sene hangisi olur? bir süre okulu mu dondurmalıyım ne yapmalıyım?
bu sene hem doktoraya başvuruyorum hem de evleniyorum. bir iki yıl çocuk düşünmüyorum ama olursa (Allah nasip ederse) doktora sürecinde bebek düşünmek mantıklı mıdır? veya en uygun sene hangisi olur? bir süre okulu mu dondurmalıyım ne yapmalıyım?
aaa aynı ben :) geçen sene evledim. Doktora ders dönemim bitti. Seminer verdiğim hafta hamile olduğumu öğrendim. Yıkıldım. Aldırsam mı diye çok düşündüm, eşimle de konuştuk o bana bıraktı. Çok kötü günlerdi. Doktora gittiğimizde doktor bu arada yaşım 35 doğal yolla hamile kalmışsın bu şansı iyi değerlendir. Ben lisans okurken evlendim 1 çocuğum oldu, uzmanlığımda 2. çocuk oldu, doçentliğim de 3. çocuk. Yani okumak isteyene çocuk bahane değil dedi. Eşim bunu duyunca vazgeçti. İyi ki vazgeçmişiz haziran ayında yeterliliğim vardı. Virüsten dolayı taaa şubata kaldı. O zamana bebiş kocaman olur :)bu sene hem doktoraya başvuruyorum hem de evleniyorum. bir iki yıl çocuk düşünmüyorum ama olursa (Allah nasip ederse) doktora sürecinde bebek düşünmek mantıklı mıdır? veya en uygun sene hangisi olur? bir süre okulu mu dondurmalıyım ne yapmalıyım?
Siz de bana çok benziyorsunuzaaa aynı ben :) geçen sene evledim. Doktora ders dönemim bitti. Seminer verdiğim hafta hamile olduğumu öğrendim. Yıkıldım. Aldırsam mı diye çok düşündüm, eşimle de konuştuk o bana bıraktı. Çok kötü günlerdi. Doktora gittiğimizde doktor bu arada yaşım 35 doğal yolla hamile kalmışsın bu şansı iyi değerlendir. Ben lisans okurken evlendim 1 çocuğum oldu, uzmanlığımda 2. çocuk oldu, doçentliğim de 3. çocuk. Yani okumak isteyene çocuk bahane değil dedi. Eşim bunu duyunca vazgeçti. İyi ki vazgeçmişiz haziran ayında yeterliliğim vardı. Virüsten dolayı taaa şubata kaldı. O zamana bebiş kocaman olur :)
İlk önce bir ne istediğine karar vermelisin. Eşin destekçinizse her şeyi yaparsın. Anladığım kadarıyla daha doktoraya başlamamışsınız. Hele başlayın gerisi plan dahilinde devam eder gider
ara verince olmuyor. BAzı şeyler için fedakarlık yapmak gerekiyor. Bu bazen uyku, bazen yemekten, bazen de gezmekten vb diye uzar gider. Ama itiraf edeyim en çok arkadaşlarımla vakit geçirmeyi özledim . tam hamileyim yaz geldi gezerim derken 16 marttan beri evdeyimSiz de bana çok benziyorsunuzNişanlıyken 2. Lisansıma başladım, evliyken bitti. Şimdi yüksek yapıyorum; ara vermeden doktoraya başlarım diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?