yani okul zamanı zor benceKızlar merhaba.Sizlerden fikir almak istiyorum. Özel bir üniversiteye başvuru yapmıştım kabul oldu gibi şimdilik.Ozel olması kafamı karıştırıyor biraz.Yuksek lisansı tamamlamadim.Ales ve dil puan şartı var di üniversitenin. Ileride sorun olur mu ? Tabiki yüksek lisansı tamamlicam ama şu anda lisans mezunu olarak başlamış olacağım.
Çevremden ,en çok da ailemden hiç olumlu tepkiler almadım.Ilerde aile hayatı olunca zorlanirsin,şu anki mesleğin zaten guzel( öğretmenin) , çocuğun olunca en rahatı öğretmenlik. Akademisyen olursa ne çocuğuma ne eşinle ilgilenirsin vs.gibi.
Akademisyen arkadaşlar ya da tanıdığı eşi dostu akademisyen arkadaşlara danışmak istiyorum hayatları nasıl? Özel üniversite olması beraberinde ne gibi zorluklar getirir ,yüksek lisansı başladıktan sonra tamamlaesam ne gibi zoruluklarla karsilacagim?, Yardımcı olur misiniz kızlar . Iyi bayramlar herkese
Ben kitap okumyai ders çalışmayı çok ev en bir tipim zaten .Özel de olması zorluk yaratır mi sizce?yani okul zamanı zor bence
ama tatillerin çok keyifli
bak şu an tatile girdik mesela ne arayan ne soran(tabi her okul aynı değil diyorlar ama genelde böyle)
3 ay kafamız rahat
aldığımız maaş da ileride iyi olacak başta orta derece olsa da...
bence değer
ayrıca dersten derse okula gideceksin hafta 2-3 gün desen geri kalan zamanda çocuğa da vakit kalır ama ev işi temizlik yemek bilemem bence genelde yardımcı tutuyor herkes kimse uğraşmıyor onlarla artık...
onun haricinde gerçekten öğrenen insanlarla çalışmak çok keyifli öğrenciler bambaşka bir dünya:)
ha ama bir zorluğu var ki herkes çekemez 40 yaşında bile makalesidr tezidir ders çalışmak hiç bitmez
özelde olması şöyle zorBen kitap okumyai ders çalışmayı çok ev en bir tipim zaten .Özel de olması zorluk yaratır mi sizce?
Teşekkür ederim .Evet bana da su an olursa maasim cok olmayacagi ama gittikce yukselecegi soylendi.Bakalım artık çıktık bir yola sonu iyi olsun :)özelde olması şöyle zor
sizi daha çok çalıştırabilir ve daha az maaş verebilirler en azından ilk başlangıçta
çünkü özelde araştırma görevlisi arkadaşım vardı 1500 maaş alıyordu ama yüksek lisansını orada yaptığı için onun parası da kesilmiş kabul ediliyor ondan sanırım
ancak başarılı olup araştırma görevliliğinden sonra iyi bir akademisyen olursanız gerçekten o zaman devletten daha çok veriliyor diye duydum
Sınıfıyım.istifa olayını hiç bilmiyorum.Bence yüksek lisans bitene kadar öğretmenliğe devam et. Sınıfçı degilsen derslerini 3gune toplarsin 2 günde de yüksek lisansini tamamlarsin. Baktın üniversitede kalmak istiyorsun devam edersin, yok bana göre degil diyorsan da öğretmenliğe devam edersin. Bu saatten sonra kadroya geçmek de zorlaştı. Gerci istifa edince bir kereye mahsus tekrar dönme hakkın var degil mi?
Aynen öyle haklisinizeğer bu işi istiyorsan yapabilirsin.
tabii çok kolay olmayacaktır, seminerler, sempozyumlar, kongreler, tez dönemleri...
ama hangi işi yaparsanız yapın hepsinin kendine göre zorluğu olacak; yeter ki severek yapıp işi yük olarak görmeyin.
Sınıfıyım.istifa olayını hiç bilmiyorum.
yani okul zamanı zor bence
ama tatillerin çok keyifli
bak şu an tatile girdik mesela ne arayan ne soran(tabi her okul aynı değil diyorlar ama genelde böyle)
3 ay kafamız rahat
aldığımız maaş da ileride iyi olacak başta orta derece olsa da...
bence değer
ayrıca dersten derse okula gideceksin hafta 2-3 gün desen geri kalan zamanda çocuğa da vakit kalır ama ev işi temizlik yemek bilemem bence genelde yardımcı tutuyor herkes kimse uğraşmıyor onlarla artık...
onun haricinde gerçekten öğrenen insanlarla çalışmak çok keyifli öğrenciler bambaşka bir dünya:)
ha ama bir zorluğu var ki herkes çekemez 40 yaşında bile makalesidr tezidir ders çalışmak hiç bitmez
Kızlar merhaba.Sizlerden fikir almak istiyorum. Özel bir üniversiteye başvuru yapmıştım kabul oldu gibi şimdilik.Ozel olması kafamı karıştırıyor biraz.Yuksek lisansı tamamlamadim.Ales ve dil puan şartı var di üniversitenin. Ileride sorun olur mu ? Tabiki yüksek lisansı tamamlicam ama şu anda lisans mezunu olarak başlamış olacağım.
Çevremden ,en çok da ailemden hiç olumlu tepkiler almadım.Ilerde aile hayatı olunca zorlanirsin,şu anki mesleğin zaten guzel( öğretmenin) , çocuğun olunca en rahatı öğretmenlik. Akademisyen olursa ne çocuğuma ne eşinle ilgilenirsin vs.gibi.
Akademisyen arkadaşlar ya da tanıdığı eşi dostu akademisyen arkadaşlara danışmak istiyorum hayatları nasıl? Özel üniversite olması beraberinde ne gibi zorluklar getirir ,yüksek lisansı başladıktan sonra tamamlaesam ne gibi zoruluklarla karsilacagim?, Yardımcı olur misiniz kızlar . Iyi bayramlar herkese
Konuyu nasıl nereye çeksem diye yorum yapmışsınız. Bir işe baskıdansam evet her yönden düşünmem lazım.Evlenitsem nasıl olur çocuğum olurda nasıl olur? Idealim ya da çalışma hirsim olmasa universit3yi 2. Olarak bitirip ilk yılında atanıp hem de aynı zamanda yüksek lisansa başlamazdım.Calisma hırsı olmayan insan nasıl yds den 80 üzeri alsın alesten 85 üzeri alsın.Lutfen sadece eleştirmek için yorum yapmayın burası çoğu insana yüz yüze soyleyemedigimiz ama burada tanımladığımız için çok daha rahat konsutigmuz bir forum sitesi.Tabi ki her şeyi sorucamBu kafadaysanız olmayın zaten
İdeal yok, çalışma ilerleme hırsı yok tek dert elalem ne der + olmayan kocişime ya yeterince hizmet edemezsem. Bu kafayla siz üniversitede ders vermeyin öğrencilere yazık. Bilim teknoloji üretecek, fikirleri, çalışma azmi olan insanlar akademide yer bulsun. Gerisi salla başını al maaşını zaten
Akademi para için yapılan normal bir iş değil, akademisyenler çok az maaş alıyorlar. Çok hevesli değilseniz girmeyin
Kadın erkek eşitliğini gençken savunuyordum artık savunmuyorum. Erkekler adam gibi alınteri akıtırken kadınların derdi kocakarıların lafı ya da ya kocişim eve erken gelmediğim için aldatırsa.....daha fazla yazmicam kadınlar başlarına gelen her şeye müstehak. Kendine saygı duymayana, evde oturup çocuk bakan insan olarak gören bireye toplum nasıl saygı duysun???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?