Akademisyenlerin hayatı çok mu zor?

Valla özel olması benim de en çok kafamı karıştıran sey

Bakın ben dobra bir insanım bunları toplumda da söylüyorum sonra da taşlanıyorum o ayrı mesele

Akademik işin ne olduğunu bilmiyorsunuz, ben de yazdım. Bir sürü hevesli, hırslı, azimli insan var. Onların aralarına bu kafayla giderseniz rekabet etmeniz zor.

İkinci olarak çok çalışmanız gerekiyor. Akademide hem çok çalışmış hem de aile sahibi pekçok kadın var. Mühendislik fakültesinde torun torba sahibi hocam vardı. İsterseniz olur yani. Ama hayattaki önceliğiniz kocişe börek yapmaksa bu kafayla bir yere varamazsınız. Yoğun çalışıyorsanız, ev işi yapan kadını eşit gören erkekle evlenirsiniz olur biter.

Niyetiniz sosyal statü vsyse hiç kalkışmayın önceki mesajıma da yazdım, fedakarşık, çalışma, emek olmadan kariyer olmaz.

Akademisyenlik de rahat diye duymuştum ama ilerde kadro bulamazsan doktoradan sonra açıkta kalıyosun yeni düzenleme ile

Her işin kendine göre vardır zorlukları. Ben kendi yaşadığımı anlatayım. Eşim de ben de akademisyeniz. Aynı okuldan mezunuz ama ben başka bir üniversitede görevliyim. Bu nedenle 5 yıl git gel yaptım 2 il arası, sonra çocuğumuz oldu aylıksız izne ayrıldım. çünkü AKADEMİSYENLİKTE EŞ DURUMUNDAN TAYİN YOK. Ama asıl mesele neden üniversiteye geçmek istiyorsunuz? Alanınızla ilgili bilimsel çalışmalar yapmak, kendinizi geliştirmek içinse olabilir. Para içinse özel üniveristeler iliğiniz sömürür 2 kuruşa..

Nilsu ben de özel üniversiteden kabul aldığım halde gitmedim. Sebebini söyleyeyim; birincisi benim kabul aldığım üniversite liseden bozma bir üniversiteydi. Seninki nasıl? İkincisi çakılı kadro oluyor onlar. Üniversite nerede? Büyük şehir ise masrafları karşılamaz verdikleri para. Üçüncüsü istifa ettin diyelim geri dönüş var ama kadro dolu olduğu için çok çok çok zor. Dördüncüsü eğer gerçekten iyi bir üniversite değilse öğrenciler hem başarısız hem şımarık olur. Senin maaşını ben veriyorum dese ne olacak? Ne diyeceksin? Biraz sık dişini geçeceksen devlete yada cidden kaliteli bir vakıf üniversitesine geç.

Üniversite istanbulda. Cok köklu oldugu soylenemez 2008 de kurulmus.Ogrenciler çok zorlar ya haklisiniz ben öğrenci kısmindan çok farklı yönlerini düşünmüştüm. iyi oldu yazdığınız farklı bir bakış acisi

Üniversitenin taban puanlarına bakın mesela. Düşüktür muhtemelen. Akademisyenlik iyi öğrenciler olduğunda zevkli.

Size mesaj attım ama görmediniz sanırım buradan yazayım dedim
İlk yılınızda atanmışsınız. Tebrikler öncelikle
Kpssye nasıl çalıştınız gittiğiniz bir dersane var mıydı?

Size mesaj attım ama görmediniz sanırım buradan yazayım dedim
İlk yılınızda atanmışsınız. Tebrikler öncelikle
Kpssye nasıl çalıştınız gittiğiniz bir dersane var mıydı?
Tamam cnm şimdi gördüm ordan yaziyim

1- Ales ve dil puanı şartı tamamlanmadan nasıl mülakata kalıp bilim sınavını geçip kabul aldınız?
2- Başvurduğunuz kadro 50/d mi 33/a mı?
3- Araştırma görevlisi mi, öğretim görevlisi mi, uzman mı?
4- Maaşı konuştunuz mu? Devlette arş.gör maaşı min. 4000 tl iken özelde daha 2700ün üstünde maaş alan arş.gör görmedim.
5- Masa başında uzun saatler yalnız çalışmak hoşunuza gider mi?
6- Kafanızın 7 gün 24 saat işinizle meşgul olacak olması sizin için sorun mu?
Bu sorular karar vermeniz için çok önemli.

Bende anlamadim ales ve dil sarti vardi yuksek lisansi tamamlamadim demissiniz ama ales ve yds den aldiginiz puanlari yazmissiniz?

Kusura bakmayın ama ben sizin mesajlariniza göz gezdirdigimde büyük bir vizyon eksikliği görüyorum.Yukarıdaki bir üyenin dediği gibi, olmayan kocaniza ve çocuklarınıza hizmet etmek için bu fırsatı tepiyorsunuz. Akademisyenlik zordur fakat doğuda öğretmenlik yapıp ( her konunuzda zor diye belirttiğiniz icin diyorum, yoksa çok saygıdeğer bir iş) kociş kovalamaktan iyidir bence. Meslekleri maaşına göre degerlendirmeyin, bugün bir temizlik görevlisi o okuldaki öğretmen kadar para alıyor ama statüleri farklı. Kaldı ki yüksek lisans yaparak yükselebilirsiniz de. Ama bence siz sınıf öğretmenliği yapmaya devam edin.. Bu düşünce yapısıyla öğrencilere söz dinletmeniz zor olabilir

Son düzenleme:
Bu sana bağlı canım bence alanında ne kadr çalışıp ne kadr bişeyler üretmek istemenle alakalı. Benm eşim olcak daha olmadı:) şmdi doktorasını yapıyor. Ama mesela onun kendince projeleri hedefleri var bilimsel alanda. Ama sadece derslere gir çık da yapılabilir. Sende zorlandğn yerde o standartta kalabilirsin. Yoksa bunun en üst sınırına çıkaym dersen evet kendini ona adaman lazım:)

Ben de universite son sınıf öğrencisiyim akademisyenlik düşünüyorum. Yazıyı görünce giriverdim hemen. Ben de faydalanırım diye. Özelde olması beni de düşündürdü. Ama şöyle bi şey de var sınıf öğretmenleri atamalarında doğu illerime atanabiliyorlar. Orda daha fazla zorluk çekersin. Kpss den aldığın puana göre bi seçim yap bence bunu da hesaba katarak. Bi de benimle ales sınavı ve yüksek lisans hakkındaki bilgilerini paylaşır mısın. Zorlandın mı o süreçte

Hangi universite hangi bolum canim o ozelden yazarmisin rica etsem? Ales ve dil puansız akademisyen olunan universite mi varmis :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…