Akanovic & p90x Yolculuğu

akan_h

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2011
364
369
323
Bursa
Buraya çok kez başlık açtım ve iki gün sonra eskiye döndüm hep içimdeki gayretten bahsettim ve sonunda hep laftaymış dedim. Şimdi kendimi kasmadan önüme süre koymadan elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Bilirsiniz ki biz kilo sorunu olanlar sürekli bi araştırma içindeyiz diyet lisleteri şu diyet en kısa çözüm bu böyle vs vs vs. Ama unuttuğumuz bir şey var o diyet listeleri tek başlarına işe yarasalardı kilolu insan diye bir şey kalmazdı! Düşünsenize tüm hayatınızı bu listelere uyarak geçirdiğinizi? Önemli olan insanın kendi hayatına bunları uygulayabilmesi. Kendimden örnek veriyorum 3 ay gibi bir sürede zayıfladım sonra ne oldu döndüm o eski yiyeceklere hoop iki katına cıktım hayatımda ilk defa 75 kiloyu gördüm! Ama şimdi hiç kasmadan yemeğimide yiyorum tabi eskisi kadar yağlı tuzlu şekerli değil. ama doyduğumu hissettiğim an bırakıyorum. Ne değil ne kadar yediğiniz en önemli etken!
Gelelim benim yolculuğuma ayın 2 sinde diyet değil aslında sağlıklı yaşam projeme başladım :) ara öğünlerimi ekledim fakat öğrenci olduğum için üstelik ikinci öğretim bana uymayacak saat 8 de kahvaltı 10 da ara öğün gibi bir şey yapmıyorum. Yani normal diyet listelerinde ki 3 ana 3 ara öğün bende 2 ana 2 ara öğün şeklinde :) Yürüyüşlerime başladım fakat bir gün yine internette arayış içindeyken bir egzersiz programıyla karşılaştım ve bu beni büyüledi! P90x o nasıl muazzam bir şeydir! Bugün programda 3. günüm. Ben hayatımda bu kadar canımı acıtan bir program görmedim! Nasılda miskinliğe alıştırmışım kaslarımı çalışmaya başlayınca hepsi sızlanmaya başladı :) Programı Türkçe olarak düzenleyenler satışa sunan bir site var ama ben öğrenci olduğum için bu yolu değilde torrent olarak programı indirdim ve içinde uymam gereken Lean programını tercih ettim yani yağ yakıcı yönü fazla olan. Sizlerde youtube ''p90x result'' yazıp arattırdığınız da insanların neler yapabildiğini ve sizinde yapabileceğinizi göreceksiniz. :)

02.12.13 --> 76
10.12.13 --> 72,1
20.12.13 --> 69,8
30.12.13 --> 68,5
10.01.14 --> 67,5
20.01.14 --> 66,5
30.01.14 --> 65

tarihleri malese sık girmediğim için atladım güncel kilom 58 ve son 3 hedefım var zaman sıkıntım yok

1. Hedef--> 56
2. Hedef--> 54
3. Hedef--> 52

BAŞARACAĞIMA İNANIYORUM :)

Son düzenleme:
Örnek olarak gün içerisinde tükettiklerim son ara öğünüm ya bir elma ya da bir portakal oluyor. Suyu en az 2 litre içiyorum tabii ki

Bahsettiğim egzersiz programını indirdiğinizde bu şekilde bir klasör videolar var. PDF doyasındada programın listesi var 3 program var ama araştırdığıma göre bayanların en çok tercih ettiği lean programı dediğim gibi yağ yakıcılığı fazla.

Bugün egzersiz programının yoga günüydü. Hayatında ilk defa yoga yapan biri olarak bana 'ölüyoruuummmm' dedirtti :) Bu kadar yorucu fakat rahatlatıcı başka bir şey görmedim ben! Diyete başlayalı 8 gün p90x 4. gün. Zaman ne çabuk geçiyor boş boş oturduğum günlerin pişmanlığını yaşıyorum şu an.. Neyse yılmak yok. Fotoğraf manyağı bir insan olduğum için burayı da sürekli fotoğraflarla donatacağım sanırım Ara öğün olarak bir portakal yedim ve akşam yemeğinden sonra meyve yerine geç içtiiğim yeşil çayı mı erken içicem yani öyle planlıyorum:) Bir şey sormak istiyorum yeşil çayı erken içmemem etkisini azaltmaz dimi? Genelde 22:00 civarı içiyorum ve 1 gibi yatıyorum

SPOR SPOR SPOR

Yeni kilo çizelgemle hepinize merhabaaaa :)

Tartı gününü çok mutlu bi şekilde kapatmış bulunuyorum. Bunun yağdan değil sudan yada kastan gittiğini düşünecekler olacaktır tabi ama ben kesinlikle böyle düşünmüyorum çünkü yaptığım egzersizin vücud geliştirmek isteyenlerinde yaptığnı düşünürsek kas kaybetme değil kas yaptırması söz konusu:) Yeme alşkanlığımı bu derece değiştirip bir de saati 600 kalori yaptıran bir egzersiz yapıyorsanız (e tabi arada tempolu yürüyüşlerde var) benim gibi içiniz rahat olabilir :) ayın 20 sinde tartıda 70 i görürüm inşaaalllaahh

Bugün yeme düzenim karıştı yani karıştı dediğim ara öğünümü atlattım öğrenciyim ve bir anket işi vardı o yüzden iki saatlik bir çalışma yaptık. Bu soğukta sokak sokak dolaşıp anket yaparken yaktığım kaloriyi hesaplamıyorum :) sabah kahvaltımı yine aynı yaptım akşam yemeği ise canım çok çektiği için dürüm çiğköfte yedim kalorisi en fazla 350 hesaplasak bu yine beni kötü etkilemiyor akşam yemeği niyetine güzel gitti. Ayrıca daha önce akşam yemeği sonrası yediğim iki dürüm çiğköfteyle doyan ben bugün sadece bir çiğköfteyi akşam yemeği yaptım kendime mutluyum :)

Anti parantez bugün benim için stresli bir gün, futbol manyağı bir kızım ve fanatik galatasaray taraftarıyım :) Bugün önemli bir maçımız var. Önceleri gibi maç zamanı çerezler cipsler cola yerini bugün yeşil çaya bırakacak benim için güzel bir değişim :)

Bugün çok pozitifim

02.12 --- 75,4
10.12 --- 72,1

Merhabalarrrr..
Havalar birden değişti burda her yer bembeyazzzz çok güzel ama çok soğuk :)

Bugün kahvaltıda 1 rafadan yumurta yedım yarım dilim uno light (lifi fazla olan, ki hiç sevemedim)

Ara öğün mis gibi ayran

Akşam karnıbahar. Severim ama ilk defa yaptım :)

Ara öğün portakal

3 gündür yeşilçayı aksatıyorum niyedir bilmem :44:

Egzersizimde 1 haftam doldu bugün esneme videosu vardı içim huzur dolu bedenimde :)

Selam, ne ilginç konu başlığı dedim geldim :)

tebrik ediyorum azminden dolayı, bende spora başlıcam, spor motive eder diye düşünüyorum..

bende günlüğüme beklerim :)

Selam, ne ilginç konu başlığı dedim geldim :)

tebrik ediyorum azminden dolayı, bende spora başlıcam, spor motive eder diye düşünüyorum..

bende günlüğüme beklerim :)

Teşekkür ederim, yaptığım spor ev için çok uygun bu soğuk havalarda yürüyüş çok zor bence bir araştır ve başla,2. hafta sonunda vücudumda ki değişimide paylaşıcam :)

2 gündür girmiyorum ama bu bıraktım demek olmuyor tabi tam gaz devam. Dün akşam yemeğini sanırım kaçamak yaptım sanırım diyorum çünkü olmayadabilir bir tabak kısır yaptım yedim çoook canım çekmişti günlük yediğim şeyleri her gun yazıyorum zayıflamam için günlük almam gereken kalori miktarı 1880. Ama ben normalde buna yaklaşamıyorum bir porsiyon kısır 300 küsür akşam yemeği niyetine yediğim için kaçamak olmazzzzzzzzzzz :) Yada her neyse yedim gitti vlla

Bugün;

Kahvaltı: 1 rafadan yumurta yarım dilim uno light ekmek
Ara:1 elma
Akşam:1 tabak karnıbahar 1 tabak yağsız kıvırcık salatası yarım dilim uno light ekmek
Ara:Yeşilçay

1,5 litre su evet az oldu bugün

p90x 2.hafta 2. gün tamam :)

Dün
Kahvaltı:
1 yoğurtlu yumurta
Yarım domates
3 zeytin
Yarım dilim uno light ekmek

Ara:
Yarım paket form tahıllı

Akşam:
1 kase tavuk suyu çorba
1 tabak tavuklu patatesli yemek ( ne deniyor ona )
1 ayran

Ara:
2 tane salatalık turşusu

1 litre su Bu sıralar unutuyorummm..

P90x 2.hafta 3. gün TAMAM
T25 1.hafta 3.gün TAMAM

2. öğretim olduğum için akşam yemeklerim okulda oluyor elimden geldiğince uygun yemeye çalışıyorum.

Bunlarda yeni aşklarım

17.12.13

Kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta ütüne 1 kaşık yoğurt

Ara:
1 tane muz

Akşam:
Yağsız ciğer sote(tavuk ciğeri)
2 kaşık yoğurt

Ara:
1 portakal yemeyi düşünüyorum :)

Egzerizlerimi yapmaya başlasam iyi olacak

Yemek yapılırken ki çile Elektrikler yoksa mum var!

Dün egzersizlerimi yapmaya başlasam iyi olacak demiştim her ne kadar beni mahvetse de yaptım. Yoga günüydü aklınıza mmmmm layıp oturmak gelmesin bende bu kadar zor olduğunu ilk defa geçen hafta öğrendim bu sefer daha fazla yapabildim hareketlerden.

18.12.13

Kahvaltı:
Yarım domates
Yarımdan az salatalık
2 dilim tavuk salamı

Ara:
Eti form tahıllının yarısı

Akşam:
Toyga çorbası (Bizim yemekhanede yedim ilk defa ve duydum ekşi ve değişik)
Yarım tabak etli pilav tabi ufacık 4-5 tane et vardı içinde :) (20 gündür ilk defa pilav yedim ve en sevdiğim yemektir ve bu kadar az yediğim için çok mutluyum )
Ayran

Ara: Yarım activia çilekli (yarımdanda az benlik bir şey değilmiş ) 2 tane kepekli grisini tanesi 31 kalori

Yine az su ve yeşil çayımı içmedim bu sıralar suyu unutuyorum :26:

Peynirim bozmuştu onu çıkardım hemen

Düğün dernek muazzam bir film tavsiye ederim :)

Bugüün benim için zor bir gündü ama en iyi şekilde atlattığıma inanıyorum.

19.12.13

Kahvaltı:
2 tane grisini ( 60 kalori) 11:30

Kızlara oturmaya gideceğim için en az tutmaya çalıştım cünkü bir sürü şey olacaktı

Öğle: 14:30
1 küçük patatesli börek
dilim bisküvili pastanın yarısı
2 kaşık kısır

Akşam: 18:15
Düğün çorbası
ve türlü tabağın hepsini yemedim patlıcan ve havuçlarını

Ara: 21:00
1 portakal

1,5 litre su içtim

Okuldan eve bir geldim ev arkadaşlarım coşmuş ve ben gözümün içine bakan şeylerin karşısına geçip sadece su içtim! MUTLUYUM

Yarın tartılma günü niyeyse bu sefer istediğim kiloyu verememişimdir gibime geliyor umarım öyle değildir tedirginim :18:

Yeni kilo çizelgeme merhaba deyiinnnnnnnnnnnnnnn

02.12.13--> 75.4
10.12.13--> 72.1
20.12.13--> 69.8

200 gramcıkta olsa 6lı rakamları gördüm

Bugünüm baya bir enteresan geçti. Yarın misafirlerim geleceği için sabah evden çıktım tartıldım markete geçtim derken 13:30da kahvaltı yaptım ve akşamda dürüm çiğköfte yedim tabii ki kalori vs hesabını biliyorum bol suya devam.

Yaptığım sporun ne kadar etkili olduğunu ve 2 hafta sonraki sonucun resmini paylaşacağımı söylemiştim işte sonuçlar

Bacakları hiç bir zaman incecik olan biri olmadım hala ince değiller ama eskisi gibide değiller

HANIMLARRR TONY AMCA GİBİ SESLENEYİM BUNUN ADI P90X OYUN OYNAMIYORUZ! MUHTEŞEM BİR ŞEY BU :))))

Dün misafirlerim vardı bir öğün yedim denebilir tabiiki onlara sunduğum ikramlardan yedim ama eskisi gibi değil hep dediğim ''insan gibi'' :))

22.12.2013

Kahvaltı:
2 grisini bir mandalina

Ara: Elma

Akşam ton balığı

Araortakal

2 litre su

Dünü dengelemek adına bugün meyvelere yanaştım az da olsa kurtara bildiğimi düşünüyorum.

T25 2. Hafta 1. gün TAMAM
P90x 3. Hafta 1. gün --->Birazdan yapılacak :)

Bunun tatlısıda vardı tabi ah ah

merhaba canım bu p90 programını gördüm :) ama anlayamadım sen bana braz açıkça ve nerden indiridni söylersen sevinirim :)

merhaba canım bu p90 programını gördüm :) ama anlayamadım sen bana braz açıkça ve nerden indiridni söylersen sevinirim :)

Bir sürü versiyonu var p90, p90x, p90x2, p90x3 yeni çıktı hatta. Ben p90x yapıyorum, torrent olarak indirdim bs playerda izliyorum alt yazı eklemesi yapıyor orada. Siteyi unuttum ama arattırırsan çıkar illaki :)

23.12.13

Kahvaltı:

Çok az salamlı yumurta
Yarım domates

Ara:
Yarım paket form limonlu

Akşam:
Kesme çorba
1 tabak bezelye

Ara:
1 portakal

Biraz kaçamak; biraz peynirli crax ve iki avuç çekirdek

T25 2. Hafta 2. gün TAMAM
P90x 3. Hafta 2. gün --> birazdan yapıcam

24.12.13

Kahvaltı:
1 haşlanmıs yumurta
2 dilim tavuk salam
yarım dilim uno light ekmek

Ara:
yarım paket yulaflı eti form

Akşam:
fırında tavuk ve patates bir kasık yoğurt

Ara: yarım paket çerezza patlamıs mısır 160 kalori

1,5 litre su ve yeşil çay

P90x 3.Hafta 3. gün TAMAM
T25 2. Hafta 3. gün --> Yarına erteledim ters birşey yaptım bacağım çok acıdığı için bıraktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…