akıl fikir gaz verin :)

hafta sonları çalışıyormusnuz pazarınız mı var sadece ? kadın ne kadar alıyor 15 günde bir
cumartesi-pazar evdeyim, yardımcı 120 lira alıyor
ve çalışan kadına çok büyük kolaylık yardımcı birinin olması
bi de evde olmayacağınız için 15te bir yeterli gelmesi
sizin nasıl olacak tek gün mü izniniz var

650 tl ise çok iyi gerçekten.
ben sabah 7.30da çıkıyorum akşam 6da evde oluyorum.
ben şu an birimin yöneticisi konumundayım ve işleri dağıtıyorum. ama tüm evrakı ben takip ettiğim için
bana dönüş olacak veya belge beklediğim işler var. yapılması gereken işlemlerin de bir kısmını ben yapıyorum. içerikle ilgili araştırmayı ben yapıyorum. üstle veya diğer birimlerle iletişimi ben sağlıyorum. arada da nefes almak için buraya yazıyorum işte.
ben mesai başlamadan işyerinde olduğum için saçımı makyajımı işte yapıyorum.
mümkün olduğu kadar kısa sürede hazırlanıyorum.
mutlaka kıyafetimi akşamdan hazırlıyorum.
kahvaltılık da iki üç zeytin azıcık peynir biraz tahin pekmez bir dilim ekmek ve sütle kahvaltımsı :) yapıyorum.
haftada bir birim olarak kahvaltı yapıyoruz. mesaiden yarım saat çalıyoruz:)
zor tabi, çalışan anne olmak.. akşam da üstüne koşturmaca.
ama olsun ben evdeyken özellikle de ilk çocuğumda konuşmayı unutmuştum neredeyse. 9 aydan sonra dilim dolanmaya, hafızam zayıflamaya başlamıştı.
şimdi istesem de isemesem de daha aktifim.

cumartesi yarım gün pazargunu tatıl :) olmadı bir kadınla anlaşırım 15te bir gelir
neler yapıyor temizlik olarak?

Benimde geçenlerde aklıma geldin neyse şükür kötü bisi yok

Ben de çalışan bir anneyim.
Sabah 8 akşam 5 mesaim.
Sizin mesai saatleri biraz uzunmuş.

Ben genelde akşam eve gittiğimde ertesi gün için yemek yapıyorum.
Evin temizliği çamaşır vs. bulduğum boş vakitlerde yapıyorum.
Genel anlamda da haftasonları yoğun olarak bunlara odaklanıyorum.
Oğlum çok dağınık bir çocuk değil neyse ki, o yüzden toparlamak kolay oluyo
Ama 2. yolda, o zaman ne yapacağım hiç bilmiyorum.
Allah'a sığınacağım...

Bakıcı konusunda, ben güvenmediğim için bakıcılara (denediğimden değil genel anlamda sıcak bakmıyorum yabancı birine emanete) annem bakıyor oğluma.
Fakat istisnai durumlarda Kayınvalidem gelip kalıyor bende.
Ben de kayınvalidem ile parlak bir geçmişe sahip değilim.
Zamanında çok sorunlar yaşadık.
Fakat şimdi herşeye daha pozitif yaklaşarak sorunları çözüyoruz, karşılıklı oluyor bu davranışlar tabii.

Ben ele bırakmaktansa, cana bırakmayı her zaman tercih ederim.
Eğer iyi bakacağından eminseniz tabii ki, herkes bir değil çünkü.
Benim kayınvalidem gözü gibi bakıyor oğluma o yüzden şanslıyım.
Annem de öyle tabii ki.

Aaaa niye öyle anlaştın ki? Bütün kadınlar hem çocuk bakar hem iş güç. Dip bucak olmasa da yapardı Bi şeyler. İşin kolaylaşır. Bence işe başlayınca söyle arada evi süpürürsen iyi olur ben yetişemiyorum diye

bende normalde hareketlı bir insanım iş fırsatı iyi geldi hem kalıcı bir iş hem maaşı iyi tecruben olamamasına rağmen ,eşimin maaşı iyi şükür yetiyor ama mesela aniden 500 tl masraf çıksa zora giriyoruz çalışmayada heveslıyım bide çocuğu bırakırken suçluluk hissedermiyim ki ?

cumartesi yarım gün pazargunu tatıl :) olmadı bir kadınla anlaşırım 15te bir gelir
neler yapıyor temizlik olarak?
kadından Allah razı olsun herşeyimi yapıyor valla :)
tabii annem de geliyor yardıma
dolayısıyla halılarım, perdelerim, kapılarım (gerekli oldukça tabii) temizleniyor
yerleri siliyor, mobilyalarımı siliyor
süpürge yapıyor
tuvalet banyo temizliğini yapıyor

kvdeme güveniemiyorum yan çızebilir gıcık gıcık davranıyor bazen tahammül edemem huzursuz olurum o yüzden bakıcıyı tercih ettim bakıcı kadında çok iyi eski baktığı çocukların aileleri ilede görüştüm kimse kötü bir söz etmedi :)
haftasonu iki üç çeşit sulu yemek mi yapsam diye düşünmüyor değilim tebrikler bu arada zor gerçekten

ya hani şunu söyledi kadın kendimin ve çocuğun dağnığını bırakmam arada süpürürüm dedi
yani dip köşe fln yapmayacak bana akşama kendi dağınıklarını bırakmayacak

yalan yok evet suçlu hissedeceksin ama ben şu şekilde düşünüyorum çalışmayı kızımın geleceği için istiyorum
kızım benden bişe istediğinde param yok dememek için istiyorum
iyi bir eğitim alabilmesi için istiyorum
böyle düşününce suçluluk duygum bi nebze hafifliyor :)

@
yani hissedersin elbette. annelik böyle bir şey zaten. akşam olana kadar burnumda tütüyorlar. içimin cız ettiği çok şey olmuştur. ama alışırsın. alışılıyor. 1-2 sene sonra kreşe gidebilir. zaten evde yetemiyoruz ki çocuklara. 2 sene yanında olmuşsun bu gayet iyi bir süre. 4 aylıkken başlayan anneleri düşününce..

kalkarsınız alışırsınız Allah ın izniyle
eğer gerçekten iyi biriyse bende bakıcı diyorum
12 saat sizin de benim gibi İstanbul damısınız hemen bulabildiniz mi bakıcı

650 mi
İstanbul değil kesin dimi?

çok şükür istediği hemen hemen herşeyi alabiliyoruz ha köşede birikim yok bi araba var
bi çocuğuna göre lüks harcamada oluyor ama işte ben çalışırsam köşeye para atabilirim yada ne bileyim daha iyi olur sanki anlatamadım

yani evet haklısın :) 2 yaşına kadar iyi bir süre kreş düşünmüyorum 5 tane var ve hiç biri içime sinmedi açıkçası çünkü benim oğlum fazla sosyal yaşıtları ile mutsuz oluyor kendinden büyüklerle oynamayı seviyor ee büyük çocukların arasında da ezilir diye korkuyorum

Öncelikle hayırlı olsun

Temizliğimi hafta sonuna bırakıyorum onun dışında süpürmeye ihtiyaç duyarsam hafta içi akşam açarım süpürgeyi yatmadan önce oturduğum odayı eşimle birlikte toparlarız yemeği de ya bi akşam önceden yapıyorum yada menemen tarzı aparatif hızlı hazırlanabilecek şeyler yapıyorum. Şimdiden kolay gelsin

teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…