akıl fikir gaz verin :)

ay keşke 7de kalksam ama ben 6da kalkıyorum 6 buçuktada yollara düşüyorum bacım iki tanede çocuğum var sabah eşim kahvaltı yaptırıp saçını başını yapıp çocukları servise bindiriyor..öğlenleyin 3 gibi okuldan geliyolar ama ben 6 buçuk gibi geliyorum eve o yüzden çocukları bakıcı ablamız alıp eve geçiyor yemeğimi yapıyor haftada 2 defada temizliğimi yapıyor aylık 700 TL veriyorum günde ortalama 3-3 buçuk saat kalıyor evde

aynen arada kontrole fln gelirler o sorun değil akşamları çocuğa kalıteli zaman ayırmam da lazım bakalım ilk başta nasıl olcak ?
çok istiyorum ve tırsıyorum :)

Hersey alisana kadar zor biraz.. ne güzel isteklisiniz mutlu olacaksiniz.. ise ve oglunuza odaklanın.. ev işi olur zamanla yeter ki kafanız rahat olsun..

İnsan mecbur olunca öyle bi kalkıyor ki :) en fazla 1 hafta da alışırsın.

Ben anne değilim ama gördüklerim ve burada okuduklarımla kesinlikle bakıcı diyorum.

Hayırlı olsun yeni işin de :)

yol yapacağım oyuzden erken kalkmam lazım 8 buçukta iş başı normalde kaçta yatıyorsun canım gece çocuklarla nasıl vakit geçiriyorsun?

7de kalkmak kolay kur alar mı :) ben gece 10 kere uyanıyorum kızım için bide sabah işe offf
Temizlik,yemek uğraşmaya vaktim olmuyor yardımcı var.
Bakıcı şart. İstediğin kuralı koyup hoşuna gitmeyen yerde hoop dur bakalım diyebiliyorsun. Anneler olunca laf söylenmiyor,söylesende kötü oluyorsun.. hem çocuğuna bakıyorum hem yaranamıyorum oluyor.. bakıcı varsa kamerada şart. Bunu baştan bakıcıyla konuşmanız lazımdı. Arada annemler uğruyor göz kulak oluyorlar ortama. Bizde durumlar böyle..
senin yerinde olsam kayınvalidemi arar"anne bakıcıyla sende bi süre dursan içim rahat değil" derdim. Gelince boş duracak değil ya,iki kap yemek yapardı bari :))

1) ilk bir iki hafta zorlanırsın ama sonra alışırsın vücut öyle bir düzenli ki saat gibi kuruyor kendni.
2) bir söz var canım kasaba minnet edeceğine kes şeyini ye diye. kv'ne minnet etme

Biraz alakasız olacak ama çocuğun 2 yaşındaysa sabah 7'de kalkmak sana nasıl zor geliyor onu merak ettim

çocuk söz konusuyken bence elin yedi kat güveneceğine çocuğun konuşmayı derdini anlatmayı öğrenene kadar
afedersiniz ay.ya dayı deyin derim

Eşin kaçta geliyor ? Yemek , temizlik bi senin sorumluluğun değil ki.

yemeklerini yiyemiyorum ki kvdemin maalesef kendi damak tadina göre yepıyor
bakıcı temizlik vs yemekğe 1200 istedi ee bana 700 kalıyor o zaman da çok karlı olmuyor ki
annem uğrayacak arada ve bakıcı çok büyük şansla karşıma çıktı çok iyi ve tecrubeli bir kadın bilgili de donanımlı bir kadın benim bile ondan öğrenecek çok şeyim var :)

Biraz alakasız olacak ama çocuğun 2 yaşındaysa sabah 7'de kalkmak sana nasıl zor geliyor onu merak ettim
çunkı gece duzenımız yok gece uyumuyor geziyor uykusunda devamlı sayıklıyor dinlenip kalkamıyorum bir de bende çok yorgunda olsam hemen uyuyamıyorum

Bence kayinvaliden bakarım derse kesinlikle ona baktır sonucta kan bağı var torunu yani ama bakıciya güvenme cocuguna merhamet eder mi bilemem sonra gencse kocana göz Diker aman diyim

çocuk söz konusuyken bence elin yedi kat güveneceğine çocuğun konuşmayı derdini anlatmayı öğrenene kadar
afedersiniz ay.ya dayı deyin derim
oğlum konuşuyor derdini anlatıyor mesela sabah ben kızıyım akşam babasına annem bana kızdı diyor ne yemek yediğine kadar anlatıyor
2 yaşında ama yalansız ve eksiksiz herşeyını net anlatıyor
kvdem devamlı bilgisayar başına oturtmaya çalışıyor akşam soruyorum küçük balık açtı bana babaannem diyor
kvdeme neyi yapma desem inadına yapıyor

1. sabah hop diye kalkarsın iş temposuna giriştin mi çabucak alışırsın.
2. akşam 7de eve geliyorum asla ve kat'a iş yapmıyorum 2 haftada bir kadın geliyor o kadar çalışıyoruz eşek miyiz de semeri kendi kendimize vuralım çocuğumla ilgileniyorum. ev kadın gelene kadar temiz ama dağınık koyver gitsin. beğenmeyen gelmesin.
yemekleri de çoğunlukla kv.de yiyoruz ama evde yediğimiz zaman genelde hafta sonundan işte kavrulmuş kıymadır, sebzedir, kuru fasulye nohut haşlayıp koymaktır, önceden yapıp dipfrize attığım köftedir gibi 10 dk.da yemeğe dönecek sağlıklı ama pratik yemek yapma şeklinde hallediyorum.
3. oğluma kv bakıyor ben o konuda çok şanslıyım. çocuğuna zarar derecesinde bi güvensizlik söz konusu ise kv ile arandaki bakıcı tabi ki ama kişisel problemler ise bence baksın kanı sonuçta hiçbir bakıcı onun kadar iyi bakamaz sen de o para ile evine benim gibi 2 haftada değil haftada bile kadın alırsın.

Eşin kaçta geliyor ? Yemek , temizlik bi senin sorumluluğun değil ki.
eşimde 7 de evde oluyor eşim zaten ben evdeyken bile yardımcı oluyor yanı akşama kadar yatsam yemek yapmasam yemek sormaz şimdiye kadar bi kere çorabını etrafa atmışlığı yok pijamalarını bile katlamadan gitmez eşimden yana sorunum olmaz

ya kesinlikle kvdem oğluma zarar vermez ama ;
aması var işte mesela çocuğun düzenini değiştirmeye çalışıyor
yaladığı parmakları ile oğluma yemek yediriyor
bilgisayar başına oturtuyor
neye yapma desem ısrarla yapıyor birde eltimler şehir dışında gelince kvdemle kalıyor ee ben rahatsız olurum eltimle çocuğum aynı ortamda durmasın çünkü ben hamileyken eltim beni düşürmek amaçlı iteledi ve komşularına vegayı ve çocuğunu istemiyorum gibi nefret dolu söylemlerde bulunmuş kvdem de onu bi ayrı sever afedersin mıçan yaranır eee şimdi çocuk kvdemdeyken onlar gelirse bana sorun olur o yüzden içim almadı
yoksa zarar vermez asla çocuğuma ha birde bakıcımız çocuk düşkünü ve oyun oynamayı seviyor çocuklarla oğlum kvdemleyken sıkılır kadın oyun oynuyormuş
eskiden çocuğuna baktığı kadınla görüştüm kadın bana şunu söyledi
-kasamın anahtarı bile ondaydı bir kere kızım sıkılmadı ve hep neşeliydi o varken dedi
yanı kadının bize katacağı çok şey var bunları düşününce kvdeya baktırmak içime sinmiyor sen olsan budurumda ne yapardın?

Bence kayinvaliden bakarım derse kesinlikle ona baktır sonucta kan bağı var torunu yani ama bakıciya güvenme cocuguna merhamet eder mi bilemem sonra gencse kocana göz Diker aman diyim
ahahahaaha yok ya 45 yaşında ama dinç bir kadın benden haraketli ve neşeli bi kadın çok hoşuma gitti kadın

1) ilk bir iki hafta zorlanırsın ama sonra alışırsın vücut öyle bir düzenli ki saat gibi kuruyor kendni.
2) bir söz var canım kasaba minnet edeceğine kes şeyini ye diye. kv'ne minnet etme
hahahahahaaa uzun zaman olmuştu bu atasözünü duymayalı sen beni güldürdün allahta seni güldürsün :)

haklısın arkadaşım dedim ya ben şanslı azınlıktayım kv hem güzel bakıyor hem yemeğimizi yediriyor sağolsun. benimki hani sen sıkıntıya girme maddi olarak kendine ayır diye bir düşünceydi ama bir anne her zaman en iyisini bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…