akil verin bana cok sinirliyim yanlis yapmak istemiyorum..

37 haftalik hamileyim. 15 aylikt bebegim var.
Esim son zamanlarda tutturmus sali gunleri arkadaslari ile yemege gidiyorlar. Saat 15 gibi cikar gece 12 de eve doner. . 2 hafta gitti. Ilkinde bi daha gitmeyeceksin dedim. Surekli sonra konusuruz diye erteledi.Ikincide annesini kardesini misafir aldi nasilsa yanliz degilim diye kendi kacti yine bisey diyemedim gume gitti.
Simdi geldi yine gidecegim diyor. Cocukla bu kadar saat ugrasmak cok yoruyor beni ayrica boyle aliskanlik yapmasi da hic dogru gelmiyor bana. Bende gitmeyeceksin dedim tartistik.. ne kadar yoruldugumu anlattim. Birde kizim babasini ozluyor bu yuzden sikilip daha sariyor bana. Bunlari tek tek soyledim ama dinlemedi. Soz verdim gitmek zorundayim herkes geliyor vb vbvb laflar... simdi uyuyor uyaninca gidecekmis. Akilli bide kiz kardesini cagirmis. Gelecekte bende yalniz kalmayacakmisim.
Simdi kardesini arayip musait olmadigimizi soyleyecegim. Cunku o gelirse biliyorki onun yaninda sesimi etmem..
Gitmesine izin vermeyecegim ama cekip giderse ondan sonra tepkim nasil olur bilmiyorum.. simdiden gerginim ve sinirliyim..
Normalde sikmam istedigi yere gider cikar ama son gunlerimdeyim. Yarin bir gun ikinci bebek olacak bu yaptigi sorumsuzca geliyor bana bu yuzden istemiyorum.
KjIm cok yoruyor beni. Gunduz calisiyot zaten gun icinde de boyle gidince benim sabrim kalmiyor. Cocuk babasini ozleyip sikilip bana sariyor. Bende son gunlerimdeyim agrilarim var artik.. bu kadar saat cekemiyorum
Ne yemeğiymiş bu yaa 9 saatlik :KK57::KK57::KK57:

Sizde haftada bi gün kendinize belirleyin o gelince çocuğu ona bırakın. Dışarı çıkın hava alın. Ya size hak verir gitmeler azalır ya da size anlayış gösterir sizde kafa dağıtmış olursunuz

Not: ben hafta bir arkadaşla çıkmaya gezmeye bişey demeyen biriyim. Hatta benim eşim bi kaç günlük arkadaşlarıyla kampa balık tutmaya falan gider, çadır kurarlar dağ yürüyüşü yaparlar.

Birileriyle gorusmeyi rutine bindirmek beni çok sinir eder. Kendimde yapmam. Hamile degilim, cocugumda yok ama esimin bu tarz aliskanliklar edinmesine izin vermem. Yapicam diyorsa bende kendi arkadaslarimla dahada sık şekilde takilmaya baslardim. Katlanamaz zaten :KK70:

Ama siz cocuklu ve dogurmak uzeresiniz, esinizle gezin desem olmaz, arkadslarinizla cikin desem olmaz. Soylenmekten daha etkili olan şey eyleme gecmek ama bu mumkun gorunmuyor.
Cocuk dogup dahada eve kapandiginizda esiniz iyice evden kopmaz umarim. Söylenerek pes ettirirseniz ne ala.

Cani ne zaman isterse cikiyor zaten. Esim ogretmen yarim gun calisiyor arada aksam da cikiyor ama bunu boyle rutine baglamasi zoruma gidiyor. Butun gun cocukla yalniz kalmak yoruyor beni sabrim kalmiyor. Dese ki aksam 8 e kadar kalsa yemek yesek cocukla oynar enerjisini bosaltir. Zaten ben vocugu yatiririm kendi cikar arkadaslarinin yanina ama kabul etmiyor illa gunduzden gidecek
Haklısın o zaman.Ama çözümü son anda gidemezsin demek değil.Al karşına konuş anlat.Anlayana kadar bıkmadan anlat.Yasak koyarsan daha çok uzaklaşır inada döner iş.

Sizin karnınız burnunuzdayken ve minnacık bir de bebek varken hiç doğru değil. Acil birşeye ihtiyacınız olursa ne olacak. Görümceniz de sizin bekçiniz değil çok saçma hareketi.

Biz yemeğe ya da kahvaltıya gideceksek beraber gideriz. Ne eşim benim tek kafa dagitmami ister ne de ben onun. Bence o dağılan kafalar sonra zor toplanıyor onda ayrı bir konu. Ayrıca ben de öğretmenim öyle aman da aman kafamız patlamiyor yani her hafta her hafta çıkmaya gerek yok. Dönem sonu olur,sınav haftası bitişi olur,öğretmenler günü olur onu anlarım ama her hafta çok gereksiz.

Bunu yapan benim eşim olsa o salı mı çıktı ben de her hafta çarşamba çıkardım . Onda ki kafa dagilacaksa seninki de dagilmali bence

Bence hıc takılmayın gitsin. Benım esımde her hafta 1 kere halı sahaya gıdıyor onun dısında 3 gun de spora ve ayda 2-3 kere de ıs ıcın yurt dısı seyahatınde ama asla gıtme demem cunku gıdıp geldıgıdınde cok daha mutlu oluyor, bırakın gıtsın gelsın hıc huzursuzluk cıkarmayın hayat kısa sız de o yokken madem kız kardesı gelıyor cocugu ona bırakın odanıza gecın kıtanını okuyun ınternette dızı ızleyın hamılelıkte son gunlerınız olmasa sız de arkadaslarınızla gorusun derdım

hamile bir kadına gaz verenler var izin verme gitmesin falan diye. bi kere kocası gidecekse gidecek zaten, izin vermemeniz ancak tartışmanıza sebep olur. haklısınız evet hamileliğinizin son zamanları ama eşiniz de arkadaşlarıyla gezebilir. öyle ya da böyle sizin yalnız kalmamanız için eve birilerini çağırıyormuş. sabahlara kadar eve gelmese ya da nerede olduğunu bilmeseniz daha mı iyi olur?? siz baskı kurmaya çalıştıkça o da bişileri sizden saklamaya başlar. zaten öğretmenmiş. normalde öğleden sonraları işte deil demek ki.. karşılıklı biraz özveri. siz de ikinci çocuğu doğurduktan sonra ara ara en azından birini babaya verip ya da idare edebilirse ikisini birden babaya bırakıp dışarda nefes alabilirsiniz. bence son haftalarınızı kocanıza kızarak kavga ederek stresli bir şekilde geçirmeyin.

Siz kendinizi yirtsaniz da o gidecek. Bunu siz de biliyorsunuz. Ben de esimle bu konuda cok mucadele ettim cunku.
Sakinliginizi korumaya calisarak tamam git ama 9 da gel deseniz ya da madem gec geleceksin buraz gec katil aralarina bu arada kizimizin gonlunu yap biraz deseniz.
Benim kocam da hemen kendi gidecegi gune bana bi program ayarlar ya bi yere birakir ya da birini cagirirdi. Sonra da bak ama yalniz kalmiyorsun ki derdi.
Baska bir cozum de kizinizi babasiyla kv ye gonderseniz. Hem siz de bir aksam kendi basiniza kalip ruhunuzu dinlendirmis olursunuz. Hem de kiziniz orda oldugu icin esiniz erken donmek zorunda kalir.
Ne yaparsaniz yapin ama bagirip cagirmayin cunku bu onu daha cok sizden ve evinden uzaklastiracaktir.

gittiği yeri biliyorsam ve içim rahatsa haftada bir gün ve erken dönmesi kaydıyla ses etmezdim sanırım. sizi anlıyorum hem hamilelik hem de ufak bir çocuğunuz var ama belki o da haftada bir gün bikaç saat böyle bir kafa dağıtmaya ihtiyaç duyuyordur.

Gebelik olmasa hele ki 37 hafta diyorsunuz,ya beraber cikalim derdim ya da ikimiz de kendi arkadaslarimizla planlardik o geceyi. Ama 37 haftaliksiniz,her an dogum olabilir,sanciniz olabilir bi sorun cikabilir. Bu durumumda kayinvalidem gorumcem yanimda olmasa daha iyi,illaki esim olmali.. benim esim olsa ben kendimi toparlayana kadar o da cikamazdi. Belki de bencillik,hiiic umrumda degil. Onun da cocugu tasidigim,destek olmak zorunda yani

Eşinizde insan yav çalışan bir insanın haftada bir gün kafa dağıtmasında ne var? Neden durduk yere kavga çıkaracaksınız ki bunun için. Evlendi diye 1 gün dışarı çıkamayacak mı? Eğer çalışmıyorsanız sizi dinlemeyecek çıkacaktır. Diğer günler size yardımcı oluyorsa yeterince ilgileniyorsa bırakın sık boğaz etmeyin adamı.

Bence bencillik değil sizin yaptığınız, asıl eşinizin yaptığı bencillik. 37. haftadasınız, karnınızdaki çocuk sadece sizin değil eşinizin de çocuğu, şurda en fazla 3 hafta sonra bir doğum gerçekleşecek ve eşiniz 9 saat ortalıklarda yok peki neden? çünkü arkadaşları ile yemekte. İş için olsa amenna ama zevk için son haftalarımda ben eşimin beni başka birileri ile yalnız bırakmasını istemem, göndermem. O ille gideceğim diyorsa konuşmam ben de iletişim yollarını tıkarım.

Gerçekten bazı yorumlara çok sinirlendim. Siz hamilesiniz, bir tane küçücük çocuğumuz var ve babasıyla özlem gidermek istiyor ama eşiniz arkadaşlarıyla keyif çatacak aslaaaa kabul edilemez bu. Çocuğu tek başınızamı yaptınız, siz gün içersinde bile olsa hem hamile hem bebekle nereye gidip keyif çatabiliyorsunuz.
Eşiniz kardeşine anasına güvenerek mi çocuk yaptı. Bu zor zamanlarda bir kadının eşine kocasına hayat arkadaşına ihtiyacı vardır, yanına bekçi olarak gönderdiği kişiye değil.

Hamile olmasaniz çıksın kafa dagitsin tabiki. Ama hamilesiniz. Ben olsam hic ses etmes yollardim. 1 saat sonra doğuruyorum diye tıpış tıpış cagiriridm. Sanirim fazla kötüyüm.

Esleriyle gelsinler deyin.Hep birlikte gidin .Sizin de kafa dinlemeye ihtiyacıniz var .Eve kızkardes geliyormus o baksin kiziniza .

Normal bi zamanda haftada bir çıkmasında bi problem olmazdı ama şimdi hamilelik var. Anlayışlı davranması lazım. Çocukların halasının da gelip sizin başınızda bekçilik yapma zorunluluğu yok. Babaların çocuklara, amcaları dayıları gibi davrandığında sinir oluyorum. Babasın sen ya amcadan dayıdan farkın olacak.

Back
X