akıl verin bende kalmadı

nazarrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
21
0
86
Adana
merhaba ben ada ... nerden başlıyacağımı bilemiyorum hayatım boyunca ailemin isteklerine göre yaşadım onların istediği gibi uslu bir kız oldum şimdiye kadar 2 ilişkim oldu ilki çocukluktu 2.si ise ailemin asal kabul etmeyeceği bir insan oldu onunla hala birlikteyim . sorun şu 2 kız kardeşim var biz tüm kızkardeşler gibi bol bol sohbet eder ve çook iyi anlaşırız (dık) birlikte oldugum insan halamın oğlu ...biz birlikte büyümedik akraba ilişkilerimiz çook donuk olduğu için ilişkiye başalamadan 1 yıl önce tanıştık hoşlandım sevdim ve beraberiz fakat kardeşlerim beraber olduğumuzu öğrendiklerinden beri dünyayı bana dar ettiler...hep arada kalıyorum onu çoook seviyorum ayrılmak istemiyorum ama böyle giderse nerdeyse kusursuz olan ilişkimi bitirecem çünkü çook yoruldum sürekli laf duymaktan ve arada kalmaktan bana akıl verin ne yapım ya neee??*:uhm:

Son düzenleyen: Moderatör:
keşke olumlu bir şey deseydim size. bizde akraba evlilikleri olmaz. kardeş gibi bakılır ve ters gelir . aynı sizin aileniz gibi... benim kardeşimde böyle bir şey yapsaydı bende tepki verirdim.
ama tabii,seviyorsunuz,sizin seçiminiz. aileniz yada sevgiliniz. kararı verecek olan sizsiniz.

sewiosan kimseyi takma diicem ama aile işte.gözardı edilmio.istememelerinin nedeni akraba olmanızmı yoksa çocuğun huyunu suyunumu beğenmiolar?? akraba ewliliği bana görede çok doğru deil.ama tek neden buysa we sen çok sewiosann biraz sabret canımm.sen istiosan gerçekten ,ailende bi şekilde ikna olur...

üzgünüm bana ters bunlar..
bende kardeşlerinizin yerinde olsam aynı tepkiyi verirdim, dünyayı dar ederdim..
bana göre ne kadar yeni de tanışılmış olursa olsun akraba akrabadır..

cnm halamın oğlu dediğin kişi kardeşin yaa
nasıl bu gözle bakabiliyonuz anlamadım gitti
biz kardeş gözüyle bakarız birbirimize
bence tepki vermekte haklılar
amca çocuğu hala çocuğu kardeş gibi onlara eş gözüyle hayatta bakamam
o kadar sevmen de normal hiç bişey olmasada aranızda kan bağı var
kararda hayatta senin ama garip bence çok yakınsınız çünkü

çok muhattap olmadıgınız için ssize olabilir gibi gelmiş :bbo:

akraba hemde yakın bi akraba ile nasıl böyle birşey düşünebildiniz şaşkınlığımı belirtmeden gecemeyeceim:1shok:

kardeşlerin bu kadar karşı annen baban onun annesi babsı ne kadar karşı olur tahmin etmek güç değil

iki taraf da istemezse eninde sonunda siz son bulursunuz

baştan bitirin daha sonra çokca acı çekmemek için:1ninca:

akraba olduğu için banada olamaz gibi geliyo
bende olsam aynı tepkiyi verirdim kardeşime
bitirmek zor olacaktır ama ailenide göz ardı etme derim ben
sen kendin için hangisini uygun görüyosun onu düşün
ama halanın oğlu olduğu düşünceside aklının bi köşesinde bulunsun..

allahım büyük sözüme tövbe....
ama o senin kardeşin nasıl seviyorum denilir o gözle bir kardeşe bunu ben anlamıyorum arkadaşım hiç yaa..çok zor durumun..ailen ve kardeşlerin sonuna kadar haklı..kusura bakma ılımlı bile bakamıyorum bu duruma..

valla bizde akraba iliskilerine cok normal ve hatta super bir gozle bakilir
disardan birisi olmasn da akrabaya sevdalansin cocuklar diye dua edilir hatta
o yuzden halanizin oglu ile olan iliskinizi yadirgamiyorum.
dedigim gibi cok cok ama cok fazla bu ornegi gordum ben.
ama onemli olan ailenizin bakis acisi bence
benim ailem ne kdr sicak bakiyorsa senin ailen de o kadar soguk bakiyor demek ki bu iliskiye.
bence zamana birakin. bugun ifsa olsaniz yarin ciddi biseyler yapmak zorunda kalcaksiniz.
zamanla karsinizdaki insani taniyarak bu iliskinin ne kdr arkasinda durmaniz gerektigine karar verin derim.

ailenizin istedigi uslu bi kiz olmak yerine kendi kararlarini verebilen olgun bi kiz olmanizi dilerim.

Akraba evliliklerini etik olarak da mantıken de uygun bulmuyorum. Lakin siz burda tepki verenlerin aksine 1 yıl önce tanıştığınızı söylüyorsunuz. Tepki verenleri de anlıyorum çünkü bizler teyze/hala/amca oğullarımızla çocukluktan bu yana beraber olduğumuz için beraber oynuyor, ağlıyor, kardeş gibi büyüyoruz. Bu hissi söz konusu akrabasıyla bilikte büyümeyen biri anlayamaz ve 1 yıl önce tanışılan herhangi bir yabancı gibi görebilir onu... Ama şu da var... İlişkiniz için nerdeyse kusursuz demişsiniz... Bu denli mükemmel mi? Eğer öyleyse aşk ve sorunsuz ilişki zor bulunur fakat yasak algılanan, başkalarının karşı çıktığı münasebetler de genelde "vazgeçilmez" hissedilir. Gelen tepkilere, kardeşlerinizin tutumuna rağmen mutlu olacağınızı ve kendi değer yargılarınızda sorunsuz olduğunuzu düşünüyorsanız, ilerde çocuk sahibi olmada sıkıntı yaşama riskini göze alıyorsanız(kaldı ki bu risk akraba evliliği dışına da var) tüm bu olumsuzluklar ışığında ilişkinizi "kusursuz" olarak tanımlıyorsanız kararınızı vermiş sayılırsınız ama tüm hayatınızı etkileyen bu karar için değindiğim noktalardan emin olmanızı dilerim...

akraba evliliği bana mantıklı gelmiyo,
sevgi bi yana,ileriyi düşün evlendiğinizde çocuklarınız da sağlıklı olmayabilir....

birlikte büyümüş olmasanız bile aynı kanı taşıyor olmanız aranızda birşey yaşanmaması için yeterli değil midir? kuzenlerle beraber büyüyünce arada kendiliğinden bir kardeş ilişkisi oluşuyor.. ben kendi kuzenlerimle böyle bir ilişkiyi aklıma bile getiremiyoeum.. fakat siz bunu yaşamamış dahi olsanız sadece çok yakın akrabasınız diye uzak durmanız gerekirdi bence.. neticede akraba evliliği.. evlenseniz ve allah korusun engelli bir çocuğunuz olsa buna değer mi..

Akraba evliliği benim görüşlerime tezat düşüyor..Yeni tanışmak, benim için bu ilişkiyi akla uygun hale getirmiyor..

Kardeş torunları dahi 3.derecede olmasına rağmen benim açımdan yakın akraba kapsamına girer..

akrabada olsanız sonuçta sen o adamı sevmişsin bence kımseyı takma askının arkasında dur sonunna kadar bu senin hayatın kusursuz bi ilişki diyosun baskaları için bitirmeye değmez ilerde çok pişman olabilirsin bu zaman da ilişkiler çok zor yürüyor artık dediğim gibi birbirinizi sewiyosanız sonuna kadar git ve kimseyi takma zamanla onlarda bunu kabullenirler bence mutluluklar diliyorum:bırakma onu:)))

akraba olması bana da ters gelir...Valla oldukça güç bir durum.Ailenin kabullenmeyeceğini kendinde belirtmişsin,şu da var canım;yasak olan herzaman tatlı gelir insana...bence kendini,beraber olduğun insanı,dahası karşına alacağın insanları iyice irdele.Şu anki durumun iyi olabilir,hoş olabilir ama karşılacağın sıkıntılarda bir o kadar fazla bence.Hem kaldı ki ailen de kabul etti farzet,biliyorsun akraba evlilikleri pek sağlıklı sonuçlar doğurmuyor.Birden evliliğe getirmişsin diyeceksin ama doğrusu bu malesef.Zamanla şekil alır herşey,önemli olan kendini ve etrafındakileri hırpalamaman...:1hug:

benim babam tarafında da var akraba evlilikleri.. hatta dedem ve babannem amca çocuklarıymış..ben olsam akrabama bakarmıydım? bakmazdım .. ama bu :" sizde bakmayacaksınız" anlamına gelmemeli..

gerçekten mutlu olacağınıza inanıyorsanız neden olmasın?

eskiden daha yoğun olmakla birlikte, şu zamandada örnekleri var..

çok absürt gelmedi bana..

az önce bahsedilen kuzen girip yazı yazmıştı.. silindi sanırım...

neyse ben yorumumu yazayım.. asla onaylamadığım birşey akraba evliliği.. belki bizde kardeş çocuğu kardeştir mantığı hakim olduğu için..şimdi akrabasınız ama emin olun ilişkinizin boyutları derinleştikçe ailenizdeki akrabalık ilişkisi de bozulacak.. naçizane fikrim yapmayın.. hayat sandığınız gibi sadece aşkla sevgiyle yürümüyor..

akrabalar arasında böyle ilişkiler olmamalı, benim aklım almıyor, ha kardeşin ha kuzenin.. Bir yere gidilirken bile genelde akrabalar birbirine emanet edilir. Kız kardeşlerin yerine abin olsaydı bitane ona aşık olabilme ihtimalin olabilirmiydi sence? Bu da onun gibi birşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…