3 ay önce doğum yaptım.Doğuma 9 gün kala kayınvalidem yanıma geldi 9 günü birlikte geçirdik.Bu arada eşimle konuştuk doğumdan sonra gelen misafirlerimize yaş pasta kuru pasta soğuk içecek lohusa şerbeti vs ikram edicez diye karar verdik,eşim bana pasta börek yaptırmadı hazır alıcaz diye...neyse mutlu gün geldi bebeğim doğdu ertesi gün evime bir geldim heryer heryerde.Koridordan geçmenin imkanı yok.Tüm komşular kayınvalidemin organizasyonuyla poğaça vs yapıyolar ama ev ana baba günü.Kimse düşünmüyo bu kız hastaneden geldi banyomu yapıcak dinlenicekmi yok.direk geçtim yatak odama slm vermeden suratım asık bi şekilde tertemiz serilmiş yatağıma girdim mecburiyetten pis pis ağladım sinirlerim çok bozuldu...derken 2 3 gün o şekilde geçti.bizde 40 çıkmadan bebek görmeye gelen misafir bebeğe annesinin odasından şöyle bir bakar maşallah der ve misafir odasına geçer.ama kayınvalidem her gelene verdi çocuğu kendi çocuğumu sakınmam sanki ona vermek istemiyomusum gibi algıladı.eğer ona bıraksaydım herseyi komşuları yapıcaktı.tmm çok iyi insanlar ama ben kayınvalidemin eski evine gelin geldim diye bunları yaşamak istemiyorum artık(( bırakıp gitti doğumda 3 aydır aramadı bende aramadm dün eşime bana çok kırgın olduğunu söylemiş ... bi yol gösterin kızlar
ben olsam bende ugramazdim evine belliki kirmissin kadini
sana iyilik icin oyle yapmis hos karsilamaliydin onunda torunu hevesi var elbtte eli kolu bagli oturmamis yine cabalamis biseyler yapmak icin
madem esinle aranizda konustunuz neden annenize soylemediniz belki haberi olsaydi oda boyle seylere kalkismazdi
hkli olrak glenlere ne vericez diye dusunup oyle biseey yapmis
bence surat asmaniz selam vermedeen odaniza gecmeniz cokyanlis
kayinvalideniz gelmemekte cok hakli bicok heveslerini geri tepmisssiniz
eminim sizin anneniz olsaydi oda ayni seyi yapardi
3 ay önce doğum yaptım.Doğuma 9 gün kala kayınvalidem yanıma geldi 9 günü birlikte geçirdik.Bu arada eşimle konuştuk doğumdan sonra gelen misafirlerimize yaş pasta kuru pasta soğuk içecek lohusa şerbeti vs ikram edicez diye karar verdik,eşim bana pasta börek yaptırmadı hazır alıcaz diye...neyse mutlu gün geldi bebeğim doğdu ertesi gün evime bir geldim heryer heryerde.Koridordan geçmenin imkanı yok.Tüm komşular kayınvalidemin organizasyonuyla poğaça vs yapıyolar ama ev ana baba günü.Kimse düşünmüyo bu kız hastaneden geldi banyomu yapıcak dinlenicekmi yok.direk geçtim yatak odama slm vermeden suratım asık bi şekilde tertemiz serilmiş yatağıma girdim mecburiyetten pis pis ağladım sinirlerim çok bozuldu...derken 2 3 gün o şekilde geçti.bizde 40 çıkmadan bebek görmeye gelen misafir bebeğe annesinin odasından şöyle bir bakar maşallah der ve misafir odasına geçer.ama kayınvalidem her gelene verdi çocuğu kendi çocuğumu sakınmam sanki ona vermek istemiyomusum gibi algıladı.eğer ona bıraksaydım herseyi komşuları yapıcaktı.tmm çok iyi insanlar ama ben kayınvalidemin eski evine gelin geldim diye bunları yaşamak istemiyorum artık(( bırakıp gitti doğumda 3 aydır aramadı bende aramadm dün eşime bana çok kırgın olduğunu söylemiş ... bi yol gösterin kızlar
cnm kayınvaliden sana yardımcı olmaya çalışmış ama bunu yaparken bazı şeyleri altlamış elbette görememiş, seninde haklı oldugun yerler var onun iyi niyetli düşündüğü şeyler var, bazen bazı insnalar yardım etmek planlar yapar ama dar cercevede isteğide olmayınca ya da bazı unutulan noktalar haber verilince küser kırılır, bence sende gönlünü almaya çalış kayınvalidenin, çünkü yaptıgı eksiklikleri görme fırsatı yok gibi baksana eşininle sana kırıldıgına göre, sende şimdilik gönlünü almaya çalış alttan al tatsızlık çıkmasın
canım günler öncesinden kayınvalidemle konustuk ben ona demiştim hersey hazır alıncak diye.bu arada doğumdan 1 gün önce annem geldi yanıma ( annem ve kayınvalidemle aynı ssehirde oturmuyoruz) bu durumda annemede saygısızlık oldu çünki benm annemde yapabilirdi bişeyler.kayınvalideminki yarddımdan daha çok komşularıyla sıkı fıkı olmayı cok seviyo... herneyse ben lohusayken hiç kimse beni anlamadı annemin dısında doğum acısı falan cekmedim yani yasadıklarımın yanında
valla cnm ne kadar kaynanaları sevmesem de adil olacagım ayıp etmişsin kadın sana yardım etmeye calışmış senn durumunun tam tersini ben yaşadım doğum yaptım sezeryanla geldim iki gün gecti 15 kişi gecmş olsuna geldi onlara pasta börek yaptım kaynanam poposunu büyüttü onlar geldi hizmet ettm kaynanam oturdu onlar gitti tabi zor yürüom nihayetnde sezeryan yarı ameliyat bana demesn mi ii gibisin ay bu bulaşıgı nasıl yıukıycam hasta gibiyim die bende demm ben iyiyim anne sen hastasın madem yat ben yıkarım bulaşığımı yaaa böyleside var işte sonra 1 hafta sonra görümcem doğum yaptı normal doğum 5. günü arıom onu bana demez mi anca kalkıo yavaş yavaş gezebilio die ... kendi kızını yatırdı bana bulaşık yıkattı .. ama ne oldu bulaşık elimde mi kaldı asla yıkadım bulaşığımı ama bir daha yanımda hastalansa bi damla su vermem zaten vermiomda
valla cnm ne kadar kaynanaları sevmesem de adil olacagım ayıp etmişsin kadın sana yardım etmeye calışmış senn durumunun tam tersini ben yaşadım doğum yaptım sezeryanla geldim iki gün gecti 15 kişi gecmş olsuna geldi onlara pasta börek yaptım kaynanam poposunu büyüttü onlar geldi hizmet ettm kaynanam oturdu onlar gitti tabi zor yürüom nihayetnde sezeryan yarı ameliyat bana demesn mi ii gibisin ay bu bulaşıgı nasıl yıukıycam hasta gibiyim die bende demm ben iyiyim anne sen hastasın madem yat ben yıkarım bulaşığımı yaaa böyleside var işte sonra 1 hafta sonra görümcem doğum yaptı normal doğum 5. günü arıom onu bana demez mi anca kalkıo yavaş yavaş gezebilio die ... kendi kızını yatırdı bana bulaşık yıkattı .. ama ne oldu bulaşık elimde mi kaldı asla yıkadım bulaşığımı ama bir daha yanımda hastalansa bi damla su vermem zaten vermiomda
ozaman orasi ayri haberi oldugu halde oyle yapmasi tabiiki yanlis
keske anneniz gelseydi bence bi kizin doogumunnda en iyi yardimci olabilecek kisi annesidir imkani varsa
cunki lohusa kadin hem sinirli hem duygusal herturlu degisimi yasiyo
neyse caniim
esine anlat lohusa donemimdeydim de kimseyi hoskarsiliycak halim yoktu de anliycaktiir
allah yardimcin olsun bu arada bebegini gule gule buyut
kızmakta çok haklısınız.kayınvalidenizin sizin eve çıkacağınız gün, komşuları toplayıp birşeyler yaptırmaya kalkması hata olmuş.madem iyilik yapmak istiyorlardı
herkes evinde birşeyler yapıp getirseydi,sizinde eviniz dağılmamış olurdu.
ama yine de kaynananızın iyi niyetle yaptığını düşünelim.(başka sorunlarınız varsa bilemem)önümüz bayram,gidin elini öpün,eğer uzaktaysa telefon açın,
eşinizin hatırı için siz büyüklük gösterin.o da eğer gerçekten oğlunu düşünüyorsa,meseleyi uzatmaz diyorum.
allah sanada sabır versn canım benm kayınvalidem iyiylik yaptı ama çok yerinde değildi.doğumum sezeryandı yapacağı pasta böreği 1 gün öncesindende yapabilirdi hayatım ben kendimi ifade edemiyorum pek ama yapılan iyilik tamamen göstermelikti.bnm çocuğumu bile annem dururken komsulara yıkatmaya kalktı
hııım anlıyorum aslında o kadarda kafana takılcak bi problem deil loğusasın birasda o yüzden o denli gücüne gitti sanırım ... anneni hiç bi şekilde iteleme hor görme hakkına sahip deil annen koca kadın karsılık veremedi mi
Çok sinir bozucu şeyler yaşamışsınız.
Bir de üstüne kırılması. Kim kime kırılacak karıştırdım sanırım
şöyle oldu canım eşim benmle yüksek sesle ve kibar olmayacak bi şekilde konusurken annem eşimi uyardı 'o lohusa daha dikkatli konuş' gibilerinden bu sefer annemle eşim tartıstı daha doğrusu sadece eşim anneme bağırdı bağırdı ve kırdı kadını ki bu durumda en cok kırılan annemdir yinede her telefonda sorar eşimi.tabiki annemde tartısma çıkarabilirdi ama o ortamda birilerinin olgun olması gerekiyordu
şöyle oldu canım eşim benmle yüksek sesle ve kibar olmayacak bi şekilde konusurken annem eşimi uyardı 'o lohusa daha dikkatli konuş' gibilerinden bu sefer annemle eşim tartıstı daha doğrusu sadece eşim anneme bağırdı bağırdı ve kırdı kadını ki bu durumda en cok kırılan annemdir yinede her telefonda sorar eşimi.tabiki annemde tartısma çıkarabilirdi ama o ortamda birilerinin olgun olması gerekiyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?