Bizim üst katın ikiz erkek çocukları var yedi yaşında, önceleri biz polise kadar giden sıkıntılar yaşadık o yüzden bu muhabbetlere biraz alışkınım.
Sizin işiniz daha zor tabii ki üçüz çocuk bakmak hiç kolay değil hele ki bu pandemi döneminde enerjilerini atacak yer de bulamıyorlardır ama alt kata da saygı göstermek lazım aynı şekilde. Ben de bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum mesela en tahammül edemediğim şey müzik sesiydi. Bana göre eğer alt kata ses gidiyorsa herkes müziğini kulaklıkla dinlemeli öyle yüksek sesle açılmamalı tüm binaya yayın yapar şekilde.
Bunun dışında üst katın köpeği vardı, onun havlaması veya koşturması önemli değil çünkü sonuçta hayvan anlamıyor ama yedi yaşındaki çocuklar evin içinde kovalamaç oynanmayacağını gayet iyi anlayabilir. Bizim evimizde herkes yetişkin ve çocuk sesine de alışkın değiliz belki ondan da tahammülsüzlüğümüz vardı bilemiyorum ama üst kat bana siz müstakil evde oturun derse ben de onlara siz de alt katta otursaydınız o zaman deme hakkına sahibim.
Biz en son büyük bir kavganın eşiğindeyken oturup sınırlarımızı konuştuk. Barış anlaşmasından önce bizim komşu da annemi kapıdan kovmuştu ondan sonra ben de konuşarak halledilmeyeceğini düşünerek polisi aramıştım. Üst kat komşunuz eğer kavga amaçlı geliyorsa elbette konuşmak zorunda değilsiniz ama normal bir uyarıya cevabınız kovmak olursa o da bizim gibi polise başvurma hakkını kullanabilir.
Ben üst kat komşumuz hanımefendiye pazar günleri sabah erkenden temizlik yapmasının bizi rahatsız ettiğini çünkü zaten kendisi de ev hanımı olduğu için bizim evin çalışan üyelerinin en azından haftasonu düzgün bir uykuyu hak ettiklerini söylemiştim.
Bunun dışında sandalyelerin oradan oraya sürüklenmek yerine kaldırılarak konulmasının bizim kulak sağlımız için önemli olduğunu da ilettim.
Çocuklar elbette zaman zaman çoşabilir, oynayabilir ya da kavga edebilir ama en basitinden odasından tuvalete giderken de koşmak zorunda değil ya da annesinden bir şey isterken yerinde zıplayarak bizi de yerimizden zıplatmak zorunda değil.
Ben çocuktur anlamaz lafına çok sinir oluyorum eğer çok küçük değillerse. Ben de çocuk oldum gayette anlıyordum bir şeye yapma denildiğinde. Kimse kimsenin doğurduğu çocukların kahrını çekme mecburiyetinde değil.
Çocuklarınız eviniz içinde sürekli bir zıplama, koşuşturma halindeyse onların annesi olarak uyarmak ve izin vermemek sizin göreviniz.
Bir de komşunuz ile iletişiminiz sert olursa korkarlar diye bir şey yok. Ben kendisi bizimle konuşmayacağını söylediğinde gürültüden dolayı uyarmak için tenis topunu tavana sektiriyordum normalde asla böyle bir yöntem tercih etmeyeceğim halde.
Uzun oldu ama bir de alt komşu gözünden olayları yazmak istedim

Bizim aramız şu an gayet iyi üst komşumuz ile. En son polis gittikten sonra kavga için kapımıza geldiğinde kendisine ya oturup şartları konuşuruz herkes kendi derdini anlatır ya da bundan sonra her rahatsız olduğumda sizi üç kat rahatsız ederim demiştim en sonunda tatlıya bağladık ertesi gün de tatlı yapıp götürmüştüm :)