Akıl verin lütfen

Bir fikrim var

Ne olur Allah rızası için bı Ferrari🤑
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2019
879
566
23
35
İyi geceler herkese. Bana bı akıl verin kızım 4 yaşında anasınıfina başladı haftada 2 gün sorun şu ki yeni ogretmeni kızınız kare masaya oturttugum için çok ağladı bunu sizinle konuşalım dedi. Kare masa olayı şöyle geçen gün gittiğin de yuvarlak masaya oturmuştu kızım yuvarlak masanin etrafında çok çocuk oluyo kare de 2 tane. Öğretmenin direk daha 2. Gün de çok ağlıyor özel konuşmamız demesi normal mi? Birde öğretmen çok mukemmelliyetci ve herşeyi dört dörtlük olsun istiyor. Eski öğrencilerinin anneleri söyledi. Benim kızım yaramaz hareketli ve biz kızımın her dediğini yapmış velileriz. Biraz mutlu bı çocuk olsun isterken ipin ucunu da biraz kaçırdık bunun farkindayim. şimdi ben bu kuralcı öğretmenle devam etmelimiyim yoksa daha halden anlayan bı öğretmene mi gecmeliyim. En küçük şeyleri problem haline getirecek bı tavrı var

Disiplinli öğretmen her zaman daha iyidir. Çocuğunuz demek ki anormal bir tepki vermiş ki sizinle konuşma gereği duymuş. Senelerin öğretmeni anlar hemen çocukların karakterini. Gelecekte oluşacak sorunları engellemeniz için sizi hemen okula çağırmış bence.

Öğretmenin söylediklerini dinleyin derim ben.

Her şey dengede güzel. Siz ipi çok salmışsınız öğretmen fazla sıkıyor. Olan çocuğa oluyor

Ancak bu kadar özgür bir çocuk çok baskıcı bir öğretmenle çok zorlanır. Tavsiyem öğretmeni değiştirin ancak sizde evde biraz otorite kurun çocuğunuzun üzerinde ki. Sosyal yaşama uyum sağlayabilsin. Prenses sendromu yaşamasın

Her zaman ogretmen degıstıremıceksınız.Hayatının her alanında mudahale edemıceksınız.Konuyu anlatımca ogretmen dusuncelerınızı soylersınız.Bence degıstırmeyın ogretmenı bana çok ılgılı geldı .

Aranızda problem yoksa daha bekleyin derim. Sımdıden onyargılı davranıyorsunuz bence. Belki de kızınızda davranıs problemi var ve bunu duzeltecek bılemeyız kı. Tabı daha o da tanıyamaz kızınızı zaman lazım. Disiplinli ogretmen her zaman daha iyidir. Disiplinden kastim sertlik vs seklınde degil sonucta ana okul öğretmeni ne kadar kati olabılır ki değil mi. Sız ıyı bir ogretmene denk geldiysenız bırakmayın derim. Baktınız cocukla anlasamıyor, sızınle anlasamıyor degıstırırsınız. Ama sız de dıyorsunuz sımarık büyüttük dıye. Evde zaten iyi bir otorite yoksa dısarda en azından otoriteyi ogrenmesı gerekir. Serbest bı ogretmen daha ıyı değildir.

Teşekkür ederim şu an için devam etmeliyim o zaman. Evet aceleci davranmasam iyi olacak gibi umarım memnun kalırız ileri de

Evet ağlaması var yüksek sesle hemde. Dediğim gibi her dediği oldugu için bu durumda öğretmen inşallah hayırlı olur

Bence konuşması sizin çocuğa davranışlarınızla ilgili olabilir. Siz söylemişsiniz zaten her dediğini yaptık,ipin ucu kaçtı diye. Belki orta yol bulunması üzerine konuşacaktır. Değiştirmeyin öğretmeni. Çocuğunuza herkes hayatı boyunca biricik davranmayacak. Öğrenmesi gerekiyor.

Şunu yazmayı unutmuşum öğretmen kapıdan uğurlarken başka bir veliye de çocuğunuz kalem tutamiyor kalem tutmayı ogretin demişti. İlk gundu ve çocuk 4 yaşında biraz aceleci ve yıllarca öğretmenlik yaptığı için biraz bıkkınlık halı yansıyor

Tecrübedir o bıkkınlık değil

Evet her şeyi alttan alan anlayışlı (sizin tabirinizle) öğretmene geçin. Kızınız kendini hayatın merkezi gören her istediğini elde etmeye çalışan bir birey olarak yetişsin

Evet her şeyi alttan alan anlayışlı (sizin tabirinizle) öğretmene geçin. Kızınız kendini hayatın merkezi gören her istediğini elde etmeye çalışan bir birey olarak yetişsin
Ama ben bunun için sordum zaten hangisi doğru olur diye kafam karıştı çünkü. Şu an devam edin diye gelen yorumlar. Kizim zaten şımarık birden baskıcı bı ogretmenle okuldan soğur mu diye de aklıma geliyor

Hayatının bir yerinde illaki kurallara uymak zorunda kalacak nereye kadar böyle devam ettirebilirsiniz

Disiplınli Öğretmen herzaman aile ile işbirliği içinde olmak size tavsiyem işbirliğine uyun siz her dedıgini yapan velılerırız demişsiniz her dedıgi olan çocuk mutlu çocuk olmuyor bu yaşlarda öğretmen dısıplını onemlı kı ileriki çağlarda zorlu aşamalara katkı saglar bizim bu konuda agzımız çok yanıyor öyle velıler varkı öyle talepler gelıyor ecenın yanına oturmadı niye Ömer’in yanına oturdu en sevdıgı arkadasının yanına otursun derste gibi,öğretmenler artık velılere göre davranmak zorun bırakılıyor dengeyi öğretmen saglayacaktır siz gelişimini gözlemleyin

Öncelikle ebeveynliğinüzin farkında olduğunuz kendinizi en doğru ilan etmediğiniz için tebrik ederim bu bir erdemdir. Bence sınıfını değişmeniz yine her zaman yaptığınız gibi kızınızı konfor alanı içinde tutmaktan farklı olmayacak. Hayat hiç birimize altın tepside sunulmuyor disiplinli bir öğretmenle devam etmesi faydalı olur. Hayır denilmesini, istedikleri karsılanmayınca nasıl davranması gerektiğini yani gerçek hayatı öğrenmesi için bir fırsat bu. Kendinizle ilgili Farkındalığınızı öğretmeniyle de konusup tavsiyelerine uyacağınızı ama kızınızın duygusal olarak yıpranmaması için kendisinin de bu farkındalıkla daha ılımlı bir yapılandırma sürecine girmesi için konuşabilirsiniz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…