- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
- 63
- Konu Sahibi Bir fikrim var
-
Bugün hocanın sizin deyiminizle halden anlayanını buldunuz diyelim.Yarın ne olacak?Kızınızın karşısına sürekli halden anlayacak kişiler mi çıkacak zannediyorsunuz.Bırakın öğretmen işini yapsın.Valla eskiden öğretmenlerle iletişime bile geçilmezdi.Şimdi velilerden rahat işlerini yapamıyorlar sürekli bir sorgu.Öğretmen olmak bu devirde zor.Eski öğretmenler daha bir saygı görüyordu.Şimdiki öğretmenlerin Allah yardımcısı olsun.Herkesin çocuğunun psikolojisi pek narin olmuş hemen bozuluyor ne bu el bebek gül bebek yetiştirme modası anlamadım.İyi geceler herkese. Bana bı akıl verin kızım 4 yaşında anasınıfina başladı haftada 2 gün sorun şu ki yeni ogretmeni kızınız kare masaya oturttugum için çok ağladı bunu sizinle konuşalım dedi. Kare masa olayı şöyle geçen gün gittiğin de yuvarlak masaya oturmuştu kızım yuvarlak masanin etrafında çok çocuk oluyo kare de 2 tane. Öğretmenin direk daha 2. Gün de çok ağlıyor özel konuşmamız demesi normal mi? Birde öğretmen çok mukemmelliyetci ve herşeyi dört dörtlük olsun istiyor. Eski öğrencilerinin anneleri söyledi. Benim kızım yaramaz hareketli ve biz kızımın her dediğini yapmış velileriz. Biraz mutlu bı çocuk olsun isterken ipin ucunu da biraz kaçırdık bunun farkindayim. şimdi ben bu kuralcı öğretmenle devam etmelimiyim yoksa daha halden anlayan bı öğretmene mi gecmeliyim. En küçük şeyleri problem haline getirecek bı tavrı var
Veliler olarak öğretmenin yanında durursanız hem sizin hem evladınız için daha iyi olacaktır.. İşini iyi yapmayan insanlar her alanda var maalesef ama inanın çok azlar.. O yüzden bence öğretmenin yanında olun ve onu dinleyin..İyi geceler herkese. Bana bı akıl verin kızım 4 yaşında anasınıfina başladı haftada 2 gün sorun şu ki yeni ogretmeni kızınız kare masaya oturttugum için çok ağladı bunu sizinle konuşalım dedi. Kare masa olayı şöyle geçen gün gittiğin de yuvarlak masaya oturmuştu kızım yuvarlak masanin etrafında çok çocuk oluyo kare de 2 tane. Öğretmenin direk daha 2. Gün de çok ağlıyor özel konuşmamız demesi normal mi? Birde öğretmen çok mukemmelliyetci ve herşeyi dört dörtlük olsun istiyor. Eski öğrencilerinin anneleri söyledi. Benim kızım yaramaz hareketli ve biz kızımın her dediğini yapmış velileriz. Biraz mutlu bı çocuk olsun isterken ipin ucunu da biraz kaçırdık bunun farkindayim. şimdi ben bu kuralcı öğretmenle devam etmelimiyim yoksa daha halden anlayan bı öğretmene mi gecmeliyim. En küçük şeyleri problem haline getirecek bı tavrı var
Ya ne güzel yazmışsınızBugün hocanın sizin deyiminizle halden anlayanını buldunuz diyelim.Yarın ne olacak?Kızınızın karşısına sürekli halden anlayacak kişiler mi çıkacak zannediyorsunuz.Bırakın öğretmen işini yapsın.Valla eskiden öğretmenlerle iletişime bile geçilmezdi.Şimdi velilerden rahat işlerini yapamıyorlar sürekli bir sorgu.Öğretmen olmak bu devirde zor.Eski öğretmenler daha bir saygı görüyordu.Şimdiki öğretmenlerin Allah yardımcısı olsun.Herkesin çocuğunun psikolojisi pek narin olmuş hemen bozuluyor ne bu el bebek gül bebek yetiştirme modası anlamadım.
Haftan yazmıyor canım 24 mü?Allah kucağına almayı nasip etsin benim de son 8 günümYa ne güzel yazmışsınızHerkes kendi çocuğunu düşünüyor biz herkesin çocuğunu düşünüyoruz ama kimse bizi düşünmüyor.. bu arkadaşımıza da birşey demek istemedim bilmiyorum tanımıyorum çünkü..
İşten ayrıldım hamileliğim dolayısıyla şimdi bir süre kendi çocuğumu düşüneceğim inşallah
Ama ben bunun için sordum zaten hangisi doğru olur diye kafam karıştı çünkü. Şu an devam edin diye gelen yorumlar. Kizim zaten şımarık birden baskıcı bı ogretmenle okuldan soğur mu diye de aklıma geliyor
Bazı özel durumlar vardı. Kızım mutlu oldukça biz o zor gunleri daha kolay atlattık. Haklsiniz ben zaten son 3 aydır falan biraz frene basmaya baslamistim. Allah'tan söz dinleyen bı cocukBunları sizin tabirinizle "şımarık" yetiştirirken neden düşünmediniz?
Bugünlerin geleceğini bilmiyor muydunuz?
Ben de aslında siz gibi düşünüyorum sadece kızımın huyunu bildiğim için ilk etapta kuralcı bı ogertmenle başlayarak hata mı yaptık diye endişelendim. Ablam da öğretmen ondan biliyorum zorluğunu yol yakinken kimseyi kırmadan vazgecsek mi diye düşündüm. Ama sağolsun yazan arkadaşlar otoriter bı ogretmrn bizim için daha iyi olduğuna ikna oldum. Kafam karışmıştı inşallah her daim memnun oluruz ogrermenimizden ben de kızım daHaftan yazmıyor canım 24 mü?Allah kucağına almayı nasip etsin benim de son 8 günümValla öyle canım bizim öğretmenlerimiz bize kızardı bağırırdı ama sevdiğini bilirdik bizim iyiliğimiz için yapardı.Gidip annemize babamıza da şikayet etmezdik çünkü annemiz babamız da öğretmenlere güvenirdi.Şimdi eşimin babası eski öğretmenlerden o kadar şikayetçi ki telefonu susmuyor.Öğrencileri deneme yapmış kimin durumu ne diye.Bir arıyorlar görmen lazım yok hazırlıksız yakalandık sınav mı yaptınız öyle mi böyle mi adamın akşam yemeğinde sinirleri bozuldu.Vereceksin velinin eline kendisi yetiştirsin madem o kadar biliyor...Şimdiki nesil öğretmenler çocukla çocuk bile olabiliyor kıymetini bilmiyorlar.Valla ben çocuğumu teslim ederim ilerde şiddet vs vs olmadıkça da hiçbir şeye karışmam.
Bence öğretmenin yaklaşımı doğru ,bir dönem bende anaokulunda yardımcı abla olarak çalıştım çocukların kendi isteklerini yaptırmak için bu tür davranışları oluyor , öğretmeni ona yuvarlak veya kare masanın ya da çok arkadaşlı ya da 1 kişiyle oturmanın kötü bişey olmadığını bunda ağlıcak bişey olmadığını öğreticektir, bazı öğrencilerimiz vardı hiç anlaşamadığı arkadaşıyla eş yapardık oyunlarda kaynaşmaları için bak ne kadar eğlendiniz diye de teyit ederdik yani bazı şeylerin üzerine çocuğu bunaltmadan onu da kırmadan gitmek lazım, 2 gün sonra tekrar yuvarlak masaya oturtup dönüşümlü yapabilir biz böyle yapardık mesela sizde öğretmenle konuştuğunuzda çocuğunuzun karakterinden bahsedip anlatırsanız öğretmen de ona göre davranıcaktır sizinde aklınız yavrunuzda kalmasınİyi geceler herkese. Bana bı akıl verin kızım 4 yaşında anasınıfina başladı haftada 2 gün sorun şu ki yeni ogretmeni kızınız kare masaya oturttugum için çok ağladı bunu sizinle konuşalım dedi. Kare masa olayı şöyle geçen gün gittiğin de yuvarlak masaya oturmuştu kızım yuvarlak masanin etrafında çok çocuk oluyo kare de 2 tane. Öğretmenin direk daha 2. Gün de çok ağlıyor özel konuşmamız demesi normal mi? Birde öğretmen çok mukemmelliyetci ve herşeyi dört dörtlük olsun istiyor. Eski öğrencilerinin anneleri söyledi. Benim kızım yaramaz hareketli ve biz kızımın her dediğini yapmış velileriz. Biraz mutlu bı çocuk olsun isterken ipin ucunu da biraz kaçırdık bunun farkindayim. şimdi ben bu kuralcı öğretmenle devam etmelimiyim yoksa daha halden anlayan bı öğretmene mi gecmeliyim. En küçük şeyleri problem haline getirecek bı tavrı var
Bırakın her şeyin kendi istediği gibi olmayacağını uyum sağlaması gereken durumlar olduğunu öğrensin.Bu kızınızın iyiliği için.8 gün sonra ben de anne olacağım belki ben de kıyamayacağım şımartacağım bilmiyorum sonuçta başa gelmeyince bilemiyoruz.Ama kreşte anaokulunda öğretmenlerle ve diğer arkadaşlarıyla bu durumun düzelebilmesi büyük şansBen de aslında siz gibi düşünüyorum sadece kızımın huyunu bildiğim için ilk etapta kuralcı bı ogertmenle başlayarak hata mı yaptık diye endişelendim. Ablam da öğretmen ondan biliyorum zorluğunu yol yakinken kimseyi kırmadan vazgecsek mi diye düşündüm. Ama sağolsun yazan arkadaşlar otoriter bı ogretmrn bizim için daha iyi olduğuna ikna oldum. Kafam karışmıştı inşallah her daim memnun oluruz ogrermenimizden ben de kızım da
Aynen ben de bu sekil de davrandım. Kızım öğretmeni dinlemelisin öğretmen üzülür eğer sen onu dinlemezsen diye konustum. Ona pek yansitmamaya calistimSizin kızınız tepki veriyor diye, sessiz tepki veremeyen bir çocuğu oturtsaydı, sizin çocuğunuza imtiyaz tanısaydı daha iyi bir öğretmen mi olacaktı?
Ne güzel işte şu güne kadar yaptığınız hataların farkındasınız, yeni girdiği sosyal ortam çocuğunuzun eksi yönlerini törpileyecek. Bence "orası bir topluluk annecim, herkes kurallara uymalı, sırası gelen o masaya oturacak" tarzında öğretmeni destekler bir tavır almalısınız.
İki çocuğumun yanında da öğretmenlerinin hatalı bulduğum bir davranışı bile olsa eleştirmedim. "O sınıfın yöneticisi o, sevmek zorunda değilsin ama o dersten geçmek zorundasın, profosyonel düşün" der, gider habersiz özel konuşurdum öğretmenle. Şimdi ki nesil kıymet görerek büyüyor bu güzel ama, şımarıklıkla özgüveni karıştıran ebeveynler yüzünden benmerkezci olabiliyorlar.
şimdi ben bu kuralcı öğretmenle devam etmelimiyim yoksa daha halden anlayan bı öğretmene mi gecmeliyim. En küçük şeyleri problem haline getirecek bı tavrı var
Hayır öğretmen bizim mahalle de herkesin tanıdığı bı öğretmen kuralcı oldugunu herkes söylüyor zaten ilk yazdım annelerle konuştum diyedaha öğretmenle konuşmamışsınız bile problem yarattığı kuralcı olduğu sonuçlarına nasıl ulaştınız
öğretmen oraya oturtmuş ve oturmam diye ağlamış
ne yapsın isterdiniz öğretmen tabii prenses sen istediğin yere otur mu deseydi
Hayır öğretmen bizim mahalle de herkesin tanıdığı bı öğretmen kuralcı oldugunu herkes söylüyor zaten ilk yazdım annelerle konuştum diye
21. Haftamdayım canım.. Allah sana da sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ne kadar güzel sen bititrmişsin hamileliği bebiş geliyorHaftan yazmıyor canım 24 mü?Allah kucağına almayı nasip etsin benim de son 8 günümValla öyle canım bizim öğretmenlerimiz bize kızardı bağırırdı ama sevdiğini bilirdik bizim iyiliğimiz için yapardı.Gidip annemize babamıza da şikayet etmezdik çünkü annemiz babamız da öğretmenlere güvenirdi.Şimdi eşimin babası eski öğretmenlerden o kadar şikayetçi ki telefonu susmuyor.Öğrencileri deneme yapmış kimin durumu ne diye.Bir arıyorlar görmen lazım yok hazırlıksız yakalandık sınav mı yaptınız öyle mi böyle mi adamın akşam yemeğinde sinirleri bozuldu.Vereceksin velinin eline kendisi yetiştirsin madem o kadar biliyor...Şimdiki nesil öğretmenler çocukla çocuk bile olabiliyor kıymetini bilmiyorlar.Valla ben çocuğumu teslim ederim ilerde şiddet vs vs olmadıkça da hiçbir şeye karışmam.
Bakın birileri üzülür diye çocuğa söylemek de yanlış birileri üzülüyo diye bişey yapmasın çocuklar,eğer birinin canını bilerek gerçek anlamda acıtacak bişey yapmıyorsa çocuklara bu şekilde söylemeyin ,yoksa ilerde bizler gibi birileri üzülmesin diye kendinden de ödün vermesin çünkü gerçekten çocukluktan bilinçaltımıza bu yerleşiyo , bunu o şekilde söylemek yerine istediği birşey olmadığında diğer şeyide deneyimlemesi gerektiğini anlatın bak ikisinide biliyosun artık diye yani bu şekilde aşılamak lazımAynen ben de bu sekil de davrandım. Kızım öğretmeni dinlemelisin öğretmen üzülür eğer sen onu dinlemezsen diye konustum. Ona pek yansitmamaya calistim
Evet ağlaması var yüksek sesle hemde. Dediğim gibi her dediği oldugu için bu durumda öğretmen inşallah hayırlı olur
Canım forumda gebelik sayfası var orada Ekim,Kasım,Aralık anneleri diye sayfalar var seninle aynı dönemdeki hamilelerle bilgi paylaşımından yararlanabilirsin.Valla zaman çabuk geçiyor hamileliğinin en güzel dönemlerindesin sona doğru zorlaşıyor ama tabii yine de çok güzel21. Haftamdayım canım.. Allah sana da sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ne kadar güzel sen bititrmişsin hamileliği bebiş geliyorAllah bana da o günü görmeyi nasip etsin inşallah.. Bu arada ben yeni üyeyim bilmiyorum oralara hafta kilo eklemeyi falan hiç uğraşmadım
Keşke bütün veliler sizin gibi düşünse inanın bu şekilde herkes daha mutlu olacak ama veliler genelde sorgusuz sualsiz çocukların tarafını tutup öğretmeni pek saymıyor.. Eskiden bizim de öğretmenlerimiz çok değerliydi anne babamız hep o ne derse o olacak o en iyisini bilir o seni düşünüyor şeklinde yaklaşırdı bize ama şimdi herkes herşeyi bizden daha iyi biliyor maalesef.. Özelde çalışmak hele bu devirde en zoru ama inanın herkes işini çok severek yapıyor hep daha iyisini istiyoruz öğrenciler için..
Anne baba olmak da kolay değil bu zamanda.. Herşey çok zor ne bilim yaa.. Şu ara tek dileğim bebeğime birşey olmadan kucağıma almak.. İki kez kaybettim bebeğimi zor zamanlar geçirdim bundan öncekini 18. Haftamda kaybettim psikolojik olarak da çok verimli olamıyorum bu aralar okula ara verdim kadınlar kulübüne sardım resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?