Akıllı yatırımdan anlayan kk lütfen Bi el atın

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Kızlar işin içinden çıkamadım m yine.

Burda defalarca konu açtığım evimi Allahı izniyle çok şükür sattık.
Allah utandırmasın. Alana hayırlı olsun.

Şimdi kararsız kaldığımız nokta.

Yeni bir ev almak mı kiraya çıkmak mı.
Zaten bu evi de krediile almıştık eşim bunaldım kredi ödemekten diyor ama kiraya çıksak kira en az 1500 olacak.

Ama elimizde 70 bin kaldı ev satılınca.
180 bin kredi çekip süper lüks bir ev alabiliyoruz bulunduğumuz şehirde ve şuan kredi oranlar çok iyi

Ewet haklı eşim bende sıkldm borç altında olmadan ama neticesi güzel. Oluyor mal sahibi oluyoruz..

Eşimin maaşı iyi bende çalışıyorum ve her yıl mutlaka gelecek olan.
30 bin gelirimiz de var ve tabi bu gelir yıldan yıla artacak.

Ev almak mı kira mı mantıklı bu durumda.

Eşim kiraya geçer 5 altı sene gelen 30 bine hiç karışmaz sonra ufak kredi çeker alırız Bi ev diyor ama emin olamıyorum işte

Eşinizi çok iyi anladım sıkılmış bunalmış kredi sorumluluğundan. Bir iki yıl üstelemeyin ne olacak kira olsun. Sonra yeniden konuşursunuz. Hayatı evliliği bu kadar üstüyse sorumlulukla yaşamak yaşatmak bana doğru gelmiyor

Kredi ödememek için evi sattıysanız tekrar kredi çekmek mantıklı değil zaten. Kira ödemek yerine daha alt sınıf bir ev alıp onun parasını öderdim ben olsam. İleride de hem bu evi satıp, hem de elimdeki birikimi kullanıp daha iyi bir ev satın alırdım.

Kredi ödememek için ev satmadık daha iyisini alalım diye sattık eşim şimdi acaba kredi ile uğraşmasak mi kira mı gcsek filan diyo

Eşimin geliri iyi şükür ama gecesi gündüzü yok çok çalışıyor. Çok iş çok para mantığı ama ilerde çalışamaz konuma geldiğinde yada artık yorulduğunda az para az maaş olacak bende diorumki şuan çalışabiliyorken çalışalım. İlerde rahat etsin daha az çalışsın gezelim tozalım inş Allahı izniyle

Kredi ödememek için ev satmadık daha iyisini alalım diye sattık eşim şimdi acaba kredi ile uğraşmasak mi kira mı gcsek filan diyo

Kiracı olmak da uğraşılacak iş değil. Ev sahibi nasıl, seneye çık der mi düşüncesi, abonelik işi, taşınma masrafı vs. Bir ton iş. Bence hiç kiraya bulaşmayın. Sizi sarsmayacak bir ev bulun tekrar.

Eşiniz çok çalışıp iyi kazanıyor ama 180000 için kredi sıkar diyor

100000 kredinin geri ödemesi kaç lira

Her yıl gelecek para olsa da o değer kaybediyor bekleyip sonra alalım sıkıntılı

Kredinin geri ödemesi ile aynı evin kirası arasındaki farka göre değerlendirme gerekir

Bu sene 180bin kredi çekip aldığınız o ev ,
2 sene sonra 250bin kredi ile alacağınız eve dönüşecek.
Ev fiyatları asla düşmüyor , demir pahalı , tuğla pahalı , işçi ücretleri de yükselecek.
Süper Lüks yerine orta halli bi ev alın.
Ama alın derim.

Kredi sıkar demiyor çok şükür inş sıkmayacakda ama eşim borçlu olmak istemiyor kredi ye bağlı olmak istemiyormuş darlanıyomuş

Madem geliriniz iyi ev alın tabi, yıldan yıla gelecek olan parayıda yine kredi ödemenizi yaparken toplu olarak oraya yatırırsınız daha çabuk biter.

Madem geliriniz iyi ev alın tabi, yıldan yıla gelecek olan parayıda yine kredi ödemenizi yaparken toplu olarak oraya yatırırsınız daha çabuk biter.

Aslında öyle düşündük ama eşim bey sonra fikir değiştirdi gidip lüks bir araba alalım güzel kiraya geçelim anı yaşayalım diyor bende ev almadan yanayım

Aslında öyle düşündük ama eşim bey sonra fikir değiştirdi gidip lüks bir araba alalım güzel kiraya geçelim anı yaşayalım diyor bende ev almadan yanayım
Lüks araba almaktansa ev almak daha mantıklı helede maddiyat müsitse ileride bu kadar çok kazanamazsa ne olacak, hayır arabayı aldı diyelim başına bir iş gelse arabanın kaza filan ederinden çok düşük fiyata gidecek.

Evi kaça satmistiniz 70 bin kaldı

Eğer para harcıyorsaniz o parayı hemen değerlendirin derim

Benim şuan evimin ederi 160 bin civarı büyük ve geniş bir ev için en az 200 bin olması lazım 40 bin lira elimde halihazır olduğu halde biraz daha biriksin bunun taşınma masrafı var vs diye kıpırdamıyoruz

Şahsen ben olsam evden çıkıp çok büyük krediler cekmektense kutu gibi evde oturup kredisiz yaşarım bu benim fikrim tabi

Yani pardon da 1500 lira kira vermekle 180 binin kredisini ödemek arasında çok fark olmaz vade sayısına göre. Krediyi her ay ödemek zorunda olunuyor da kirayı ödemeyince oluyor mu mesela? İkisi de her ay ödenmek zorunda, ikisi de borç. Maaşlar iyiymiş yıllık 30 bin gelir de varmış niye o para hava parası olarak kiraya gitsin ömür boyu kirada mı oturacak borç altına girmeyim diye. 180 bin nedir ki maaşı iyi olan ekstra 30 bin yıllık geliri olan için? 3-4 yılda kapanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…