Akıllı yatırımdan anlayan kk lütfen Bi el atın

Haklısınız eksik okumuşum .ben 3 büyükşehirden birindeyim, burda 250 bin lüx ev yine de mümkün değil . Ancak kooperatif tarzı binalarda banyo mutfak yenilenmemiş evler bu fiyattan satılıyor .

Bende 3 büyük şehirde doğdum büyüdüm ailem hala orda ve fiyatlar arası uçurum resmen uçurum. Benim amçam bir daire aldı büyükşehirden. 800 bin ve bizim buradaki evin yanından geçemez

Daha orta halli sizi bunaltmayacak bir ev almanız bu durumda daha iyi olur. Hem borcunuz çok olmaz hem birikim yaparsınız

Su akarken testiyi doldurmak diye bir deyim var
Sizin yerinizde olsam ev alırdım
Kira demek extra masraft demek ki iki yıl sonra ordan da kendi evi ize geçecekmişsiniz ne gerek var o kadar taşınmakta zor eşya dayanmaz
Maddi külfet
Ev alın derim ben

hem borc a girmeden ister ev ister araba alabilirler.. :)

Öyle yapmak istemiyorum kızlar dağın birde görünmeyen tarafı var.

Eşimin eve sıcak bakmamasının sebebi ilerde kardeşiyle iş kurmak ve nakit paramız olursa eşim bir saye düşünmeden elindekini avucundakşni verir.

Ama nakit olmazsa ortak kredi çekerler

Parayı senin üzerinden vade ye koyun ? vade yi bozdurulmayacak şekilde yapın ? Ekomonik Krizde iş mi açılır ? Piyasa ölü.. akılmı yok bu adamlar da ney :)

Şimdi ev aldırmak şart oldu size şu durumda
Bence ev bakın
Oranlar düşük fiyatlar iyi
Hem arkadaşlar da yazmış
Kredi ödemeyecek kira ödeyecek o darlamayacak mı eşinizi? Kredi ile bu ev benim demek ama kira ile bu ev senin demek ev sahibine her ay para ödemek

Ben kesinlikle ev alın diyorum

Kredi ödememek için ev satmadık daha iyisini alalım diye sattık eşim şimdi acaba kredi ile uğraşmasak mi kira mı gcsek filan diyo
Ne fark edecek ki? Bari krediye verin en azından ev sizin olsun. Diğer taraftan yine vereceksiniz ama ev sahibine gidecek para

bende aynı seyi söyledimmmm aylık vadeliye koysa 70.000 her ay 800 TL gelir
yıllık koysa 10bın ohh misss

Yalnız aslında vadeli hesap paraya değer katmıyor sadece paranın değerini koruyor. Şimdi alacağı ev en az bir yıl sonra üzerine 15-20000 tl koyacak.

Yalnız siz borç ödemeyelim diye evi satmışsınız şimdi tekrardan 180,000 kredi çekip bir ev almayı planlıyorsunuz.

Mevcut evi neden sattınız o zaman ?

Neyse, tabiki de kredi ile ev almak ama bunu sizi daraltmayacak şekilde yapmalısınız. İyi maaşlar alan bir çok çift gidip kendisini resmen kredi borcuna sokuyor. Neymiş borçları erken bitermiş, daha az faiz öderlermiş. Ama o kadar iyi kazanmalarına rağmen gençliklerini sıkarak, sıkıntı geçerek geçiriyorlar.

Alın bacım sizi çok sıkmayacak ölçüde bir ev biraz da paranızı yemeye bakın. Ne olur süper lüks evde oturmasanız?

Süper lüks evde oturup o kadar gelirim varken sıkıntı çekeceğime biraz orta halli evde oturup aldığım maaşın keyfine bakarım. Ben gayet iyi maaş almalarına rağmen bu yaz çektikleri krediler yüzünden tatile gidemeyen çift arkadaşlarımı biliyorum.

Bu tarz insanlara çok üzülüyorum açıkçası...

hem borç ödemek istemeyip hem kredi çekmeniz garip ama..
vadeliye koyarsanz en azından 2-3 yıl para gelir size biriktirme bi nevi...
kendi adınıza koyun hesaba .. vadeyi bozduramam dersnz para degerını kaybeder dıyın..

Kiraya ödenen para hep çöpe giden para gibi gelir bana. 5 sene kira da kalacağınıza 5 senelik kredi ödersiniz. Arkadaşların da dediği gibi orta halli bir ev alabilirsiniz. Malum fiyatlar hep yükseliyor.

Tabi ki ev almak kredi ödersiniz sizin olur kafanıza göre yerleşirsiniz ,
Kira ödeyip ev sahibini zengin etmek neden ?
Kira demek aylık 1500 den yıllık 18000 boşa giden para demek ...

kredi çekmeyin bence hiç para filan biriktirin biraz finansal yönetim dersi aldım ödeyeceğiniz para hava parası faiz düşse de

Kira ödemektense kredi ödemek çok daha mantıklı. Ve ne olursa olsun o 30 bin lşra kenarda öylece beklemez,mutlaka bir yeri bulunur zaman içinde

Esiniz araba almaktan yana
Ev kredisini odemek istemiyor ama araba kredisini okeyliyor.
Oncelikle onu ikna etmek lazim ev almak konusunda

Gelirin yeterliyse ev alın derim. Kirayı ödedikçe havaya uçan bir para olarak düşün. Ama kredi çekersen ödediğin her taksit seni ev sahibi yapacak.
Birde şunu düşün kira her sene üstüne katlayacak, maaşınla aynı oranda. Ama kredi taksitlerin bir kaç seneye aldığın maaş oranına göre daha düşecek. Belki bir kaç seneye çıtır çerez kalacak.

Bu kadar gelire evi niye satmak istiyorsunuz ki?
Yani 3o bin gelir iyi maaşlarla gayet 250 bin liralık bir ev alınabilir gibi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…