Akılsızmışım!

autumn7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2020
151
78
18
29
Kızlar daha önce konu açmıştım. Kısaca özet geçmek gerekirse 1 aylık evliyim. Eşimle çok severek evlendik hiç bi sorunumuz yoktu.

Neyse konuya geleyim. Dün kaynım şehir dışında olacağı için eltimde kalmaya gittim çünkü evde yalnız kalmaktan korkuyor. Görümcelerle ilgili konuştuk bizi sosyal medyadan silmişler falan. O da olsun bunlar geçer sen eşinle iyi olmaya bak onları ayda yılda bir göreceksin annemlere saygıda kusur etme yeter gibi şeyler söyledi geçti.

Neyse sabah eşim beni alıp eve götürmeye geldi. Benim de başım agrıyordu alt kattaki komşunun çocukları etlimin çocuğu oyun oynadılar bağrıştılar falan benim migrenim var çocuk gürültüsünü pek kaldıramıyorum. Eşim sürekli bişeyler söylüyor. “Ya bak bugün iyi değilim başım ağrıyor lütfen üstüme gelme” dememle “zaten bundan korkuyordum, bir gün gittin değiştin işte, akılsızsın annemde böyle söylüyor” dedi. Şimdi kızlar ben onları affetmeye çalıştıkça onlar bana çirkin ithamlarda bulunuyor hala. Sorun bende mi haksız mıyım?

Son düzenleme:
Eşinizle açık açık konuşun. Kayınvalideniz size saygıda kusur ediyorsa sizde karşılığını verin. Belli ki kızlarını dinliyor kendi aklı fikri ypk demekki kızlarının ağzıyla konuşuyor sizin akıl aldığınızı düşünüyor. Ne demişler kişi kendinden bilir işi.
Ayrıca görümceleriniz sanırım ruh hastası falan boşverin şahsen ben düğünüme cenazeye katılıyormuş gibi gelen görümcemleri umursamadım bile. Boşverin hayat devam ediyor.

Eltinize üzüldüm baya mimlenmiş aile içinde. Bosverin siz en doğrusunu yapmışsınız. Kimsenin gazıyla değil kendi gorduklerinize göre olsun insanlarla iletişiminiz. Belli ki sıkıntılı insanlar. Ayrıca eşinize diyebilirsiniz ki “benim aklım bana yetiyor kimseden korktuğun gibi akıl almıyorum ama belli ki sana yetmemiş aklın annenden aklı alıp bana sarıyorsun “

Kızlar daha önce konu açmıştım. Kısaca özet geçmek gerekirse 1 aylık evliyim. Eşimle çok severek evlendik hiç bi sorunumuz yoktu. Eşim çocukluk arkadaşım aynı zamanda. Ben yurtdışından Türkiye’ye gelin geldim. Hiç bi sorun yoktu iyi güzeldi herşey sonra görümcelerimle aramda ufak tefek anlaşmazlıklar, zırtlaşmalar yaşandı. Bi tane eltim var aramız çok iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi eltimi sevmediği için aramızda geçen zırtlaşmalardan hep eltimi sorumlu tuttular. Eltim 7 yıllık gelinleri . En ufak bişeyde o bana akıl veriyor beni dolduruşa getiriyor diye düşünüyorlar . Benim kınam berbat geçti. Büyük görümcemi oynamaya çağırdığımda bana başıyla yok işareti yaptı sonra “çağırdığına pişman olacaksın” diye laf soktu. Oynamayı bırakıp gidip ağladım. Kız kardeşimle tartışmışlar arkamdan. Neyse gece sonunda olabildiğince tatlıya bağlandı. Düğünümde yine beş karış suratla gezdi iki görümcem. Nişanlandığımız dönemde görümcelerle o kadar iyiydik ki hiç bi sorunumuz yoktu çokta sevmiştik birbirimizi ama büyük eltimi ikisi de sevmiyor ve geçinemiyorlar dolayısıyla bütün bu olanlara sebep olarak suçu ona attılar benim aklıma girdiğini düşündüler.

Neyse konuya geleyim. Dün kaynım şehir dışında olacağı için eltimde kalmaya gittim çünkü evde yalnız kalmaktan korkuyor. Yine bu kına düğün günü yaşananlar tazelendi olsun abla dedim barıştık ben onları affettim hiç olmamış varsayıyorum. Düşüncelerin çok değişmiş falan dedi ne olursa olsun yaşananları unutamazsın bana da aynılarını yaptılar zamanında dedi. Kötü bişey söylemedi. Kaynanam ve kayınpederimle ilgili zaten hiçbir zaman kötü bişey söylemez. Görümcelerle ilgili konuştuk bizi sosyal medyadan silmişler falan. O da olsun bunlar geçer sen eşinle iyi olmaya bak onları ayda yılda bir göreceksin annemlere saygıda kusur etme yeter gibi şeyler söyledi geçti.

Neyse sabah eşim beni alıp eve götürmeye geldi. Benim de başım agrıyordu alt kattaki komşunun çocukları etlimin çocuğu oyun oynadılar bağrıştılar falan benim migrenim var çocuk gürültüsünü pek kaldıramıyorum. Eşim sürekli bişeyler söylüyor falan “Ya bak bugün iyi değilim başım ağrıyor lütfen üstüme gelme” dememle “zaten bundan korkuyordum, bir gün gittin değiştin işte, annemle de dün konuştuk yine aklını göstermez inşallah diyordu gösterdin işte” dedi. Annesi benden için “Oraya gitti ama yarın yine aklını göstermez inşallah oğlum” demiş. Bunu duyunca o kadar sinirlendim ki aradım annesini sakin sakin konuştum . Anne biz oğlunla biraz tartıştık sen benden için böyle böyle demişsin ayıp değil mi kimsenin beni dolduruşa getirdiği yok sizin hakkınızda kötü bişey söylediği yok endişeniz olmasın dedim. Cevapta veremedi biz şimdi yemek yiyeceğiz falan dedi kapattık. Şimdi kızlar ben onları affetmeye çalıştıkça kendi anneme anne benim de hatalarım var kimse kusursuz değil dedikçe onlar arkamdan akılsız şuursuz diye konuşuyor demek ki. Ben bu insanlara nasıl güveneceğim birdaha samimiyetlerine nasıl inanacağım? Onlar bile hakkımda böyle çirkince konuşursa millet kimbilir neler der bu yaşanan kötü olaylar kalabalık ortamlarda yaşandı çünkü. Haksız mıyım ben? Zaten annem yurtdışında onun yokluğuyla baş etmeye çalışırken kendimi burda yapayalnız hissederken bide insanların bu dışlamalarıyla yaralayıcı lafları sözleriyle uğraşıyorum. Aptal mıyım ben gerizekalı mıyım niye böyle muamele yapıyorlar? Eşim akşam eve gelince nasıl bi tavır sergilemeliyim?

eltinle dahi arana mesafe koyarak tabiki.
dedikodudan uzak durarak..

Yurtdisindan böyle bir adam icin gelin gitmekte ne biliyim....Adam cocuk gibi niye annesinin dedigini aktariyor? Asil kocanizin akli yok. Cocuk gibi hepsi. Mesafeli durun
Ben de yurtdışından buraya padişahın en azından sabancıların oğluyla evlenmediği sürece neden gelirler onu anlamıyorum :D
Hele de böyle muhabbetlerin içine 😏

Cem Yılmazın Zürih'te hiç mi insan yoktu kardeşim, hiç mi bakınmadın etrafına, bu nasıl bir yokluk sözleri geliyor aklıma. 😀

Ben de yurtdışından buraya padişahın en azından sabancıların oğluyla evlenmediği sürece neden gelirler onu anlamıyorum :KK70:
Hele de böyle muhabbetlerin içine 😏

Cem Yılmazın Zürih'te hiç mi insan yoktu kardeşim, hiç mi bakınmadın etrafına, bu nasıl bir yokluk sözleri geliyor aklıma. 😀

Evlendiği kişinin maddi durumunu bilemem ama illa Turkiyenin sayili zenginlerinden olmasi gerekmiyor birini sevebilmek için. 🙄

Yurtdisini bir kenara birakalim, herkes kendi bulunduğu şehirden mi evleniyor???
Başka bir şehirden evlenen insana, "orada insan mi yoktu?" Sorusu ne kadar anlamsizsa bu da öyle. Mevzu herhangi bir insan bulabilmek değil cunku.
Yanılmış olabilir o ayri mevzu, yurtdisindan evlenilen insanlarin da hepsi mükemmel eşler, aileler değiller.

Ayrica konu sahibi buraya geldi diye yurtdisina bir daha donemeyecek değil. İsterse yine gider yaşar.
Akrabalarimin bir kismi Turkiyede bir kismi yurtdisinda, kendi ailem de yurtdisindaydi gecen sene döndüler Turkiyeye. İstediklerinde giderler, ben de öyle.
Cebinde vatandaşliği olan insanlar için yurtdisi sizin kafanizda buyuttugunuz gibi birşey değil.
Anlamiyorum dediniz diye aciklayayim dedim.

Ne kadar kotu cok arada kalmissiniz. Ama arayip konusmaniz cok iyi olmus en azindan bildiginizi bilsin.
Eltinizden neden bu kadar nefret ediyorlar ki?

Yerinizde olsam kv ve görümcelerden uzak dururdum. Eşinize de tavrınızı net bi şekilde koyun yani. Çocuk musunuz da siz eltinizin doldurușuna geleceksiniz.

Düşündüm de benim kaynım evlense kv de bana der heralde dolduruyor diye :KK70: Kendi fenalığı olduğunu bilmez de işte. Olmayan şeye triplendim neyseo_O

Evlendiği kişinin maddi durumunu bilemem ama illa Turkiyenin sayili zenginlerinden olmasi gerekmiyor birini sevebilmek için. 🙄

Yurtdisini bir kenara birakalim, herkes kendi bulunduğu şehirden mi evleniyor???
Başka bir şehirden evlenen insana, "orada insan mi yoktu?" Sorusu ne kadar anlamsizsa bu da öyle. Mevzu herhangi bir insan bulabilmek değil cunku.
Yanılmış olabilir o ayri mevzu, yurtdisindan evlenilen insanlarin da hepsi mükemmel eşler, aileler değiller.

Ayrica konu sahibi buraya geldi diye yurtdisina bir daha donemeyecek değil. İsterse yine gider yaşar.
Akrabalarimin bir kismi Turkiyede bir kismi yurtdisinda, kendi ailem de yurtdisindaydi gecen sene döndüler Turkiyeye. İstediklerinde giderler, ben de öyle.
Cebinde vatandaşliği olan insanlar için yurtdisi sizin kafanizda buyuttugunuz gibi birşey değil.
Anlamiyorum dediniz diye aciklayayim dedim.
Zahmet etmişsiniz var olun :)
Ben etrafımda bu şekilde evlenip mutluluktan ölen pek görmedim, siz her gün görüyorsanız ne minnoş :)

Eşinizle açık açık konuşun. Kayınvalideniz size saygıda kusur ediyorsa sizde karşılığını verin. Belli ki kızlarını dinliyor kendi aklı fikri ypk demekki kızlarının ağzıyla konuşuyor sizin akıl aldığınızı düşünüyor. Ne demişler kişi kendinden bilir işi.
Ayrıca görümceleriniz sanırım ruh hastası falan boşverin şahsen ben düğünüme cenazeye katılıyormuş gibi gelen görümcemleri umursamadım bile. Boşverin hayat devam ediyor.

aslında eltim de bişeyleri iyilikle yapıyor konuyu güncelledim tekrar okumak isterseniz eltimin yaptıklarını da anlattım iyilikle beni onlardan uzak tutmaya çalıştığının farkındayım ama ben akılsız lafına çok üzüldüm.

Ne kadar kotu cok arada kalmissiniz. Ama arayip konusmaniz cok iyi olmus en azindan bildiginizi bilsin.
Eltinizden neden bu kadar nefret ediyorlar ki?

konuyu tekrar güncelledim eltimin de yaptıklarını anlattım tekrar okursanız. Aslında eşimin ailesiyle iyi olmamı o da istemiyor ve dün şunu yaptılar bunu yaptılar diye sürekli geçmiş konuları gündeme getirip moralimi bozdu itiraf ediyorum başım biraz Da bu yüzden ağrıyordu.

Yurtdisindan böyle bir adam icin gelin gitmekte ne biliyim....Adam cocuk gibi niye annesinin dedigini aktariyor? Asil kocanizin akli yok. Cocuk gibi hepsi. Mesafeli durun

evet eltim de sütten çıkma ak kaşık değil aslında Bunu yeni yeni farkediyorum. Dün sürekli olayları tekrar tekrar gündeme getirip bak şöyle yaptı görümceler böyle yaptı evlerine gitme mesafeli dur gibi şeyler söyledi hıhı diyip geçtim ama eşimin annesiyle olan diyaloğunu gündeme getirmesi hiç doğru olmadı.

Zahmet etmişsiniz var olun :)
Ben etrafımda bu şekilde evlenip mutluluktan ölen pek görmedim, siz her gün görüyorsanız ne minnoş :)

Bizim ailemizde yurtiçinden yurtdisina, yurtdisindan yurt icine her iki turlu evlilikler var. :) Ailede Turk olmayanlar da var. 😬
Mutlu olmayanlar elbette cikiyor 🙄 ama bunun tek sebebi sirf yurtdisindan gelmiş olmalari olmuyor pek.

konuyu tekrar güncelledim eltimin de yaptıklarını anlattım tekrar okursanız. Aslında eşimin ailesiyle iyi olmamı o da istemiyor ve dün şunu yaptılar bunu yaptılar diye sürekli geçmiş konuları gündeme getirip moralimi bozdu itiraf ediyorum başım biraz Da bu yüzden ağrıyordu.
Anliyorum ama eltinizle kayinvalideniz arasinda ki problemi merak etmistim ben. Ama bence araniza mesafe koymalisiniz bu is boyle olmaz.

evet eltim de sütten çıkma ak kaşık değil aslında Bunu yeni yeni farkediyorum. Dün sürekli olayları tekrar tekrar gündeme getirip bak şöyle yaptı görümceler böyle yaptı evlerine gitme mesafeli dur gibi şeyler söyledi hıhı diyip geçtim ama eşimin annesiyle olan diyaloğunu gündeme getirmesi hiç doğru olmadı.

Bakin ben bazi insanlara mikser diyorum. Neden? Disardan baksan cok praktik, hos gözüken tatli tatli konusan birileri sizi aslinda o sekilde yönlendirmeye calisiyor ama bunu aciktan belli etmiyor tabi. Eltiniz de öyle. Siz konu kapandi dediginiz halde konuyu acip durmus cünkü kendisi hala diger tarafi affetmis degil. Görümcelere karsi yinede mikserlik yapiyor. O konulara onun yaninda hic girmeyeceksiniz. Esinizin ailesi durumun farkinda, yasinizdan ve tecrübesizliginizden dolayi kanarsiniz diye korkuyorlar belki, ama esinizin tepkisi ve annesinin lafini size tasimasi sacma. Yurtdisindaki bütün düzenini sevdiği adam icin birakan birisine böyle cocukca davranmak cok yalnis. Herkes yerini bilsin. Sizi kac senelik husumetlerinin icine cekmesinler. Kendi dramlarinda kendileri oynasinlar. Esinize de ayni öyle dersiniz.

Herkes o süreçlerde ama büyük ama küçük bir şeyler yaşadı. Geride bırakmayı bilmezsen mutlu olamazsın.

Tüm hayat için gecerli bu. Bazı şeyleri ısıtıp ısıtıp düşünmek, değiştiremeyeceğin, yaşanmış bitmiş geçmiş meseleleri aşamamak hem ruha hem bedene zarar.

eltinizin en büyük hatası o. Kesinlikle ağzınızı kapatıp ben bu konuları artık konuşmuyorum demelisiniz. Onu da konuşturmamalısınız. Zaten sizinle dedikodu yapamayınca, sizi de kötü gelin edemeyince görüşmeyi de azaltacak. Evde yalnız bile kalacak görürsünüz.

bu dediklerimden sizi dolduruyor demeye çalıştığımı düşünmeyin. kendi kötü olmuş, şimdi sizin sevilmenizi ister mi? Kendi takıyor geçmişe istiyor siz de takın..

Bence hepsinden uzak durun. Hepsi ilk fırsatta sizi doldurmaya çalışıyor gerçekten. Bir iki derken ne kadar akıllı olursanız olun bence bir yerden sonra bir tarafa çekilmiş olarak bulursunuz kendinizi.

Back
X