Kızlar daha önce konu açmıştım. Kısaca özet geçmek gerekirse 1 aylık evliyim. Eşimle çok severek evlendik hiç bi sorunumuz yoktu. Eşim çocukluk arkadaşım aynı zamanda. Ben yurtdışından Türkiye’ye gelin geldim. Hiç bi sorun yoktu iyi güzeldi herşey sonra görümcelerimle aramda ufak tefek anlaşmazlıklar, zırtlaşmalar yaşandı. Bi tane eltim var aramız çok iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi eltimi sevmediği için aramızda geçen zırtlaşmalardan hep eltimi sorumlu tuttular. Eltim 7 yıllık gelinleri . En ufak bişeyde o bana akıl veriyor beni dolduruşa getiriyor diye düşünüyorlar . Benim kınam berbat geçti. Büyük görümcemi oynamaya çağırdığımda bana başıyla yok işareti yaptı sonra “çağırdığına pişman olacaksın” diye laf soktu. Oynamayı bırakıp gidip ağladım. Kız kardeşimle tartışmışlar arkamdan. Neyse gece sonunda olabildiğince tatlıya bağlandı. Düğünümde olabildiğince dahil olmaya hatalarini telafi etmeye çalıştılar. Nişanlandığımız dönemde görümcelerle o kadar iyiydik ki hiç bi sorunumuz yoktu çokta sevmiştik birbirimizi ama büyük eltimi ikisi de sevmiyor ve geçinemiyorlar dolayısıyla bütün bu olanlara sebep olarak suçu ona attılar benim aklıma girdiğini düşünüyorlar. Eltim de aynı şekilde onları sevmiyor. Dün farkettim büyük görümceye gitmişsin niye gittin, onların yaptıklarını unuttun mu, onlar senden için şöyle şöyle dedi bunları görmezden mi geleceksin diyip durdu sürekli yaşananları gündeme getirip benim moralimi bozdu. İyiyiz hoşuz ama bişeyleri iyilikle yapıyor dolduruşa getiriliyorum diyemem çünkü aptal değilim kimse benim aklımı yönetemez ama eşimin alesiyle mesafeli olmamı istiyor ve bunu alelen dile getiriyor.
Neyse konuya geleyim. Dün kaynım şehir dışında olacağı için eltimde kalmaya gittim çünkü evde yalnız kalmaktan korkuyor. Yine bu kına düğün günü yaşananlar tazelendi olsun abla dedim barıştık ben onları affettim hiç olmamış varsayıyorum. Düşüncelerin çok değişmiş falan dedi ne olursa olsun yaşananları unutamazsın bana da aynılarını yaptılar zamanında dedi. Görümcelerle ilgili konuştuk bizi sosyal medyadan silmişler falan. O da olsun bunlar geçer sen eşinle iyi olmaya bak onları ayda yılda bir göreceksin annemlere saygıda kusur etme yeter gibi şeyler söyledi geçti.
Neyse sabah eşim beni alıp eve götürmeye geldi. Benim de başım agrıyordu alt kattaki komşunun çocukları etlimin çocuğu oyun oynadılar bağrıştılar falan benim migrenim var çocuk gürültüsünü pek kaldıramıyorum. İtiraf etmek gerekirse olaylar tekrar tazelendi konuşuldu diye de başım ağrıdı moralim bozuldu kendimi evime zor attim zaten. Eşim sürekli bişeyler söylüyor falan “Ya bak bugün iyi değilim başım ağrıyor lütfen üstüme gelme” dememle “zaten bundan korkuyordum, bir gün gittin değiştin işte, annemle de dün konuştuk yine aklını göstermez inşallah diyordu gösterdin işte” dedi. Annesi benden için “Oraya gitti ama yarın yine aklını göstermez inşallah oğlum” demiş. Bunu duyunca o kadar sinirlendim ki aradım annesini sakin sakin konuştum . Anne biz oğlunla biraz tartıştık sen benden için böyle böyle demişsin ayıp değil mi kimsenin beni dolduruşa getirdiği yok endişeniz olmasın dedim. Cevapta veremedi biz şimdi yemek yiyeceğiz falan dedi kapattık. Şimdi kızlar ben onları affetmeye çalıştıkça kendi anneme anne benim de hatalarım var kimse kusursuz değil dedikçe onlar arkamdan akılsız şuursuz diye konuşuyor demek ki. Ben bu insanlara nasıl güveneceğim birdaha samimiyetlerine nasıl inanacağım? Onlar bile hakkımda böyle çirkince konuşursa millet kimbilir neler der bu yaşanan kötü olaylar kalabalık ortamlarda yaşandı çünkü. Haksız mıyım ben? Niye ben onları affetmeye evliliğimi güzel yürütmeye çabalarken onlar akılsız olarak nitelendiriyorlar beni hâlâ. Zaten annem yurtdışında onun yokluğuyla baş etmeye çalışırken kendimi burda yapayalnız hissederken bide bunlarla uğraşıyorum . Aptal mıyım ben gerizekalı mıyım niye böyle muamele yapıyorlar? İyi niyetli olmak, temiz kalpli olmak , saf olmak, herkesi kendin gibi görmek akılsızlık mı? Eşim akşam eve gelince nasıl bi tavır sergilemeliyim?