Akılsızmışım!

Bence eltınlede mesafe koy bunlar senı akılsız degılde yurt dısından geldı bu gelın kv kavgası yapmaz yaparsada eltı doldururur dıye dusunuyorlardır muhtemelen. (Bızım burdakılerde oyle dusunuyor yurt dısında yasanlar gormemıs kv gelın kavgası oyle seyler yasamayız dıye dusunuyorlar.) eltınde gayette senı doldurmaya calısmıs kendı uzak olunca sende oyle ol ıstemıs bence aralarında bı savas var sen ortada olunca hrpsı kendı tarafına cekmeyr calısıyorlar yandas gıbı. Eltın senın bu tutumundan rahatsız bellı senı sogutamayınca aranızı bozabılır. Gunah almak ıstemem sadece fıkrım bu soylemedıgın seylerı soyledı gıbı gosterebılır. Herkese mesafe koymanla ancak huzur bulabılırsın.

Eşinizle açık açık konuşun. Kayınvalideniz size saygıda kusur ediyorsa sizde karşılığını verin. Belli ki kızlarını dinliyor kendi aklı fikri ypk demekki kızlarının ağzıyla konuşuyor sizin akıl aldığınızı düşünüyor. Ne demişler kişi kendinden bilir işi.
Ayrıca görümceleriniz sanırım ruh hastası falan boşverin şahsen ben düğünüme cenazeye katılıyormuş gibi gelen görümcemleri umursamadım bile. Boşverin hayat devam ediyor.
+1

Üzülerek,
Başlığa +1
Kayınvalideniz haklı, dolduruşa geliyorsunuz.
Gidip eltinize onların dedikodusunu yaparken yada yapmasına çanak tutarken iyi, onlar sizin için kocanıza bir şey söyleyince hemen hesap sormalar...
yok öyle bir dünya.
7 yıllık evli eltiniz bugune kadar siz yokken yalnızlığına nasıl çözüm buluyorsa yine öyle bulsun.
daha 1 aylık evli kadının ne işi varmış eltisinde yatılı nöbetçiliğe?
sizi aşağı çeken, enerjinizi sömüren, sizin kötülüğünüzü isteyen eltiniz.
Siz de elti ile yakınlık kurarak akılsızlık ediyorsunuz
Valide haklı.

Ekleme: kınada görümce oynamadı diye ağlanır mı Allah aşkına. Yaş 20 falan sanırım.
Olgunlaşmadan evlenmişsiniz.

Merhaba canim
Kızlar daha önce konu açmıştım. Kısaca özet geçmek gerekirse 1 aylık evliyim. Eşimle çok severek evlendik hiç bi sorunumuz yoktu. Eşim çocukluk arkadaşım aynı zamanda. Ben yurtdışından Türkiye’ye gelin geldim. Hiç bi sorun yoktu iyi güzeldi herşey sonra görümcelerimle aramda ufak tefek anlaşmazlıklar, zırtlaşmalar yaşandı. Bi tane eltim var aramız çok iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi eltimi sevmediği için aramızda geçen zırtlaşmalardan hep eltimi sorumlu tuttular. Eltim 7 yıllık gelinleri . En ufak bişeyde o bana akıl veriyor beni dolduruşa getiriyor diye düşünüyorlar . Benim kınam berbat geçti. Büyük görümcemi oynamaya çağırdığımda bana başıyla yok işareti yaptı sonra “çağırdığına pişman olacaksın” diye laf soktu. Oynamayı bırakıp gidip ağladım. Kız kardeşimle tartışmışlar arkamdan. Neyse gece sonunda olabildiğince tatlıya bağlandı. Düğünümde olabildiğince dahil olmaya hatalarini telafi etmeye çalıştılar. Nişanlandığımız dönemde görümcelerle o kadar iyiydik ki hiç bi sorunumuz yoktu çokta sevmiştik birbirimizi ama büyük eltimi ikisi de sevmiyor ve geçinemiyorlar dolayısıyla bütün bu olanlara sebep olarak suçu ona attılar benim aklıma girdiğini düşünüyorlar. Eltim de aynı şekilde onları sevmiyor. Dün farkettim büyük görümceye gitmişsin niye gittin, onların yaptıklarını unuttun mu, onlar senden için şöyle şöyle dedi bunları görmezden mi geleceksin diyip durdu sürekli yaşananları gündeme getirip benim moralimi bozdu. İyiyiz hoşuz ama bişeyleri iyilikle yapıyor dolduruşa getiriliyorum diyemem çünkü aptal değilim kimse benim aklımı yönetemez ama eşimin alesiyle mesafeli olmamı istiyor ve bunu alelen dile getiriyor.

Neyse konuya geleyim. Dün kaynım şehir dışında olacağı için eltimde kalmaya gittim çünkü evde yalnız kalmaktan korkuyor. Yine bu kına düğün günü yaşananlar tazelendi olsun abla dedim barıştık ben onları affettim hiç olmamış varsayıyorum. Düşüncelerin çok değişmiş falan dedi ne olursa olsun yaşananları unutamazsın bana da aynılarını yaptılar zamanında dedi. Görümcelerle ilgili konuştuk bizi sosyal medyadan silmişler falan. O da olsun bunlar geçer sen eşinle iyi olmaya bak onları ayda yılda bir göreceksin annemlere saygıda kusur etme yeter gibi şeyler söyledi geçti.

Neyse sabah eşim beni alıp eve götürmeye geldi. Benim de başım agrıyordu alt kattaki komşunun çocukları etlimin çocuğu oyun oynadılar bağrıştılar falan benim migrenim var çocuk gürültüsünü pek kaldıramıyorum. İtiraf etmek gerekirse olaylar tekrar tazelendi konuşuldu diye de başım ağrıdı moralim bozuldu kendimi evime zor attim zaten. Eşim sürekli bişeyler söylüyor falan “Ya bak bugün iyi değilim başım ağrıyor lütfen üstüme gelme” dememle “zaten bundan korkuyordum, bir gün gittin değiştin işte, annemle de dün konuştuk yine aklını göstermez inşallah diyordu gösterdin işte” dedi. Annesi benden için “Oraya gitti ama yarın yine aklını göstermez inşallah oğlum” demiş. Bunu duyunca o kadar sinirlendim ki aradım annesini sakin sakin konuştum . Anne biz oğlunla biraz tartıştık sen benden için böyle böyle demişsin ayıp değil mi kimsenin beni dolduruşa getirdiği yok endişeniz olmasın dedim. Cevapta veremedi biz şimdi yemek yiyeceğiz falan dedi kapattık. Şimdi kızlar ben onları affetmeye çalıştıkça kendi anneme anne benim de hatalarım var kimse kusursuz değil dedikçe onlar arkamdan akılsız şuursuz diye konuşuyor demek ki. Ben bu insanlara nasıl güveneceğim birdaha samimiyetlerine nasıl inanacağım? Onlar bile hakkımda böyle çirkince konuşursa millet kimbilir neler der bu yaşanan kötü olaylar kalabalık ortamlarda yaşandı çünkü. Haksız mıyım ben? Niye ben onları affetmeye evliliğimi güzel yürütmeye çabalarken onlar akılsız olarak nitelendiriyorlar beni hâlâ. Zaten annem yurtdışında onun yokluğuyla baş etmeye çalışırken kendimi burda yapayalnız hissederken bide bunlarla uğraşıyorum . Aptal mıyım ben gerizekalı mıyım niye böyle muamele yapıyorlar? İyi niyetli olmak, temiz kalpli olmak , saf olmak, herkesi kendin gibi görmek akılsızlık mı? Eşim akşam eve gelince nasıl bi tavır sergilemeliyim?
Merhaba canim. Herkesi yok sayip ailenize odaklanin. Biri yaninizda eskileri kurcaladiginda, size akil vermeye kalktiginda ' bi daha bu konular açilmiycak, ben hiçbir seyi unutmadim ama kimseyle de dusman degilim ' soyleyin. Kimseye sizin hayatiniz hakkinda konuşma firsati vermeyin. Tavrinizi koyun ama asla saygisizlik olmasin. Benim ablam herkese saygi gosterdi 10 yildir evli. Hastalandigin bir bardak çayi bile kv.si karşisina agzini burnunu buzerek getirirdi ama ablam o kv.nin annesinr bile hastayken bakti. Hatta o kadin vefat ederken gelinine kotu davranirsan hakkimi hrlal etmem demisfi kv.ne. ama ne oldu? Yeni gelin gelince ablami onu şikayet ettiler halbuki yeni gelin kv yuzune kufur bile etmisdi onu yuttular ama. Diyeceyim oki sakin durani hel ezerler. Kimse hakkinizda konusamaz. Eşiniz bile. Siz ozgur bir bireysiniz. Evlendiniz diye kimsenin malzemesi olmadiniz. Saygi gostermeleri gerek. Ailrnize odaklanin. Boş verin kendi aralarinda ne konuşurlarsa konuşsunlar. Ama size derlerse cevaplarini verip tavrinizi koyun

bence ıkı tarafa da mesafelı durun ıkı tarafda kotu ıkı tarafda bırbırınden beter

Kv aradığına haklısın gayette arkandan konuşmuş eltisi dolduruşu getirmez inş demekle onun dediği arasında fark var kendini ezdirme kv ne mesafe koy gidip özür dileme yanlış yaptım deme sakın bence

O değil de, bana pek de aklınız size yetiyor gibi gelmedi. Bayağı da dolduruşa geliyorsunuz, gelmiyorum diye kendinizi kandırmayın. Eşinin bile yalnız bıraktığı Eltiniz korkuyor diye eşinizi bırakıp geceyi orda geçirmek de nedir?

Kızlar daha önce konu açmıştım. Kısaca özet geçmek gerekirse 1 aylık evliyim. Eşimle çok severek evlendik hiç bi sorunumuz yoktu. Eşim çocukluk arkadaşım aynı zamanda. Ben yurtdışından Türkiye’ye gelin geldim. Hiç bi sorun yoktu iyi güzeldi herşey sonra görümcelerimle aramda ufak tefek anlaşmazlıklar, zırtlaşmalar yaşandı. Bi tane eltim var aramız çok iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi eltimi sevmediği için aramızda geçen zırtlaşmalardan hep eltimi sorumlu tuttular. Eltim 7 yıllık gelinleri . En ufak bişeyde o bana akıl veriyor beni dolduruşa getiriyor diye düşünüyorlar . Benim kınam berbat geçti. Büyük görümcemi oynamaya çağırdığımda bana başıyla yok işareti yaptı sonra “çağırdığına pişman olacaksın” diye laf soktu. Oynamayı bırakıp gidip ağladım. Kız kardeşimle tartışmışlar arkamdan. Neyse gece sonunda olabildiğince tatlıya bağlandı. Düğünümde olabildiğince dahil olmaya hatalarini telafi etmeye çalıştılar. Nişanlandığımız dönemde görümcelerle o kadar iyiydik ki hiç bi sorunumuz yoktu çokta sevmiştik birbirimizi ama büyük eltimi ikisi de sevmiyor ve geçinemiyorlar dolayısıyla bütün bu olanlara sebep olarak suçu ona attılar benim aklıma girdiğini düşünüyorlar. Eltim de aynı şekilde onları sevmiyor. Dün farkettim büyük görümceye gitmişsin niye gittin, onların yaptıklarını unuttun mu, onlar senden için şöyle şöyle dedi bunları görmezden mi geleceksin diyip durdu sürekli yaşananları gündeme getirip benim moralimi bozdu. İyiyiz hoşuz ama bişeyleri iyilikle yapıyor dolduruşa getiriliyorum diyemem çünkü aptal değilim kimse benim aklımı yönetemez ama eşimin alesiyle mesafeli olmamı istiyor ve bunu alelen dile getiriyor.

Neyse konuya geleyim. Dün kaynım şehir dışında olacağı için eltimde kalmaya gittim çünkü evde yalnız kalmaktan korkuyor. Yine bu kına düğün günü yaşananlar tazelendi olsun abla dedim barıştık ben onları affettim hiç olmamış varsayıyorum. Düşüncelerin çok değişmiş falan dedi ne olursa olsun yaşananları unutamazsın bana da aynılarını yaptılar zamanında dedi. Görümcelerle ilgili konuştuk bizi sosyal medyadan silmişler falan. O da olsun bunlar geçer sen eşinle iyi olmaya bak onları ayda yılda bir göreceksin annemlere saygıda kusur etme yeter gibi şeyler söyledi geçti.

Neyse sabah eşim beni alıp eve götürmeye geldi. Benim de başım agrıyordu alt kattaki komşunun çocukları etlimin çocuğu oyun oynadılar bağrıştılar falan benim migrenim var çocuk gürültüsünü pek kaldıramıyorum. İtiraf etmek gerekirse olaylar tekrar tazelendi konuşuldu diye de başım ağrıdı moralim bozuldu kendimi evime zor attim zaten. Eşim sürekli bişeyler söylüyor falan “Ya bak bugün iyi değilim başım ağrıyor lütfen üstüme gelme” dememle “zaten bundan korkuyordum, bir gün gittin değiştin işte, annemle de dün konuştuk yine aklını göstermez inşallah diyordu gösterdin işte” dedi. Annesi benden için “Oraya gitti ama yarın yine aklını göstermez inşallah oğlum” demiş. Bunu duyunca o kadar sinirlendim ki aradım annesini sakin sakin konuştum . Anne biz oğlunla biraz tartıştık sen benden için böyle böyle demişsin ayıp değil mi kimsenin beni dolduruşa getirdiği yok endişeniz olmasın dedim. Cevapta veremedi biz şimdi yemek yiyeceğiz falan dedi kapattık. Şimdi kızlar ben onları affetmeye çalıştıkça kendi anneme anne benim de hatalarım var kimse kusursuz değil dedikçe onlar arkamdan akılsız şuursuz diye konuşuyor demek ki. Ben bu insanlara nasıl güveneceğim birdaha samimiyetlerine nasıl inanacağım? Onlar bile hakkımda böyle çirkince konuşursa millet kimbilir neler der bu yaşanan kötü olaylar kalabalık ortamlarda yaşandı çünkü. Haksız mıyım ben? Niye ben onları affetmeye evliliğimi güzel yürütmeye çabalarken onlar akılsız olarak nitelendiriyorlar beni hâlâ. Zaten annem yurtdışında onun yokluğuyla baş etmeye çalışırken kendimi burda yapayalnız hissederken bide bunlarla uğraşıyorum . Aptal mıyım ben gerizekalı mıyım niye böyle muamele yapıyorlar? İyi niyetli olmak, temiz kalpli olmak , saf olmak, herkesi kendin gibi görmek akılsızlık mı? Eşim akşam eve gelince nasıl bi tavır sergilemeliyim?
Bence eltinizden etkilenmediğinizi düşünüyosunuz ama etkileniyosunuz en başta ondan uzak durun sonra diğer aile fertlerinden bide böyle deneyin

Eltinizden uzak durun evet , " olanları ne çabuk unutmuşsun " bu gazlama değilde nedir ?

Olan ne ki , komada gorumceyle ufak bir sıkıntı yaşanmış, düğün gününden itibaren duzeltmisler hepsini. Hepsi bu kadar.

Dolduruşa gelmiyorum diyorsunuz ama moralinizi bozuyor. Bu dolduruşa gelmektir evet

Siz evlenmeden önce eltiniz nasıl yalnız kalıyorsa yine kalsın.

Kendi evinizden ayrı bir yerde uyumayın, çok gereksiz.

Anlaşılıyor ki çok toysunuz. Bozmayın huzurunuzu.

1 aylık evlilikte kimseyi taniyamazsiniz.

Uzak durun evet, mesafe koyun eltinize.

Bu konularında açılmasına asla izin vermeyin.

Eltinizden uzak durun evet , " olanları ne çabuk unutmuşsun " bu gazlama değilde nedir ?

Olan ne ki , komada gorumceyle ufak bir sıkıntı yaşanmış, düğün gününden itibaren duzeltmisler hepsini. Hepsi bu kadar.

Dolduruşa gelmiyorum diyorsunuz ama moralinizi bozuyor. Bu dolduruşa gelmektir evet

Siz evlenmeden önce eltiniz nasıl yalnız kalıyorsa yine kalsın.

Kendi evinizden ayrı bir yerde uyumayın, çok gereksiz.

Anlaşılıyor ki çok toysunuz. Bozmayın huzurunuzu.

1 aylık evlilikte kimseyi taniyamazsiniz.

Uzak durun evet, mesafe koyun eltinize.

Bu konularında açılmasına asla izin vermeyin.
Başlarda eltimi onlara karşı çok savunurdum. Mesela görümcemle bi yemek takımı seçtik aldık sonra autumn bunlar şöyle kötü böyle kötü dedi benim hatam hemen inanmak. Görümcemin yanında keşke bunları almasaymışım ya x abla böyle diyor dedim. Aynı şekilde eşya konusunda tv üniten hiç uygun olmamış şöyle böyle tozlanır ben olsaydım asla sana bunu aldırmazdım dedi tv ünitesini yine görümcemle seçmiştik yine herkesin içinde ya bu böyleymiş farklı bişey mi alsaydım demiştim görümcelerim haklı olarak bu olanlardan yola çıkarak dolduruşa getirildiğimi düşünüyor. Açıkçası bende düne kadar eltimi iyi niyetli görüyordum toz kondurmuyordum ama dün gerçekten açıkça belli etti kendini boşuna toz kondurmamışım yani belki de herşey taktikmiş aramı bozma çabasıymış. Onlarda kalmaya gitmeyi de hiç istemedim inanın bana kalsa gitmezdim kaynım eşime söylemiş eşim bize gelsin demiş o da çocuk var autumn bize gelsin demiş kendi aralarında anlaşmışlar benim sonradan haberim oldu istemeye istemeye gittim başkasının evinde kalmayı hiç sevmem normalde. Diğerleriyle zaten mesafeliydim kimseyle gereksiz laubali olmadım eltimle evet çok yakındık ama onla da mesafe koymanın vakti geldi dediğiniz gibi.

Bence eltınlede mesafe koy bunlar senı akılsız degılde yurt dısından geldı bu gelın kv kavgası yapmaz yaparsada eltı doldururur dıye dusunuyorlardır muhtemelen. (Bızım burdakılerde oyle dusunuyor yurt dısında yasanlar gormemıs kv gelın kavgası oyle seyler yasamayız dıye dusunuyorlar.) eltınde gayette senı doldurmaya calısmıs kendı uzak olunca sende oyle ol ıstemıs bence aralarında bı savas var sen ortada olunca hrpsı kendı tarafına cekmeyr calısıyorlar yandas gıbı. Eltın senın bu tutumundan rahatsız bellı senı sogutamayınca aranızı bozabılır. Gunah almak ıstemem sadece fıkrım bu soylemedıgın seylerı soyledı gıbı gosterebılır. Herkese mesafe koymanla ancak huzur bulabılırsın.
Evet beni tanıdıkları günden beri çok safsın bişey görmemişsin çok temizsin vs diyorlar zaten. Ya ben gerçekten toz kondurmuyordum her fırsatta eltimi savunuyordum benim mi gözlerim körmüş annem dahil herkes aynı fikirde. İyilikle yapıyor seni pohpohluyor arkadan yapacağını yapıyor diyorlar. Düne kadar annem de yok doldurmuyor öyle biri değil falan diyordu ama dün olanları anlatınca annem de çok sinirlendi apaçık yapıyor diyor. Hala eltimde bi haklılık payı arıyorum art niyetli değil mi acaba ben mi yanılıyorum diyorum ama herkeste yanılıyor olamaz heralde. Mesafe ne olursa olsun koyacağım dediğiniz gibi en güzeli mesafe.

Üzülerek,
Başlığa +1
Kayınvalideniz haklı, dolduruşa geliyorsunuz.
Gidip eltinize onların dedikodusunu yaparken yada yapmasına çanak tutarken iyi, onlar sizin için kocanıza bir şey söyleyince hemen hesap sormalar...
yok öyle bir dünya.
7 yıllık evli eltiniz bugune kadar siz yokken yalnızlığına nasıl çözüm buluyorsa yine öyle bulsun.
daha 1 aylık evli kadının ne işi varmış eltisinde yatılı nöbetçiliğe?
sizi aşağı çeken, enerjinizi sömüren, sizin kötülüğünüzü isteyen eltiniz.
Siz de elti ile yakınlık kurarak akılsızlık ediyorsunuz
Valide haklı.

Ekleme: kınada görümce oynamadı diye ağlanır mı Allah aşkına. Yaş 20 falan sanırım.
Olgunlaşmadan evlenmişsiniz.
Hayır dedikodu yapmadım gerçekten yapmasına da fırsat vermedim iyiyiz biz barıştık birbirimizi affettik dedim kapatmaya çalıştım konuyu sonra baktım rahatsız oluyor vay be autumn fikirlerin ne kadar değişmiş yapılanları ne çabuk unuttun senin en güzel günlerini mahvettiler gibi şeyler söyledi. Evine gitmeyi de gerçekten istemedim kaynımla eşim kendi aralarında konuşup anlamışlar eltimin küçük çocuğu var diye autumn oraya gidip kalsın demiş eşim de tamam demiş eşim de aslında gitmemiş içten içe hiç istememiş konuştuk dün. Bidaha kesinlikle gitmem zaten. Gerçekten iyi niyetli diyordum günahını alıyorlar diyordum ama ben çok safım heralde ya hepiniz hemfikirsiniz doldurmaya çalıştığı konusunda bazen kendime çok kızıyorum düne kadar ona toz kondurmuyordum herkese karşı savunuyordum hata etmişim demek ki.

Merhaba canim

Merhaba canim. Herkesi yok sayip ailenize odaklanin. Biri yaninizda eskileri kurcaladiginda, size akil vermeye kalktiginda ' bi daha bu konular açilmiycak, ben hiçbir seyi unutmadim ama kimseyle de dusman degilim ' soyleyin. Kimseye sizin hayatiniz hakkinda konuşma firsati vermeyin. Tavrinizi koyun ama asla saygisizlik olmasin. Benim ablam herkese saygi gosterdi 10 yildir evli. Hastalandigin bir bardak çayi bile kv.si karşisina agzini burnunu buzerek getirirdi ama ablam o kv.nin annesinr bile hastayken bakti. Hatta o kadin vefat ederken gelinine kotu davranirsan hakkimi hrlal etmem demisfi kv.ne. ama ne oldu? Yeni gelin gelince ablami onu şikayet ettiler halbuki yeni gelin kv yuzune kufur bile etmisdi onu yuttular ama. Diyeceyim oki sakin durani hel ezerler. Kimse hakkinizda konusamaz. Eşiniz bile. Siz ozgur bir bireysiniz. Evlendiniz diye kimsenin malzemesi olmadiniz. Saygi gostermeleri gerek. Ailrnize odaklanin. Boş verin kendi aralarinda ne konuşurlarsa konuşsunlar. Ama size derlerse cevaplarini verip tavrinizi koyun
Merhaba :) haklısınız aslında bu konuları artık konuşmak istemediğimi söyledim ama bilerek açtı. Kapıdan girdim içeri oturdum daha bismillah demeden autumn görümceye gitmişsin ben kaç kere çağırdım gelmedin ona kendi isteğinle gitmişsin o da çağırmamış dedi hesap soruyor benden. Ya giderim sanane değil mi? Ne üstüne vazife? Geçmiş olmuş bitmiş konuları gündeme getirip canımı sıkması da cabası. Gerçekten çok sinirimi bozdu. Mesafe koyacağım.

Gereksiz iyi niyet başınıza iş açar. 1aylık evlisiniz, hadi nişan vs 1senedir de eltinizi tanıyorsunuz diyelim. İnsanlar yıllardır tanıdıkları kişilere apaçık kefil olup onları koruyamıyorken siz neden eltinizi tüm aileye karşı savundunuz ki? Eltiniz de maşallah sohbet muhabbet bahanesi ile aslında bilinçaltınızı onlara karşı doldurmuş. Bence elti dahil herkesle aranıza gerekli mesafeyi koymalısınız. Belli ki biraz yumuşak yüzlü ve herkesle iyi olmaya çalışan birisiniz, boşverin. Gerekli mesafeyi koymazsanız gün sonunda üzülen siz olursunuz. Evlenmeden önce tüm kv, görümce, elti mükemmel oluyor, evlendikten sonra değişmeyenine daha rastlamadım. Kendi içinize, evinize dönün, görümceymiş, kv imiş, elti imiş uzaklaşın. Yoksa daha çok enerjinizi sömürüp sizi aşağı çekmeye çalışırlar.

Dipnot: Ayrıca eş ailesine karşı saygıda kusur etmemeyi doğru bulmuyorum. Karşımdaki kim olursa olsun bana saygısızlık ederken ben aman büyüktür, aman kvdir diyerek saygıda kusur etmeyip kendimi ezdirmem. Sizde kendinizi ezdirmeyin lütfen. Kim olursa olsun uygun bir dille size yapılan saygısızlığı geri çevirin ve cevabını verin. Onlar aman bu oğlumuzun eşi, bizim gelinimiz saygıda kusur etmeyelim demiyorlar.

Gereksiz iyi niyet başınıza iş açar. 1aylık evlisiniz, hadi nişan vs 1senedir de eltinizi tanıyorsunuz diyelim. İnsanlar yıllardır tanıdıkları kişilere apaçık kefil olup onları koruyamıyorken siz neden eltinizi tüm aileye karşı savundunuz ki? Eltiniz de maşallah sohbet muhabbet bahanesi ile aslında bilinçaltınızı onlara karşı doldurmuş. Bence elti dahil herkesle aranıza gerekli mesafeyi koymalısınız. Belli ki biraz yumuşak yüzlü ve herkesle iyi olmaya çalışan birisiniz, boşverin. Gerekli mesafeyi koymazsanız gün sonunda üzülen siz olursunuz. Evlenmeden önce tüm kv, görümce, elti mükemmel oluyor, evlendikten sonra değişmeyenine daha rastlamadım. Kendi içinize, evinize dönün, görümceymiş, kv imiş, elti imiş uzaklaşın. Yoksa daha çok enerjinizi sömürüp sizi aşağı çekmeye çalışırlar.

Dipnot: Ayrıca eş ailesine karşı saygıda kusur etmemeyi doğru bulmuyorum. Karşımdaki kim olursa olsun bana saygısızlık ederken ben aman büyüktür, aman kvdir diyerek saygıda kusur etmeyip kendimi ezdirmem. Sizde kendinizi ezdirmeyin lütfen. Kim olursa olsun uygun bir dille size yapılan saygısızlığı geri çevirin ve cevabını verin. Onlar aman bu oğlumuzun eşi, bizim gelinimiz saygıda kusur etmeyelim demiyorlar.
Haklısınız ben fazla iyi niyetli davrandım galiba ve dediğiniz gibi yumuşak yüzlüyümdür. Kin tutamam, unuturum, affederim. 1 senedir uzaktan tanıyorum. Yani biz nişanlandık 2 hafta sonra ben annemlerin yanına yurtdışına döndüm. Arada bi mesajlaşıyorduk hepsiyle o kadar. Eltim bişeyleri apaçık yapmadığı için hep onu savundum bak sizin hakkınızda kötü bişey söylemiyor beni doldurmaya çalışmıyor vs diye meğer alttan alttan iyilikle yapıyormuş yeni farkediyorum . Görümcemle beraber seçip beğendiğimiz yemek takımına autumn niye bunu aldın bunlar bulaşık makinesinde yıkamaya gelmiyor keşke almasaydın der ben gaza gelir ya x abla böyle diyor ben bunu aldığıma pişman oldum derim. Görümcemle seçip beğenip aldığımız tv ünitesine ben olsam asla sana beyaz aldırmazdım ben gider herkesin içinde ya beyaz çok kir tutuyormuş niye bunu aldık ki derim. Kabul etmek gerekirse çabuk gaza gelen herşeye hemen inanan kanan biriyim. İşte mesela bunun gibi şeyler kimseye kötü demiyor ama farklı bi dille demeye getiriyor. Bu yüzden çabuk farkedemedim herkese iyi niyetli o diyordum . Kesinlikle hepsi değişti ne yazık ki ilk tanıdığım gibi kalmadılar ama benim de hatalarım vardı sütten çıkmış ak kaşık değilim böyle söyleyince vay be autumn düşüncelerin çok değişmiş herşeyi unutacak mısın şimdi herşeyi sineye mi çekeceksin diyor. Sanki kendi unutmuyor mu? Niye kendi herkesin yüzüne gülüyor iyi olmak için çabalıyor öyleyse evlerine aşure falan götürüyor . Sonra ben yüz vermiyorum görümce benim peşimden koşuyor sende yüz verme diyor.

konunun içeriğine değil de elti ile olan ilişkiye takıldım ben

1 aylık evlilikte eltim korkuyormuş diye gidip kalacağım

şimdiye kadar kim kalıyorsa o kalsın

bence kv eltiyi tanıyor, sizi fiştekleyeceğini biliyor

siz de etkilenmişsiniz gayet açık

mesafe candır ne eltiye ne kv ye ne de görümceye samimiyet gösterin mesafe candır

konunun içeriğine değil de elti ile olan ilişkiye takıldım ben

1 aylık evlilikte eltim korkuyormuş diye gidip kalacağım

şimdiye kadar kim kalıyorsa o kalsın

bence kv eltiyi tanıyor, sizi fiştekleyeceğini biliyor

siz de etkilenmişsiniz gayet açık

mesafe candır ne eltiye ne kv ye ne de görümceye samimiyet gösterin mesafe candır
Ya aslında gerçekten gitmezdim ama eşim ve kaynım kendi aralarında anlaşmışlar çocuk var diye autumn gitsin demiş kaynım eşim de tamam demiş bende gitmek zorunda kaldım yoksa gitmezdim. Kayınvalidemlerle 3 haftadır küsmüş hanımefendi o yüzden orda kalmak istememiş. Birde ben oraya gittim ya sizi de ayırdık keşke annemlere gitseydim ben diyor önce aklın nerdeydi?

Ya aslında gerçekten gitmezdim ama eşim ve kaynım kendi aralarında anlaşmışlar çocuk var diye autumn gitsin demiş kaynım eşim de tamam demiş bende gitmek zorunda kaldım yoksa gitmezdim. Kayınvalidemlerle 3 haftadır küsmüş hanımefendi o yüzden orda kalmak istememiş. Birde ben oraya gittim ya sizi de ayırdık keşke annemlere gitseydim ben diyor önce aklın nerdeydi?

işte ben bu evde yalnız kalamayanlara anlam veremediğim gibi aman kalamazsa ben giderim ya da işte eşim gider diyenlere de anlam veremiyorum

yalnız kalamayan çoluğu çocuğu olan kişi bunu çözmeli

hiç unutmam bir gece saat 03.45 civarı havaalanında oturuyorum

yanıma benimle aynı işyerinde çalışan aynı ünvanlı bir erkek arkadaş geldi

neyse oturduk sohbet ettik

işte dedi, şehirdışı zor oluyor

eşim evde yalnız kalamıyor, ben onu önce abimlere bırakıyorum sonra geliyorum vs şartlar çok ağır dedi

hayatımın şoku idi

dedim bak eşin kendi evinde sıcak yatağında durmuyor, ben havaalanının ortasındayım

benden selam söyle sen ona, kendi hayatının zor olduğunu düşünenler başkalarının hayatını görmeyenlerdir

görümcelerim de evde yalnız kalamıyoruz diyorlardı

kimse pışpışlamadı şimdi ikisi de gayet yalnız kalıyor

hatta birisi eşinin babası rahatsızdı o zamanlarda annesine gidip kalıyordu eşi eve biraz geç gelse ışık açık yatıyordu vs vs

son iki üç yıldır gayet yalnız kalıyor hem de eşi nöbet usulü çalışmaya başladı sabahın köründe gidip ertesi gün geliyor

neden yalnız kalıyor biliyor musun annesinin evinde artık hasta var gidip keyif yapamıyor, hasta bakımına destek olması gerekiyor, bu da gitmiyor

ne yalnız kalmaktan korkuyor, ne bir şey gayet rutin hayatını yaşıyor

keza diğeri de yalnız kalamıyordu, mutlaka birileri olmalıydı evde asla uyuyamazdı

ben ne olacak evde insana dedikçe sen anlamazsın derlerdi

son üç yıldır yalnız oturuyor, hiç yalnız kalamayan

Back
X