Ya aslında gerçekten gitmezdim ama eşim ve kaynım kendi aralarında anlaşmışlar çocuk var diye autumn gitsin demiş kaynım eşim de tamam demiş bende gitmek zorunda kaldım yoksa gitmezdim. Kayınvalidemlerle 3 haftadır küsmüş hanımefendi o yüzden orda kalmak istememiş. Birde ben oraya gittim ya sizi de ayırdık keşke annemlere gitseydim ben diyor önce aklın nerdeydi?
işte ben bu evde yalnız kalamayanlara anlam veremediğim gibi aman kalamazsa ben giderim ya da işte eşim gider diyenlere de anlam veremiyorum
yalnız kalamayan çoluğu çocuğu olan kişi bunu çözmeli
hiç unutmam bir gece saat 03.45 civarı havaalanında oturuyorum
yanıma benimle aynı işyerinde çalışan aynı ünvanlı bir erkek arkadaş geldi
neyse oturduk sohbet ettik
işte dedi, şehirdışı zor oluyor
eşim evde yalnız kalamıyor, ben onu önce abimlere bırakıyorum sonra geliyorum vs şartlar çok ağır dedi
hayatımın şoku idi
dedim bak eşin kendi evinde sıcak yatağında durmuyor, ben havaalanının ortasındayım
benden selam söyle sen ona, kendi hayatının zor olduğunu düşünenler başkalarının hayatını görmeyenlerdir
görümcelerim de evde yalnız kalamıyoruz diyorlardı
kimse pışpışlamadı şimdi ikisi de gayet yalnız kalıyor
hatta birisi eşinin babası rahatsızdı o zamanlarda annesine gidip kalıyordu eşi eve biraz geç gelse ışık açık yatıyordu vs vs
son iki üç yıldır gayet yalnız kalıyor hem de eşi nöbet usulü çalışmaya başladı sabahın köründe gidip ertesi gün geliyor
neden yalnız kalıyor biliyor musun annesinin evinde artık hasta var gidip keyif yapamıyor, hasta bakımına destek olması gerekiyor, bu da gitmiyor
ne yalnız kalmaktan korkuyor, ne bir şey gayet rutin hayatını yaşıyor
keza diğeri de yalnız kalamıyordu, mutlaka birileri olmalıydı evde asla uyuyamazdı
ben ne olacak evde insana dedikçe sen anlamazsın derlerdi
son üç yıldır yalnız oturuyor, hiç yalnız kalamayan