AKLI KARIŞIK ÇALIŞAN ANNE

gamzelikiz90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2015
47
17
38
Merhaba,
Ben 2 yıl yıldır özel bir şirkette çalışıyorum ve işimde iyi şükür. 3 yaşında bir kızım var. Aynı zamanda kiracıyım ve kayınvalidemlerde kiracı. aramızda bir sokak var çocuğa kv benim evde bakıyor karşılığında kiralarını ödüyorum. aslında kv de kp de emekli ve köye yerleşmek istiyorlar kira vermemek için, ama çocuğuma bakmaları için şehirde kalmalarını istiyorum çünkü çocuğa bakacak kimsem yok.
Durum böyle olunca kira veremeyiz dedikleri için kiralarını ödemeyi kabul ettim. ve şuan aylık 1600 TL aylık kira ödüyorum ikimize. bir evde de yaşamak istemiyorum çünkü evlendiğimizde 1 yıl birlikte oturduk ve yapamadık evleri ayırdık. kv 60 yaşında ve sürekli hasta oluyor her sene bir yerine bişey olduğu için hastanelerde koşturuyoruz birazda psikolojik sanırım ve hasta olduğu zamanlarda çok nazlı oluyor. evin tüm masrafları da bende bu arada çünkü akşamları eve sadece yatmaya gidiyorlar.
Bu sene 4 aydır akşamları da bendeler git de diyemiyorum evlerine 4 ay boşuna kira verdim. evi kapatalım bize yerleşin dedim onu da istemiyorlar çünkü buradaki eşyaları köydeki evlerini büyütünce taşımak istiyorlar. haftasonu karar aldık kv sürekli hasta olduğu için sabahları git gel yapmasın diye hafta içi bizde kalacaklar. haftasonu kendi evlerinde. yaza da evi taşıyacaklar köye. Bende cocuk 3,5 yaşında olacağı için kreşe vermeyi düşünüyorum yaza nasipse.
Gel gelelim kv dün gece kışları yine size geliriz diyor. şaşırdım kaldım o kadar köy meraklıları yazın köyde kışın şehirde istiyorlar herkes akıllı bir ben safım zaten. İstemiyorum böyle bişey ama bişey demedim tabi sadece çocuğu kreşe vereceğim hasta olursa evde bakmak için ve arada özlediğinizde gelip kalırsınız arada da biz geliriz dedim. Şimdi de düşünüyorum bu çocuk ilk okul çağı geldiğinde akşamları eve benden erken gelecek kim bakacak? bakıcı tutsam bulabilir miyim kafama göre bilmiyorum. gitmeseler köye bize yerleşseler bu sırada acaba 2. çocuğumu yapsam aradan çıksa onu da bilmiyorum. Kafam karmakarışık. Yaza kreşe verirsem ikinci çocuğu düşünemem zaten zor bakar gibi, hadi 3 yıl kreş anasınıfı anaokulu idare edicez desem ilk okulda ne yapacağım erken çıkınca, Eşimde ikinci çocuğu istiyor. Seneye kreşe vermesem bu yıl hamile kalsam bir dahaki kışa doğururum evde olmuş olurum kızıma da bebeğede evde bakarım yazında da işe başlayınca kız 4,5 yaşında olur kreşe gider bebeğe de babanne bakar diyorum en azından bir çocuk yükü olmuş olur sırtında. ama bu kezde bir evde oturmak zorundayım. Ne yapacağım bilmiyorum. akıl verin bana ltfen. ya tek çocukla kalıcam ki ikinciyi çok istiyoruz, yada bir evde senelerce yaşamayı kabul edicem. tek çocuk neyinize yetiyor demeyin kardeş gibisi yok bu hakkını çocuğumun elinden alamam.

sabahları alın çocugu kv deye bırakın akşamları da alın eve geçin zaten çok yakın oturuyormuşunuz, kv ve kp de pek kurnaz hem kiralarını öde hem sende yesinler içsinler, çocuk zaten kreş yaşına gelmiş kreşe versen bu kadar psikolojik eziyete katlanmak zorunda kalmazsın , onlarda gitsinler köylerine, çocuk hasta olur vs alırsın rapor kendin bakarsın.

benimde kızıma annem babam baktı, başka şehirde yaşadıklarından bize yerleştiler Allah bin kere razı olsun haklarını ödeyemem ama onlara kalsa ilkokula kadar bakacaklardı , hatta kreşe uyum sorunu yaşıyor biraz kızım babam kendi memleketlerinde okula yazdırmayı bile düşündü ama unuttukları birşey var ki o çocuk onların torunu ebeveyn olan ben ve eşim ve biz nerdeysek çocukta orada eğitim almalı zaten bu zamana kadar bir orada bir burada büyüdü ama artık herkes evine...

bizimkiler gelmiyor artık, bende bir kez gittim ziyaretlerine kızım dede krizine girdi çok bağlıdır dedeye o nedenle bir süre gidip gelme olmayacak böyle bir karar aldım, sonrasında d özleyen gelir görür, arada yine biz gideriz, yazları zaten yine onlarla olacak yazlıkta olacak ...

bence sizde kreşe yazdırın , onları yollayın köye,kiraya vereceğiniz parayı kreşe verin hem sosyalleşir çocuk...

taaa seneelr sonrasını da o zaman düşünün daha çok var o yıllara...

Pisagor gelse bu problemin içinden çıkamaz.

En baştan beri yanlış yapmışsınız.
Bu kadar çalışan kadın çocuğunu bakıcıya veriyor.
Babaanne iyice yaşlanmış, hasta diyorsunuz kadına eziyet.
Yaşamak istemedikleri şehirde sizin yüzünüzden yaşamak zorunda kalıyorlar.
Sizin açınızdan da, bu kadın iyice elden ayaktan düşünce tamam seninle işim bitti hadi şimdi köye diyemezsiniz. Ki sağlığını kaybettikçe köy fikrinden vazgeçecektir.
Hazır yapabiliyorken orada duzen oturtsun.
Bir bakıcı bulun... ödediğiniz kira ve masrafla maaşını verirsiniz.
İkinci çocuğu da Yaparaınız, hazır siz evdeyken çocuklara alışır vs...

kendi torununa para karşılığında bakan babaanne !

buraya takılı kaldım geri kalanı yarım yamalak okudum

Ablacım uyanamadınız galiba?
Babaanne sırf torunu için yaşıyor o şehirde.
Kadın köye yerleşmeye çalışıyor kira vermemek için.
Sadece çocuk bakacağı için burada.böyle bir şeyin hakkı kira ile ödenmez merak etmeyin.

Konuyla çok alakalı değil ama o yaş grubu insanlar için köy çok iyi geliyor.Hastalanmiyorlar toprakla ugraşınca rahatliyorlar yani benim dedem anneannem o şekilde :) hiç doktora gitmezler köyde.Kış köyde çok sert geçtiği için büyükşehire geliyorlar Mart Nisan gibi kimse tutamaz onlari istikamet köy :) yani demek istediğim köy fikrinden vazgeçmezler ama kişi da köyde geciremezler

bu kadar karışıklığa ne gerek var. herkes evine gitsin sen de bakıcı bul. yaz-kış herke de evinde kalsın. bakıcı da bulursun millet iş diye dolaşıyor. özellikle büyük şehirde değilsen daha uygun ücretle bulursun hem de

ikinci cocuk aradan cikmiyor yanliz, araya giriyor

yapacaginiz 60 yasinda kadina guvenip plan yapmamak, kendi yaginizda kavrulacak plani yapin.

2. cocuk istiyorsaniz ucretsiz izin ne kadar alabileceksiniz iyice planlayin.
sonra da kres veya bakici dusunun,
imkaniniz yoksa yapmayin, zorunlu degil ya.

kucugunse kres yasi gelmis dediginiz gibi, kis ayini gecirip baslatirsiniz.

Ya kayınvalideyle aynı evde yaşamamak istememeniz çok normal. Lakin çok bencil bir yanınız da var farkında değilsiniz herhalde.

60 yaşında yaşlı başlı insanlara çocuk baktırıyor ve tüm hayat planlarınızı, hatta 2. çocuğu bile bu insanlara göre yapıyorsunuz. Zamanında köye gitmek istediklerine göre, ille de çocuğunuza bakalım diye bir arzuları da yok demek ki. Oysa siz onları alıkoymuşsunuz.

Bence onlar hiç yokmuş gibi, kendi başınızın çaresine bakmalısınız. Bir yandan çocuğuma baktırayım, diğer yandan, şu zamanda gelsinler, şu zamanda gitsinler diye düşünmek feci bir bencillik. Oyuncak değil bu insanlar neticede.

Çalışmak size eziyet olmuş bence,ben heralde herkesi evine yollar oturup çocuklarıma bakardım.

Madem kiralarını ödüyorsunuz sizde kalmalarına engel olun,aslında en temizi bakıcıyla devam etmek ya,eşiniz kendi ailesi etrafından ayrılmasın diye sizi ikinci çocuk için baskı yapıyor olabilir valla bunlar ailece çok çakal geldi bana.

valla hala uyanamadım doğru da

çocuğa kv benim evde bakıyor karşılığında kiralarını ödüyorum diyince başka anlam çıkaramadım

Torunu için yaşadığını sanıyordum bende ama dün gece çocuğu kreşe vericem dememe rağmen kışları sizde kalırız demesinden başka anlam çıkaramadım malesef. Ayrıca kendisi sağolsun biraz hantaldır. yani rahatına düşkün. yazın köyde rahat kışın şehirde mantığında olduğunu anladım. çocuğu kreşe verince neden hala onlarla oturayım ki.

kendi torununa para karşılığında bakan babaanne !

buraya takılı kaldım geri kalanı yarım yamalak okudum
çocuk bakmak dünyanın en zor işlerinden bir tanesi anneanne de olsa babaannede olsa hakkını fazlasıyla vermek gerek ki kimse kimsenin çocuğuyla uğraşmak zorunda değil..

valla hala uyanamadım doğru da

çocuğa kv benim evde bakıyor karşılığında kiralarını ödüyorum diyince başka anlam çıkaramadım

Kayınvalidesi köye yerlesmek istiyor kira ödemeyelim diye konu sahibide köye gitmeyin kiranizi ben öderim çocuğa bakın diyor :) o şartlarla kalmış oluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…