AKLI KARIŞIK ÇALIŞAN ANNE

vefa

cocugunuza 2 yil bakmislar, 2. cocuk olursa ona da baksinlar diyorsunuz.

biraz bencil misiniz sanki bana mı öyle geliyor

İşte bunun adı bencillik oluyor.

Kışı geçirip verin çocuğunuzu kreşe. Herkes rahatlasın onlar da köylerine yerleşsin. 60 yaşındaki insanlara güvenip ikinci çocuk da yapmayın. Kendi planınızı yapın önce. Biri kreş de diğeri bakıcı da yetiştirebilir misiniz? Ya da ücretsiz izne ayrılsanız maddi olarak idare edebilir misiniz? Bunları düşünün kv kp ikinciye baksın diye düşünmeyin. Küçük bir ilde yaşıyorsunuz bence yetirirsiniz iki çocuğa. Ama önceliğiniz şuan halihazırda olan çocuk olsun.

Alıştırmışsınız artık çok geç . Herkes nasıl yapıyorsa sizde öyle yapacaksınız çocuk okuldan erken çıkıyorsa etüt merkezleri var onlardan birisine verin

Kira kısmını onlarmı talep etti? Muhtaclar mı? Agzım acık kaldı...

Kafaniz gercekten karmakarisik. Bebek isi planladiginiz gibi olmayabilir. Bence kv kp ile bu kadar icli disli olmaya gerek yok. Gayet guvenilir bakicilar var

Farkındaysanız hep siz ve sizin yapmayi düşündüğünüz 2. Cocuga göre yaptığınız planlar, istiyorsunuz ki sizin dediğiniz şekilde hareket etsinler, k.valideniz kışında siz de kalırız diyerek sizin planları bozmuş oluyor bu durumda. Ya biraz onların huyuna gideceksiniz ya da insanlari rahat bırakıp kendi başınızın çaresine bakacaksınız. Çocuğunuzu bakiyorlar diye koskoca insanların nerede ne kadar kalacaklarına siz mi karar vereceksiniz?

Çocuk bakmak o yaşa hiç kolay degil. Torunu için yanınızda değilmiş gibi bir düşünceyi aklınıza getirmeyin.

Bir de gerçekler var. Yaşlı insanlar. Kışın köy şartları ağır gelebilir. Soba yakmak, odun taşımak vs... o yüzden dedim, hazır elleri ayakları tutuyorken gidip bir duzen oturtsalar sizin açınızdan daha iyi diye. Belki o zaman daha az zorlanırlar, böyle bir şeye ihtiyaç kalmaz.
Ama zaten çocuğunuz kreşe başladığı ilk zaman muhtemelen 1 hafta iyi 1 hafta hasta olacak.
Bağışıklıkları alışana kadar 3-4 ay genelde böyle geçiyor.
Eğer yarım gün çalışan öğretmen gibi rahat bir işiniz yoksa desteksiz devam etmek yine sizin için zor olacak...
şimdi siz çocuk hasta olunca gel, hadi iyileşti git gibi bir şey düşünüyorsanız bu hiç uygun degil...
Biraz keskin bir çözüm bulun Bu konuda yada bırakın kışın 3-4 ay kalsınlar...

Olay şu;
Kayınvalide zaten yeterince çocuğa bakmış, çocuğun kreş yaşı gelmiş öyleyse kayınvalide köye gidebilir. Ama dannnn kayınvalide bombayı patlatmış. Yazın köye gideriz kışın da sizde kalırız demiş. Eeee konu sahibi neden bende kalıyorlar kışın diyor. Kimine göre haklı olabilir. Neyse konuya döneyim. Kayınvalide kışın gelinin evinde kalacaksa boşuna kalmamalı. Kimseye bedavaya ekmek yok. Öyleyse diyor konu sahibi bir tane daha doğurayım. Öyle beleşten evimde oturmasın. Hem ikinci çocuk aradan çıkar hem de yedirdiğim içirdiğimin karşılığını alırım. Sonra bir sorun daha çıkıyor, peki kışın baktı bu kadın (üstelik hem hastalıklı hemde nazlı bir kaynana) peki yazın ne olacak? Kadın yazın köyüme gidicem diyor. İşte problem burada başlıyor.

Vallahi, ne siz kayınvalideye çocuk baktırın (ki zaten yeterince faydalanmışsınız) ne de evinizde kışın kalmasına müsaade edin. Çocuğunuza da bir bakıcı bulun.

Bu arada iki eve ödenen kirayı söylemişsiniz. Bir çoğu o tutarı sadece kayınvalidenizin evine ödediğiniz kira sanabilir. Ben merak ettim kayınvalidenizin kirası ne kadar. O parayla bakıcı tutabilecek miydiniz bunca sene?

Bence kayınvalideyi köye gönderin. Hasta falan oluyormuş zaten size fazladan sorumluluk getiriyor bu şekilde. Birinci çocuk kreş çağına yaklaşınca ikinciyi doğurun. Doğum izniydi rapordu bir dönem öyle geçer. 1. Kreşte olur. Branş öğretmeniyseniz minimum ders alırsınız, mümkünse erken çıkacak şekilde ayarlarsınız. Kışın Doğum izniniz biterse Kv isterseniz çağırın. Kaldı 2 sene. Ona da bakıcı tutun.

Şu durumda en son düşünülecek şey ikinci çocuk bence. Benim iki bebeğim ard arda doğdu annem babam baktı 2 yıl üstelik ben onlarla kaldım. Buna rağmen bu yıl bakıcıya başladık ki büyük kızım 29 aylık küçük 13 olacak. Ben sizin yerinizde olsam Allah razı olsun baktınız ettiniz kızın kreş yaşı da geldi der yolumu ayırırdım.

çalıştığın kurumda 2 yil ucretsiz izin var mi
Aynen, var mı?
Eğer yoksa veya istifa düşünmüyorsanız 2.çocuk yapmazdım ben olsam. Çocuk bakmak icin gelebilirler, diğer türlü gelmesinler demek bencillik. Ben olsam ne olursa olsun istemezdim,kendi düzenlerini çocuğum icin bozmazdım. Siz geçici çözüm bulmuşsunuz ama kışları sizde geçirmek istemişler.Yani onlar da sizin gibi bencillik ypmis.Net bisey söyleyin bence.

konuyu yanlış anlayanlar var belli ki yada yanlış izah ettim. Köye gitmek isteyen kişi kayınpeder kayınvalidem istemiyor, çocuğa bakmak onunda işine geliyor
kp geçen yıl kışın sizde kalalım yazın köyde deyince bende kiranızı vereyim ama birlikte oturmayalım dedim.onlarda kabul etti. kv zaten köyde durmak istemiyor sadece yazları tatil yapsın köyde diye düşünüyor. köyde soba ile falan uğraşmak zor geliyor açıkçası.
zaten işlerine gelmese büyük şehirde durmak çocuğu kreşe verecek olmama rağmen neden kışın sizde kalalım desinler. bende diyorum ki zaten ben çocuğu kreşe de versem bu insanlar kışları bize gelince hadi evinize dönün diyemeyeceğim. o konuda çaresizim. ve eğer bizde kalacaklarsa ben neden hem evde bu kadar kişinin masrafını ödeyip birde kreş parası vereyim.
Her türlü görüşe açığım ama biraz empati ltfen, ben buraya fikir almak maksadıyla konu açtım farkındaysanız kafam karmakarışık.

ettiginiz masrafi gozunuzun gormemesi lazim. bakici tutsaniz en az 1200 verecektinoz zaten. arti ustune guven de satin almis oluyorsunuz. kendi kiranizi zaten vereceksiniz. 800 e gelmis oluyor bakici + güven ... hep tek yönlü düşünmüşsunuz. siz istediginizde gelsinler onlar istediginde gelmesinler istiyorsunuz. oyuncak gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…