AKLI KARIŞIK ÇALIŞAN ANNE

Ayrıca kv çok fazla hasta olduğu için çocuktan çok onunla ilgilenmeye başladık.
psikolojik olarak hem maddi hem manevi sarsılıyoruz. kışları tabikide gelebilirler ne kadar yanlış düşünmüşsünüz, ben gelmesinler demedim ki sadece sürekli oturmak istemiyorum sonuçta sadece kışları da kalsalar 7 ay kış 3 ay yaz. 7 ay birlikte oturacağım yani.

cevaplarım şöyle;
1) ikinci çocuk aradan çıksın (!) çocuk nasıl aradan çıkıyor bilmiyorum. çocuk hayatın ortasına oturuveriyor.
2) 60 yaşında kadın hem 4 yaşında çocuk(2. doğunca öyle olacak) hemde ufak bebeğe bakamaz.
3) bencillik yapıyorsunuz. ihtiyacınız varken gelin beraber yaşayalım. çocuğu kreşe verince ne gerek var. sizin açıdan gerek yok ama onlar yaşlı kışın soğuk sobası var odunu kömürü var.
4) Bence yaşlı insanları salın köye gitsinler kızınızı kreşe verin. ilk okula başlayınca yarın gün birini bulursunuz. kızınızı alır eve getirir siz gelene kadar yanında oturur.
5) yaşlı insanlar kasımda size gelseler nisan mayıs demeden geri gitmek isterler zaten(bizim yaşlılarımız öyle)
6) ikinciyi de canınız ne zaman isterse öyle yapın.

Kervan yolda düzülür deyip yola çıkacaksınız hadi 2.cocugu yapıp kayınvalideye birşey oldu bakamadı onlara verdiğiniz kirayla bakıcı tutarsinız.

Eşiniz tek çocuk mu?
Başka kardeşler varsa siz başınıın çaresine bakın. Diğer kardeşler ile aylık kirayı bölüşün, şehirdeki evleri yine açık kalsın. İstediklerinde gelip kalsınlar...

Benim anlamadığım 2 evin aylık kirasını siz ödüyormuşunuz yine ev masrafı sizden , peki eşiniz neye destek oluyor ?

3 yaş kreş için uygun bence. Çocuğu kreşe verin kv kp gitsin kendi evlerine veya köylerine..

Onlar için yaşamadıkları eve kira veremeyeceğinizi, onun yerine kreşe ödeme yapacağınızı, yardımları için teşekkür ettiğinizi, artık onların da dinlenmesi gerektiğini anlatın. Çok şark kurnazı geldiler bana..

Ya da ikinciyi hemen yapıp baktırın hiç gitmesinler dibinizden..

iyi de ben mi anlamadım

kv size yakın bir sokak ötede oturuyorsa gidip gelmesin diye neden birlikte kalasınız ki

yani bir sokak gelemeyecek birisi o yaşta çocuğa nasıl bakıyor

kv kp bahara köye gitsinler bu kişi geçirin böyle sonra da kreşe başlar çocuğunuz

ilkokul aşamasına gelince de bakarsınız herkes nasıl yapıyor bakıcı olur etüt olur özel okul olur ayarlarsınız

ikinci çocuk kv ile ömür boyu yaşam olmaz zira yıllar geçince hep bu süreci kötü anı olarak hatırlarsınız

60 yaşında insanlar neden size göre hareket etsin ki. Kiralarını ödemek istemiyorsanız bakıcı bulun. Köye yerleştiklerinde de elbette gelip kalabilirler. İii çocuk hasta olunca gel diyin gelsinler iyi olunca git diyin gitsinler. İyi de Dünya sadece sizin etrafınızda dönmüyor.

Eşim arada kalıyor doğal olarak, oda bıktı hem annesinin sürekli hasta olmasından ama bir yandan da annesi babası ne yapsın adam. ben diyorum ki seneye köye gitsinler mesela bende çocuğu kreşe vereyim istediklerinde gelir kalırlar ihtiyaç olduğunda da öyle. çocuk ilk okula başladığında da gelirler yine hem köye de bu sırada doymuş olurlar, hem çocuk okuldan gelince kv evde olur hemde eğer kendini iyi hissederse 2. çocuğu o sıra düşünürüm.
Bakın anlamıyorsunuz, kv sürekli hasta ve hastaneye bile zor götürüyorum ben onu istemiyor hast gitmek, kızı var birde ama başka semtte evli hepsinden çok ben koşturuyorum onunla, bende usandım artık bir sürü kişinin sorumluluğu var üzerimde eşim hayata hep pozitif bakar ama ne yazık ki öyle değil bu hayat hem evin hem kendi ailemin hem çocuğun ve eşimin hemde onun ailesinin sorunlarıyla tek başıma mücadele ediyorum. birde çalışıyorum bilmem anlatabildim mi.

Çocuğu bu sene de kreşe verebilirsiniz, sanırım 2 buçuk yaş kreşe gitse daha faydalı olur. Aynı evde oturmayın. 2.çocuğu da durumlar müsait olup 2 yıl ücretsiz izin kullanabileceğiniz zaman yaparsınız. Sonra onu da kreşe yollarsınız.

Benim anlamadığım 2 evin aylık kirasını siz ödüyormuşunuz yine ev masrafı sizden , peki eşiniz neye destek oluyor ?
kendi evlerindeki yeme icme masrafindan bahsediyor. cogunluk onlarda oldugu icin. ayrica o evin mutfak masrafi degil

kv evi 1+1 ve çok musait değil doğalgaz yok ufo ile ısınıyorlar bizde petek var o yüzden bizde kalıyorlar. Bu yıl kreş araştırdım tam veriyordum ki kv ben bakıcam ona dedi eşimle karşı çıktılar. Çünkü biliyor ki kreşe verince onlara bu kadar gerek kalmayacak, ve köyde kalmak zorunda olacak çünkü kp illaki köy diyor kv istemiyor şehirde kalsın diye çocuğu bahane ediyor anladınız mı

Yanlış anlamayın da çok iyi bir maaş alıyor olmanız lazım bu kadar sıkıntı yaşamana değecek.bence bakıcı tutun iki tarafta rahat etsin.

Akli karisik ve calisan bir anne olarak seni anliyorum aslinda. Benimde kafamda surekli ayni sorular.... 2. Cocuk yapsammi yapinca kim bakacak ... benden baska kimse istemiyor bir çocuk daha. Eşim dahil. Arkadaşlarım bile bi tane yeter büyüttün nasilsa tam rahata erdin diyolar. Ama ben rahat peşinde degilim ki. Yaşımda çok genç degil. Annem yorgun kv yorgun. Çalışmak zorudayim.... bilemiyorum. Senin yerinde olsam 3 sene daha disimi sıkarim. Buyuk okula başlamiş olur. Kücük de kres yaşına gelmiş olur. Yaşlılar da isterlerse köylerine dönerler isterlerse size yakın bi ev tutarlar. Uygun bi kira olursa kirayı ara sıra sizin yardiminizla kendileri karşılarlar. veya iki tarafa da uygun başka bir çözüm bulunabilir.

Herkese eziyett kadın 60 yaşında ve hasta buna rağmen torununa bakıyor
siz 2 nci çocuğu düşünüyorsunuz hasta kayınvaldye güvenerek ayrıca yazın köyde kışın büyükşehirde kalmaları gayet mantıklı size vereceğim tavsiye işe ara verip kendi çocuklarınıza bakmak en azından biraz büyüyene kadar.

bakın size örnek ,kv ilk çocuğum için doğur ben bakarım dedi doğum yaptım 1 yaşında çocuğu kreşe vermek zorunda bıraktı beni,oda sürekli hastayım bana yollamayın diye diye beni bezdirdi ki sizinki şimdiden sinyalleri vermiş asla 2. i,çin güvenmeyin derim ,2. çocuğumu 10 yıl aradan sonra yaptım şuan annem bakıyor evini kapatıp çocuğuma bakmak için geldi bende kalıyor ona ayrı bir oda yaptık tv vs herşeyi var o rahat etsin diye ne yapacağımı şaşırıyorum.sizinki kreş yaşına gelmiş zaten daha neyi bekliyorsunuz kışın gelirim diyorsada bırakın gelsin ,kışın çocuğunuz evde olur işte.

benim sorum kaynadi mi
cevabi göremedim sanırım
tekrar sorayım
2 yıl ücretsiz izin durumunuz var mi?

Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama ben şimdiye kadar bıktım bu çocuğun hastalığından diye bir cümle kurmadim evladımın benim için bıktım hastalığından demesi ya da bunu aklından geçirmesi çok ağır gelirdi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…