Aklı olan Bdv de konu açmaz 🤬🤬

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
artık tamamen dijital bir çağdayız. insanlar sanki düğmesine bastığımız, wifi'yı kapadığımız an yok olup gidiyor gibi.
en azından bizim için bu böyle.
açarsan varlar, kapatırsan yoklar.
her türlü görüş, öneri, yorum, tavsiye, fikir gelebilir.
herkes aynı şeyi düşünse dünya çok sıkıcı bir yer olurdu.
buraya gelen yorumla kimse moral bozmamalı.
şunu kabul edelim ki bazı konular gerçekten çok saçma. yani insan verecek tavsiye bulamıyor.
özür dilerim ama bazıları öyle rezalet seçimler yapmış, öyle berbat hayatlar yaşıyor ki, diyecek bir şey kalmıyor.
bazıları da gerçekten konunun amacı dışında faydasız yorumlar yapıyor.
mesela geçenlerde yeni sahiplendiğim kedim için pencere güvenliğini sağlamak hakkında konu açtım. bu kedi camdan atlamaya kalkarsa nasıl önlem almak lazım siz neler yapıyorsunuz dedim. bilmediğim birkaç şey var diğer üyeler sayesinde öğrendim.
ama dakika bir gol bir, akıllının biri çıktı beni azarlamaya kalktı. vay efendim kedinin güvenliğini sağlamadan neden sahiplendin bilmem ne. ama sadece azar var yani tek bir çözüm önerisi bile yazmamış.
işi gücü bırakıp bu yoruma mı üzüleyim mesela?
buna mı takılayım?
güvenlik sağlayacağım ki o konuyu açmışım ama herkes eşit zekada değil, herkes her şeyi aynı biçimde algılamıyor.
aynı konuda başka biri de bir şeyler söyledi, verdim cevabını. e ben eleştirel yaklaşıyorum dedi.
benim senin eleştirine ihtiyacım yok ki kardeşim, önerin varsa yaz yoksa zahmet etme.
neyimi eleştiriyorsun değil mi, işim gücüm yok senin beğenini kazanmak, takdirini almakla uğraşmalıydım ben de.
demek istediğim, bazen yersiz bazen de çok yerinde cevaplar veriyor insanlar. kendinize faydalı olanları alın, yolunuza bakın.

Cevabımin özetini yazmışsınız

Reactions: JES

Katılıyorum. Hayatın sıkıştırdığı üyelere kimsenin acımasız davrandığını görmedim. Ama okumak yerine kocişkomla evlendim, babam evlenme dedi ama evlendim dayak yiyorum diye kendi tercihlerini yaşayanlar da var.

Ve bu üyelere iki tercih sunulur.
Boşan dersin. Ailen arkandaysa boşan.
Cevap:
2 yaşında kızım var babaya çok düşkün ühü.
Allah aşkına şu çocuklar boşanma konularında bahane olarak kullanılıyor ya deli oluyorum. Dürüstçe dese ki ben kocamsız yapamam, boşanmış kadın olmak istemiyorum.

İkinci öneri hemen bir iş bul.
Cevap:
Yaşadığım yerde hiç iş yok.
Bu tür konu açanlar hep mahrumiyet bölgesinde yaşar. Asla iş bulamazlar. Temizlik? Kasiyerlik? Çocuk bakmak? Bunlar da yorucu gelir.
Benim bir tanıdığımda böyle. Okumadı. Vasıfsız eleman. Ama yıllarca masa başı iş istediği için çalışmadı da. Hep araya torpil sokmaya çalıştı masa başı olsun diye. Niye olsun? Ne yaptın bu zamana kadar olması için?

Üçüncü tavsiye dışarıdan aöf oku veya kpssye çalış oluyor.
Cevap: Bebeğim asla durmuyor, çalışamam.
e napalım biz mi bakalım bebeğine. Ben de bazı geceler uyumayıp ders çalıştım. Sende gece bebeğin uyurken çalışacaksın.

Şimdi boşanmıyor, çalışmıyor, okumuyor. E başka ne diyelim? Çek kalıyor geriye. Bu adamı otur çek.

Aynen öyle. Haklı bile olsalar mürebbiye üslubuyla yorumlar yazmak kimsenin haddi değil bence. Güçlü kadın güçlü insan olmak böyle bir şey değil. 2015-2016 konularına baktığımda üyeler yine boşan diyor ama üslupları o kadar tatlı ki şuankiyle alakası yok. Hele ilk yoruma ne yazıldıysa sonraki yorumlar da o minvalde ilerliyor en kötüsü de o.

hayır siz konuyu anlamamışsınız.
kimse olan birşeyi olmamış gibi gösterip kocanla mutlu mesut yaşa desin denmiyor.
burada hakaretvari ve dalga geçenlerden bahsediyor.
arkadaş yukarıda örnek vermiş.
kadın çok çaresizim yüreğim yanıyor yazmış.
bu malum üyelerden biri de "hala neyin inadındasın aklın olsa zaten hala bunu sormazsın" bu tarz şeyler yazılıyor.
bundan bahsediliyor

Bu basiretsizliği, bu acıların çocukluğunu binlerce km öteden tanırım. Sadece acıyorum..
işte bence sizin bu hakaret yorumunuz tam da konuya çok güzel örnek.
siz nasıl böyle bir uslüpla karşıdaki insana sana acıyorum basiretsiz diyebilirsiniz?
bu konuda tam da bu uslüpdan bahsediliyor

Aynen. Konular hep birbirinin kopyası. Kiziyorum ve daha cok uzuluyorum aslinda insanlar kendilerini sevmiyor. Evlenirken cocuk yaparken bin kez dusunulmeli benim hayatim degisecek ben hazir miyim ben ne yapiyorum demeli? Gercekci konusunca da kiziyorlar. Tasin altina elini koymaktansa etrafa hırlamak daha kolay cunku. Uzulup yol gostermeye calisiyoruz belli bir sayida kisi ayni seyi soyluyorsa bende hata var mi diye ozelestiri yapmak yerine herkes kotu herkes dusuncesiz diyorlar. Halbuki kendilerine karsi esas kotu ve dusuncesiz kendileri.
Hıh bak bu basliktan ciktim yeni bir konu okudum adam calisma demis calismamis, daha yeni evli birkac kez dayak yemis, sehirli kiza baski yapiyor kocasi koye geleceksin anamla altli ustu oturacaksin isine gelmiyorsa bosuyorum demis. Su an avukat aramasi gerekirken buraya konu acmasi bile abes yani insanlarin.

Ben de bana boşan diyenlere çok kızardım kolaydı öyle adam bosamak konfor alanım nolcak vs derdim hatta açtığım çoğu konuyu eleştirilere dayanamayıp kapatmisimdir sonuç: 3.kez boynuzlandim adam başkasına aşık oldu giderken de çocuğu yanina getireyim de kendine bir şey yapma dedikim kopekse her neyse demem o ki her şeyin altına boşan yazanları ayırıp genellikle burada kadınlardan çok şey öğrendim hatta kavga etmeyi bile

sizce öyle olmasa bile "acıyorum sana, basiretsiz" diyemezsiniz.
ben de size diyemem. siz bunu gerçek hayatta söyleyemezsiniz ama o üyenin suratına.

Konularını okudum, basiretsiz olduğunu düşünüyorum ve ona acıyorum. Tekrar ediyorum.

Bana emir kipiyle konuşmazsanız sevinirim. Alıntı yapmayın beğenmediyseniz oldu bitti.

Ne duymak istiyorsun ? İnsanlar sana senin istediklerini, duymak istediklerini söylemez. Zaten bunlar senin bildiğin şeyler değil mi? Bildiklerini sana söyleseler, istediğin cevapları sana söyleseler sana ne faydası var?

Sende haklısın, hiç bir şekilde cinsellikten zevk alamadığını, eşine annelik yaptığını, eşin tarafından aldatıldığını son 1 ay içinde yazdın. Bunlarda hep problem karşıdaydı da sen sütten çıkmış ak kaşık!

Mutlu olacağına inanıyorum yazmışsın; Eşinin karakteri değişecek ona anne değil eş olacaksın, cinselliğe yeni bir boyut katacaksınız sürekli orgazm, nirvana libido tavan ve eşin seni bir daha aldatmayacak? İnşallah

Şimdi bir roman al oku haklısın bu site sana asla iyi gelmemiş. Baksana sitedeki yorumlar yüzünden neredeyse bir ayda başına gelmeyen kalmamış.

Yapılan yorumlarda sana faydası olacağını dikkate al gerisine gül geç

Konularda yorumları ile konuyu sulandıranlara dün bir cevap vermiştim onlarla bizzat uğraşıyorum.

Aldatan, kotu davranan, kadini dibe ceken bir adam icin tabi ki "bosan" denilecek sizde de su normallestirme olayini ben anlamiyorum. Kabul et otur o zaman. Ne bekliyorsunuz ki " ooo ne guzel aldatilmissin otur cek" mi diyelim? Toplum zaten boyle kadin kayniyor. Maddi gucun olmaz anlarim bi yerden sonra gucunu eline alinca yaparsin. Maasi olan bile razi oluyor. Siz razi oluyorsaniz niye konu aciyorsunuz? Yok eltim soyle dedi, yok kocam aldatti ne yapayim, yok kaynanam beni kiskaniyo. Biraz gelistirin kendinizi yada anlatmayin. Kabul ediyorsaniz kotu davranilmayi psikologa gidin. Biraz mantik...

Son düzenleme:
konu açan üyenin istediği yorumlar yazılsın değil aslında talep.
hakaret edilmesi. mesela ben size şuan "bu düşüncelerinizden dolayı acıyorum, basiretsizsiniz" diyebilirmiyim? asla diyemem. demem zaten.
ama işte bence burada böyle yorum yapılmasına izin verilmemeli. bence sorun bu.

burada hakaretvari ve dalga geçenlerden bahsediyor.

Bu tür yorum yapanlar ile zaten mücadele ediliyor. Takdir edersiniz ki insanların karakterlerine müdahale edemiyoruz, bu yaştan sonra ailesinin bugüne kadar veremediği saygıyı biz veremiyoruz. Binlerce farklı karakter var farklı bir sonuç beklemek hata olur.

Bir de şunu söylemek istiyorum buraya konu açan 10 insandan 7 sinin psikolojik problemleri var ve ne yazık ki psikolojik hizmet almak ülkemizde lüks olduğundan insanlar çareyi bu tarz yerlerde arıyorlar. Çalışmayan, okumamış kadınların çoğu aile baskısından dolayı okuyamıyor bir şekilde evleniyorlar sonra ailesinde gördüğünden beter şeyler görüyorlar ama bu durumu o kadar kanıksamışlar ki yaşadığı şeylerin vehametinin farkında bile olamayabiliyorlar. Çünkü kök aileden de bunu görmüşler. E o yaştan sonra kasiyerlik yapmak, aöf okumak falan o insanlara öyle uzak ki.. keşke herkes eşit şartlarda, en azından sevgi verilerek büyüse. Ama maalesef öyle değil işte. O insanların berrak bir ruh halleri olsa güçlerini toplayabilseler boşanırlar belki ama zihinlerinde çocukluktan kök vermiş zehirli sarmaşıklar var söküp atamıyorlar bir nevi öğrenilmiş çaresizlik. Burada birkaç üye “boşan yoksa çek cezanı” yazınca o insan gaza gelip boşanmayacak ki aksine daha da korkacak. Keşke bu tarz ciddi konular için uzman desteği alabilseler. Ben şahsen bu tarz sınırımı aşan ciddi konulara yorum yazmamayı tercih ediyorum.

tam size cevap vermiştim bir sonraki mesajımda. üyenin istediği sizin bahsettikleriniz değil!

Canı yanıyor, başka canı yanan da kendi acısını bundan çıkarıyor, zincir reaksiyonu.

Sizce sağlıklı düşünce yapısına sahip olan karşısındakine eziyet etmekten ona hakaret etmekten, saygısızlık etmekten keyif alır mı ? almaz...

Bakın birde düşünürken aklıma ne geldi.

Burada bazen insanların linçleyebilecekleri tarzda konuları bilindik üyeler fake hesap açıp soruyor. Çünkü korkuyorlar. Psikolojik baskıya bakar mısınız?
Belki kendi üyeliklerinden herkese boşan diyen, insanları azarlayan, asıp kesen, atıp tutan üyeler? İmajları zedelenmesin diye bilinmeyecekleri üyelikler açıyorlar. Kınamıyorum hatta psikolojik açıdan anlıyorum ama bu durumun ne kadar komik, belki üzücü ve hatta acınası olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Burda öyle bir baskı var ki bunun herkes farkında.

O yüzden cevabından korktuğumuz konuları açmamak kendimize iyice zulüm etmemek bana daha doğru geliyor.
Ben bazen çok kafaya takan bir insan oluyorum gerginlikte eli ayağı titreyen bir insanım. Neden bunu kendime yapayım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…