• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım almıyor bı anne nasıl bebeğini balkondan atar?

ya tamam yaptın hadi çocuğu ya çöpe niye atıyorsun, balkondan niye atıyorsun, havalandırma boşluğu hatta ve hatta tuvalet giderine atan bile var ya ... çok mu zor çocuk esirgemenin kapısını çalmak çok mu zor... hadi görünmeyeyim diyorsun illa bırakacaksın kurumun önüne bırak be vicdansız ....pislik muamelesi yapmasınlar artık bebeklere... biri bitmeden öbürü başlıyor nasıl bir dünya oldu böyle... rahat bırakın bebekleri, yaşlıları,hayvanları!

Elinde tuttuğu şeyin bebek olduğunun farkında bile değildir o kadın o an.
Astoria Astoria 'nın yorumuna katılıyorum; buradaki suçlular "Loğusadır-nazdır geçer" deyip, önemsemeyen eşi ve annesidir. 6 aydır bunun sinyalini illaki vermiştir kadın ve görmezden gelinmiştir.

Bu cahilliğin ve umursamazlığın bedeli işte...

Keşke çevresindekiler farkedebilseydi durumunu. Konu ruh sağlığı olunca insanlar genelde hafife alıyor ve şımarıklık olarak yorumluyorlar. ‘Aman ben neler atlattım, aman ben de depresyona girdim ne var’ şeklindeki yaklaşımlar maalesef böyle ağır sonuçlar doğuruyor. Herkes biricik ve tektir, doğal olarak herkesin yaşamın getirdiklerini karşılama biçimi de farklıdır. Kimi için hafif bir üzüntü yaratan olay, bir diğerini intihara sürükleyebiliyor. O yüzden kimseyi suçlayamayız. Halk sağlığı açısından önleyici ve koruyucu hizmetlerin daha organize ve sık verilmesi gerekiyor. İnsanlar için psikolojik destek almak artık lüks olmaktan çıkmalı. Toplumun bu konudaki algısı da değişmeli.

Elinde tuttuğu şeyin bebek olduğunun farkında bile değildir o kadın o an.
Astoria Astoria 'nın yorumuna katılıyorum; buradaki suçlular "Loğusadır-nazdır geçer" deyip, önemsemeyen eşi ve annesidir. 6 aydır bunun sinyalini illaki vermiştir kadın ve görmezden gelinmiştir.

Bu cahilliğin ve umursamazlığın bedeli işte...

katılıyorum
hatta bence evlenirken dahi psikolojik sağlık raporu alınmalı
evlenmeye anne olmaya koca olmaya sorumluluk almaya elverişlimidir diye
kanına bakıyolar ama işte kanı bozuksa aklı bozuksa ona da bakmak lazım

Aklım almıyor bı anne nasıl bebeğini balkondan atar daha 6 aylık bebek .Hiçmi allah'tan korkmuyosun. Nasıl kıyarsın o bebege .Biri bebeğini çöpe atar biri camı avlusuna bırakır diğeri balkondan atar .Şu mezarlıkta aglayan kızı gormek için colugunu çoğunu alıp oraya gider oda yetmez gıbı adamın bırı çekirdek satar . Yaa nasıl bı dunya bu nasıl zihniyet yeteeeerrr dıe cıkıp bagırasım var. İnsanlar nasıl bukadar merhametsiz olabıldıler bu nasıl bı zihniyet .İnşallah o bebeğe bısı olmazdq büyüyüp o annenin yuzune tükürür. Basıma agrılar girdi.
Ben sizinle aynı fikirdeyim daha geçen gün yaptığım yorum için taşa tuttular beni. savunmasız kendini koruyamayan derdini söyleyemeyen bir bebeği çöpede atmak balkondan da atmak çok kolay onlar için. helede psikolojisi sağlam olmayan insanların çocuk yapması beni bitirio Allaha emanet yani. yapacak bişi yok. içimiz yana yana izliyoruz okuyoruz.
daha iki gün önce minibüsçü 2 lira fazla kazanmak için son sürat yaya yolundan geçti kadını öldürdü bağırsakları kadının caddeye dökülmüş dediler ben bakamadımçünkü artık kaldıramıyorum.
insanlar çok kötü vicdansız bu gördüklerimiz haberlere yansıyanlar birde savaşlarda ölen masumlar var artık kıyamet kopsun istiyorum bazen.
(keşke başlığı o şekilde yazıp böyle insanlar için kendinizi küfre sokmasaydınız)

Haklısınız bir anlık sinirle yazdım ama kabullenmek istemiyorum içten içe. Maalesef her birey aynı tepkileri vermiyor hastalık karşısında. Peki ihtisas alanınızı saf dışı bırakarak düşünürseniz, bu hastalıklar karşısında kişilerin verdiği tepkilerin ve kötü sonuçların onların karakterleri ile ilişiği var mıdır? Elbette bu hususta teknik bilgim yok. Kişisel kanaatim bu sadece. Hastalıkların her bünyede farklı tepkilere sebep olduğunu kabul edersek, bu farklı tepkilerin kişilerin vicdanı, karakteri ile bağlantısı var mıdır peki?

Yani x kişisi faklı tepki veriyorsa, bu sadece hastalığın bir sonucu mudur? Y kişisi neden aynı tepkiyi vermiyor daha güçlü olduğu için mi yoksa insani vasıfları yüzünden mi ?

Yani siz kişiler eğer bir psikolojik rahatsızlığa sahipse, gösterdiği belirtinin şiddeti onun karakteriyle ilişkili midir bunu soruyorsunuz doğru mu anladım? Bunun üzerine araştırmalar yapılıyordu yani inanın ben de bu konuda çok yetkin değilim. Ama mesela fiziksel rahatsızlık üzerinden düşünelim. Bazı insanlar gribi hafif atlatır, bazıları çok ağır geçirir. Neyle alakalı olabilir işte bağışıklık sistemi zayıftır, sağlıksız beslenme falan filan di mi? Mesela psikolojik rahatsızlıklarda da bağışıklık sistemi zayıf olmaz da çocukluk çağında yaşadığı travmaların etkisi olabilir. Genetik yatkınlık olabilir. Yetişme koşulları olabilir. Pek çok şey etkili olabilir ve bunlar kişide farklı farklı kendini gösterebilir.

katılıyorum
hatta bence evlenirken dahi psikolojik sağlık raporu alınmalı
evlenmeye anne olmaya koca olmaya sorumluluk almaya elverişlimidir diye
kanına bakıyolar ama işte kanı bozuksa aklı bozuksa ona da bakmak lazım

Konu bence böyle bir konu değil, bir ihmalin konusu.
"Aklı bozuk" filan diyorsunuz da, insanların zamanla-hangi olaylarla ne hale geleceğini bilemezsiniz. Misal bu kadın, haberi burada görüp okuduğumda (Haber takip etmemeye çalışıyorum böyle şeyleri içim götürmüyor) aklıma Andrea Yates geldi. Bilmem bilir misiniz, kadın 5 çocuğunu da küvette boğdu ve bunu son çocuğunu doğurduktan sonra girdiği beşinci postpartum depresyonuyla iyice yiten akıl sağlığı sebebiyle yaptı. İlk 2 çocuğunda sorun yok kendi çabası ile atlatıyor ama 3.de ilerliyor öngöremiyorlar, 4.den sonra davranışları bariz değişince doktora gidiyorlar ve doktor "Kesinlikle bir daha hamile kalmamasını" üzerine basa basa söylüyor. Ancak gerek dini inançları, gerek eşinin baskısı ve önemsememesi ile 5. çocuğuna hamile kalıyor.

Kadının gerçeklik algısı o kadar yitiyor ki, çocuklarını sırayla hazırlayıp boğarken, onlara iyilik yaptığını düşünüyor bilmem anlatabildim mi? Yani kadın kanı bozuk-kötü biri değil, hasta ve hastalığı eşi-çevresi tarafından ciddiye alınmamış bir kadın.
Muhtemelen buradaki kadın da aynı durumda; 2. çocuğuymuş. İlkinde de yaşamıştır güç bela toparlamıştır kendi kendine, kimse umursamamış tek kez bile psikolog yüzü görmemiştir. İkincide de ortaya çıkan tablo bu, 6. ay yine gözardı edilmiştir ve sonuç... Belki çocuğu elinde mi bilemedi, belki melek zannetti uçurmaya çalıştı...

Baştan "Akıl sağlığı" vb. filan olmuyor işte. Kiminde böyle sonradan oluşup kronikleşiyor. Önemli olan; başımıza gelmeden, insan psikolojisi üzerine biraz bir şeyler bilmek, en azından -doktora gitmeli-götürmeliyiz- denilecek, doktorun tavsiyelerini ciddiyetle takip edebilecek farkındalıkta olmak.

Son düzenleme:
Konu bence böyle bir konu değil, bir ihmalin konusu.
"Aklı bozuk" filan diyorsunuz da, insanların zamanla-hangi olaylarla ne hale geleceğini bilemezsiniz. Misal bu kadın, haberi burada görüp okuduğumda (Haber takip etmemeye çalışıyorum böyle şeyleri içim götürmüyor) aklıma Andrea Yates geldi. Bilmem bilir misiniz, kadın 5 çocuğunu da küvette boğdu ve bunu son çocuğunu doğurduktan sonra girdiği beşinci postpartum depresyonuyla iyice yiten akıl sağlığı sebebiyle yaptı. İlk 2 çocuğunda sorun yok kendi çabası ile atlatıyor ama 3.de ilerliyor öngöremiyorlar, 4.den sonra davranışları bariz değişince doktora gidiyorlar ve doktor "Kesinlikle bir daha hamile kalmamasını" üzerine basa basa söylüyor. Ancak gerek dini inançları, gerek eşinin baskısı ve önemsememesi ile 5. çocuğuna hamile kalıyor.

Kadının gerçeklik algısı o kadar yitiyor ki, çocuklarını sırayla hazırlayıp boğarken, onlara iyilik yaptığını düşünüyor bilmem anlatabildim mi? Yani kadın kanı bozuk-kötü biri değil, hasta ve hastalığı eşi-çevresi tarafından ciddiye alınmamış bir kadın.
Muhtemelen buradaki kadın da aynı durumda; 2. çocuğuymuş. İlkinde de yaşamıştır güç bela toparlamıştır kendi kendine, kimse umursamamış tek kez bile psikolog yüzü görmemiştir. İkincide de ortaya çıkan tablo bu, 6. ay yine gözardı edilmiştir ve sonuç... Belki çocuğu elinde mi bilemedi, belki melek zannetti uçurmaya çalıştı...

Baştan "Akıl sağlığı" vb. filan olmuyor işte. Kiminde böyle sonradan oluşup kronikleşiyor. Önemli olan; başımıza gelmeden, insan psikolojisi üzerine biraz bir şeyler bilmek, en azından -doktora gitmeli-götürmeliyiz- denilecek, doktorun tavsiyelerini ciddiyetle takip edebilecek farkındalıkta olmak.

Spoiler vermek gibi olmasın, Zindan Adası filminde Leo'nun karısını oynayan hatun bana Andrea Yates'i aşırı andırdı şu an okuyunca. Ondan ilham almış olabilirler karakteri yaratırken.

Akil sagligi cok onemli bir mevzu, kimsenin basina gelmeden bilemeyecegi ve herkesin basedebilme mekanizmasinin farkli isledigi bir alan. Benim basima geldi boyle oldu, kaynima oldu boyle oldu diyilebilecek bir alan degil. Kendi hayatiizdan bile gorebilirsinzi aslinda bunu: Universite icin sehir disina cikan bazi kiz ogrenciler hungur hungur aglarken ilk gunlerde ya da haftalarda, digerlerinin gozunden bir damla yas akmaz... O yuzden genis genis genellemek yapmaktan kacinin.
Ayrica duyarli anneler de masallah cok duyarli, biraksalar "ellerimizle parcalasak" diyecekler neredeyse, siddeti siddetle terbiye etmek!

Eklemeden de edemecegim, konunun basligi ofsayt. Baska bir uye de deginmis ama es gecilmis, sanirim eksik turkce okur yazarligindan kaynaklaniyor sorun, ya da "baskasina hakaretin umursanmamasindan". Allaha inanmayanlar, ya da islamin kitabina inanmayanlar" cocuklarini oldurmezler, bunlar onlarin karakter ozelligi degildir, default inancsizlikla gelen sey degildir siddet egilimi. Cocuguna zarar veren uye , allahsizligi ya da kitapsizligi yuzunden degil, hastaligi yuzunden suc islemistir!

Akıl sağlığı yerinde değilse, cinnet geçiriyorsa o an yaptığı şeyin doğru yada yanlış olduğunu düşünemez bile. Haberi izlemedim nedir ne değildir bilmiyorum ama başlığa ithafen yazmak istedim. Bunun Allah korkusuyla din imanla yada aileden aldığı eğitimle uzaktan yakından alakası yok.

Konu basliğinizda cevabınızı vermissiniz aslında.aklim almıyor demissiniz zaten sorunda burada.akil devreden çıkmış.bilmiyorum buradaki çoğu arkadaş psikiyatri kliniği nedir bilmez eğer birgün ziyaret ederseniz o kadinin o davranışı işlerken sağlıklı bir kafa ile yapmadığını anlar bukadar hakaret etmezdiniz.Allah şifalar versin anne ve bebeğine.

Hanımlar,
konu hakkında üsluplara dikkat edelim, beddualar etmeden de yorum yazabilirsiniz, ayrıca sizlerden ricam insanların vicdan ve merhamet duygularını inançlara bağlamayın, hem dini içerik yasak olduğu için hem de vicdanı inanca bağlarsanız diğer inançlara sahip üyelere haksızlık eder, ayrıca kırıp incitirsiniz.

Vicdan, insanının hayattaki doğru ve yanlışlarıyla şekillenen bir duygudur ve Quixx Quixx katılıyorum, ağır depresyondaki bir birey doğruyla yanlış arasındaki farkı muhakeme edemez, ikisi birbirine karışır, o kadar şeyler gördüm ki, maalesef bir çok da tatsız olaya tanık oldum veya birinci ağızlardan işittim, o yüzden ben de örnek çok, annemlerin bir arkadaşı 2. bebeğini doğurmuştu, ilk bebeği de yanılmıyorsam 4 yaşındaydı, hem lohusalık depresyonu hem de eşiyle yaşadığı bazı sıkıntılar sebebiyle bir akşam eşiyle kavga ettikten sonra sinir krizi geçirip çocuklarını da alarak çatı katına çıkıyor, hem kendini hem çocuklarını yakmak üzereyken eşi ve eşinin ailesi müdahale ediyor, kadın epey süre tedavi gördü, görseniz çok da iyi bir anne ve eşti kendisi ama sorunlar üst üste gelince kaldıramadı, düşününce çok feci bir olay, bir anne nasıl yapar dersiniz ama kadın çocuklarını ardında bırakmama düşüncesiyle böyle bir eyleme kalktı çünkü eşi kadını aldatıyordu, bebeklerim geride kalırsa başka kadına anne diyecekler düşüncesi kadını mahvediyor zira evlatlarına çok düşkün bir kadındı, kimsenin dört duvarı arasındakini bilemeyiz, vicdan ve merhametten yoksun, gaddar insanlar ayrı, onlara masum diyemem lakin ya bu olayda kadın gerçekten ağır bir depresyondaysa? Gerçeklikten uzaklaşacak, yaptığının bilincinde olamayacak kadar hastaysa?
Söz konusu psikolojik rahatsızlıklar olunca hasta olan da hasta olanın yakınları da bunun bir sorun olduğunu hastalık olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini kabul etmeyebiliyor, gel bir psikoloğa gidelim deyince ben deli miyim diye tepki gösteren çok insan var, oysa işin aslı öyle değil ki.

Suan gercekten kadın benım umrumda bile degıl. Tek umrumda olan o bebek.
Bu kadının ya cezaevine yada tımarhaneye kapatılması gerekiyor bu kadın cok tehlikeli .umarım bunu salmazlar dısarı

Aklım almıyor bı anne nasıl bebeğini balkondan atar daha 6 aylık bebek .Hiçmi allah'tan korkmuyosun. Nasıl kıyarsın o bebege .Biri bebeğini çöpe atar biri camı avlusuna bırakır diğeri balkondan atar .Şu mezarlıkta aglayan kızı gormek için colugunu çoğunu alıp oraya gider oda yetmez gıbı adamın bırı çekirdek satar . Yaa nasıl bı dunya bu nasıl zihniyet yeteeeerrr dıe cıkıp bagırasım var. İnsanlar nasıl bukadar merhametsiz olabıldıler bu nasıl bı zihniyet .İnşallah o bebeğe bısı olmazdq büyüyüp o annenin yuzune tükürür. Basıma agrılar girdi.

Malesef lohusalik depresyonu denen bir şey var. Merhamet ile ilgili olmayabilir. Bu surecte annenin kendini veya bebeğini öldürme dürtüsü olabilir. Neredeyse hepsi bastırır bunu arada da bastırmayan çıkabilir. Ben de ilk zamanlar böyle hikayeleri okuyup çok endiselenirdim. Şimdi şükür geçti. Ben kendi adıma böyle şeyleri duyunca bu kadar kolay yargılamaya korkuyorum. Allah kimsenin başına vermesin.

Aklın alacağı bir konu değil maalesef.Kınanacak bir konuda değil.Lohusalık depresyonunu dibine kadar yaşadım.Öyle berbat bir kuyu ki bunu yaşamayan bilemez.
En yakınlarım bile anlamadılar beni.Ben hep kendi başımın çaresine baktığım için gücümü toparladım ve bu durumdan az hasarla kurtardım.
Ben bu olamam deyip doktora kendim gittim.Çocuklarımı işimi herşeyi bırakıp yürüyüşe verdim kendimi.Bulunduğum şehirde kimsem olmadığı için sokaklarda dolanıp kafamı boşalttım.
Şimdi kuzenmde tedavi görüyor uzak bir şehirde olduğu için elimden bişey gelmiyor.Telefonda ölü gibi konuşuyor.
Bi arkadaşım hastaneden çıkamıyor bu yüzden.Annesi evini barkını bıraktı kızının yanından ayrılamıyor çünkü çok kötü durumda.
Yani olan tabi ki doğru değil .İnsan üzülüyor .Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.Anlayışlı ,sevgi dolu ,ilgili bir eş her şeyi çözer.Ama nerde o eşler.Erkekler çoğunlukla isteklerini giderecek evine ve ailesine hizmetçi olacak niyetle evlendikleri için kadınların ruhunu anlamıyorlar.
Allah herşeyin en doğrusunu bilendir.Acele karar vermeyelim.Adalet gerekeni yapacaktır.

Kücük bebegim var ve o dogdugundan beri haber izlemiyorum/izleyemiyorum. Mesajinizi görünce baktim. Dünya ne kadar da kötü bir yer. İnsanlar nasil böyle vicdansiz olmus. O masum yavrucaga nasil kiyilir?? Bir de beykozda herkesin gözü önünde bir adami bicaklayan degnekci haberi var. Görüntüleri izlemez olaydim. Asla unutamiycam. Herkes toplanmis olayi izliyor, o kadar adam bir olup yaraliyi kurtaramiyor. Kizimi nasil koruycam bu kadar kötü insandan. Bu kadar kötülügün icinde iyi olmayi ögretebilecek miyim?
Cok üzgünüm kizlar cok..

Kadın aldatıldığı için sinir krizi geçirdiğini söylemiş. Allah ıslah etsin. Bebişin bacağında kırıklar varmış ama düzelecekmiş diye duydum. Allahım şifa versin yavruya

Back
X