Aklım almıyor

İşte günümüz Türkiyesi..

Yanlış hatirlamiyorsam geçen Aralık gibiydi Ögrencilere verilen, bir Ögrenci için başvurduğumuz, Vakıflar bursu 5 öğrencili, tek maaşlı ( asgari ücret) kirada olan Ailenin hiçbir Öğrencisine çıkmayınca bir kez daha torpile inandım.

Son düzenleme:
İşte günümüz Türkiyesi..

Yanlış hatirlamiyorsam geçen Aralık gibiydi Ögrencilere verilen, bir Ögrenci için başvurduğumuz, Vakıflar bursu 5 öğrencili, tek maaşlı ( asgari ücret) kirada olan Ailenin hiçbir Öğrencisine çıkmayınca bir kez daha torpile inandım.
Sizinkisi vakıf bursuymuş ama üstte devletin verdiği kyk bursu hakkında şüpheleri olanlar da okumuştum. Kyk bursunda aslında torpil yok ama zengin açgözlülüğü var. Bursu verirken aile bireyleri üzerindeki mal varlığına bakıyorlar. En basitinden babanızın sadece arabası bile olsa elenebilirsiniz. Sonrasında ailede kişi başına düşen yıllık gelir ve tam olarak açıklamadıkları birkaç kriter daha var. Zenginlere burs çıkmasının sebebi ise üzerlerine mal varlığı göstermemeleri. Bu ülkede zaten para kaçıran çok kişi var, adama resmiyette baksanız yardım almaya muhtaç olarak gözüküyor olabilir ama normalde zengindir. O işleri nasıl yapıyorlar tam bilmiyorum tabii.

Bizim uzak akrabalardan biri babamı aramıştı, işte burada bir çocuk var burs çıkmamış durumları da kötü nasıl olur diye. Babamın bakan danışmanı bir arkadaşı vardı yani yakın değiller ama sırf bu olay için ulaştı kendisine. Adam o zaman detaylıca açıklamıştı. Üzerinden birkaç yıl geçti belki şimdi işler değişmiştir bilemem. Bahsettiğimiz çocuğun babasının üzerine ev tapusu varmış. Gecekondudan bozma bir ev ama isterse ahırdan olsun adamlara göre tapu. Burs alan başka bir çocuğun altında da amcasının üzerine kayıtlı lüks araba olabilir. Resmiyette ebeveynine ait değilse yapabilecekleri bir şey yok.

Devletin hiçbir kurumunu veya yaptıkları işi savunmuyorum ama en azından bu olayda onlardan daha çok suçlanacak biri varsa o da başkasının hakkını düşünmeyen açgözlü insanlardır.

Sizi alıntıladım ama genel olarak bu devlet bursu konusunda bildiğim kadarını paylaşmak istedim 😊 Vakıflar zaten torpilli, onunla ilgili bildiklerimi de yazmayayım şimdi.

Yani ne kadar sakin kalmaya çalışsam da delirecek gibi oluyorum. Eşim beni delirtecek. Gerçekten parasında değilim çünkü ilk olmuyo. Sosyal yardımlaşma parası çıkmış eşim adına. Kendi kendime dedim ki 100%200 eminim o para bize gelmeyecek az önce arayıp o para annemlerinmis almışlar parayı dedi. Hiç şaşırmadım dedim. Yani kb yatıyo çalışmıyo eşim nerden ne kirparsam diye hesaplıyo ve benden de saklıyo sanki farketmiyorum. Bi defasında yaptığını söylediğimde ne yapacağını şaşırdı beklemiyodu ve inkar. İnkar diye bisey olmasaydı ne yapardı acaba.
Kendıne yatan parayı snnesıne nıye berıyor.Gecındırmesı gerekwn bır evı yok mu ?Şaka gibi

Şöyle söyleyeyim , daha önceki yorumlarda öğrencim için görüştüğümüzü yazmıştım. Her ilde uygulama farklıdır belki bilemem ama biz gittik görüşmeye, karşımıza bir amir çıktı. Durumu anlattık, adam Allah Allah öyle bir aileye nasıl yardım yapılmaz falan dedi ( öğrencimin annesi alıyormuş daha önce, sonradan kesmişler parayı)
Sonra adam evlere gidip tespit yapan bir memuru çağırdı, olayı anlatıp dosyaya baktılar. Memur dedi ki aaa kesmiş miyiz, neyse düzeltelim.
Bakın aylarca o kadıncağız kira ödeyemedi, biz öğretmenleri olarak çocuğun gıdasını, ev kirasını falan karşıladık ama bu olay sadece bir memurun aaa tüh demesiyle oluveriyormuş. Kısaca o memura bir selam gönderen herkes de parayı alabilir bu durumda, adam kafasına göre kesiyor ödüyor. Bu kadar basit.
sosyal yardımlaşma vakfında işler böyle yürüyor maalesef. benim tanıdığım görevli var vakıfta çalışan. bu işe görevlendirildiğinden beri uyuyamıyor, ya yanlış karar verirsem, üstümde büyük sorumluluk var diye. ama her insan böyle değil işte. sizin örnekteki memurun kestiğinden haberi yok, kestiysem bir hikmeti vardır deyip gerekçe gösterebileceğine bile güveni yok ki kesmiş miyiz düzeltiriz diyor. yaptığı işin sorumluluğunun bile farkında değil yazıklar olsun.

Bizim uzak akrabalardan biri babamı aramıştı, işte burada bir çocuk var burs çıkmamış durumları da kötü nasıl olur diye. Babamın bakan danışmanı bir arkadaşı vardı yani yakın değiller ama sırf bu olay için ulaştı kendisine. Adam o zaman detaylıca açıklamıştı. Üzerinden birkaç yıl geçti belki şimdi işler değişmiştir bilemem. Bahsettiğimiz çocuğun babasının üzerine ev tapusu varmış. Gecekondudan bozma bir ev ama isterse ahırdan olsun adamlara göre tapu. Burs alan başka bir çocuğun altında da amcasının üzerine kayıtlı lüks araba olabilir. Resmiyette ebeveynine ait değilse yapabilecekleri bir şey yok.

maalesef mal kaçıranlar yaşıyorlar... daha objektif sistemler kurulmalı... mal kaçırıp yakalanan uzun bir süre gün yüzü göremesin istiyorum.

Back
X