Aklım almıyor

Sigortası olmayan, kira,kredi,kredi kartı vb borcu olan.
Eşinden ayrı ayrı yada hanede kişi başı belirli miktardan az gelir olan
Mesela kişi başı 1000 lira gibi bir gelir yoksa
Kaymakamlık veya sosyal yardım kuruluşlarından daha önceden yardım alan ve almaya devam eden ailelere direk veriliyor bu yardım.
Eşiniz edevletten başvuru yapmıştır.o da kabul edilmiştir.ama şuan o yardımlar PTT aracılığıyla evlere teslim ödeniyor.
Önce eşinize mesaj gelir bir kaç gün sonra eve ödemeye yapmaya gelirler
Eğer böyle bir yardım alacaksa eşiniz ne ailesine ne size gelip vermezler parayı.
Benim etrafımda bu yardımdan alan bir kaç kişi var
Hatta dün bi kadına bu yardım parasını eve getirmişler.kimlik istemişler imza atmış.yanindan kadının eşi de varmış.kadinin kocasına parayı sayıp teslim edip gitmişler.kadin da üzülüyordu çok ihtiyacım vardı eşime vermeyecektim ama kucağımda bebek var diye eşim aldı parayı dedi.
Bu yardım evi olan,SSK li çalışan,ve geliri ortalama olan birine verilmiyor.gercekten bu konuda çok inceleme yapılıyor.
Bence demekki bu konu sahibinin ve kocasının ihtiyacı varmış vermişler.
Ayrıca bu kişiye özel bir yardım değil hane yardımı.hanede ki herkesin hakkı olan bir paradır.

Eşim esnaf isyerimiz bir haftadır kapalı ki öncesinden de çok iyi değildi zaten pandemiden dolayı bize destek parası çıkmadı bir haftadır her gün bakıyoruz acaba bugün yatar mı para diye...Size söylecek hiçbir sözüm yok ihtiyacı olan insanlar dururken birikim yapacaktim o parayla diyen insanlara parayı gönderen başımızdakilere söylenecek çok şey var...

Aynı benim babam da asgari ücretle çalışıyordu, iki kardeş üniversite, bir tanemiz de ortaokulda okuyorduk. Bana devletin karşılıksız bursu çıkmadı. Ama babasının üç katlı mobilya-giyim-elektronik mağazası olan arkadaşıma çıktı. Ben yurt taksidimi karşılıklı bursla zar zor öderken o arkadaşım tek bir burs parasyla bir pantolon, bir ceket alırdı. O parayı bir parça kıyafete yatırırdı her ay. Ve açık açık da söylerdi, babam en düşük seviyeden emekli, mallar gelirler abimin üzerinde, muhasebecimiz hallediyor o işleri diye.
Ha ben ne diyorum, çok şükür bana çıkmamış, geri ödedim yükünden kurtuldum. Zar zor da olsa özel yurtta kaldım ben. Ama en uzak devlet yurdunda kalıp okula yürüyerek gelen de tanıyorum. Onların hakkına girmiş hissederdim karşılıksız bursum olsaydı.
böyle o kadar çok hikaye var ki çok üzücü

Aynı benim babam da asgari ücretle çalışıyordu, iki kardeş üniversite, bir tanemiz de ortaokulda okuyorduk. Bana devletin karşılıksız bursu çıkmadı. Ama babasının üç katlı mobilya-giyim-elektronik mağazası olan arkadaşıma çıktı. Ben yurt taksidimi karşılıklı bursla zar zor öderken o arkadaşım tek bir burs parasyla bir pantolon, bir ceket alırdı. O parayı bir parça kıyafete yatırırdı her ay. Ve açık açık da söylerdi, babam en düşük seviyeden emekli, mallar gelirler abimin üzerinde, muhasebecimiz hallediyor o işleri diye.
Ha ben ne diyorum, çok şükür bana çıkmamış, geri ödedim yükünden kurtuldum. Zar zor da olsa özel yurtta kaldım ben. Ama en uzak devlet yurdunda kalıp okula yürüyerek gelen de tanıyorum. Onların hakkına girmiş hissederdim karşılıksız bursum olsaydı.
babası ölmüş annesi işsiz öğrencime ünide çıkmadı burs
saatlerce ağladı duyunca
üstelik yanındaki arkadaşlarının çalışan ebeveynleri varken onlara çıkmıştı
enteresan gerçekten

Tam olarak bu yuzden yaptıgım yardımları elden yapıyor ve hiç bir kuruluşa güvenmiyorum.O yardımlar başvuru ile çıkıyor nerden geldi yardım bilemiyorum neden çıktı bilmiyorumlar hikaye.Ben de kirada oturuyorum bu ülkede yaşayan %30 civarı bir kesim gibi.Kimseye kirada diye yardım çıkmaz.Alan el olmak yerine her zaman veren el olmak isterim.Gerçek ihtiyaç sahiplerinin başımın üstünde yeri var o ayrı.

Sigortası olmayan, kira,kredi,kredi kartı vb borcu olan.
Eşinden ayrı ayrı yada hanede kişi başı belirli miktardan az gelir olan
Mesela kişi başı 1000 lira gibi bir gelir yoksa
Kaymakamlık veya sosyal yardım kuruluşlarından daha önceden yardım alan ve almaya devam eden ailelere direk veriliyor bu yardım.
Eşiniz edevletten başvuru yapmıştır.o da kabul edilmiştir.ama şuan o yardımlar PTT aracılığıyla evlere teslim ödeniyor.
Önce eşinize mesaj gelir bir kaç gün sonra eve ödemeye yapmaya gelirler
Eğer böyle bir yardım alacaksa eşiniz ne ailesine ne size gelip vermezler parayı.
Benim etrafımda bu yardımdan alan bir kaç kişi var
Hatta dün bi kadına bu yardım parasını eve getirmişler.kimlik istemişler imza atmış.yanindan kadının eşi de varmış.kadinin kocasına parayı sayıp teslim edip gitmişler.kadin da üzülüyordu çok ihtiyacım vardı eşime vermeyecektim ama kucağımda bebek var diye eşim aldı parayı dedi.
Bu yardım evi olan,SSK li çalışan,ve geliri ortalama olan birine verilmiyor.gercekten bu konuda çok inceleme yapılıyor.
Bence demekki bu konu sahibinin ve kocasının ihtiyacı varmış vermişler.
Ayrıca bu kişiye özel bir yardım değil hane yardımı.hanede ki herkesin hakkı olan bir paradır.
Bu konuda coooook ama çoook yaniliyorsunuz etrafımda 4. Kez bu yardımi alıp ta lokantàsi evi arabası olan tanıdığım var ayrıca annemin patronunun çeşmede oteli evleri var adam 3 yardimi aldı bugün muhtactan çok muhtaç olmayana veriliyor neye göre arastirildigi meçhul.. .

Bu konuda coooook ama çoook yaniliyorsunuz etrafımda 4. Kez bu yardımi alıp ta lokantàsi evi arabası olan tanıdığım var ayrıca annemin patronunun çeşmede oteli evleri var adam 3 yardimi aldı bugün muhtactan çok muhtaç olmayana veriliyor neye göre arastirildigi meçhul.. .
Açıkçası ben denk gelmedim ama yorumlarda okuduğum evet çok zengin olan da bu yardımları alıyormuş
Yazık ya ne kadar acı.
Hak edenlere lafım yok ama gerçekten hâli vakti yerinde olanlara zıkkım olsun.cok üzüldüm gercekten

Inanın hepsinin sigortası var. Bir baba, çalışan üç yetişkin çocuk. Ev var, araba var. Milletin dayısı mı var orda burda bilmiyorum. Şikayet ediliyorsa etmeyi de çok isterim ayrıca.

Tam olarak bu yuzden yaptıgım yardımları elden yapıyor ve hiç bir kuruluşa güvenmiyorum.O yardımlar başvuru ile çıkıyor nerden geldi yardım bilemiyorum neden çıktı bilmiyorumlar hikaye.Ben de kirada oturuyorum bu ülkede yaşayan %30 civarı bir kesim gibi.Kimseye kirada diye yardım çıkmaz.Alan el olmak yerine her zaman veren el olmak isterim.Gerçek ihtiyaç sahiplerinin başımın üstünde yeri var o ayrı.
babası ölmüş annesi işsiz öğrencime ünide çıkmadı burs
saatlerce ağladı duyunca
üstelik yanındaki arkadaşlarının çalışan ebeveynleri varken onlara çıkmıştı
enteresan gerçekten
Cidden çok tuhafsınız. Aklınızın almadigi, bilmediğiniz şeyin olduğundan nasıl emin olabiliyorsunuz?

Parada değilseniz neden paranın kv ye gitmesi sorun oluyor :)
En güzeli kalp ferahlığı, Allah arttırsın. İçimize sinmeden harcasaydık daha kötü olurdu.
Ben ödedim bitti çok şükür, inşallah sizinki de kolaylıkla biter.
Aksam eşimle konuştum ailesinin sosyal yardımlaşmada kaydı vardı zaten o yüzden çıkmış. Eşim veya başka biri başvuruda bulunmamış yani. Sistemlerinde de eşimin numarası kayıtlıydi mesaj da o yüzden eşime gelmiş.
Yani vergilerimizle ödenen o para haksız yere gitmedi içiniz rahat olsun. Çünkü ben de gerçekten yazdiklarinizdan sonra kendimi kötü hissettim.
Kisacasi bu hikayede yanan ben oldum.
Ayrıca ben de şöyle bi 10 bin Kyk borcu ödedim faizi ile birlikte devletimin güzelliği sayesinde. Yani nerden ne kirparim diye düşünen üç kuruş peşinde koşan biri de değilim.
En başında da dedim o an önceki olaylarla birlikte eşime çok sinirlendiğim için düşünemedim belki de sonra da size burda niyetimi anlatmak imkansız oldu zaten.
Umarim yapılan haksızlıklara karşı duruşunuzu her ortamda her insana karşı gosterebiliyorsunuzdur.
Neyse iyi geceler.

Eikp mi?
eğer oysa her haneden 1 kişiye yatıyor. Yani sen ve eşin aynı hanedesiniz, ona yattiysa sana yatmayacak demek. Ama babası başka bir haneden olduğu için , ikametgahlari ayrı olduğu için babasına da para çıkacaktır. Ama aynı evdeki annesine ,kardeşine falan çıkmaz. Yani basitçe mantığı bu.
Esiniz 'babamin parasiymis' diye vermiş ama aslında o sizin de hakkınız olan bir paraydi.

Eikp mi?
eğer oysa her haneden 1 kişiye yatıyor. Yani sen ve eşin aynı hanedesiniz, ona yattiysa sana yatmayacak demek. Ama babası başka bir haneden olduğu için , ikametgahlari ayrı olduğu için babasına da para çıkacaktır. Ama aynı evdeki annesine ,kardeşine falan çıkmaz. Yani basitçe mantığı bu.
Esiniz 'babamin parasiymis' diye vermiş ama aslında o sizin de hakkınız olan bir paraydi.
Hayır sadece kayıtta eşimin numarası göründüğü için mesaj eşime geldi ama para babamın adına. Kimse başvuru yapmamış sy vakfinda ki kayittan dolayı çıkmış para

Ayrıca ben de şöyle bi 10 bin Kyk borcu ödedim faizi ile birlikte devletimin güzelliği sayesinde. Yani nerden ne kirparim diye düşünen üç kuruş peşinde koşan biri de değilim.

Devletin bu krediyi faizli bir şekilde vermesini ben de yanlış buluyorum ama niye ödemekle lütfetmiş gibi davranıyorsunuz? Size verilen krediyi zamanında harcamışsınız zaten.

Bir de bu ifadem lütfen yanlış anlaşılmasın ama üç kuruş peşinde koşan bir insan değilseniz, vereceğiniz tepki neden yardımı eşimin ailesi alıyor demek yerine bu yardım bize haksız yere yapılıyor olurdu. Bu ülkede üç kuruş peşinde koşmak zorunda olan, erzak yardımına bile ihtiyacı olan insanlar var çünkü.

Birikim lafınızı ve sonrasında bunu savunma şeklinizi çok çirkin buldum ben.

Yani ne kadar sakin kalmaya çalışsam da delirecek gibi oluyorum. Eşim beni delirtecek. Gerçekten parasında değilim çünkü ilk olmuyo. Sosyal yardımlaşma parası çıkmış eşim adına. Kendi kendime dedim ki 100%200 eminim o para bize gelmeyecek az önce arayıp o para annemlerinmis almışlar parayı dedi. Hiç şaşırmadım dedim. Yani kb yatıyo çalışmıyo eşim nerden ne kirparsam diye hesaplıyo ve benden de saklıyo sanki farketmiyorum. Bi defasında yaptığını söylediğimde ne yapacağını şaşırdı beklemiyodu ve inkar. İnkar diye bisey olmasaydı ne yapardı acaba.
Eşinin herangi bı alışkanlığı varmı sizden para kaçırması normal degil

Devletin bu krediyi faizli bir şekilde vermesini ben de yanlış buluyorum ama niye ödemekle lütfetmiş gibi davranıyorsunuz? Size verilen krediyi zamanında harcamışsınız zaten.

Bir de bu ifadem lütfen yanlış anlaşılmasın ama üç kuruş peşinde koşan bir insan değilseniz, vereceğiniz tepki neden yardımı eşimin ailesi alıyor demek yerine bu yardım bize haksız yere yapılıyor olurdu. Bu ülkede üç kuruş peşinde koşmak zorunda olan, erzak yardımına bile ihtiyacı olan insanlar var çünkü.

Birikim lafınızı ve sonrasında bunu savunma şeklinizi çok çirkin buldum ben.
Ben daha fazla anlatmak istemiyorum. Tüm güzellikler sizin olsun.

Back
X